Фан клуб - РК Вардар

Абе со Чеховски Медведи играме наредниве недели, не е крај на ЛШ утакмиците за оваа година? :facepalm:

Ај да ти ебам, мислев завршивме за оваа полусезона. Ваљда нема да се усереме таму :icon_mrgr:

2 у 2 е со Медведи,не се секирајте...:D
Или 2ка и Т2 за посигурно..(штета шо нема таков тип за ракометите)...:(

Нула од утакмица у пм. :D Освен добрите партии на некои индивидуалци нема што друго да се издвои од утакмицава.На моменти се прашував дали гледам утакмица од ЛШ или некоја пријателска утакмица помеѓу Вардар и Цеље и се некако повеќе ми одеше на ова второво.Едноставно и ние и они играа некако премногу млако во одбрана и сето тоа придонесе утакмицава да личи на шутерски тренинг на двете екипи.Словенциве во одбрана имаат животни од играчи на лик,а во реалност се исти како Фичо Лазаров.Тие двајцата што демек требаше да го чуваат пикерот 2м високи 120кг...на прв поглед си мислиш дека таму ни топка ни играч не проаѓа ама како швајцарско сирење се позади.Убедливо најслаба одбрана што годинава играла во Јане Сандански.До душа и нашиве позади од Монпеље наваму се чиста нула.Нека гледаат да го добијат некако Чеховски на гости за една недела и нека доаѓа веќе крајот на натпреварите од ЛШ за оваа 2014 година зошто мав ни е работа.Среќа е што овие денес не знаеа да ги искористат глупостите на одбраната на Вардар и што немаат голман што стварно знае да брани инаку немаше ништо да ме изненади ако врзевме 2 порази во низа на домашен терен.Арпад заради премногу слабата одбрана не може да дојде до израз иако мислам дека и денес имаше +10 одбрани без никаква помош од одбраната.Напред денес за разлика од Веспрем изигравме доста добро,но...кааааде бе со оние промашени зицери и не искористени напади во ситуација кога имаме +2 играчи на теренот ? :facepalm: Карачиќ со глупирањето кога се крешеше резултатот заслужи шамари од Раул и посебен третман од Дејвис без разлика на тоа што изигра утакмица за чиста 10ка,Дибиров ми глуми Дејан Манасков во две чисти контри и наместо да си заврши во негов стил скока во голманот и нормално е дека овој ќе му одбрани,Шишкарев исто мисалм дека промаши 2 зицери....тоа се ни повеќе ни помалку туку 5 чисти голови.Разбирам јас дека имаат желба за докажување пред домашна публика и се тоа,но кога ништо не е решено мора зицерите да се искористуваат со 100% реализација.Живци искинав заради тие глупости кои немаше никаква потреба да дојдат вечерва.Очигледно е дека падна формата која што ја имаше тимот на почетокот на оваа сезона,но за среќа следи пауза после Чеховски и се надевам дека од нова година натаму со нови сили ќе запнеме кон тој толку посакуван Ф4.

Атмосферата во сала најслаба оваа сезона.Бледо издание и најслаба бројка до сега на Комити,заспана обична публика,натпревар кој што не даваше можност за да се разбуди публиката итн.Таман ќе живне малку атмосферата и ете ти или тајм-аут или некоја грешка на нашиве и тука паѓа се вода за можноста да се создаде барем пола од она што беше со РНЛ,Веспрем и би рекол и Чеховски во првиот меч.Сепак и ова не е дерби како што беа со РНЛ и Веспрем па на господата и е понижување да се појави во сала...без разлика дали на трибината на Комити или на другите трбини. :)

ццц тетки едни :sick::sick: :pos:

Абе на неутрална на секое столче се ставаа флаери за утрешната утакмица. Нормално македонска работа во 5 до 12 се беше организирано па флаерите каснеа и морав со тоа вреќата да ги внесувам.

@Mr.X Еве за која кладба ти зборев да не се правиш наудрен :pipi:
Дедо мраз ако дадеш пакетче за нова година го добиваш пивото. :D

Ок гледам за играва горе доле све е пишано,реално можевме да ги тепаме со 6,7 гола али промашените зицер не коштаа поубедлива победа,и да под хитно да се земе Зарабец дечкото е лудница:cuc::cuc:.Ама за навивањето немам речи послабо до сега не било:facepalm:,нормално зборам за обичнава публика.И едно прашање за комити што беше работава што дел од трибинава беше празна?Инаку навивње тиња комити пеаат ајде цела сала сите спијат,у момент кога се крши резултат се залепиле за стол со шппака не моеш да ги оделипиш.:tapp:А да не зборам за тоа дека група од 50 пензионери главата ми ја потекоа со тоа тапаните и вувузелите,.Значи респект за нив дошле од далеку навиваа коректно бес провокации али човече ова мора да се забрани со закон уште ми звони тиквата од нивните срања. И за крај абе луѓе ако не ви се навива седете си дома,мислам стварно бес навреда.земете си пивце кикирики и терајте си го филмот,и не ометајте на ониа што стварно сакаат да навиваат.

Ајде бе и вие не претерувајте со тоа навивањето и тоа да седи некој дома ако не му се стои цел натпревар... Затоа има навивачи и гледачи, односно комити и обична публика во нашиов случај.
И некој од нив може да ти каже ако ти се вика и стои, стои дома пред телевизор и викај колку сакаш...

Сериозно, има моменти кога цела сала/стадион е на нозе, и има моменти кога не му се станува на некој. Не за џабе се ставени столчињата кај гледачите а извадени се кај Комити...

Секој различни го доживува спортот, за некој е уживање, за некој е место кај што може да испцуе по судијата, некој да излезе од дома, на крајот од денот сите се дојдени да викнат барем еднаш Ајде Вардар... Барем на фудбал...

Ова го пишувам зашто уште од лани го тупат/тупите со ова...

Е ок де што се нервираш,ова денеска атмосфера беше кажи ми искрено?никад не сум зборел за навивањето ама после ова денеска и те како ќе мрчам.Ако ајде се извинувам ако некого навредив,нормално е дека секој има право да иде у сала.и нормално е ја цела утакмица да ја поминам сотејчи и никој да не мрси за тоа .И нека ви текне дека не може сите да бидеме на трибина со комити,колку и да сакаме,едноставно толку е местото.[DOUBLEPOST=1417321550][/DOUBLEPOST]И да само уште една случка,пред влез две девојки се натегаат со џанадриве околу цигариве.Еднава и вика како ова не може ај ќе чекам баш да видам дали ќе им ги земат на другиве.Ако не ќе се бунам ќе ги пријавам ќе видат они иди бегај бе немој да ме јебеш :pos::pos::pos::pos:.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom