Сладоледџија
Ванила & Чоколадо
- Член од
- 8 декември 2009
- Мислења
- 14.458
- Поени од реакции
- 11.917
Дај бе кажете ми бе за Чипурин, цела недела чекам 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тој е бе тој нема друг,еден и единствен е ЧипуринДај бе кажете ми бе за Чипурин, цела недела чекам![]()
Тој е бе тој нема друг,еден и единствен е Чипурин.
Тој е бе Чипурин е во одбрана , а во напад цело време што игра е Сергеј Горбок... Инаку тука на вики пишува дека 4 се веќе играчи на Вардар (ваљда официјално е само треба да се презентираат играчите)
http://en.wikipedia.org/wiki/Russia_national_handball_team
Cernoivanov e toj sto im igrase samo odbrana a Evdokimov od kaj niv otide vo Suidad i igra i napad i odbrana
Inaku i ovie dvajca i i Cipurin im se pikeri, a cipurin sekogas bil prv izbor i u Cehovski i u Ruska repka na piker
Од Русите шо дојдоа во Вардар,Растворчев е специјалист за одбрана,едно време беше незаменлив во напад,но откако му дадоа државјанство на Горбок падна во втор план...ама за одбрана без него не почнуваше Максимов меч ниту во Медведи нити во селекцијата...Aбе јас знам дека еден русин е специјалист за одбрана, башка кога го слушав тој стручниот коментатор од Штип кажа за Чипурин кога игравме против нив. Нејсе, може грешам ти еве знаеш повеќе, али 100% сум сигурен дека има 1 јак што е во одбрана и само во одбрана игра (нешто како Јоноски) ..
Каде пише дека веќе се затвара со тимот? Па нели голманов Мијатовиќ
Грешка моја гледам претходно веќе било тоа напишано за Горбок и Шелменко
Вештачкиве горе-доле го затворија формирањето на тимот. Ќе има интересни утакмици со нив. Мора на бековска да се стегнеме со уште едно засилување на десен бек инаку ќе кубуриме таму. На пикерска позиција сме страшно јаки. Како и крилата ни се да не преувеличам али едни од најдобрите тандеми моментално
Значи тимот сега за се мислам дека е овој:
Голман: Чаневски, Даскаловски, Милиќ, (Мијатовиќ?)
Леви крила: Недановски, Ојлевски, Марковиќ, Дибиров
Десни крила: Јовчевски, Раковиќ, Брумен
Леви бекови: Абутовиќ, Кукоски, Драгаш, Лазаров, Растворцев
Централни бекови: Карачиќ, Прибак
Десни бекови: Петриќ, Рајковиќ, Терсиќ, (Шишкарев??)
Пикери: Стоилов, Тоскиќ, Чипурин
Во рускиов состав на Википедија кај Шишкарев веќе стои заведено РК Вардар... али колку е релевантна Википедија сите знаеме
Останува десниот бек и сеа вака ми изгледа веројатно дека ќе се донесе и еден централен со оглед на тоа што и ризик е само со двајца да се игра.. во случај на повреда го ебавме ежот.
А за отпаѓање од тимов ми изглеа дека еден од левите крила, леви бекови и голман.
И повторно целата прва постава е скоро заменета![]()