Фан клуб - РК Вардар

У одбрана е добар.
Ovie rakometari sto gi nosat od Zagreb se kao po zelba na Vujo a ne na Alusevski
И мене така ми личи!

Све ми мириса дека ќе го донесат Киро на десен. Ептен запињаат во наративот за репрезентативци. Ваљда и се услови од некои од спонзорите.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Јосип Векиќ детево од Загреб, једино што може да се каже е дека има потенцијал по физички карактеристики. Нема пуно играно и во Загреб, а од тоа што го имам малце гледано против Вардар и во Сеха можам да кажам дека ми има оставено впечаток колку е срчан во одбрана. Постојано е на ивица на искучување, ама ако се работи добро со него може да биде нешо. Веројатно е донесен као потенцијал, и да ја појача одбраната сеа за сеа. Очигледно не е донесен да биде прв избор на десен бек.
Автоматски споено мислење:

Као тргнале нашиве нека го дрпнат и Марин Шипиќ :D

Последно уредено:
Векиќ е само за одбрана. За десен бек, никако!

Све ми мириса дека ќе го донесат Киро
Многу боље решение,одколку Вујин.
На 40 години,може да одигра уште една солидна сезона.Али не верувам!
@Centarski сигурно по препорака го носат,сите знаеме на кој!

Многу боље решение,одколку Вујин.
На 40 години,може да одигра уште една солидна сезона.Али не верувам!
@Centarski сигурно по препорака го носат,сите знаеме на кој!

Многу нормално, за трансфериве од Загреб знаеме кој дава насоки:)

Ќе биде добро, какви бевме до пред 2 месеци, сега е топ. Костурот е задржан, сега месото се става на него. Ќе бидат добри, полоши од Атман нема да бидат :D

Михо ќе донесе уште три четири ракометари најмалку. Џабе не тресеше тогаш кога рече уште по еден ќе земеме :)

Ќе биде добро, какви бевме до пред 2 месеци, сега е топ. Костурот е задржан, сега месото се става на него. Ќе бидат добри, полоши од Атман нема да бидат :D
Само да не го гледаме пак очоболот со Дибиров и Чупиќ бекови. Кокшаров тренериштето.

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Да. Доста сличен калибар, тоа е тој профил на хрватски средни бекови. По мене со таа разлика што Гаџа има за нијанса поизграден шут од Игор. Посебно ме радува неговата интелигенција во играта, точно знае што сака да направи, има фантастична прегледност и прави потег во зависност од реакцијата на противничкиот дефанзивец. Најголемиот дел од ваквите транфери се покажале како успешни, пошо во Хрватска и на балканов има голем број на квалитетни ракометари на кои им треба вистинска шанса за да блеснат. Ако глеаме во минатото, од Кара преку Циндра, до Борозан, Липовина, па на крај и со Јотиќ кој дојде во МК као многу помало име од Гаџа, па стана главен играч. Доста е важно и какви соиграчи имаш. Мислам дека Анте има на располагање топ екипа со која ќе може да дојде до израз целокупниот квалитет кој го поседува.
Искрено мене појќе ме потсеќа на Анди Шмид (за посиромашни) него на Карачич, мислам дека ќе бркат работа, иначе Мартин Карапалевски има потпишано договор со Вардар.

Ни Гаџа ни Санталов.
Бековската линија ептен шкрипи.
И Горпишин си замина... Многу дупки у екипата сега за сега.

П.С оние Мешков уште куварот у хотел русија не го побарале...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom