Фан клуб - РК Вардар

Малку му беше на Душебаев исвиркувањето. Па уште и дрес му даде Шишкарев. Овој не сакаше ни да го крене дека го добил па едната рака Шишкарев му ја крена, но и тогаш го исвиркаа.

Одлична атмосфера, одлична игра на сите. Криштопанс 6 гола, до сега во кариерата нема дадено tolku на еден натпревар. Ова за нe е врвот до сега.
Дисингер ѕвер. Одличен силен шут, одличен во одбрана и напад.

Само нека продолжат вака и во следните утакмици во ЛШ.

Минатата недела даде 8 против Брест.

и тоа 8/8 имаше
и да преку таквото ако биле нешо големо име у ракометот, не му дава алиби онака да се понаша па и тоа против довчерашен соиграч и против клуб кај шо се изгради
искажа непочитување прв и си го доби

Sent from my iPhone using Tapatalk

транспарентот со името беше поставен од Комити а овај за Талант не.
Талант на пресконференцијата како да алудираше дека транспарентот е поставен од некој од раководството на Вардар.
Не е важно тој што ја ставил таа парола, но можеби тој што ја нарачал и што одобрил да се стави. Тој нека дојде пред мене и нека лично ми го каже тоа, па да поразговараме.
Со оглед дека транспарентот беше отпечатен на платно, а не рачно пишуван, тоа значи некој платил пари да се направи. Тешко ми е да поверувам дека некои навивачи ќе даваат пари од свој џеб само за да му го "спопикаат" на ривалски тренер. Иако постојат секакви будали.

Да не забегуваме во теории на заговор, но со оглед на фактот дека Самсоненко беше во ложата, а, и дека има други луѓе во Вардар кои разбираат руски, ако можеше да се реагира за транспарентот за името, зошто се остави овој да стои цел натпревар?

pa golem kur ebate rakometov e takov sport, naprail so naprail u zar na borba, abe tipot bese eden od glavnite igraci i lideri u generacija sto rakometna makedonija nit ja videla nit ke ja vidi, so drugi zborovi, legenda e, lider na legendarna generacija, so ogled na uspehot sto togas go napravija. I sea ko svirat ko da e nekoja nebitna dzukela od igrac, ke razberev da frlal kal vrz vardar, da vregjal, da kazuval losi raboti za klubot, igracite, navivacite, ama nisto od toa ne se desi, a taka e tretiran, ko neprijatel, a ne lider na sampionski vardar i istoriski najbolji vardar u rakometna makedonija. So drugi zborovi, za grevovi sme, ko narod opsto, i ova e slika i prilika za toa, zemale go svirat, go vregjale tatko mu, imalo baner na ruski deka e peder, vriel posle utakmica mongolot.

Прегледај го приврзокот 200454
Се убаво си кажал, само ќе додадам дека подобро го прифатија лигушот Манасков, кој јавно го омаложуваше клубот по социјални мрежи и неброен број пати провоцирал вардарова публика на утакмици со Металург. Али јебеш га кога декор у сала ти прават Мислешево фанс и слични пациенти на нив, кои се накотија како печурки после дожд од 2013-14 навака.
Мислам да му свириш на Душебаев, кој беше 4 години во Вардар и е еден од творците на најголемиот клупски успех, зашто се спречкал со Шишкарев во жар на борбата?! Ван разум. Тоа па со паролата за Душебаев постариот не сакам ни да го коментирам.
П.С. Па и Вујо се спречка со Карачиќ, кого знам дека го смета како свој син, дур беше тренер во Загреб и што сега?! Да земеме и него да го свириме, и да забораиме се што сторил за Вардар...

Последно уредено:
Sve nekako ova so transparentot protiv Talent mi ima povrzanost so preskonferencijata (vo Cetvrtokot ili petok bese ne e bitno) na koja kapitenot Stole idese so izjava kako Kielce imaat trener koj non stop provocira..., posle taa izjava sleduva transparentot protiv Talant. Ima ovde nesto matno vo ovaa situacija...

Sve nekako ova so transparentot protiv Talent mi ima povrzanost so preskonferencijata (vo Cetvrtokot ili petok bese ne e bitno) na koja kapitenot Stole idese so izjava kako Kielce imaat trener koj non stop provocira..., posle taa izjava sleduva transparentot protiv Talant. Ima ovde nesto matno vo ovaa situacija...

Се согласувам. Мене исто ми е сомнителна оваа ситуација.

Не исклучувам Талант да им кажал нешто пред месец во Киелце, не знаеме се што се случувало на терен и надвор од него. Може биле испровоцирани нашиве.
Секој случај, не е ова адекватен одговор. Не треба да се паѓа на овие нивоа.

Се согласувам. Мене исто ми е сомнителна оваа ситуација.

Не исклучувам Талант да им кажал нешто пред месец во Киелце, не знаеме се што се случувало на терен и надвор од него. Може биле испровоцирани нашиве.
Секој случај, не е ова адекватен одговор. Не треба да се паѓа на овие нивоа.

ја мислам не треба да глумиме фини
кој стигне ни го зачукува а ние респект према све
сигурно и нивните навивачи ги напаѓаат шо играат педерски и провоцирааат сигурноооо

сигурно и нивните навивачи ги напаѓаат шо играат педерски и провоцирааат сигурноооо
Не знам што им скандирале на нашиве за да Дибиров им покаже среден прст на навивачите на Киелце. Полски има некои сличности со Руски. Може му добацувале и него нешто на национална основа. Може само да шпекулираме.

Не знам што им скандирале на нашиве за да Дибиров им покаже среден прст на навивачите на Киелце. Полски има некои сличности со Руски. Може му добацувале и него нешто на национална основа. Може само да шпекулираме.

па не е битно
битно си доби Вардар лош третман како од навивачи така и од играчи

Апсолутно дебилен потег за Алекс и до утре да дискутираме ништо не го пере тој срам.

Него налетав на ова, нема клуб веќе 7-8 месеци а очигледно не ни планира да продолжи со спорт Џамбо.

Штета пошо секогаш потајно се надевав дека ќе си го исполни потенцијалот.

http://24rakomet.mk/ете-зошто-вардар-победи-џамбо-подр/

Реакција и од Киелце.

Последно уредено:
Транспарентот за Талант е „ненамерно“ поставен таму колку што беше ненамерно поставен и транспарентот за Комити во Автокоманда пред некоја година. Со право реагираат од Киелце.
Сигурно Барбакан спрема блам од контра-реакција сега. Се мислам дека ќе излезат со некоја глупост во стил „ама Јурецки кога не провоцира нас...“ нешто за што Јурецки си добивал санкција на терен или сл. некоја глупост.

Чисто за забава, проекции и можности според 24ракомет.

Важно е вардарци да го задржат второто место поради тоа што во осминафиналната фаза ќе се соочат со екипа што настапуваше во Ц и Д делот од Лигата на шампионите. Тоа ќе биде победникот од двобојот меѓу Спортинг Лисабон и Динамо Букурешт.

Оваа варијанта сигурно е подобра отколку за ривал да имате екипа што се натпреварува во поквалитетните групи од типот на Нант, Фленсбург или Загреб, а плус носи привилегија реваншот да се игра на домашен терен.

Доколку претпоставиме дека ситуацијата и по 14 кола ќе остане каква што е сега, директен пласман во четвртфиналето би имале Барселона и ПСЖ, а останатите ќе разигруваат во осминафинале.

Проекција на евентуални двојки за осминафинале:

Спортинг/Динамо Букурешт – Вардар
Висла Плоцк/Силкеборг – ПИК Сегед
Мотор Запорожје – Келце
Кристијанштад – Фленсбург
Загреб – Рајн Некар
Веспрем – Нант

Доколку одиме подалеку и направиме проекција за четвртфиналните двобои, тие би изгледале вака:

Веспрем/Нант – Барселона
Загреб/Рајн Некар – ПСЖ
Кристијанштад/Фленсбург – Спортинг/Динамо/Вардар
Мотор/Келце – Висла/Силкеборг/ПИК Сегед

Но сигурно ќе има промени на табелата и сите математики ќе паднат во вода, па останува сите комбинации да ги правиме во март. На вардарци, пак, им останува да се посветат на обврските во СЕХА и на репрезентацијата, пред повторно да се стават во служба на „црвено-црниот“ тим на крајот на јануари.

Реално Вардар и со 3то место евентуално 4то во група ке има добар ждерб екипи од типот на ППД,МОтор,Целје и Скјерн се екипи кои во осминафинале Вардар треба и мора да ги плесне освен ако не налетаат на Нант од таа група или Фленсбург не е дека неможат и тука али ке биде многу потешко
Клучно ке е четвртфиналето со кој ке вкрстат релано треба да се одбегнат ПСЖ,Барса дефинитивно особено вториве кој од почеток на сезона ги глеам како најголем фаворит за шампион и евентуално Весзпрем кој ке фати залет до тогаш

Него налетав на ова, нема клуб веќе 7-8 месеци а очигледно не ни планира да продолжи со спорт Џамбо.

Спортуваа вечерта после утакмица во саботата, заедно со Циндриќ и остали балканци од Вардар, во случај да мислевте дека за утакмица е дојден :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom