Фан клуб - РК Вардар

Иако можда не е за критикување поединци у моменталниов хаос у кој се наоѓате, но не знам зошто е ангажиран Козлина у клубов? :нинџ: Во одбрана правеше или преглуп фаул или оставаше празно место. Али ај, прва цела утакмица му е, можеби му треба време да се вклопи со одбраната. Али за у напад тешко дека ќе помогне. Го гледав на загревањето, еден шут не погоди, еден! И тоа не му ги бранеше Диви туку цел гол го промашуваше. :eek:

Не знам што бидна со Дисинџер, беше готова работата со него, имаше преддоговор. Дали му се досјеба повредата, дали заради Горбок се решија да не го земаат, не знам но ќе беше покорисен од Козлина секако.

Инаку, одлична кореографија, то ест одлична идеја пошто мислам дека „пребрзо пукна“. :D Штета што остана во сенка тоа заради случувањата кои само Вие си ги знаете, нема да се мешам но со таквите работи се вклопувате у сивилово и си штетите. Прво од аспект на неутрална публика (без која не може ниту еден клуб во Македонија да бидеме реални), второ од аспект на казни и рушење на углед и во тифо-круговите заради дешавањата на трибина.
Не му е прва утакмица и со Брест Мешков играше.
Мене ми се допаѓаше како играше во одбрана, за напад знаеме дека нема шанси.
Не играше Фичо и одма изгубивме :D
Фактички денес игравме без класичен лев бек во нападот...
Абутовиќ мислам дека едно време играше во напад, ама ништо значајно.
Дисинџер не доаѓа. Со потпишувањето на Горбок, Дисинџер нема да дојде, а до крај на сезона ќе играме со Козлина на таа позиција...

Кореографијата одново не беше изведена како што требаше, затоа што некој паметњаковиќ предвреме го испали знакот по кој требаше да настане лудилото :)

Не му е прва утакмица и со Брест Мешков играше.
Мене ми се допаѓаше како играше во одбрана, за напад знаеме дека нема шанси.
Не играше Фичо и одма изгубивме :D
Фактички денес игравме без класичен лев бек во нападот...
Абутовиќ мислам дека едно време играше во напад, ама ништо значајно.
Дисинџер не доаѓа. Со потпишувањето на Горбок, Дисинџер нема да дојде, а до крај на сезона ќе играме со Козлина на таа позиција...

Кореографијата одново не беше изведена како што требаше, затоа што некој паметњаковиќ предвреме го испали знакот по кој требаше да настане лудилото :)

kje vidime za Dissinger. Ako mozhe da imame 4 golmani i da kupuvame ushte 1 ne znachi deka ako e sredeno so Gorbok nema da sredime so Dissinger. Kje prochitame vo januari shto kje bide so nego, bidejkji najavuva deka od januari se vrakja, a momentalno vezhba so eden treto ligash
--- надополнето: 17 декември 2013 во 22:55 ---
lichno preferiram da dojde Dissinger. Gorbok e super ama sigurno kje dojde vo losha forma.

И при кореографијата дојде до недоразбирање, ама еве добро испаднало во очите на јавноста :D
1521265_701870633164670_1857794600_n.jpg

Одма се воде дека Мојсо тешко се повреди, не можеше ногата да ја помрдне, срамно е тоа со фрлањето, па и по наши играчи.
И најглуп потег на Самсоненко му е тоа што го отпушти талисманот, иако и така врзани му беа рацете.

Одма се воде дека Мојсо тешко се повреди, не можеше ногата да ја помрдне, срамно е тоа со фрлањето, па и по наши играчи.
И најглуп потег на Самсоненко му е тоа што го отпушти талисманот, иако и така врзани му беа рацете.
Знаеш колку симулирања имаше претходно?

На прв поглед заличи на такво но потоа кога требаше да се смири ситуацијата дојдоа Миркуловски и Станиќ и пцуеа се живо и диво на тие што бевме на блокот м3 и ја распалија цела трибина.

Свирежите и предметите беа за нив а Наумче потоа доби аплауз.

Не ги оправдувам предметите што се фрлаат ама не се Комити за се криви ;)

Свирежите и предметите беа за нив а Наумче потоа доби аплауз.
Доби аплаузи, ама имаше и истовремено толку свирежи. Не е битно тоа, солидна атмосфера, солидна исполнетост на салата.

