Фан клуб - РК Вардар

Искрено според мене имате и те како солиден тим за ЛШ,ама со овој ростер на голмани ќе биде тешко.Посебно против екипи како што е сега Барса,у тимов све им се тешко шутеришта,Лазаров,Карабатич,Рутенка,стварно страв ме фаќа што може да се деси ако овја тројца у Сабота имаат свој ден.И сеа додека го пишувам ова ми текна дека они на гол ги имаат,Штербик и Шарич:cool::facepalm:,ќе биде многу тешко,ама ја се надевам на добра ракометна претстава,и поволен резултат.

Ракович можеби би можел да биде жртвуван кога имаш играч како Брумен ,Јовчевски е доволно добар да биде замена.Али Маркович е далеку подобар од Недановски и искрено помеѓу Маркович и Недановски ,Маркович би го одбрал одма зошто минатата сезона колку натпревари сам имаше решено со украдени топки не треба да е занемарено.

Тимот освен Тоскич ,Митко и Милиќ е супер составен.Нема позиција каде нема двајца добри играчи,од Металург е тимот составен подобро во секој случај,освен на голманска позиција.

А Петрич и Растворцев не гледам зошто ги напаѓаш кога првиот си ги одработува парите максимално коректно,додека Растворцев исто така се покажа супер до сега.Човекот игра одбрана и знае да разбие од далеку со шут.Душебаев еве го се разбуди и полека ќе си го преземе приматот со добри игри пред Петриќ не може се преку вечер.

Okolu ova so Markovic - Nedanovski, kako shto go napisha ti, se slozhuvam. Jas ne velam deka Markovic ne e podobar od Nedanovski. No ubeden sum deka ako mu se dade mozhnost na Nedanovski , deka bi doshol do slichno nivo. Mozhebi ne mozhe samo so trening da go ima nivoto na Dibirov, ama na Markovic mozhe. Na krajot kako shto kazhav, gledano od aspekt na razvojot na nashi igrachi so cel da imame pogolem izbor za reprezentativci bi bilo podobo rezervata da bide Nedanovski. Iako dali e Markovic ili Nedanovski tehsko deka kje ima nekoe vlijanie vrz kvalitetot na igrata bidejkji se somnnevam deka bilo koj kje igra povkje od 10 minuti na natprevar vo LS namesto Dibirov. Taka da od ovoj aspekt mislam deka e podobro Nedanovski da bide rezerva. Inaku se slozhuvam deka Markovic e podobar.

Deka imame dva dobri igrachi na sekoja pozicija e problematichno da se kazha...zavisi shto e dobar igrach... za mene e na primer Dibirov mnogu dobar, a duhsebaev i brumen dobri. Pritoa trgnuvam od toa deka Sigursson, Abalo, Lazarov/Nagy se najdobri na tie pozicii...ama toa e prashanje na kriteriumi vekje...

A kaj Petric i Rastvorcev ne mi se dopagja bidejkjipremnogu se bavni i ja usporuvaat igrata premnogu siluvaat. Petric pravi i mnogu grehski, premnogu e statichen, ne shutira nadvor od 9, igra zamorno, sekoj znae deka ili kje shutne zhabica so mala zadrhzka i samo toa go pravi. Ednostavno igra losho. KOlku kje si gi odraboti parite doparava kje vidime ama jas sum pesimist. Istoto vazhi i za Rastvorcev samo shto e dobro shto e edisntven kaj nas shto shutira od 9. No dolgo vreme ne igrashe napad vo Chehovski i ovaa pred sezona mozhe ima dadeno povekje golovi otkolku minatite 3 . Zasega me iznenaduva ...ali kje vidime... od chisto estetski aspekt ne mi se dopagja nivnata igra. Preferiram da igraat Dushebaev, Terzic i nekoj drug na leva koj momentalno go nemame. dissinger kje bide super reshenie. Mislam deka i Zhitnikov da go kupea od Chehov kje beshe isto dobro... no toa e...

Okolu ova so Markovic - Nedanovski, kako shto go napisha ti, se slozhuvam. Jas ne velam deka Markovic ne e podobar od Nedanovski. No ubeden sum deka ako mu se dade mozhnost na Nedanovski , deka bi doshol do slichno nivo. Mozhebi ne mozhe samo so trening da go ima nivoto na Dibirov, ama na Markovic mozhe. Na krajot kako shto kazhav, gledano od aspekt na razvojot na nashi igrachi so cel da imame pogolem izbor za reprezentativci bi bilo podobo rezervata da bide Nedanovski. Iako dali e Markovic ili Nedanovski tehsko deka kje ima nekoe vlijanie vrz kvalitetot na igrata bidejkji se somnnevam deka bilo koj kje igra povkje od 10 minuti na natprevar vo LS namesto Dibirov. Taka da od ovoj aspekt mislam deka e podobro Nedanovski da bide rezerva. Inaku se slozhuvam deka Markovic e podobar.

Deka imame dva dobri igrachi na sekoja pozicija e problematichno da se kazha...zavisi shto e dobar igrach... za mene e na primer Dibirov mnogu dobar, a duhsebaev i brumen dobri. Pritoa trgnuvam od toa deka Sigursson, Abalo, Lazarov/Nagy se najdobri na tie pozicii...ama toa e prashanje na kriteriumi vekje...

A kaj Petric i Rastvorcev ne mi se dopagja bidejkjipremnogu se bavni i ja usporuvaat igrata premnogu siluvaat. Petric pravi i mnogu grehski, premnogu e statichen, ne shutira nadvor od 9, igra zamorno, sekoj znae deka ili kje shutne zhabica so mala zadrhzka i samo toa go pravi. Ednostavno igra losho. KOlku kje si gi odraboti parite doparava kje vidime ama jas sum pesimist. Istoto vazhi i za Rastvorcev samo shto e dobro shto e edisntven kaj nas shto shutira od 9. No dolgo vreme ne igrashe napad vo Chehovski i ovaa pred sezona mozhe ima dadeno povekje golovi otkolku minatite 3 . Zasega me iznenaduva ...ali kje vidime... od chisto estetski aspekt ne mi se dopagja nivnata igra. Preferiram da igraat Dushebaev, Terzic i nekoj drug na leva koj momentalno go nemame. dissinger kje bide super reshenie. Mislam deka i Zhitnikov da go kupea od Chehov kje beshe isto dobro... no toa e...

Не знам зошто сите мислат дека Вардар има бесконечни средства,за Балкански услови ги има најголемите можни средства али споредбено со Барселона,ПСГ,Киел,Киелце,Висла Полок тоа не е ништо.на Веспрем и Рајна Некар не знам колкав им е буџетот али сум сигурен и за нив дека е поголем.По мое мислење Вардар би требало да е во зона на Минск и Запорожје Мотори.

Можеш да се исценкаш за добри играчи и по некој да им собереш на екипите со поголеми буџети али на крај најдобрите во 90% од случаите ќе идат кај нив.

Не знам зошто сите мислат дека Вардар има бесконечни средства,за Балкански услови ги има најголемите можни средства али споредбено со Барселона,ПСГ,Киел,Киелце,Висла Полок тоа не е ништо.на Веспрем и Рајна Некар не знам колкав им е буџетот али сум сигурен и за нив дека е поголем.По мое мислење Вардар би требало да е во зона на Минск и Запорожје Мотори.

Можеш да се исценкаш за добри играчи и по некој да им собереш на екипите со поголеми буџети али на крај најдобрите во 90% од случаите ќе идат кај нив.

Pa igrachite koi gi napishav ne vredat sigurno povekje od ovie shto gi zemavme i zaradi toa mislam deka napravivme losh deal. A se slozhuvam so tebe za nashiot budzet, no losho e shto vo javnosta se plasiraat sekakvi informacii od tipot na "dream team" i imperativ za ova imperativ za ona shto ne dava relana slika za stvarite.

Realno gledano ovaa sezona kje bide iskluchitelno interesna vo LS bidejkji ima 8 ekipi rechisi izednacheni za FF. So samoto toa tehsko deka nekoj shto kje osvoi 3 ili 4 mesto kje ima mozhnost da gi iznenadi prvite (spored mene Veszprem, Kiel, Barcelona, Hamburg) ili vtorite (RNL, Kielce, PSG, Flensburg). edinstveno mozhebi bi imala shansa nekoja treta da go tepa flensburg iako i toa e teshko verojatno. Ne sakam da zvucham pesimistichki ama 1/4 finale e nauchna fantastika.Ako neshto takvo ni se sluchi toa kje bide ogromen uspeh za ovaa ekipa.

Inaku mislam deka Minsk ima pogolem budget od Vardar, ama ne sum siguren. Barem lani znam deka imashe pogolem od Metalurg.

bbbbbb
Друже, а да не претеруваш малку ти со критиките? Мислам ок, може имаш големи познавања од ракометот, ама причекај малку да му се невиди, па ќе видиме кај ќе биде на крајот Вардар, а каде Металург! Ти што непочната сезоната... веќе ја погреба.

bbbbbb
Друже, а да не претеруваш малку ти со критиките? Мислам ок, може имаш големи познавања од ракометот, ама причекај малку да му се невиди, па ќе видиме кај ќе биде на крајот Вардар, а каде Металург! Ти што непочната сезоната... веќе ја погреба.

hahaha istoto go rekov preeska. da pochekame da vidime. A za toa deka Vardar kje bide pred metalurg ne se sekiram uopshte. problemot e da se butne nekoj od tie osum shto gi napishav i za toa sum skeptichen. Od druga strana deka e ova najdobar tim koj dosega sme go imale ne se ni diskutira.

Вардар има прилично ист буџет со Метлаург може малку поголем, али не е поголем од 3 милиона.

До кај е работава со картиве?
Ќе биде ли полна салата во сабота?

Вчера кога земав карти имаше уште од блоковите позади гол.Од блок 6 до блок 11.

Со доаѓањето на Русинот ние само го изедначивме буџетот со оној на Металург или пак за малку ги поминавме. Луѓето проучени од работата на Русинот во ЖРК Вардар веројатно очекуваа Карабатиќ и Лазаров да ги донесеме уште во првата сезона. Ама вистината е дека во машки ракомет малце потешко одат тие работи, средствата се многу повисоки отколку во женскиот ракомет.
Искористивме што се распаднаа Чеховски Медведи и Атлетико иначе кур мој што ќе ги донесевме некои од класа играчиве. Русинот и во женскиот ракомет носи само слободни играчи, ако не се лажам за ниедна нема платено оштета. Слично ќе биде и во машкиот ракомет. Ако сака да земе некој ќе го договори уште сега, ама истиот ќе дојде следна година без пари...
Критики има само во тоа што не се најде голман па сега без потребно се трупаат сто играчи на таа позиција, а реално ниеден од нив не е некој супер квалитетен играч...
И секако во никој случај не смееа да си дзволат играч од иста националност како спонзорот (реално тие највеќе би ги привлекувале) да дозволат без оштета да премине во најголемиот ривал. Тоа е најголемата грешка што дозволија Металург да им го земе Атман пред нос :tapp: Они го задржаа костурот на тимот, додека ние имаме скоро сосема нова стартна постава, плус со нов тренер, така да сезонава не знам баш колку ќе ја освоиме титулата во Македонија.
Во Европа реално успех и за очекување е да ја поминеме групата. Нема шанси да завршиме пред Барса и ПСЖ, а реално ако нема некое изненадување во другите групи, тешко дека би се носеле во осмина финале со некој од првите две пласирани...
За очекување според мене е да ги добиеме Тун два пати, Динамо Минск барем еднаш, Металург барем еднаш. Дури и со 4 победи од 10 меча веројатно би биле 4-ти и би оделе понатаму. Оставам мала шанса да адне ПСЖ на домашен, како и Динамо на гости но сепак тоа би го сметал за изненадување. Против Барса нема шанси ни на домашен, а камоли на гости да тепаме...

До кај е работава со картиве?
Ќе биде ли полна салата во сабота?

Вчера кога земав карти имаше уште од блоковите позади гол.Од блок 6 до блок 11.

Негде прочитав дека има останато уште не повеќе од 500 карти.

Се на се од оваа голманска трговија металург си извади ќар. Се откачи од непотребен голман а си зема уште еден солиден. Ја цел ден го размислувам ова и стварно безрезонско ми е поминувањето на Диви кај нас (како и на Мите). Сеа само единствен ќар кој го гледам е дека Минск се ослабени на голманска, ако не земат сеа нешто.

bbbbbb го разбирам зашто ако бркаме четврт е тешка конкуренцијата а со вакви засилувања ништо не правиме. Нема ждрепка како лани, многу конкурентни тимови и јака сезона ќе биде.

Лошо е ова со слаб голман зашто после секој тешко постигнат гол ако примаме некој ефтин, убива морал човече. Со тоа значи дека само на нас ќе треба да ни го решат нападот зашто ако не се уигра одбраната и помош на голман тешко ќе биде.

По моја процена за да добиеме утакмица ќе ни треба поцврста одбрана и околу 12-15 одбрани од голманите, се додека нападот игра на ниво.

Мора да фатат ритам што е можно побрзо. Сите знаеме што треба да се среди. поцврста одбрана, игра за пикер и течен напад. За голман се надевам бушавиот ќе не извади колку толку.

Решавачко од највисоко значење по мене е гостувањето во Минск.

Со доаѓањето на Русинот ние само го изедначивме буџетот со оној на Металург или пак за малку ги поминавме. Луѓето проучени од работата на Русинот во ЖРК Вардар веројатно очекуваа Карабатиќ и Лазаров да ги донесеме уште во првата сезона. Ама вистината е дека во машки ракомет малце потешко одат тие работи, средствата се многу повисоки отколку во женскиот ракомет.
Искористивме што се распаднаа Чеховски Медведи и Атлетико иначе кур мој што ќе ги донесевме некои од класа играчиве. Русинот и во женскиот ракомет носи само слободни играчи, ако не се лажам за ниедна нема платено оштета. Слично ќе биде и во машкиот ракомет. Ако сака да земе некој ќе го договори уште сега, ама истиот ќе дојде следна година без пари...
Критики има само во тоа што не се најде голман па сега без потребно се трупаат сто играчи на таа позиција, а реално ниеден од нив не е некој супер квалитетен играч...
И секако во никој случај не смееа да си дзволат играч од иста националност како спонзорот (реално тие највеќе би ги привлекувале) да дозволат без оштета да премине во најголемиот ривал. Тоа е најголемата грешка што дозволија Металург да им го земе Атман пред нос :tapp: Они го задржаа костурот на тимот, додека ние имаме скоро сосема нова стартна постава, плус со нов тренер, така да сезонава не знам баш колку ќе ја освоиме титулата во Македонија.
Во Европа реално успех и за очекување е да ја поминеме групата. Нема шанси да завршиме пред Барса и ПСЖ, а реално ако нема некое изненадување во другите групи, тешко дека би се носеле во осмина финале со некој од првите две пласирани...
За очекување според мене е да ги добиеме Тун два пати, Динамо Минск барем еднаш, Металург барем еднаш. Дури и со 4 победи од 10 меча веројатно би биле 4-ти и би оделе понатаму. Оставам мала шанса да адне ПСЖ на домашен, како и Динамо на гости но сепак тоа би го сметал за изненадување. Против Барса нема шанси ни на домашен, а камоли на гости да тепаме...

ПСЖ се во криза,на два натпревари остварија нерешен резултат против многу слаби противници

Dobra izjava na Kastratovic http://rkvardar.com.mk/mk/news/vardar/310-2013-09-20-12-41-40

Mislam deka za pochetok najbitno e utre da igrame spori napadi i da se onevozmozhat da idat nad 30. e sea toa kje zavisi i sudiite kolku kje dozvolat, ama ako se pochne bavno mislam deka kje bidat potoleranti. Vo principi preku glava mi e od frazite od tipot "nie ne mozheme da se natrrchuvame" koi 20 godini gi slusham na sekoj prenos ama utre mislam deka e pametno da se nattrchuvam. osobeno bidejkji e bitno da bide blisku rezultatot shto za da se pokazhe nivo, shto za samodoverba i sekako zaradi atmosfera.

tuu....ushte eden den i 2 ipol saat... a vekje i dres oblekov

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom