Фан клуб - РК Вардар

@bbbbb, капата долу мајсторе. И јас бев огорчен после утакмицата, иако да бидеме реални имавме одличен резултат против Хамбург.. кој со Комити на трибина ќе беше барем +3 за Вардар.

Во продолжение цитирам дел од колумната од според мене еден од најдобрите македонски спортски новинари, Милорад Стојмановски:

4. За првпат во историјата на македонскиот спорт една навивачка група беше условена да биде легитимирана за да влезе на еден натпревар. „Комитите“, и не само тие, беа зачудени од постапката на организаторот на средбата од осминафиналето на ЛШ во ракомет Вардар – Хамбург. Грда беше сликата во салата во која и покрај петте илјади гледачи, како да беше празно без заштитниот знак на клубот последниве две ипол децении.

Сме пишувале секакви текстови за најстарата и најголемата навивачка група кај нас, и со критика кога ќе претераат, и со осуда кога прават инциденти, но и со фалба кога биле навивачи за пример кои го подигале клубот од пепелта до ѕвездите.

“Комитите“ излегоа со соопштение дека ќе страдаат, ама не се предаваат. Вардар, кој не може ни да се замисли без своите најверни фанови, најчесто застанувал зад нив, некогаш дури и буквално, како што беше примерот со екс-тренерот Веселин Вујовиќ, кога се истопори како жив штит пред полицајците кои тргнаа кон немирниот дел од трибината. И новиот сопственик на клубот, Сергеј Самсоненко, исто така, ги заштити најверните навивачи кога се случи инцидентот на средбата со Металург. Што ли ги смени работите пред овој клучен натпревар за црвено-црните?

Официјалното соопштение беше дека легитимирањето било задолжително според новиот Закон за насилство, бидејќи средбата била од висок ризик.

Како и да е, РК Вардар повлече потег од „висок ризик“. Да не испадне дека бил кикс-фактор?

@bbbbb, капата долу мајсторе. И јас бев огорчен после утакмицата, иако да бидеме реални имавме одличен резултат против Хамбург.. кој со Комити на трибина ќе беше барем +3 за Вардар.
Го делам твоето мислење, но тоа е. Пропуштивме добра шанса за сензационална победа... патем одличен текст на Стојмановски.

Секако дури не го видам овај Димитриевски со свои очи нема да можам ништо да тврдам меѓутоа ако 70 % од текстот е точен тоа е знак дека нашите клубови лошо работат и менаџираат.

А ова со Комитите е приказ на целокупната состојба на државата, всушност и сите други групи ова го преживуваат во поголема или помала мера.
Мојата подршка оди кон вистинските навивачи и подржувачи на клубот.

:place: Со неверување го прочитав целиот текст од соопштението на РК Вардар, не сакам да звучам патетично, но не останав рамнодушен на текстот, туку тоа предизвика кај мене гнев, огорченост и жал за се што се случува. Клубот со кој израснав, за кого живеам, клубот кој ми носел бескрајна радост и тага, за денеска да ми ја нанесе најголемата болка. После ова сите порази од најголемите ривали се забораваат. Ех мој Вардаре зарем ние, твоите најверните кои се со тебе цело време, само поради одредени струи и некакви политички сплетки се откажуваш од своите, тие без кого ти не можеш да живееш. Дозволи во саботата, тие што ти си им се во животот да бидат третирани како најголема банда криминалци и не им се дозволи да уживаат и да ти дадат поддршка токму кога ти беше најпотребна.
Дали во управата се запрашале кога ќе дојдат решавачките битки со Металург кога ќе им треба поддршка, ако остане ваква ситуацијата дали тогаш ќе го избришат посраното и ќе молат? Или ќе си чекате поддршка од помодарите? Не, ни тие тогаш ќе ги нема, ќе ги имате неколкуте потрчковци и столчињата во салата. Меѓудругото зашто сите цифри што се изнапишани не се кажеа кога ги плаќале глобите, зашто сега се кажуваат?
А колку ли само надеж имав во оваа сезона, но после сето ова дали сеуште вреди да се оди на стадион или во сала.
Извинете на малку за емотивниот пост, може на некој ќе му биде смешно, но боли кога нешто искрено го поддржуваш и сакаш да те шутне и да те оцрнува.:(

јас не се согласувам со одлуката на комити да го бојкотираат клубот ради свои лични интереси. во случајов се апсолутно лични интереси на групата - пред интересите на клубот.
нема друга формула со која може да се опише таа одлука.

одлука да се бојкотира клуб, во име на група, е ставање на интересите на групата пред интересите на клубот.

можеа да влезат, и наредна утакмица било каде, сите по едно столче корнење, фрли го на терен, изрази протест, на кој што ќе те чујат кога ќе имаш што да кажеш.

одлука носење во афект пред утакмица да се бојкотира клубот, пред најважната утакмица во историјата на рк вардар, е малоумна. плус покрај сите серија инциденти кои ги направија претходно, и тоа како си заслужија посебен третман. во војна се со сите, а богами и со самите себе.
еден нема тука што го опиша проблемот, а да има здрав разум во тоа.

извинете ама нема да ви го лижам гзот. испаднавте пички. нема доволно добро оправдување на светов, за да не влезете (кога ви дале гага карти) на најважната утакмица! нема таков пример во светот на спортот. влегуваш и твојата порака ќе ја пратиш од трибина. празниот дел на комити за мене ќе остане најголем срам за комити во овие 20 години колку што активно сум вардарец. ни една политика, ни еден вмровец, ни една лична карта, ни еден газда на клуб, се ова х 1000, не е доволно добра причина да не се влезе. за мене лично не постои таква причина ако клубот кој го сакаш ти е светост.
СРАМ
времето ќе ви покаже дека сте згрешиле, за жал по цена која веќе пола ја платвиме.

http://www.skopjezavardar.bloger.index.hr/post/ni-sram-ni-perde-/25676114.aspx

Растури дечкото.
Веќе имав се подготвено за во Нови Сад, но денес откажав. Единствено ми е жал за играчите на теренот кои ја заслужуваат поддршката.
Дечково убива! Секоја чест, од прв до последен збор!

јас не се согласувам со одлуката на комити да го бојкотираат клубот ради свои лични интереси. во случајов се апсолутно лични интереси на групата - пред интересите на клубот.

одлука да се бојкотира клуб, во име на група, е ставање на интересите на групата пред интересите на клубот.

можеа да влезат, и наредна утакмица било каде, сите по едно столче корнење, фрли го на терен, изрази протест, на кој што ќе те чујат кога ќе имаш што да кажеш.

одлука носење во афект пред утакмица да се бојкотира клубот, пред најважната утакмица во историјата на рк вардар, е малоумна. плус покрај сите серија инциденти кои ги направија претходно, и тоа како си заслужија посебен третман. во војна се со сите, а богами и со самите себе.

извинете ама нема да ви го лижам гзот. испаднавте пички. нема доволно добро оправдување на светов, за да не влезете (кога ви дале гага карти) на најважната утакмица! нема таков пример во светот на спортот. влегуваш и твојата порака ќе ја пратиш од трибина. празниот дел на комити за мене ќе остане најголем срам за комити во овие 20 години колку што активно сум вардарец. ни една политика, ни еден вмровец, ни една лична карта, ни еден газда на клуб, се ова х 1000, не е доволно добра причина да не се влезе. за мене лично не постои таква причина ако клубот кој го сакаш ти е светост.
СРАМ
времето ќе ви покаже дека сте згрешиле, за жал по цена која веќе пола ја платвиме.

Значи после сите инциденти најпаметно ќе беше да влезат во сала и да фрлаат столчиња на терен ? ГЕНИЈАЛЕЦ

СРАМ

За болдираното :tapp::tapp::tapp:
Нели е поголем срам, да премолчиш нешто, да ја свиткаш главата и да се однесуваш дека се е идеално. Нели може во државава да се каже својот став и мислење без последици дека ќе бидеш омаловажуван, оцрнуван и под силни притисоци.

И што ќе се постигне со тоа што нема да се оди на стадион, во сала ни како семкари? :)
Кој ќе добие со тоа? Само тие што си ја имаат зацртано целта да уништат све и клубовите да им постојат за перење пари.

Значи после сите инциденти најпаметно ќе беше да влезат во сала и да фрлаат столчиња на терен ? ГЕНИЈАЛЕЦ
не ти си генијалец за нобел. како и сите во групата

јас реков како начин на протест, на сосема друга утакмица, тоа го прават по светов (имало примери) кога навивачи се револтирани од управа или било што имаат да изразат силен протест. на пример во сеха (завриши ок) или мкд завршница сеа ко ќе почне. или најдете начин, бидејќи сте осеќале потреба. нели, имате геијалците во група кај вас, ќе смислат нешто.
што па ти се фати за најбаналната и најнезначајната реченица.
бидејќи си ја сватил суштината, затоа...
За болдираното :tapp::tapp::tapp:
Нели е поголем срам, да премолчиш нешто, да ја свиткаш главата и да се однесуваш дека се е идеално. Нели може во државава да се каже својот став и мислење без последици дека ќе бидеш омаловажуван, оцрнуван и под силни притисоци.
не ви спорам какви проблеми сте си имале. 500-1000 души сте, само меѓу себе ќе се потепате прво, сигуен сум дека сте во војна со некого. реков начинот на кој што решивте да си го казните клубот е срам.

Незнам кој нормален ќе го брани раководството после соопштението.Рушење на уставниот поредок ало:pos:Јанкуловска е тоа или Вардар.Дај вие што мрчите ви личи ова на нашиот клуб?

не ви спорам какви проблеми сте си имале. 500-1000 души сте, само меѓу себе ќе се потепате прво, сигуен сум дека сте во војна со некого. реков начинот на кој што решивте да си го казните клубот е срам.

Срамно е тоа што клубот не застана позади најверните кои во најмала мера на клубот му помогнаа да стигне до она што е сега. Истите тие од втората фаза го однесоа ЖРК Вардар во ФФ бидејќи неколку пати на домашен ги креваа од пепел жените.

Вардар мора и мораше да застане позади своите најверни и додека не е касно најубаво ќе биде да го направи тоа. Проблемите што комити ги прават на трибини т.е поединци можат да се решат само ќе треба да се седне и да се разговара а не да ги тргаат најверните од трибина. Кој би ги заменил Комити?

У саботата со Хамбург од минута у минута се надевав дека од некаде ќе влезат и ќе продолжат да го праат она што со љубов го прават ама не влегоа и затоа екипата трпеше.
Ние останатите пробавме да напраиме атмосфера ама не беше тоа тоа.

Јас ги осудувам поединците што направија разни пиздарии ама ја почитувам групата Комити т.е ги почитувам оние што со љубов го бодрат клубот и го имаат понесено кон многу успеси и го понесоа кон најуспешната ЛШ сезона на Вардар но кога дојде време за тоа бодрење и таа љубов да доживее кулминација и да го клекнеме на колена европскиот шампион Хамбург знаеш што се деси така?

Требаше ни у Сеха со Загреб да не ги пуштат, требаше цела сезона да ги бркаат а не вака на најбитната утакмица.

Има играчи што се поврзаа со публиката, има играчи што не можат да си ги замислат натпреварите без Комити а управата ги брка истите?

Има начин како да се среди ова со идентификацијава ама нема желба или на некому не му одговара да се среди и ќе си трпи сега клубот ради тоа.

Јас како навивач на Вардар се надевам дека клубот ќе се вразуми побрзо и ќе ги врати Комитите кај што треба за заедно да се продолжи да се чекори кон оној ЕВРОПСКИ ВАРДАР што беше најавуван.

Абе Џерарад они добро знаат зашто комити ги земаа гратис картите, им беше кажано дека се има казна од 18000 евра, и дека спреку продавање на гратисите на нашите членови, ќе им помгонеме на нашите другари од трибина да си го тргант овој неправедно голем товар на грб, сега испаднаа пичкици и искочија со лаги.
Ко прво ние не ја ставаме групата пред клубот, туку нашите приватни животи си ги ставаме на прво место, зашто знамее на што се способни овие власти, ако не им одиш по кејфот, колку само луѓе со местенки затвроија само зашто не беа со нив. Е затоа нејќам да дадам лична карта зашто знам дека е барана од сосема трета причина, исто ќе те прашам зашто баш пред оваја утакмица се почна со употреба на овој закон, како на клубо одеднаш пред најважната утакмица сеознава му дојде за некоја казна од 500 евра што ќе му ја шибнат приемр за непочитување на законот, зашто искочија како педечриња и не преку контакт со лицата од групата да кажат за ова, они преку си лико фанс, црвено црно семесјство ни ги пренесоа дека ќе ни бараат лични карти. Па малце ли е бе што ме снимаат додека влегува, па додека сме на трибина, па уште и лични карти да им даваме, епа на к.ров што ќе им дадам лични карти.
И да си знаеш добро не велговме ради бојкот на урпавата или на клубот, и немавме нитшо против урпавата, туку не влегувањето во сала беше еден знак бојкот на овој посран закон. Јас лична карата не давам ради моја лична безбеднсот, не скма зашто јас идам на стадион и навивам за Вардар да трпам репресии и закани, не им се плашам да играат ферски, ама овие се пичиња и не можам да им верувам а уште помалку на политчари и да им оставам лични податоци.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom