Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Паричето за Бадник, кај Тимур се паднало![]()
tip.com.mk протурија информација дека новиот тренер на Вардар ќе биде Унгарецот Lajos Mocsai. Чисто да се знае за каков калибар на тренер станува збор пејстам од Википедија:
One of the most successful managers in Europe, Mocsai has won several continental club competition trophies, led the Hungarian women's national team to European Championship title and won silver both on the World Championship and the Olympic Games with the same team. In addition, he also captured a World Championship silver with the Hungarian men's national team in 1986.
Two of the players who were trained by him, namely Daniel Stephan and Bojana Radulovics were given the IHF World Player of the Year award.[4]
Mocsai also has been honoured many times, from which the most valuable is probably the Life Achievement Award, which he received on the ten years jubilee of the European Handball Federation in 2002. The prestigious prize is adjudged by strict criteria and was awarded only to four coaches in Europe.[4]
In 2011 TBV Lemgo celebrated its 100th anniversary and on this occasion the club honoured the greatest individuals who served the club. Mocsai was given the Head Coach of the Century (Jahrhunderttrainer) title for his hard to work with that he built up professional handball in Lemgo.[5]
--- надополнето: 18 декември 2013 во 13:32 ---
Инаку, Екипа јавува дека Недановски и Терзиќ се селат во Зомимак.
На Унгарија тренерот беше овај така? Хмммм, познато име со успеси зад себе дефинитивно...
Сликата и коментарот на сабја начисто ќе ме задавеа од смеење
Иначе ја уште се чудам како искулирано изреагира човеков и се врати во игра и отпоздрави после.
Тврдам дека ако имаше коса паричето само ќе му клизнеше од глава, а вака келав имаше фул контакт меѓу неговата тимба и парето па се деси несреќата...
Шала на страна, да беше друг играч од негов калибар имаше да отера и навивачи и клуб и се во пичку матер.
Што улога има овој Таки во ЕХФ?Да, актуелниот селектор на Унгарија. Сега видов и коментар од Таки Бошковски на ФБ. Според него во моментов заради обврските кои Lajos Mocsai ги има со репрезентацијата нема никакви новости, но во ракометните кулоари во Европа на големо се зборувало дека понудата од Вардар ја има на маса.
Сепак, додека не го видам како го потпишува договорот во Скопје, се ова ми е во рамките на шпекулациите.
Самсоненко што прави бе??? му дава отказ,пак го вика ................Неофицијално: Доне останува во РК Вардар!?
18 Декември 2013
![]()
Извори блиски до РК Вардар за „Спорт365“ откриваат дека Андон Бошковски добил понуда да остане во клубот, но во друга функција.
Веќе е јавно обелоденето дека Андон Бошковски повеќе не е тренер на РК Вардар, нешто што се очекуваше веќе подолг период, па така се очекува на тренерската позиција во овој клуб да дојде звучно име.
Понатаму, истиот извор, за „Спорт365“ дополнува дека РК Вардар му понудил на Андон Бошковски да остане во клубот, но, со друга функција.
Сеуште е непознато дали Бошковски ја прифатил понудата или ја одбил, истовремено немаме никаква информација за тоа за каква позиција во клубот се работи, односно која била понудата од РК Вардар за Бошковски.
ЗВУЧНО ТРЕНЕРСКО ИМЕ ДОАЃА НА КЛУПАТА НА РК ВАРДАР!?Неофицијалните информации говорат дека Сергеј Самсоненко веќе е во завршна фаза од преговорите со звучно тренерско име, но, остануваме покуси за информација-плус кога е во прашање името на тренерот со кого преговорите се во завршна фаза.
Паричето за Бадник, кај Тимур се паднало![]()
Отказ од тренерската позиција maybe?Самсоненко што прави бе??? му дава отказ,пак го вика ................
Самсоненко што прави бе??? му дава отказ,пак го вика ................