На Миркуловски мајката у пичка да му ја ебам, како ти не се повреди крвта педерска и лигушка да ти ја ебам твоја, никогаш да не заиграше повеќе.

Срање утакмица како и што очекував.
Убаво си решив да не одам на утакмицава, се изнервирав како никогаш досега. Се ми беше лајт, и супер си навивавме, дур не ме изнервира она гомноно со тоа неговото глумење.
И судиине дома да не дојдат, авионот за Белорусија како авионот на Борис Трајковски да им заврши, грвта педерска залижана да им ја ебам.
Ако знаеа што отсудија денес, главава ќе ја пресечам.
Чекаа до второ полувреме за прво исклучување на Јоноски.
Секоја глума на Миркулвоски беше судена во нивна корист.
Кков само гнев навлече судијата кога после една глума на Миркуловски по која ја фрли топката во аут, досуди фаул за нив хахаха
На крајот при соло пробив на Карачиќ судијата успеа да не види фаул за две минути. Го утепаа човекот, само ја фрли во воздух, а овој ништо не досуди.
На 8-9, не виде фаул од нивните ракометари и од контра погодија за 8-10.

Нашата игра?
Мизерија жива...
Не можам да ги обвинам ракометарите, кога ЦЕЛА СЕЗОНА НЕМАМЕ ТРЕНЕР.
Што игри почна да игра Самс? Што кур му стана човече? Да го избркаш тренерот на денот на утакмицата???
Пречудна одлука, освен ако Доне не сакал да учестугва во некои матни игри.
Ништо не изигравме денес, не дека и противникот беше подобар, ама увек е гадно чувството да изгубиш само со еденгол.
И на Атман сестрата да му ја ебам, што ја фрли топката за да прекине контра.
А судијата успеа да не види чисто лошо водење на топка многу порано во акцијата.
На сите да им ебам матер :icon_mrgr:

Што убаво си навивавме прво полувреме и на почеток од второ.
И тогаш, одново инцидент на наша трибина.
Се пресметаа некои меѓусебе. Алелуја што веројатно од пролет ќе се средат некои работи во групата.
Малце за инцидентот со Мојсоски.
Како прво повредата не изгледаше на тешка на прв поглед.
ФАУЛ НЕМАШЕ ПРИ ПОВРЕДАТА, и јас тврсдам дека Мојсо проба да изглуми фаул во таа ситуација, ама изгледа многу лошо падна.
Сите мислеа дека симулира и викаа за да стане, а тука ракометарите на Металург пробаа да делат правда.
Свирежите не беа за Наумче, туку за Миркуловски и Станиќ.
Одново се појави дебил кој фрли во терен и го погоди Дибиров...
Не знам кој им курац на луѓево. Значи и јас сум нервозен, ќе удрам некој бокс во ѕид, ќе шутнам некој стол, ќе им се раздерам на некои противнички фаули, ама за да фрлам во терен треба ептен нешто големо да се случи да го ебам ццц
Џабе е се, едноставно не можеш да исконтролираш толку народ, секогаш ќе се најде еден кој ќе фрли.

Ептен си игра овој Русинов, и во овој момент ставам бојкот на ракомет до крај на сезоната!
Конечно решение, дур не мисли да ги усериози работите, нема поента да си губам по 100 саати ебате. Не може бе да ги имаш Козлина и Мите Стоилов воп тим и да не ги играш во одбрана. Едноставно треба да си ретардиран да не ги играш во одбрана кога противничките бекови постојано си решетаат од далеку, освен во еден случај АКО САКАШ ДА ЗАГУБИШ.
Оди ко клошар, за да видиш НЕ ИГРА ебате, подобро да не се појавеа на ерен него ли да се резилат. Значи не ги кривам играчите, ги поддржувам до крај, ама Самс ги потроши сите кредити веќе. Се изглупира повеќе пати сезонава, ова денеска капак!

Мене во овој Вардар уште од сам старт нешто не ми штима, односно кога го тргнаа Вујо и го маргинализираа Михајло. И од сегашна гледна точка не ми е ни најмалку криво што ги пропуштив најголем дел од натпреварите, односно дали бев се на се, на 2-3 натпревари преку сила. Ај разбирам кога беше турлтитава во ФК Вардар и се менуваше тренер на секое второ коло, ама за само 4 месеци да бидат извртени толку тренери, од кои едниот пред прес-конференција, а другиот на два саати пред утакмица, е неприфатливо за мене. И Самсоненко ако продолжи да изведува циркуси, а мисли дека ние сме му кловнови, тешко дека ќе го променам мојот прилично скептичен став према него!

Мое мислење за отпуштањеро на Доне е дека нејкел да учествува во матните игри што Самсоненко ги планирал.
Ова е само мое мислење не мора да е точно..
Инаку поради глупиот термин не бев во можност да ја следам цела средба,но од она што го видов некако дуелот ми беше без многу жар и желба за надигрување.
Иако во минатите години Вардар беше евидентно послаб од овој во моментов мене ми беше некако по мил., и како тие играчи да играа со поголема желба за победа особено на дуелите против Металург.. Да повторам ова е само мое мислење не мора да се сложите со тоа.

Доби аплаузи, ама имаше и истовремено толку свирежи. Не е битно тоа, солидна атмосфера, солидна исполнетост на салата.
Не можеш им забраниш на поединци да свират иако јас можам да потврдам дека 10% од свирежите беа за Наумче додека мислевме дека симулира а останатите 90% беа исклучиво за Станиќ и Миркуловски кои место да отидат докај колегата нивни и да видат дали нешто може да се направи решија да се пресметуваат со цел блок како мали деца.

Дербито нема да го коментирам бидејќи сум разочаран од тоа во која насока Самсоненко го води РК Вардар и ова со отказот на Доне е смешно.

Ај да подвлечеме црта и да видиме што ни донесе оваа полусезона.
Добивме значително поголем буџет, добивме светски величини на теренот, добивме нерешени средби против Барселона и ПСЖ во ЛШ, конечно добивме фан шоп, ама го изгубивме Вардар.
Самсоненко направи неколку капитални грешки што се фатални за нас. Сепак, има време да ги корегираме.

Прва, и најбитна. Се откажа од услугите на Михо и Вујо. Михо, човекот кој откако памтам за РК Вардар беше дел од клубот, сега остана со неколку седишта во ВИП ложата и со говор на простувањето на Неделковски. Вујо не беше ниту исконтактиран да остане на тренерската позиција. Луѓево знаеа се' за ракометот. Беа доктори по ракомет. Знам дека многумина од противничките навивачи ќе ги плукаат заради ова или она, ама непобитен факт е дека имаа огромно значење во нашата клупска историја. Со буџет кој е неколкукратно помал од сегашниот создадоа шампионски тим. Не, не е битно што ја освоија титулата, колку што е битно што создадоа шампионски тим.
Мерак ми беше да го гледам тој Вардар. Одев на утакмици против Куманово и против Тинекс Пролет у 4 саат попладне. Вардар на Вујо имаше игра за око каква што не сме имале претходно, и тешко дека ќе имаме во иднина (за жал). Вардар на Вујо немаше прв тим и незаменливи играчи, со (речиси секогаш) правовремените ротации сите имаат првотимски статус. Играчите гинеа за секоја топка. Ја разбираа нашата поврзаност со црвено-црните бои. Абутовиќ еднаш ми имаше кажано: Нормално дека ќе гинеме за секоја топка, ние сме воини, а не манекени!
Ако некој заслужи да го води овој тим во Лигата на шампиони, тоа беше Вујо.

Второ, ја обезвредни тренерската струка. Да, факт е дека парите се негови, дека клубот е негов и дека може да прави што сака, ама ај баш да видам со ова однесување кој е тренерот што ќе дојде на клупата на Вардар. Го проголтавме тоа што место Вујо го ангажираше Зоки Кастратовиќ. Да, играта ни беше мизерна и човекот веројатно заслужи отказ. Но, не на начин на кој му го врачија. Сите дадовме поддршка Доне да го води Вардар. И се беше добро до моментот кога Доне мораше да се консултира со газдата кој постојано му дофрлаше од ложа. И тоа не беше доволно, па Самс седна и на клупата. Доне со целото знаење кое го има, наместо да ги води тајм-аутите, тој гледаше тажно од страна, додека Самс им ја образложуваше тактиката на играчите - сега одиме малце споро, па после пак брзо. Дајте ми пиштол да си пукам у колено, јеботе! И ко јаготка на врвот на тортата - откако вчера ја одржа прес-конференцијата Доне доби отказ??!? Пред последниот натпревар од полусезоната. Пред натпреварот со најголемиот ривал. Да не збориме дека целата трансфер политика ја креира токму Самс. КУД Идијоти имаа една песна која се викаше Глупост је неуништива. Факат. Мислам дека го допревме дното.

Трето, сумњивите утакмици против Металург. Не, не зборам за денешниот натпревар. Денес беше очигледно дека играме без тренер. Очигледно дека шокантно влијаеше отказот на Доне врз играчите. Беа изгубени, не беа ни сенка од оние играчи кои им пркосеа на ѕвездите од Барселона. Не се знаеше која акција се игра, кој на кого треба да му додаде, кој треба да шутира, кој кого треба да замени. Тимот денеска беше расштимуван оркестар. И заслужи да изгуби. Не дека Металург изигра нешто, ама ние бевме тотални аматери. Инаку, гореспоменатите сумњиви натпревари се оние во рамките на групната фаза од Лигата на шампиони. Цела земја бруеше дека Вардар и Металург ќе играат "два за два". Па барем да ни замачкаа очи, ова беше толку очигледно. И што ако имаме два тима во следната фаза (што бај д веј и не е сигурно)? Ај, може двојниот успех ќе влезе во рекламите на Владата на Грујо.

Можда ве отеков, ама еве уште да сумирам. Многу емотивно ја доживеав денешната утакмица. Но, не беше проблем поразот. Проблемот е што Вардар за кој бев спремен се' да откажам, само да отидам да го гледам во Кале го НЕМА. Ејјј, абе порано морав да пијам средство за смирување пред да одам на утакмица со Металург. Речиси секогаш натпревари беа со инфаркт завршница. Да, изгубивме во полуфиналето на ракометниот куп, ама знаев дека играчите дадоа се од себе. Дента немаа среќа, но бев убеден дека ќе станеме шампиони. Затоа што овие играчи на секој натпревар даваа 120% од себе. Сега ова е гола вода. Претпоставувам дека на голем дел од новодојдените играчи не им е јасно како многу повеќе ни значи да го треснеме Металург, макар во безначаен натпревар, отколку да тепаме со ПСЖ. Не сфаќаат дека овие дуели се многу повеќе од обичен натпревар.

Ќе завршам тука, и ќе ги допишам имиња на играчите кои изминатите две сезони РК Вардар ми го направија најдраг клуб од спортското друштво Вардар. И ланската титула најдрага титула што некој црвено-црн колектив ја освоил во историјата. Барем откако го следам Вардар на секое спортско поле, а го следам долги години. Единствено тоа можам во моментов.

Иван Мартиновиќ, Градимир Чаневски, Страхиња Милиќ, Златко Даскалоски, Гоце Ојлески, Владо Недановски, Добривоје Марковиќ, Стојанче Стоилов, Никола Марковски, Вук Лазовиќ, Милорад Кукоски, Илија Абутовиќ, Филип Лазаров, Игор Карачиќ, Немања Прибак, Вукашин Рајковиќ, Владимир Петриќ, Лука Раковиќ, Влатко Јовчевски и Милош Драгаш. И секако: Веселин Вујовиќ, Андон Бошковски и Стојан Петрушевски. Фала ви.

Не знам дали забележавте, но при влегување во сала, од влезот кај што седат Комити, полицаец со камера ги снимаше сите кои влегуваа. o_O Ова законски дозволено е? Мене баш ме изненади, до сега не сум видела на друга утакмица некој да снима публика која влегува во сала.
Иначе за денешниот меч, чув дека била наместена да заврши како што заврши. Колку е ова точно, не знам. :cenzura:
Слаба игра денес Вардарци, тоа моето Стојанче, како фанато во рацете беше. Колку топки изгуби значи, катастрофа беше, посебно прво полувреме. Сепак браво за потегот, што го крена Мојсо и го донесе до клупа. :cuc:
Комити како навивачка група супер се, секогаш ми креваат адреналин кога ги слушам, ама луѓе дај бе нешто превземете со ова инцидентиве. Сепак име сте, кое има тежина позади себе. Треба да го оправдате, не вакви инциденти да се лепат за вас.

Имам дискутирано за ова и проверувано, законски дозволено е да снимаат за време на утакмица и кои лица влегуваат.

Иван Мартиновиќ, Градимир Чаневски, Страхиња Милиќ, Златко Даскалоски, Гоце Ојлески, Владо Недановски, Добривоје Марковиќ, Стојанче Стоилов, Никола Марковски, Вук Лазовиќ, Милорад Кукоски, Илија Абутовиќ, Филип Лазаров, Игор Карачиќ, Немања Прибак, Вукашин Рајковиќ, Владимир Петриќ, Лука Раковиќ и Влатко Јовчевски. И секако: Веселин Вујовиќ, Андон Бошковски и Стојан Петрушевски. Фала ви.

Само да те дополнам - Милош Драгаш! Најмногу жалев/жалам што останавме без дечково, што знам можеби и не беше некое играчиште, ама ланската генерација која ни донесе толку радост и која ќе ја паметиме, со сигурност ќе го памтам и Драгаш како дел од неа..Жално беше и тоа што немаше место за него во овој тим, бидејќи повеќе ни одговараше Мите Стоилов (кој е каде каде послаб од него спрема мене..) и најновото "засилување" Козлина ликот кој на нас навивачите на Вардар ни покажуваше полов орган доби место пред човекот кој беше дел од генерацијата која ни донесе огромна радост, а и беше голем фактор во неа..BTW Драгаш и да не беше толку способен во одбраната (а беше) сепак имаше скоро 2 метра, колку голот беше висок, грамада човек каде што нема шанси така лесно гол да дадеш преку него, како што на пример примавме денес, а да не зборам дека дечкото беше млад и допрва неговото доаѓа..:) Ама ете Козлина еден од најодвратните ликови кај фановите на Вардар човек што Вардар во моментов повеќе го користи како тренинг камп и не му значи ништо и онака е пред пензија, си доби шанса..

Само да те дополнам - Милош Драгаш! Најмногу жалев/жалам што останавме без дечково, што знам можеби и не беше некое играчиште, ама ланската генерација која ни донесе толку радост и која ќе ја паметиме, со сигурност ќе го памтам и Драгаш како дел од неа..Жално беше и тоа што немаше место за него во овој тим, бидејќи повеќе ни одговараше Мите Стоилов (кој е каде каде послаб од него спрема мене..) и најновото "засилување" Козлина ликот кој на нас навивачите на Вардар ни покажуваше полов орган доби место пред човекот кој беше дел од генерацијата која ни донесе огромна радост, а и беше голем фактор во неа..BTW Драгаш и да не беше толку способен во одбраната (а беше) сепак имаше скоро 2 метра, колку голот беше висок, грамада човек каде што нема шанси така лесно гол да дадеш преку него, како што на пример примавме денес, а да не зборам дека дечкото беше млад и допрва неговото доаѓа..:) Ама ете Козлина еден од најодвратните ликови кај фановите на Вардар човек што Вардар во моментов повеќе го користи како тренинг камп и не му значи ништо и онака е пред пензија, си доби шанса..

Да, да.. не знам како забораив да го пишам, еве ќе дополнам. :)

Не ја разбирам одлуката Куковски и Драгаш да бидат избркани за да се донесат на нивно место повредени истрошени играчи.102.5% сум сигурен дека на Драгаш да му понудеја да се врати од Металопластика би се вратил.Во напад не му се ни даваше шанса ене во Металопластика без 3 гола не е по натпревар иако српска лига не е никаков показател ништо полош не би бил од Абутович

На русинов излеа му мавнало топлото у глава летоска, па сеа се манифестира... Го избрка Вујо. Добро ај ќе кажеш човек со краток фитиљ, со неколку инциденти зад него, нема врска. Го донесе Зоки, го избрка и него. Го постави Доне како привремено решение, почна и тој да изиграва тренер за на крај на денот на одигрување на утакмицата против најлутиот ривал да го избрка и Доне. Кој кур ти е човеку ?!?! Ги избрка двајцата најзаслужни за минатогодишната титула. Вујо и Доне беа страшен тандем, Червар у малото прсте го вртеа....
Ако вака продолжи почнува страв да ме фаќа за крајот на сезоната....
Да не испадне Горбок да дојде за да игра ЕХФ куп...

Натпреварот нема да го коментирам, среќа на работа бев не го гледав заштедив нерви :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom