Фан клуб - РК Вардар

кај виде ситење ебате :D

се смеам на пишаното колку може да отиде човек со паметот..
Сите сме отидени само вие идеални да ви ебам сеирџиите.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

@Saber Rider извини другар,ама морам ова да го пишам.Макар и би јадел бан.

Адресирано на сите оние кој фаќаат сеир во овој момент на овде.

Пушете кур,на мене и останатите фанови на Вардар.
Да му пушите кур на Самсоненко.
Да им пушите кур на Крис,Игор,Вуко,Лука,Алекс.
Да им пушите кур на Столе,Сташ,Тим и Чупко.
Сите заедно да примите букаке.
Пичка ви матер.
Уште 10 животи да живеете нема да го доживеете нашето.

Од срце,ебете си матер..серете си на курот!

Жозе Гилјерме де Толедо не одигра ниту еден натпревар за Вардар во првиот дел од сезоната, штотуку се врати на терените, а сега би можел да си замине. Висла Плок е тимот од кој Толедо дојде во Вардар, а сега полскиот вицепрвак сака да го врати Бразилецот назад во своите редови.

Аман и овој, а уште не изиграл ни еден натпревар.. Вај ваљда набрзо ќе се најде некое решение. А баш сакам барем 5-ти во група да биде пред Порто.

Тиражниот весник „Л’Екип’ најавува дека „светците“ се подготвени да го искористат тоа и повторно да тргнат во офанзива по Скубе. Впрочем, тие летово ќе останат без Сандер Сагосен (оди во Кил), а тренерот Раул Гонзалес во Скубе гледа идеален наследник на норвешката ракометна суперѕвезда.

Ова го имаше од поодаамна. Мислам дека излезе на инста од @vardarfanclub. Кој го води овој профил? Пишува Букурешт, Романија

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Без разлика на се дечки, што и да се случува, сега и во иднина, секако финансиите се битни, но најважно е секогаш да се бодри и сака Вардар во добри и лоши моменти!!! Вардар пак ќе се крене и пак ќе „гази“!!! :sneaky:

4ed1eaec1d7d3e187556d57c85c63f50.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не сум шокиран од настанов. Некој погоре пиша леле каков распад на Вардар во еден ден. Не, Вардар се распаѓа веќе 2 години, ама нашите херои имаа трпение и играа да не речам без пари. Добро е и до тука што догуравме. Ама буквално на никој од играчите не може да им се замери. Секогаш игравме со максимални сили и даваа се од себе.
Со ситуацијава горе доле сум помирен затоа што јасно беше дека Вардар ќе почне да оди надоле од смената на власт. Тоа беше јасно кога бевме искористени во реклама како проект на ВМРО.
За жал спортот во Македонија е таков, или си со едните или со другите. Не си правете бајрам на паметот дека некој префрлил пари на сметката на клубот. Градот и кој друг ветил пари веројатно никогаш не се префрлени, а и да се веројатно е тоа на некоја од приватните фирми на Самсоненко. Не живееме во Германија, тука секакви матни бизниси се прават, срамота е до сега ако не сте научиле како функционираат работите.

За жал секоја приказна има крај, па така и оваа. Вардар постоел и пред Самсоненко, и пред сите останати спонзори. Вардар ќе смени уште еден куп спонзори, можеби и сали. Историјата што ја испишавме ќе остане. Оние што го сакаат Варадар ќе останат и во добро и во зло.
Пред 6-7 години се радувавме на победа против Металург па и Тинекс Пролет, за на крај да завршиме 2 пати како Европски шампиони. Самсоненко ќе си замине, клубот ќе падне неколку скалила ама пак ќе се вратиме на врвот, барем докажавме дека чуда се случуваат... па на една Барса од -7 негатива и се вративме.

Единствено жалам што играчите не заслужија ваков третман. Не заслужија да си одат на сред сезона со разочарување од Скопје. Ако ништо друго требаше да заминат со кренати глави, да бидат отпоздравени пред полна сала и да им се поклониме. Штета што еден ваков тим се распадна. Тим што ги декласираше Барселона, Веспрем, ПСЖ и сите други "големи гиганти".
Ќе дојдат поубави денови пак, а до тогаш да им бидеме благодарни на сите што ни приредија вакво задоволство и да уживаме статус на шампиони во Европа.

СКОПСКИ ВАРДАР Е ЕВРОПСКИ ШАМПИОН!!!

Ова ми звучи too good to be true, али ајде, чисто за архива. :)

https://sport1.mk/rakomet/domashno-...-spasi-vardar-no-odbil-zashto-sakal-da-ostane
Самсоненко рече во емисијата Во Центар во декември 2016, дека да дојде некој да се понуди да ги земе двата клуба, да ги финансира, да покрива плати, трошоци, дека он, сосе објекти, хотели ќе му ги даде за беспари. Само да знае дека функционираат.

Ако ова е вистина и он не знае што сака. Мислам знае, сака да си игра со нашите нерви.

https://sport1.mk/rakomet/domashno-...-spasi-vardar-no-odbil-zashto-sakal-da-ostane

Ако е ова вистина не знам што да кажам. Видливо е дека Самс уште игра некои игри, чак некако ми изгледа дека ја има поддршката и од Тимур. Пошо он никако да пресече и да го напушти Вардар, чак пак преку статуси дава некоја каква таква надеж дека може да се среди работава. Не знам, се тоа ми е некако мутно. Мислам дека Самс не се надеваше на вакво нагло заминување на играчите, сакаше да ја фура нешо као прошлата сезона, па до кој се догура. Ќе видиме, чоеков никако да го направи оној прес кај што би го предал Вардар на град Скопје или на Михо. Смрди се уште работава, само не знам до кога?!!

„Од македонските медиуми слушнав за заминувањето на Кристопанс, тешко е во овој момент да кажам за останатите момци но веројатно и тие ќе заминат доколку продолжат проблемите. Никој не знае до кога ќе биде вака. Седум месеци немам земено плата, ниту една откако пристигнав. Сергеј Самсоненко ги потпиша документите и вети дека до крајот на сезоната се ќе биде испплатено“, заврши Павел Атман.

Комерцијална Банка и Пивара Скопје (читај Хари и Свето) и уште некои биле заинтересирани да ги земат двата клуба од сезона 2020/21.

Самсоненко и лицето Орце К. ги одбиле понудите.

Дали тоа е херојство или педерлук, треба секој сам да си процени.

За да сеа некој го земе и го спаси Вардар во овој лик е за жал прекасно.

Падот ќе биде поголем и од тој на Металург, ова ќе пад до полуаматерско ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom