Фан клуб - РК Вардар

Почнаа доста фан страни на Вардар да објавуваат за камбек на Кара

Ajjj Остроушко:(!Немој не ме јеби:(((.

Реалноста е дека апсолутно ништо не се знае, освен тоа дека клубот дужи ко Грчка (неофицијално, сума од речиси 1 милион евра). Кога на сето тоа ќе се додаде катастрофалната економска ситуација низ целиот свет која што приморува клубови од нивото на Барселона, Веспрем, Кил, РНЛ, Монпелје итн. (дел од нив имаат буџет кој што Вардар у своите најдобри денови го немал) да кратат трошоци и да се тресат за нивната иднина, тогаш навистина не гледам како ние би достигнале некое пристојно ниво во следните 5 години, а не па наредната. Ретко на кого ќе му биде до трошење на пари во спорт. Уште па кога ќе се земе во предвид дека е ракомет во прашање, мислам дека се е и повеќе од јасно.

Михајло не е доволно моќен за да го одржува клубот на некое си повисоко ниво сам. Можеби кога би успеал да довлечка неколку помоќни спонзори, па заедно некако да ја туркаат работата, меѓутоа како што кажав и претходно мислам дека тоа е тешко остварливо со оглед на ситуацијата. И минатата година се споменуваше такво сценарио, па на крај не излезе апсолутно ништо од истото. И јас сакам да донесеме играчи, да направиме добра екипа и да бележиме добри резултати и во Европа и дома, но мислам дека ќе почекаме за такво нешто. За почеток, би бил среќен ако клубот ги исплати своите долгови и остане конкурентен дома и во СЕХА.

Последно уредено:
Живееме у такво време каде во што се живо и диво се подели во Македонија на два табора.Па ни спортистите не останаа имуни.Некој од нив решија гласно да го кажат својот став конкретно у ракометов од една страна Кире,Столе,Борко а од другата го имаш Номче,и тоа е,јеби га.Борко и Номче отидоа чекор понатаму се активираа и у поитика.Па на крај краева не е политиката забранета за спортисти.Еве го Богдан Вента градоначалник на Киелце,Кличко на Киев,Каха Каладзе на Тбилиси,Жорж Веа,прецедател на Либерија стана! )))))
Не е Борко ни прв ни последен пример за спортист кој ќе се проба у политика.
И да боље имаш спортист за прецедател во некоја федерација,или дир. на АМС отколку некој рандом лик кој од спорт максимум што знае е PES на Playstation.
Нажалост,се е преку призмата на политиката кај нас,сите спонзори,газди играат за некоја од партиите.

Не е воопшто чудно пензиониран спортист да оди во политика. Дури би рекол е и нормално, не можи после играчката кариера сите да бидат тренери, некои можат да се занимаваат и со политика, пред се спортска политика.

Ама и тоа како е чудно активен спортист сериозно и активно да се бави со политика. Тука не зборувам за искажување на мислење - тоа е нормално, секој човек има право на тоа, туку за активно учествување во партиско-политички активности.
Автоматски споено мислење:

Реалноста е дека апсолутно ништо не се знае, освен тоа дека клубот дужи ко Грчка (неофицијално, сума од речиси 1 милион евра). Кога на сето тоа ќе се додаде катастрофалната економска ситуација низ целиот свет која што приморува клубови од нивото на Барселона, Веспрем, Кил, РНЛ, Монпелје итн. (дел од нив имаат буџет кој што Вардар у своите најдобри денови го немал) да кратат трошоци и да се тресат за нивната иднина, тогаш навистина не гледам како ние би достигнале некое пристојно ниво во следните 5 години, а не па наредната. Ретко на кого ќе му биде до трошење на пари во спорт. Уште па кога ќе се земе во предвид дека е ракомет во прашање, мислам дека се е и повеќе од јасно.

Михајло не е доволно моќен за да го одржува клубот на некое си повисоко ниво сам. Можеби кога би успеал да довлечка неколку помоќни спонзори, па заедно некако да ја туркаат работата, меѓутоа како што кажав и претходно мислам дека тоа е тешко остварливо со оглед на ситуацијата. И минатата година се споменуваше такво сценарио, па на крај не излезе апсолутно ништо од истото. И јас сакам да донесеме играчи, да направиме добра екипа и да бележиме добри резултати и во Европа и дома, но мислам дека ќе почекаме за такво нешто. За почеток, би бил среќен ако клубот ги исплати своите долгови и остане конкурентен дома и во СЕХА.

И јас мислам дека во следните 1-2 сезони за очеување е голема криза во финансирање во спортот (во цел свет не само кај нас). Единствен спас се разно разни државни интервенции, но лимитирани се можностите за тоа а и ако продолжи да функционира ваучер системот, тоа ми се чини би било максимум.

Мене не ми е чудна логиката која гледам барем јавно се тера околу Вардар - носење на Македонци или бивши познати играчи. Една клучна работа се заборава околу тоа - таквите играчи целокупно земено се поевтини. За Македонците пример не треба лиценца, смештај... Плус не бараат "премиум" за одење во непозната држава.

Последно уредено:

Глава горе момци, јас мислам дека кризата нас ни одговара... Ние сме у криза нон стоп, ова е чудно за Кил и Барса и ред други, они нека му ја мислат. Ние ако го вратиме Кара + 2-3 адекватни засилувања пак ќе имаме другарство и банда што ќе може да победува секого од инат. Тоа треба да е приоритетот. Играчи ќе има, речиси секој сега може да излезе од договорот доволно е да одбие намалување на плата. Кеш ис кинг сега, ако Михајло влага и има кеш може да донесе 2-3 засилувања а тоа ќе повлече и уште некој играч и ваљда спонзор. Плус Самс не се откажува, да се надеваме дека ќе се среди и он финансиски и дека ќе расчисти некој сметки од предходно да отвори простор за враќање на Кара и некој други и да ги држи бар задоволен русите во нашиот табор.

Штета што е на позајмица. Подобро би било како подолгорочно решение. Во секој случај, одличен потег.

Глава горе момци, јас мислам дека кризата нас ни одговара... Ние сме у криза нон стоп, ова е чудно за Кил и Барса и ред други, они нека му ја мислат. Ние ако го вратиме Кара + 2-3 адекватни засилувања пак ќе имаме другарство и банда што ќе може да победува секого од инат. Тоа треба да е приоритетот. Играчи ќе има, речиси секој сега може да излезе од договорот доволно е да одбие намалување на плата. Кеш ис кинг сега, ако Михајло влага и има кеш може да донесе 2-3 засилувања а тоа ќе повлече и уште некој играч и ваљда спонзор. Плус Самс не се откажува, да се надеваме дека ќе се среди и он финансиски и дека ќе расчисти некој сметки од предходно да отвори простор за враќање на Кара и некој други и да ги држи бар задоволен русите во нашиот табор.
....ако е како што има најави за тие играчи подпросечноста не ни бега

....ако е како што има најави за тие играчи подпросечноста не ни бега

Ние со такви играчи освојуваме титули. Убавината на Вардар е што од просеци и одпадоци прави ѕвезди што освојуваат титули и после у веспрем и киелце се пак просеци. :D

Атмосферата е битна. Тоа е нешто ние можеме да го создадеме а други пробуваат да го купат со пари... Пари сега нема.

Дајте да не се правиме многу незадоволни зошто овој да ни го понудеше некој кога Самс кажа дека се повлекува дефинитивно ќе го прифатевме со две раце.Па ако се остварат овие најави Вардар пак ќе бидел силен тим сигурно не на нивото од предходните сезони ама сигурно во Скопје пак ќе паѓаат европските гиганти.

Ние со такви играчи освојуваме титули. Убавината на Вардар е што од просеци и одпадоци прави ѕвезди што освојуваат титули и после у веспрем и киелце се пак просеци. :D

Атмосферата е битна. Тоа е нешто ние можеме да го создадеме а други пробуваат да го купат со пари... Пари сега нема.
[/QUO

Ќе видиме време ќе каже кој бил во право а кој не ( дај боже јас да не сум во право )

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom