Фан клуб - РК Вардар

На помалку од една недела сме до Ф4, момент кој го чекавме неколку години, а не се приметува некаква еуфорија, позитивна тензија. Можеби само мене така ми изгледаат работиве... Овде - онде по некој напис на спортскиве портали и тоа по правило преведен од сајтот на ЕХФ и ништо друго. Од клубот ништо во поглед на анимирање на тие што ќе одат да ги бодрат во Келн, Комити очигледно како група нема да се присутни, најверојатно присуството ќе се сведе на поединци или помали групи кои се самоорганизирале. Да не влегуваме во дебата кој, што и како можел да направи. Муабетот ми е за тие кои ќе бидеме присутни во Келн, ако некој има било каква информација за организирано собирање пред утакмиците нека сподели. Луѓе кои ќе одат од овде, наши од Германија или од други држави. Можеби ќе беше најдобро клубот да организираше некој вид на фан зона во Келн, има одлични предуслови за тоа, наши луѓе во Келн за поддршка во организација, еден куп барови, кафулиња блиску до Ланксес арената, ама ништо од тоа. Добра локација за ад-хок собирање може да биде Alter Markt, има на тој плоштад доста барови, тераси, маси и шанкови, кога би се собрале 150-200 луѓе па сите заедно накај сала, па по пат да грми тој железниот мост со катанците на Рајна. Од таму до сала пешадија 20-25 минути.
Можеби веќе има нешто околу организирано собирање, ако некој има инфо споделете.
Сакав и за картите да искоментирам. Пристапот на клубот беше каков што беше па затоа и вратија добар дел од картите. Ама интересно е што и други два клуба вратиле карти. Во блокот 219 има од картите на Вардар за продажба https://shop.derticketservice.de/ehf/details/?evId=1262136, но има и во блоковите 202 и 212 кои исто така им следуваат на учесниците на Ф4. Очекувам дека единствено блоковите на Веспрем ќе бидат еднообразни, другото ќе биде шарено. Ќе биде интересно да видиме каков ќе биде распоредот на силите на трибини, пошто ќе има доста наши луѓе кои успеале да купат од поевтините карти, некои и од најевтините за блоковите 700 и кусир, горе кај чавките, позади централниот семафор. Меѓу нив и јас :(

Би било добро да има некој собир пред утакмица и после кортео накај сала, ама не ми делува дека ќе има таква организација однапред, така да спонтано ако нешто искочи дента само.. А ќе има сигурно 200-300 наши, само што лошо е што ќе бидеме раштркани низ цела сала, па навивањето ќе иде малце потешко. Иначе и јас имам од 75 евра карти, ама тоа е, прескапи се картите реално. У секој случај, по којзнае кој пат, управата ја покажува непрофесионалноста и немањето искуство на дело

Сакав да одам и јас ама ништо не испадна. Прескапи се картите. Најдовме преку форумов и поефтини карти ама со се превоз пак излегува скапо.
Им пишав на фб странта дали планираат да организираат превоз до таму (да си платам нормално) и ми направија seen. Ебате простаците. Сакаш да отидеш до таму и да им платиш за превозот и не те удостојуваат ниту со едно ебено не. Гомна неписмени покондурени.
Чисто за споредба кога во клубов седеа луѓе што им значеше нешто, секогаш враќаа во рок од еден саат. Може немаше пари ама сите дишеа за тимот. Се трудеа да те удостојат со ебан одговор.

Креирајте на фв некоја страна као"Келн ф4 Вардар" пишете на профилот на рк вардар/на комити/на ракометни вести ставете секаде линкови и ваљда ќе се организирате за до сала...

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Сакав да одам и јас ама ништо не испадна. Прескапи се картите. Најдовме преку форумов и поефтини карти ама со се превоз пак излегува скапо.
Им пишав на фб странта дали планираат да организираат превоз до таму (да си платам нормално) и ми направија seen. Ебате простаците. Сакаш да отидеш до таму и да им платиш за превозот и не те удостојуваат ниту со едно ебено не. Гомна неписмени покондурени.
Чисто за споредба кога во клубов седеа луѓе што им значеше нешто, секогаш враќаа во рок од еден саат. Може немаше пари ама сите дишеа за тимот. Се трудеа да те удостојат со ебан одговор.
Направи скриншот од тоа што си им пишал па да го споделиме, па можеби некој и ќе си сноси одговорност за непочитување на симпатизерите/навивачите кој го красат еден клуб, по нив се и гледа големината на еден клуб и според мене треба секогаш да се почитувани.

Ja pa obratno prevoz imav, ke idevmo so kola ama onoj paket e preskap. Kaj najdovte od onie od 75 evra?

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Ja pa obratno prevoz imav, ke idevmo so kola ama onoj paket e preskap. Kaj najdovte od onie od 75 evra?

Лани беа другари, ги купиле од препродавачи по 90 евра, позади гол на средина негде, сега со оглед дека ќе нема германски клуб, ништо чудно да се наоѓаат и доста поефтини карти на ок места.

Имаше на интернет на viagogo, има доста што препродаваат, само што некои и поскапо ги шиткаат. Иначе, и авион со време да купиш океј цена може да искочи, само што до Келн па најскапи беа картите со виз, ама Дортмунд, Франкфурт-Хан, Ајндховен се прилично блиску а беа каде-каде поефтини

На ebay.de има мали огласи слични на нашиве пазар3 и реклама5. Тип од Хановер ги продаваше по оригинална цена, сигурно навивач на Кил или Фленсбург. Разочаран не сакал да ги продава по повисока цена. Ми ги плати познаник од Германија на кого му пратив пари по луѓе кои и ми ги донесоа картите минатата недела. Огласот и контактот со човекот беше на почетокот на мај.

Na FB ima otvoreno grupa za site sto odat vo Keln za da mozeme da komunicirame.

Final 4 VARDAR

nezman dali smeam da postiram link, zato eve kako se vika grupata

Final 4 VARDAR

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom