Фан клуб - РК Вардар

Од сите што си отидоа највеќе фали Илија, огромна дупка остаи у одбраната и клучно е да соберат играч шо ќе може барем пола од тоа да изигра.

Конечно покажаа малце позрела игра, резултат диктиравме од прва до последна минута и без Мораеш, Вуко и Горбок толку е.

На одлична позиција на табелата сме, очекувам во вториот дел од сезонава да играме далеку посериозно, подобро па ќе видиме дали може да сонуваме за ф4.

Не требаше да се свирка Алекс ама бидна и тоа.

И мене ми е криво за Алекс, ама требаше после испадот со Шишкарев да се извини, да кажеше нешто дека му е криво, дека глуп потег направи, ќе омекнеше работата мислам, ќе добиеше од повеќето аплаус, вака сам си е крив. Го погоди свиркањето, му се гледаше во очи дека му е криво. Ама тоа е.

Не беше ништо страшно тоа од Душебаев, можеше и без свирежи да пројде, ама ајде, ништо страшно, Лука си заслужи овации, а секоја чест за дебилизмот на тој што ја смислил и поставил паролата за Талант, стварно не можам да се сетам, зар има човеков нешто кажано или направено против Вардар? Тешко брукање..

За играта, секоја чест, без замерки за никого, посебни пофалби за Криштопанс, а богами и за Дисингер, ептен ми се свиѓа како игра, и во одбрана и во напад. За голманите што да се каже, поготово за Милосављев, од кај го ископаа свака част. Едино мала замерка може да оди само за Калараш, овој досега најсумљив испадна, заедно со Киселев, често знае да има глуп испад за исклучување, а во напад делува прилично ограничено.. Големи 3 бода, следува пауза па решавачките 4 натпревари, има многу комбинации, јас лично со 3 место сум презадоволен со оглед на групата, под тоа е веќе лошо за нокаут фазата..

И мене ми е криво за Алекс, ама требаше после испадот со Шишкарев да се извини, да кажеше нешто дека му е криво, дека глуп потег направи, ќе омекнеше работата мислам, ќе добиеше од повеќето аплаус, вака сам си е крив. Го погоди свиркањето, му се гледаше во очи дека му е криво. Ама тоа е.
pa golem kur ebate rakometov e takov sport, naprail so naprail u zar na borba, abe tipot bese eden od glavnite igraci i lideri u generacija sto rakometna makedonija nit ja videla nit ke ja vidi, so drugi zborovi, legenda e, lider na legendarna generacija, so ogled na uspehot sto togas go napravija. I sea ko svirat ko da e nekoja nebitna dzukela od igrac, ke razberev da frlal kal vrz vardar, da vregjal, da kazuval losi raboti za klubot, igracite, navivacite, ama nisto od toa ne se desi, a taka e tretiran, ko neprijatel, a ne lider na sampionski vardar i istoriski najbolji vardar u rakometna makedonija. So drugi zborovi, za grevovi sme, ko narod opsto, i ova e slika i prilika za toa, zemale go svirat, go vregjale tatko mu, imalo baner na ruski deka e peder, vriel posle utakmica mongolot.

248395-vazhna-pobeda-na-vardar-nad-kjelce-dushebaev-isvirkan.jpg

pa golem kur ebate rakometov e takov sport, naprail so naprail u zar na borba, abe tipot bese eden od glavnite igraci i lideri u generacija sto rakometna makedonija nit ja videla nit ke ja vidi, so drugi zborovi, legenda e, lider na legendarna generacija, so ogled na uspehot sto togas go napravija. I sea ko svirat ko da e nekoja nebitna dzukela od igrac, ke razberev da frlal kal vrz vardar, da vregjal, da kazuval losi raboti za klubot, igracite, navivacite, ama nisto od toa ne se desi, a taka e tretiran, ko neprijatel, a ne lider na sampionski vardar i istoriski najbolji vardar u rakometna makedonija. So drugi zborovi, za grevovi sme, ko narod opsto, i ova e slika i prilika za toa, zemale go svirat, go vregjale tatko mu, imalo baner na ruski deka e peder, vriel posle utakmica mongolot.

Прегледај го приврзокот 200454

Се слагам од а до ш.

Пишував за тоа дека ќе биде срамота да се свири и искрено не очекував цела сала да го свири, лично мене ептен ми е криво. Вардар му даде многу ама и он врати пута десет низ годините! Премногу сељачки потег, дечкото е вардарова легенда и еден од најквалитетните играчи кои го носеле дресот. За мене секогаш ќе биде добредојден во Скопје па макар и уште илјада пати влегол у конфликт со играч на Вардар.

@Syn, он беше свесен дека ќе има доста што ќе го свират со оглед дека одма после таа утакмица беше бомбардиран неговиот профил на фб со негативни коментари од разни дегени, затоа требаше да даде некоја изјава, да ја омекне работава, за која си во право дека не беше ништо до толку да му свири скоро цела сала.

Искрено, не очекував дека цела сала ќе му свири, не верувам дека и он го очекуваше истово до толку, иако како што спомнав, беше свесен дека ќе има свирежи после негативните коментари кои му ги пишуваа после првата утакмица.
Ама тоа е, не може да се врати времето.

Се креира мислење од луѓе без општо образование, култура, да не зборам за спортска..
На Вардар-Фанс цело време се објавуваа објави да му покажеме на Душебаев, дрн дрн..
Тоа е за жал, глупо испадна, покажавме дека сме исти ко нив, иако Вардар од секогаш имал публика која разбира и сака ракомет...

За мене, свирењето не е толку страшно. Може друг пат кога ќе дојде ќе се заборави ова. Искрено, реакцијата не му беше на место во Киелце, така што, очекувана беше некоја реакција.

Ова со транспарентот е врвен примитивизам. Тука се обрукавме гадно.

Мислам дека тоа "Талант Петух"го имаа ставено истите луѓе што со Барса имаа ставено "името ни е идентитетот".
После ние ќе кажуваме кој не провоцирал,па фамилија Душебаев се најценетите во ракометниот свет,буквално животот го имаат оставено за ракометот.
Од друга страна на 20 години Талант го прати Алекс во Вардар да се кали ,сигурно можел кај сака во Европа да го пушти,од тој аспект не испочитувал.
За Алекс,незнам што им беше на луѓево,јас искрено очекував аплауз и чат пат по некој свиреж,баш се зачудив колку луѓе го свиреа.
Како и да е бидна што бидна сега не чека пауза,после дури во Февруари против РНЛ во гости.
Многу значајна победа е ова според мене завршивме 2ри,во вториот дел на сезоната ќе се вратат Вуко,ГорбокМораеш до тогаш можат другите да се одморат.
Предност ни е тоа што нема многу репрезентативци од Вардар ќе можат убаво да се одморат и да се спремат за вториот дел.
Освен Русите Столе и најверојатно Милосављев другото се е на пауза .
Ќе видиме што ќе биде не смее па да се вивнеме до небо со победава,само да продолжат со работа па здравје таму на пролет да се израдуваме на финал 4.:oeoeoe:

Како да не знаете дека еден човек да свирне цела сала иде по него а пола не ни знаеа зошто свират,многу глуп потег ама се стори веќе,транспарентот со името беше поставен од Комити а овај за Талант не.Како и да е многу битна победа!

Тежок е изборот за тоа што беше најдебилно денес, помеѓу свиркањето на Алекс или антиквизирањето со „Излези момче“...

Последно уредено:
Некогаш сами си пркосиме на себе си.. Жално
Се буневме за излези момче што се пееше на дочек а сега почна и у сала, се буневме политика у спорт НЕ, а самите ја донесовме у сала, мрчевме како Кјелце се сељаци и најодвратен клуб, а ние бетер од нив почнавме да се понашаме, да навредиш светско ракометно име како Талант со огормен успех како играч и тренер и примитивизам и дебилизам..

П.С Еве го моментот кога Душебаев во знак на благодарност го доби дресот.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom