Фан клуб - РК Вардар

Кил и Килце од првите две групи и лагано да си прескокнеме 18/финалето.
А Карабатиќ уште има шанси да го гледаме во Скопје догдина и тоа секоја утакмица, дури и досаден да ви стане. :)

А Карабатиќ уште има шанси да го гледаме во Скопје догдина и тоа секоја утакмица, дури и досаден да ви стане. :)

Абе дај боже, колку да е одбивен мајмунот, ама 99% ќе цепа за Париз. Не е официјализирано најверојатно ради судскиот процес* или Барса па ептен не може да најде директна замена па уште се тегават. Останување во Барса наредна сезона би било неочекувано, а одење во друг клуб (Вардар) би било чудо. :D

*иако и брат му беше вмешан и иако се знаеше дека нема да го осудат иако е виновен! :vrtioci:

Бај д веј, најдоброто за сигурно четвртфинале без тешкотии во осминафиналето е запнување да се заврши втор во група и ако се заврши втор потоа во осмина ќе се добие противник од двете послаби групи, кој ќе биде исплескан лагано.

Најидеалното сценарио е да се заврши втор, Металург магично да заврши прв или втор у својата група, да го добие дополнителниот меч и во осминафинале да се игра против нив. Плескање на Лино уште еднаш во ЛШ би било идеален завршеток на неговата авантура овде. Ама тешко веројатно. :angel:

Group A + B

Pot 1FC Barcelona Lassa (ESP)THW Kiel (GER)
Pot 2MKB-MVM Veszprém (HUN)KS Vive Tauron Kielce (POL)
Pot 3Paris Saint-Germain Handball (FRA)HC Vardar (MKD)
Pot 4KIF Kolding Kobenhavn (DEN)Celje Pivovarna Lasko (SLO)
Pot 5MOL-Pick Szeged (HUN)Orlen Wisla Plock (POL)
Pot 6HC PPD Zagreb (CRO)Rhein-Neckar Löwen (GER)
Pot 7IFK Kristianstad (SWE)Besiktas Jimnastik Kulubu (TUR)
Pot 8Montpellier HB (FRA)SG Flensburg-Handewitt (GER)

Ништо од гледање на Карабатиќ во Скопје во групната фаза.

@Незапирливи 1903/87 @Colt Willcox :свиркам:

Знам дека сум подосаден од @Mr.X за Радевски во ФК, ама ова е човекот што ни треба да освоиме ЛШ :D

Group A + B

Pot 1FC Barcelona Lassa (ESP)THW Kiel (GER)
Pot 2MKB-MVM Veszprém (HUN)KS Vive Tauron Kielce (POL)
Pot 3Paris Saint-Germain Handball (FRA)HC Vardar (MKD)
Pot 4KIF Kolding Kobenhavn (DEN)Celje Pivovarna Lasko (SLO)
Pot 5MOL-Pick Szeged (HUN)Orlen Wisla Plock (POL)
Pot 6HC PPD Zagreb (CRO)Rhein-Neckar Löwen (GER)
Pot 7IFK Kristianstad (SWE)Besiktas Jimnastik Kulubu (TUR)
Pot 8Montpellier HB (FRA)SG Flensburg-Handewitt (GER)

Ништо од гледање на Карабатиќ во Скопје во групната фаза.

@Незапирливи 1903/87 @Colt Willcox :свиркам:

Би било добро РНЛ, Сегед и Веспрем да ги избегнеме, за другите сеедно е кој ќе падне. Многу атрактивни мечеви ќе има сезонава.

Моја најголема желба е да се паднеме со Фленсбург :smirce:

А како иде после, ако има некој поупатен, ме мрзи да барам новиве правила, вкрстувањето со кој иде ? И 1/4 финалето после диригирано ќе биде или ?

Би било добро РНЛ, Сегед и Веспрем да ги избегнеме, за другите сеедно е кој ќе падне. Многу атрактивни мечеви ќе има сезонава.

Полоша опција се Висла од Сегед

Од кога Сегед и Висла се лоша опција,дај не заебавајте,мора некој да се падне.

Сегед би требало да се лесен плен.

А како иде после, ако има некој поупатен, ме мрзи да барам новиве правила, вкрстувањето со кој иде ? И 1/4 финалето после диригирано ќе биде или ?

Да, нема веќе ждрепки, само оваа за групната фаза.

Првопласираните од двете јаки групи идат директно у четвртфинале, другите од 2-6 место во осмина.

playing_system_465.JPG

Ко ќе му опнат сега три години ,ќе лапа титули у затвор.ќе го направи најтрофеен.

Полоша опција се Висла од Сегед

Па не знам баш. И Ел Нињо за истото ми реплицирал.
Висла останува без Сипржак и Јуркиевиќ, и посебно загубата на Сипржак ќе им преполови квалитет. Ќе најдат некои замени ама чисто се сомневам дека ќе бидат и блиску до тоа ниво.
Додека Сегед имаше одлична сезона и го елиминираше РНЛ плус го намачи Кил, посебно дома.
Генерално, ќе ги плескаме и двете екипи како мали деца дома, ама доколку сакаме борба за прво место или второ, ни требаат многу победи во гости.

Во извлекување пред нас е само големата четворка и според резултатите до сега тие на гости скоро и да не грешат, со разлика што сега ќе бидат со појаки противници. Ако сакаме борба со нив ќе мора да ги мачкаме другиве по гости. За дома не смее да биде ни прашање.

Главна разлика која група ќе биде за нијанса потешка ќе ја направи шести шешир со РНЛ и последниот со Фленсбург. Вака теоретски може и сите шваби во една група да паднат.

Ќе видиме, има време до почеток на сезона, ќе има трансфери и промени кај повеќето екипи сигурно.

Кога би бирал од големциве би идел со Барселона (потешко ќе им биде без Карабатакот без разлика кој и да купат), и Киелце оти Веспрем се прејаки, иако не би имал против и со нив да се пробаме.
Од ова боранијава подоле од нас се исто ми е кој ќе дое :icon_mrgr:. Вардар е у трет барабан веднаш позади големата четворка :cool:

Па не знам баш. И Ел Нињо за истото ми реплицирал.
Висла останува без Сипржак и Јуркиевиќ, и посебно загубата на Сипржак ќе им преполови квалитет. Ќе најдат некои замени ама чисто се сомневам дека ќе бидат и блиску до тоа ниво.
Додека Сегед имаше одлична сезона и го елиминираше РНЛ плус го намачи Кил, посебно дома.
Генерално, ќе ги плескаме и двете екипи како мали деца дома, ама доколку сакаме борба за прво место или второ, ни требаат многу победи во гости.

Во извлекување пред нас е само големата четворка и според резултатите до сега тие на гости скоро и да не грешат, со разлика што сега ќе бидат со појаки противници. Ако сакаме борба со нив ќе мора да ги мачкаме другиве по гости. За дома не смее да биде ни прашање.

Главна разлика која група ќе биде за нијанса потешка ќе ја направи шести шешир со РНЛ и последниот со Фленсбург. Вака теоретски може и сите шваби во една група да паднат.

Ќе видиме, има време до почеток на сезона, ќе има трансфери и промени кај повеќето екипи сигурно.

Кога би бирал од големциве би идел со Барселона (потешко ќе им биде без Карабатакот без разлика кој и да купат), и Киелце оти Веспрем се прејаки, иако не би имал против и со нив да се пробаме.
Од ова боранијава подоле од нас се исто ми е кој ќе дое :icon_mrgr:. Вардар е у трет барабан веднаш позади големата четворка :cool:
Го имаат Роча на таа позиција кај Сипржак одличен пивот имаше само проблем со повреди лани и како шо кажа треба бодови надвор да се земат а мое мислење е дека против Сегед полесно би поминал Вардар иако нема лесно во овие групи дури и боранија екипи како Бешикташ и Кристиансунд може да откинат некој бод

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom