Фан клуб - РК Вардар

поделбиве на играчи на овој начин е без врска во најмала рака,

а кога се фативте на статистиката кил се тука негде со вардар по број на домашни играчи - сезонава...

а еве ја сликава што беше од почеток на сезонава Zagreb > all
dzxuz5.jpg

Што е битно кој која националност е, не разбирам. Јас навивам за Вардар и тоа е тоа, кој од каде е што игра, апсолутно не ми е битно, најбитно е да дава 100% за тимот, чергар го напна со ова и сеа уште за тоа се дискутира кој од каде е(преку.... веќе). На крај па и цела мак. репрезентација во еден тим да е џабе е кога ќе нема квалитет ни групата да ја помине не пак за некој поголем успех( пр. металург - да не се атман, циндрич, станич, нема да можат ни зомимак да го тепаат)

Не е поентата дали е долга"анализита"и дали на некој му се бендисува,а најмалку пак тебе...
Не постирам јас овде за да добивам лајкови,давам мислење за утакмицата,уствари мислење за тимот на Веспрем...
Искрено друже,не заслужуваш одговор,зошто по неколку твои напишани поста во последно време(посебно по тој за Лазаров) дојдов до заклучок дека појма немаш од ракомет,а очигледно е дека не сум сам во моето мислење..и само се инаетиш со сите овде,и џабе се репликите кон тебе..
Ок е,и тебе не ти е лесно,мисли си шо сакаш...
Мојсо е најдобар среден бек(ако ја врати формата од пред 15 години):icon_mrgr:...и секако Жути....
Нема подобри од нив во Европа,задоволен сеа?
И околу твојата експертска анализа:vozbud:,ќе видиме дали е само до Штербик:icon_mrgr:, или треба и одбраната пред него да изигра нешто,и нормално нападот да КЛАВА ГОЛОЈ...;)....
Само за лајкој пишуваш и им се местиш на вардарчиња, незначи дека ако 15 луѓе се согласуваат со тебе дека ти си во право, тоа само значи дека 15 луѓе се согласуваат со тебе. За играта на Веспрем која се вртела според тебе само околу Наѓ си ја промашил работата на големо. Веќе се виде која е одбраната и кој е Штербик, во сабота само чекаме потврда, дали ќе има над 15 одбрани или под.[DOUBLEPOST=1415896145][/DOUBLEPOST]
Кил, Барселона, Атлетико Мадрид, Хамбург екипи што доминирале на Европската сцена последнава деценија имале само мал број домашни играчи во своите тимови. Бидејќи кај нив не е националноста виза за да играш туку се бара да си најдобар без разлика од кај си. Се цени само квалитетот, бидејќи квалитетот носи титули а не националноста.

Истиот пример го гледаме сега со Веспрем кој што беше скоро секогаш формиран од домашни играчи. Сега странци скоро на секоја позиција им се главна опција. Не гледам некој од Веспрем да плука по тоа. Напротив се радуваат бидејќи стигнаа до фајнл фор и имаат големи шанси наскоро да станат и европски шампиони.

Поделбата на наши и туѓи играчи која што се форсира само од еден клуб последниве неколку години никогаш не постоела кај нас во минатото и во најмала рака е фашистичка и прави странците да се чувствуваат како непожелни што дошле тука.

Интересно, баш тимот што ја форсира оваа поделба и се кити со домашни перја, ги купи па по пола сезона ги изгуби едни од најперспективните балкански играчи. Ах која иронија, и тоа како ќе зажалат за тоа :)[DOUBLEPOST=1415887655][/DOUBLEPOST]Па уште кога ќе ми текне на Лино со изјавата пред четвртфиналето лани "Кил се само навидум германска екипа со 2-3 германци во тимот".

Затоа после гзот им го напунија и во четвртфиналето и годинава. Во три утакмици преку 100 гола им начукаа. Да не беше Динамо Минск преклани и лани утепаниот Копенхаген, жими таквото дека ќе видеа четвртфинале.
А Вардар имаше шанса сега сите тие перспективни млади играчи да им ги земе и пази која иронија не купија ниту еден :)
Дечко, дај не се брукај, гледаш цел форум те исмејува.
Ќе видиме во сабота кој на кого ќе му се смее.

Последно уредено:
Мислам дека редно време е да се стави на игнорирање(знаете кој), и би ве замолил да не навлагате повеќе во дискусија со некој што нема никакви познавања од ракометот и спортот воопшто. Да не ги труеме темиве со глупости, едноставно прескокнувајте одредени мислења, мислам дека така е најубаво :) Квалитетна дискусија сепак се води со издржани аргументи, факти, познавања, а не со празни муабети

Па тоа е најголемиот проблем на Македончето..
Само ние ги делиме играчите на ваши и наши,додека секаде во професионалниот,елитниот спорт играчите ги сортираат во две категории...добри и лоши играчи....
Ако сакаш врвен успех во професионалниот спорт има да купуваш квалитет,нема да се раководиш од девизата пред се наши играчи да бидат...
Еден Кил,институција во ракометот има само неколку Германци во тимот,останатото е се странци,па никој не се буни,напротив арената е распродадена година дена однапред,сите се горди на својот тим.....
Тие се водат од една идеја,нивниот клуб секогаш да е најдобар,па затоа купуваат само квалитет,не се замараат дали бил Германец,Марсовец...
Само кај нас и слични земји како нас,се замараме со вакви работи...зошто се купувале странци?Па кога нема такви играчи на нашиот паар ќе се купуваат..
Посебно шо понудата на нашиот пазар е таква каква шо е...
А по циркусот во Металург прашање е во иднина кој нормален странец би дошол во таква екипа.....
Затоа и си заминаа сите...
Михајло две децении земаше странци,грото беа просеци,но се најдуваше и по некој доста добар играч,па никогаш немало вакви глупости како со Минчо..
Најголемиот проблем на македончето е што не се цени самиот себе, што не се инвестира доволно во наши млади македонски играчи, што се плука по нашите сениори кои на многу пати докажаа дека вредат повеќе од многуте странци за кои дебело се плаќа(двомечот за шампионската титула, двомечот во ЛШ, двомечот во СЕХА,) што се купуваат странци затоа што се странци а не затоа што нешто вредат(со чесни исклучоци како Штербик), што од македонска гордост направија руска репрезентација(која иронично секогаш го јадеше од нашата), се што беше македонско се избрка или се стави на клупа, за неколку години ќе исчезне целата наша репрезентација а сите на форумов се радуваат дека го имале Вардар, ама Вардар веќе не е наш, е тоа е најголемиот проблем на македончето.

Последно уредено:
Да се пофалам, и оваа година си купив дрес од најголемиот Вардарец :love:
И си реков дај да видам колку маици сум собрал, доста сум имал :icon_mrgr:

Една мала скромна колекција, од меѓу првите пазарски шалчиња, до денес :X3:

78p-P10103.jpg

П.С. На педериве изгледа им се потрошиле убавите кесички, :cautious: па ми го спакувале дресот во кесичка за на слава :pos:

А да, еве и една слика од вратата моја, штета само што не собирам налепници одамна, т.е. не ги ни собирам, ако улета нешто :icon_mrgr:

yh7-P10103.jpg

Здравје понатаму, мора еден графит низ цел ѕид :icon_mrgr:

Да се пофалам, и оваа година си купив дрес од најголемиот Вардарец :love:
И си реков дај да видам колку маици сум собрал, доста сум имал :icon_mrgr:

Една мала скромна колекција, од меѓу првите пазарски шалчиња, до денес :X3:

78p-P10103.jpg

П.С. На педериве изгледа им се потрошиле убавите кесички, :cautious: па ми го спакувале дресот во кесичка за на слава :pos:

А да, еве и една слика од вратата моја, штета само што не собирам налепници одамна, т.е. не ги ни собирам, ако улета нешто :icon_mrgr:

yh7-P10103.jpg

Здравје понатаму, мора еден графит низ цел ѕид :icon_mrgr:

Zdravje i mene toa mi e u plan dobra zamisla imam ne ti ja kazuvam :P :D

Најголемиот проблем на македончето е што не се цени самиот себе, што не се инвестира доволно во наши млади македонски играчи, што се плука по нашите сениори кои на многу пати докажаа дека вредат повеќе од многуте странци за кои дебело се плаќа(двомечот за шампионската титула, двомечот во ЛШ, двомечот во СЕХА,) што се купуваат странци затоа што се странци а не затоа што нешто вредат(со чесни исклучоци како Штербик), што од македонска гордост направија руска репрезентација(која иронично секогаш го јадеше од нашата), се што беше македонско се избрка или се стави на клупа, за неколку години ќе исчезне целата наша репрезентација а сите на форумов се радуваат дека го имале Вардар, ама Вардар веќе не е наш, е тоа е најголемиот проблем на македончето.

Последен пат ти реплицирам на некој твој пост:
1. Двомечот во ЛШ знаеме сите како заврши, особено втората утакмица, која и магаре можеше да примети дека е наместена!
2. Кој црн двомеч во СЕХА дечко, два трофеја и едно финале имаме во три години откако постои лигата!
3. Кој колку вреди има кој да каже, се гледа по индивидуалните признанија и сл. На пример, го немам видено никогаш Миркуловски или Мојсо да влезат во најдобрата седморка на колото на ЕХФ.
4. Пак ќе ти кажам, една победа кога они имале смена на генерација не значи дека секогаш го ајделе од нас, лупаш за репрезентација која има толку медали на сите натпреварувања колку што Македонија нема регистрирано ракометари!
5. Секој нормален тренер со барем малку познавање ќе го отпушти Ојлески ако има двајца како Дибиров или Марковиќ или па Јовчевски ако ги има Брумен и Шишкарев! Кој да игра, Филип Лазаров кој една добра партија има во 10?! Столе?! Не знам како може да го трпат уште со оние негови искачанки и пијанки, лупа плескавици ко ненормален! Дечко, професионален спортист нема така! Затоа само Кире успеа од сите наши ракометари, не дека не се инвестира доволно, туку не лупа по литро ракија на ден ко твојот најдобар среден бек Мојсо! Е па и мене ако не ме бива на работа, да дојде некој англичанец што има подобро ЦВ од моето, и компанијата ќе има 10 пати поголем успех со него, мислиш ќе ме чуваат дека сум Македонец?! Не, во приватниот бизнис нема сентименталности!

И ја глуперда, 10 реда ти напишав, а реков нема да се замарам веќе...

ПС
Да ги е.ам ја Сител, Миленко, Јанко, она пакистанското племе што го домкнаа тука и сите останати што ви го испраа мозокот со глупости!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom