Фан клуб - РК Вардар

Не летајте многу во облаци за да не ве боли многу ако треснете од таму. Секоја чест за ова вчера, секоја чест и за она со Киелце во Скопје, но да не заборавиме дека пред неполн месец не тепаше Загреб. Не дека имам намера да ги омаловажувам хрвативе посебно не кога се домаќини ама екипа што се надева на Ф4 такви утакмици не би требало да дозволи да ги губи, посебно не кога на полувреме оди со +5 голови. Втора работа е тоа што ние допрва имаме изгор гостувања кај Киелце и Сегед пред се, а и Мешков не се наивна екипа. Трета работа е тоа што ние на пикер сме жива мизерија дури и кога даваме 30+ голови во Германија. Столе моментално во тимов е тоа што до лани беше Фичо, Марсениќ би бил солидна резерва на играч ко Тоскиќ што беше лани, а бразлиецов дефинитивно не е материјал за на завршниот турнир т.е. тој општо не е ЛШ материјал. Четврта работа е што до нова година имаме уште само две утакмици и потоа екипата нема да се состане до крајот на светското во Франција. Тука играчите ќе имаат еден куп утакмици во краток временски период, нов начин на игра, замор, повреди итн. и сигурно ќе им биде потребно време да ја вратат моменталната форма на Вардар како тим. Петта и според мене најважна работа е тоа што до тоа 1/4 финале има уште некои 4-5-6 месеци, појма немам колку се точно. До тогаш верувам јасно ви е на сите дека ќе има 300 промени. Повреди, падови во формата, лоши периоди/утакмици за некои од клучни играчи и слично...дел од тоа да се поклопи кога не треба и ќе падне во вода се што е градено до сега. Доволно е нешто наопаку да тргне со Арпадот и отиде се во курац преку ноќ. Затоа да оставиме простор до клучните утакмици и да видиме тогаш до каде ќе биде екипата па ако се во форма како моменталнава или дај боже уште подобра тогаш веќе ќе може да се прават планови за можен пласман на Ф4 и посакувани противници. Моментално мене највеќе од се ме радува тоа што Штербик ја враќа формата, Чупич и Канељас почнуваат да се вклопуваат во екипата, на среден бек тоа што сме одлично покриени со Игор и Лука кој што играат во фантастична форма и секако класата на Дибиров и одличниот Душебаев, но х3 од ова ме загрижува и тоа што Марсениќ кој што е далеку од класа пикер ни е прва и единствена солидна опција на таа позиција. Борозан само малку повеќе да ја употребува главата и ќе биде страшен бек. Хорхе и Шишкарев сега за сега си ја бркаат и повеќе од добро нивната работа, а истото важи и за Абутовиќ.

Аман бе луѓе да не летаме, да не се залажуваме како ние да сме професионални ракометари на Вардар, јас сум навивач на Вардар и нормално дека ќе се радувам кога за неколку дена си ги демолираш европскиот и бундеслигашкиот шампион во гости, залажување е ако му парираш на некој посилен клуб и на крај рутинирано те исшамара, 40 гола на Киелце и лаганица со РНЛ за мене никако не е залажување,а за Ф4 можеби повторно нема да се пласираме, а можеби и ќе станеме шампиони.

Od site samo seged me plasi, niv ke gi podcenime a imaat i atmosfera pa i motivacija protiv nas, tamu ke bide gusto. Kielce ke bide tesna pobeda za nekoj, nisto cudno da gi lupneme i tamu, ocekuvam inatot da proraboti, ko sto seged ke igra protiv nas taka o plus a drugive bi trebalo da gi dobieme.
Gi gledav Seged poslednive
utakmici mn pobrz rakomet igrat od lani i na povisoko motivacisko nivo, dosta se voigrani i borbeni. I lani imam pisano na forum deka se kako krlezi do posledna sekunda se borat za topka, dosta.nezgoden protivnik. Zgora na se i atmosferata mu e kalakurnica, se nadevam na pobeda na Vardar, a deka ke bidi potcenuvacka ekipa Seged malo morgen, do kraj mislam deka ke e neizvesno.

Јас стравувам само од гостувањето кај Мешков Брест, сепак тешко е да се игра против величина од играч како КриштоФанс :icon_mrgr:
Се друго е мачкина кашлица :icon_mrgr:

Јас стравувам само од гостувањето кај Мешков Брест, сепак тешко е да се игра против величина од играч како КриштоФанс :icon_mrgr:
Каква трома незналица е тој! Тоа е чудо![DOUBLEPOST=1479639272][/DOUBLEPOST]
Каква трома незналица е тој! Тоа е чудо!

29:56 беше прво полувреме, Мешков имаа фал на 12-13 метри од голот против ППД во Лига на Шампиони. Се намести цел тим на ППД во блокот, а Криштофанс над сите од 13 метри , им ја свирна во десниот голманов агол :D 3-ца голмани не ја бранеа, ако некој го гледал мечот знае. :D

29:56 беше прво полувреме, Мешков имаа фал на 12-13 метри од голот против ППД во Лига на Шампиони. Се намести цел тим на ППД во блокот, а Криштофанс над сите од 13 метри , им ја свирна во десниот голманов агол :D 3-ца голмани не ја бранеа, ако некој го гледал мечот знае. :D
Незнам која му е замислата на Раул,и како би го користел,мислам дека дечкото не само што не е за у Вардар,комплетно не е за ракомет!Ги гледав двата меча на Мешков против Скјерн,дечкото изигра просечно,ништо особено,многу е гломазен и спор.Башка во одбрана е неупотреблив.Во полуконтра последен трча назад,во позиционен напад,цело време му шутираа над глава додека ги крене рацете топката завршува у гол 90 %. Во напад,кружи нешто околу 6 метри,се обидува да пробие одбрана,ама со неговата височина и тромавост :pos: :tapp::facepalm::facepalm:

Одличен потег е ова. Еден од најперспективни млади голмани во Европа, а време му е на Диви за пензија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom