Фан клуб - РК Вардар

Аљушот работел нешто со дечкиве овие неколку недели на тактички план или? Сум гледал екипи од прва лига со повеќе комбинаторики во напад од она што го видов денес. :D

Играта на Вујин не личи на ништо. Уште во прво кога имавме шанса да направиме поголема разлика не стигнаа ради неговото врзување на 2-3 грешки по ред. Премногу индиспонирано делува, дури и во тие ситуации кога се решаваше да шутира, ударите му беа исфорсирани. Талески тапа џонсон денеска, речиси никаков придонес во напад, со океј игра во одбрана. И не, Гаџа е далеку од тапа играч, го следев во Загреб прошлата сезона, го следев и во сезоните претходно кога играше за Нексе. Ама, Аљуш генијалецот на претходниве три меча кои ги одигравме на Гаџа не му даде повеќе од 16-17 минути вкупно и покрај тоа што сите знаеме дека играчите немаа пипнато топка пола година. Зошто не се обиде да го вметне Мишевски, кога се повреди Јотиќ и беше јасно дека нема да влезе повторно во игра? Талески и онака никаде го немаше. Не се води екипа така другари, да бидеме реални.

Нервозата кај Столе беше евидентна уште од старт + никогаш не бил играч што е спремен да игра 60 минути во два правци. Што напраи Стефче? Го залепи Валчак за клупа и го остави Столе да гине цела утакмица, а зборуваме за играч со сериозни физички предиспозиции кој и тоа како можеше да помогне барем во одбрана. Диско нејќам ни да го коментирам, се жалел на болки во коленото... шта речи? :D Џабе јаде плата.

Одговорно тврдам дека со подобра тактичка спрема овој тим може да биде за најмалце 50% подобар. А, ако успееме да се докопаме до солиден лев бек до стартот на ЛШ и повеќе. Претпоставувам дека тестот за Стефче ќе биде мечот со Нексе, ако киксне и таму, Михајло ќе му ги спакува куферите.

BTW, не приметив дали Векиќ беше во состав?

Последно уредено:
Видете ја сликата на РКВ на ФБ и ќе ви станат многу работи јасни.

Само ради мотивација добија денес Пелистер, се палеа играчите на секој гол и одбрана. Честитки заслужено.
Вардар ептен неуиграни, голем дел од натпреварот ко аматери делуваа.
Инаку каде каде е Вардар поквалитетен, еден Борко е измислен за Чаневски и Трајкоски. Ќе се средат работите со тек на време, само фали една работа што беше одлика на Вардар последните неколку години, брз среден бек кој знае да разигрува, асистира, изнудува пенали, продори.
Алушовски ќе е под голем притисок цело време, после секој пораз осеќам ќе биде главен виновник ама мислам дека треба да го остават човекот да му се даде шанса мада со Недановски на клупата не ветуваат многу :).
* Еурофарм место Пелистер ми иде цело време да напишам не знам оти така.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Требаше повеќе ротација. Во право е Chronysync, не може Столе да игра нон-стоп во два правци. И Калараш слабо играше во напад, требаше да ги менува. Мене ми делува како да немаше никаква организација во напад. Се некои промени на среден бек, се вртеа играчи, ко божем се гради нешто, а уствари ништо. Мислам дека се згреши што не се донесе квалитетен центарлен бек, некој брз и креативен. Вујин делува ко да не може да се одрази од земја од што се спор. Филипче како да не разбираше која му е улогата, кај треба да биде, што да прави. Не знам, ќе видиме. Лош прв впечаток.

Ова е под нивото на секој професионален спортист.
Треба машки да поднеси пораз. И покрај овај циркуз на Столе , за дечкото имам ОК мислење, ама вакви испади не му требат .

Ова е под нивото на секој професионален спортист.
Треба машки да поднеси пораз. И покрај овај циркуз на Столе , за дечкото имам ОК мислење, ама вакви испади не му требат .
Изнервиран беше изгледа ептен ради тој плавиот картон, и веројанто ќе лапа казна првите неколку натпревари. А и кој знае што му пееле за вака да изреагира. :D

Изнервиран беше изгледа ептен ради тој плавиот картон, и веројанто ќе лапа казна првите неколку натпревари. А и кој знае што му пееле за вака да изреагира. :D
Кој играл некој спорт знае, ако почниш да се замараш со публика само поќе ќе те провоцираат .
Барем Столе тоа треба да го знае.
Сепак е Македонски репрезентативец и почитуван надвор од терен .

Кој играл некој спорт знае, ако почниш да се замараш со публика само поќе ќе те провоцираат .
Барем Столе тоа треба да го знае.
Сепак е Македонски репрезентативец и почитуван надвор од терен .
Добре бе друже, нормално е ова, имаше и мал инцидент, после толку време дерби а и Столе не е обичен капитен туку е фан на Вардар. Јас верувам дека ништо лошо не мисли за вас, едноставно тоа е дел од вакви натпревари, а и реално ако ги нема , шо ќе бараме по стадионите и по салите, ова само направи за понатаму да гледаме поинтересни утакмици и во Битола и во Скопје.

Eдна работа не ми е јасна. Што мислеа кога го ангажираа Вујин, ликот не е за у Ѓердап да игра, а не па за у Вардар. Секоја чест што има име и кариера, ама не е он Кире Лазаров па на 40 години да игра како кога бил во зенитот на кариерата.

Добре бе друже, нормално е ова, имаше и мал инцидент, после толку време дерби а и Столе не е обичен капитен туку е фан на Вардар. Јас верувам дека ништо лошо не мисли за вас, едноставно тоа е дел од вакви натпревари, а и реално ако ги нема , шо ќе бараме по стадионите и по салите, ова само направи за понатаму да гледаме поинтересни утакмици и во Битола и во Скопје.
Шо мисли за било кој е негов проблем.
Јас само искоментира делот , кај шо не доликува да се бламира, сепак е име во ракометот .
Ама голем е си знај.
Еве гледај од друг аспект и замисли ова Лазаров да го прај ... Јас глава клавам дека никогаш нема на тоа ниво да падни.

Лелеее, дерби со публика на крај на сезона во решавачките дуели ќе биде права фешта, здосади Келн јеботе, домашни станавме таму, дајте малце по селава да се пцуеме :D

Инаку, загрижува играта, јасно беше у старт дека ќе шкрипи бековската линија, очајно фали некој пробивен играч, и Гаџа и Јотиќ се играчи што може и на лев бек да покријат. Не ги гледав многу искрено на турниров, и не се замарам нешто превише за резултатите, ама имам некое чувство дека ќе го бараме Вујо за нова година :)

Еве гледај од друг аспект и замисли ова Лазаров да го прај ... Јас глава клавам дека никогаш нема на тоа ниво да падни.

Затоа Столе е Столе, а Кирца стигна таму кај што стигна :) Таков лик е едноставно, затоа и брзо стана наш миленик, уште од времињата со Минчовци и Вујо. Инаку се сложувам дека е скроз непрофесионално, ама бар загреа атмосфера и терен за убави дерби дуели

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom