Фан клуб - РК Вардар

Дибиров изгубил свест, неизвесен за реваншот во Хамбург
За време на судирот со ветеранот Хенс кој го спречи да заврши еден контра напад во вториот дел рускиот интернационалец во редовите на Вардар за кратко изгубил свест.
За среќа таа состојба траела кратко по што тој се освестил но се соочува и со сериозна повреда поради која едното око му е речиси целосно затворено.
Лекарите на Вардар не можат со сигурност да кажат дали миленикот на навивачите ќе биде во тимот за реваншот во Хамбург.
:(

и уште нешто кога веќе се отвори тема за личните карти..тоа е ваше право, но корисно е секогаш да се носи, е сега од друга страна, да не ме сфати некој погрешно, нека не не зачуди ако полицаец застане било кој граѓанин во оваа наша македонска држава или се посомнева во некого (за жал ги има такви кои се сомневаат) и прашаат за лична карта на било кое место, без разлика на возраста на човекот...

Можеше и да се добие утакмицава, али јеби га сами си се криви, крилата затворени, пикерот анемичен едино само Карачиќ и Душебаев играа и Диви на гол.
Прибак ти е ист како Хмирова кај жениве, само некои глупости да се праат, шутеви од неизградени позиции, нелогични додавања...

Комитиве не ги коментирам, глупи луѓе до максимум.

А ти и тие што размислуваат како тебе да дојдат и да ни го запушат малце бива?
бива ок.
да јас размислувам. види, за тоа треба и мозок да се има

само едно да ти кажам, за да не живееш во заблуда. ти немаш повеќе право на вардар од мене. ти немаш повеќе право на комити од мене.

ајде пријатно! да даде господ никад да не влезете, не лична карта, психолошки тест за влез е малку за вас.

Нерешено со европскиот првак со горко кисел вкус.

Лош почеток на натпреварот и нашите голмани кои не успеаа ништо да фатат се додека не стапи Диви на сцена. Ако не се лажам Хамбург беше во водство скоро целиот натпревар иако во неколку прилики изедначивме и имавме прилика и за водство али не ги искористивме. Карачиќ и Душебаев одлично ја работеа нивната одбрана и со крајни напори се трудеа да го надоместат нашиот недостаток на солиден бек шутер кој се приметуваше низ целиот натпревар.

Дибиров оставаше на моменти премногу простор и му дозволи на Шредер непрекинато да не полни... Ја броев до седум гола али мислам даде повеќе. Диви на моменти успеа да ја откаже нивната бековска линија која успешно не бомбардираше. Исто така неколку пати успешно не изработија од пикерска позиција.

Судењето.... за судењето ќе кажам дека во најмала рака беше СРАМОТА за тоа како се штити европскиот шампион. Толерирање на дооолги напади кои во некои ситуации траеја дури и до две минути и си помислив дека ќе трае и подолго додека не шутне и даде гол Хамбург. Од моето долгогодишно пратење на Вардар можам да кажам дека ова беше едно од поужасните судења во полза на противникот.

Се можеше и подобро каде на душа на Прибак отидоа неколку грешни пасови кои резултираа со нивни контри, иако морам да признаам дека Вардарци се трудеа со цела сила да му се спротистават на Хамбург.

Можеме да збориме што би било кад би било али што е тука е, идеме да ги мачиме и во Хамбург.

Во однос на случувањето со Комити.

Ја го разбирам нивниот потег само единствено тајмингот беше лош за ова. Овој закон по мене преставува круна на долгогодишните напори на владата да се стават под целосна контрола сите навивачки групи во секоја смисла.

Јас лично и од мои идеолошки и филозофски размислувања не подржувам идентификување без валидна причина а посебно не туку така некој партиски потрчко во униформа да ми бара лична карта и да ми запишува податоци. Кој е он да ме идентификува зашто јас одам во сала да гледам ракомет.

Ова го има во Англија и други западни земји ДА али Англија е нормална права држава која функционира и каде што се знае за што служат собраните податоци таму. Тука на сите ни е јасно каде ќе завршат овие собрани податоци (hint: по партиските штабови за евиденција) и за што ќе служат и на кому ќе му служат. Нема што некој од оваа корупирана и полу пропадната држава туку така да ме индентификува за којзнае какви цели само зашто ја одам на ракомет да го бодрам мојот клуб.

Да ги оставиме на страна тие случувања, се остварија предвидувањата на повеќето (не и на @Коњаникот Сабја :P ) дека Вардар нема да падне во Борис макар и од европскиот шампион! Одличната прва сезона продолжува и знам дека ова е само земање залет за тоа што ни следи во наредните години (y)

Еден е Вардар!

Најдобриот ракомет на Вардар, веднаш беше пренесен во клиничката болница "Аџибадем Систина". Снимките покажале дека станува збор за хематом (крварење) на десното око, поради што во текот на ноќта ќе мора да биде извршена хирушка интервенција. За жал ова може да значи крај на сезоната.

Сестрата да му ја ебам на тоа швабското копиле крффффффффффффф ли му ебам фашистичка!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Аууууу.... кога го прочитав ова тешко ми падна у пичку матер. Ова не е околу окото туку хируршка интервенција на окото што значи дека можел да го изгуби или сега му го спасуваат.

Се надевам се најдобро ќе помине и нема тоа швабското копиле да му го зацрни животот.

Штета што не влегоа Комити, ќе направеа уште подобро атмосфера и ништо чудно и со триумф да завршеше натпреварот!

Комити кога се за критика... СЕ, али сега апсолутно НЕ СЕ. Ќе си го прашам таквото кога џандариве ќе им бараат лични карти за евиденција на навивачките групи Шверцери и Балисти.
Ти ебам посраната одвратна држава ти ебам, гниди.

Мене повеќе ме плашат дебилниве умови што не им смета нарушувањето на приватноста. Ако идеме на утакмици не сме криминалци!

Да оздравиш најбрзо Тимур!

Самите си терате инат бе дечко, никого не го заболе кур што вие сте одбиле да покажете лични карти, ништо нема да смените со наводниот протест, демек не покажуваме лични карти, не влегуваме у сала и сеа мислите ќе ви се јави некој да ви се извини зашто ви побарале лк.
Клубот го оставивте на цедило, не дека и вака немаше подршка ама ај не ми се коментира.

Кога ти си зимаш за право да навредуваш цела група и јас ќе си земам право да те наречам и тебе еден голем идиот! Очигледно ти си еден од оние што ако им се нареди да клекнат и да пушат ќе го направат тоа. Иди малце прочитај низ законите кој има право да те легитимира и за што има право. И да оди во Тетово и Чаир види дали се прегледуваат лични карти. НЕ СУМ КРИМИНАЛЕЦ, и некој да ми бара лична идентификација. Ионака ме снимаат, ако сум направил инцидент слободно нека ме казнат, а не да легитимираат цела група само затоа што така им сака гзот.

Пред се, не сакам да ме сфатиш погрешно. Знаеш што мислам за Комити ама еве и ќе се повторам. Според мене икона на македонските навивачки групи. Е сега, те чекав да пишеш, за да те прашам нешто и да ми одговориш?

Кој ви бараше лична карта?
Зошто кога се декларирате како најдобра (според мене и сте) едноставно не ги почитувате правилата и ич кур не ве боли зошто во Чаир, Бутел и што ти јас знам каде барале или не барале лични карти?
Ве тераа ли да дувате за алкохол? (ова исто слушнав, можно е да е шпекулација)

За тие што коментираат за Комити, гелдајте си ја вашата работа и не мрсете многу муда, ете пошо ние сме глупи луѓе пошо сме куротни, пошо сме криминалци ете денес имавте сите вие паметнњаквоци да се докажаете на најважната утакмица на Рк Вардар, зашто не навивате, зашто јадете бубрези, ее идев на приајтелски идев на пичку си мајчину утакмици, идев на 98% од утакмиците, и што мислите од кејф не влеговме од што така сакавме, од што ни е сеедно.
Ако некој вика дека лош е тајминг, епа тајмингот е тој, од оваа утакмица почнаа со употреба на законов и со оваа утакмица почнува протестот наш, што барам на утакмица коа некој ми бара лични карти, можда ќе идеме и со пасоши ќе ни бараат од следната утакмица.
Ееее колку ми беше криво кога ги гледав педери и пички нашминкани и дотерани велгуваат за прв пат во салата, а ние куртоните, неписмените, наркоманите да дремеме пред сала, и да мора да идеме по кафичи да гледаме и да не третираат како најголем џган.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom