Фан клуб - РК Вардар

Проблемот е што немаме толку добра ФБ страна или сајт како Металург. Дечкото што ја одржува страната на РК Вардар очигледно нема многу информации, туку повеќе е фан на клубот и споделува вести од други портали.

На ова морате ИТНО да поработите. Самсоненко делува дека сака да вложува доста во Вардар (човекот живее во Скопје подолго, па тие паники дека е русин се малку преувеличени) и според мене еден од најважните чекори за квалитетна работа е да спореведат добар ПР и добар маркетинг. Основа за тоа во денешно време е квалитетна и редовно ажурирана веб страна. Навистина не ми е јасно зошто македонските спортски екипи комплетно го игнорираат веб факторот кој е доминантен кај фановите во денешно време. Да не зборувам што вебот е можеби и најлесен и најевтин начин за добивање на нови фанови. А нови фанови се секогаш потребни и добредојдени.

Металург е веројатно единствениот спортски тим во македонија кој вложува во ова и затоа и ги има оние фанови кои ги има. МЗТ има пристојна веб страна, ама можат и тие многу подобро.

Има еден куп фирми, а и поединци во македонија кои за многу мали пари можат да изработат доста квалитетни веб страни. Да не зборувам што според мене секој сериозен тим треба да си има и вработен кој постојано ќе ја одржува веб страната (во секоја смисла).

Само што влезе Самсоненко, ќе видиме можеби ова му е во плановите. ЖРК Вардар има пристојна веб страна, очигледно вложиле нешто во тоа, ама изгледа доста застарено и може да биде многу подобра. А и не е е сеуште доволно разработена со ангажирање на навивачите да ја посетуваат што е можно повеќе.

П.С. За Вардар конкретно, јас сум сигурен дека може да се најдат и фанови од навивачката група кои можат да им ја изработат веб страната со што би биле и дополнително мотивирани да е квалитетна, а и така ќе може Вардар да има директна помош од навивачите.

Ти не се секирај за Види Фотос, се утепа кенкање по форумот за заслужена казна што си ја доби.

И не знам што се запаливте за мислењето на Ел Њино, и мислите дека е против Вардар и е фан на Металург.
Без врска ви се муабетиве за банови... треба да се толерира истото се случуваше на времето во фан клубовите за фудбал и екстремни ситуации заслужуваа банови и се си дојде на место. Ова сега е сосема нормално ракометот е во експанзија има два ривалски клубови и неизбежно е да има дискусии и да владее фанатизам. Фала богу дека ќе му се смеат незнае кој е факинг Раде Стојановиќ а цело време мрси муда и се убацува во дискусии во кои он глуми факторот кој пресекува и ја кажува вистината. И јас да бев во тој момент на форумот и јас ќе му пукав сеир, башка што таков сеир можеш да начекаш на многу теми на форумов а никој не сноси одговорност.
Нејќам да зборам за нечија пристрасност зошто не треба да ја има и за тоа им е доделена задачата модератор на форум ама веќе кога си ја имаш мувата на капата банот комплетно на се што не е за Металург не го решава проблемот и не развива дискусија.

Абе кажаа дека сеуште нема екипа составено Самсоненко со која ќе го води Вардар, само се направи проемна на спортскиот дирекот место Михајло се стави Самсоненко и отлку беше, сега Русинов треба да донесе нови луѓе, така да ќе почна промените во Вардар кога ќе почне со работа клубот сега се сите на одмор од 22 јули мислам дека почнуваат припермите така да од тогаш очекувајте лсики и од новите засилувања и навремени информации од веб странта и од фб страната на Вардар.

Сме биле заинтересирани за голманот на Динамо Минск, 32 годишниот Мијатовиќ :rolleyes:
Кастратовиќ го побарал бидејќи имале добра соработка во репрезентацијата на Црна Гора.

Каде бе да најдам маица Комити Ченто таман сега од септември кога ќе се навива против Барса и ПСЖ :icon_lol: ?
--- надополнето: 10 јули 2013 во 14:08 ---
Грешка си брат сите се официјални засилувања, само малце покасно почнуваме со работа па доцни нивната резентација.
Нови играчи на Вардар се Дибиров, Брумен, Шишкарев, Растворцев, Чипурин, Тоскиќ и Терзиќ.

Проблемот е што немаме толку добра ФБ страна или сајт како Металург. Дечкото што ја одржува страната на РК Вардар очигледно нема многу информации, туку повеќе е фан на клубот и споделува вести од други портали. Никогаш не сме искочиле први со некоја вест, туку се постираат вести од портали. За разлика од нас кај Металург порталите ги крадат вестите од нивниот сајт воглавно.Плус имаат рубрика кај што им одговараат на прашањата на фановите, кај нас такво нешто нема и се надевам дека тоа ќе биде едно од нетата што ќе се смени во иднина.

И јас мислам дека Металург спроведе пдообра тактика од Вардар во оваа трансфер сезона. Сепак потпишувањето на Атман е голем плус, а ги задржаа и сите пбоитни играчи надополнето со некои помлади играчи кои сигурно ќе бидат желни за докажување. Ние сеуште немаме десен бек, ситуацијата може да се спаси само ако се донесе звучно засилување на таа позиција.
Голем удар за Металург ќе биде ако си оди Станиќ, никаков голман од понудениот избор не може да го замени :)

П.с. не знам што се запаливте по постот на ЕлНињо, немаше провокација тука, малце неинформираност, ама реално и јас истото го праѓував пред недела дена, пошто на нашите сајтови НЕМА НИШТО, а нормално нема да дежураме да читаме вести по сите портали. Уште оважно што официјалноста на трансферите беше објавена меѓу редови :D
Тка да нема што да му се замери...

Сакам за играчиве да прашам нешто .. Знам дека Дибиров е најдобар од овие али ме занима дали Чипурин е тој најдобриот дефанзивен играч на Русија ? (памтам кога игравме против русија на првенствово летово коментатор еден од Штип ми се чини што секоја утакмица ја кажуваше тактиката на противникот и како да би одиграле ние, низ глава вака ми прелетува дека тој им бил најдобар дефанзивец ) ... И кој од овие е најслаб според тоа што сте ги гледале и ваше мислење :) или уште подобро распоредете ги по јачина со >

Каде бе да најдам маица Комити Ченто таман сега од септември кога ќе се навива против Барса и ПСЖ :icon_lol: ?

Сакам за играчиве да прашам нешто .. Знам дека Дибиров е најдобар од овие али ме занима дали Чипурин е тој најдобриот дефанзивен играч на Русија ? (памтам кога игравме против русија на првенствово летово коментатор еден од Штип ми се чини што секоја утакмица ја кажуваше тактиката на противникот и како да би одиграле ние, низ глава вака ми прелетува дека тој им бил најдобар дефанзивец ) ... И кој од овие е најслаб според тоа што сте ги гледале и ваше мислење :) или уште подобро распоредете ги по јачина со >

Лимитирани се тие маици само за нивни членови.Евентуално да дојдеш на Запад и да ти продаде некој.

Абе какви маици од Комити, со Барса сите ќе дојдеме по дресови од Силекс Кратово, такви се ритуалите, ти нели читаш? :D

Многу го поштувам и ценам Балиќ, еден од најдобрите ракометари на сите времиња... али не сум баш сигурен дека му е потребен на Вардар....

Ние имаме далеку поголеми шанси да го земеме од вештачките со оглед на тоа што го купија Атман а и си имаат проблеми во тимот со Станиќ а и Наумче е безобразно платен. Русинов ако се реши нема кој да го спречи.

Прибак и Караџиќ одлично се уиграа и се огромен потенцијал па ова малце би пореметило некои работи... од друга страна се работи за величина како Ивано Балиќ, стравотен играч а и многу се учи од него младите... слатки маки јеботе :D

Ја ипак мислам да се фокусира првично на десниот бек (Игропуло(y)) со оглед на тоа дека најверојатно прашањето за голман ете веќе се решава.

Ако не испадне таква комбинација, тогаш да се иде со Балиќ и триото да се ротира на двете позиции таму (којзнае како би идело тоа со оглед дека десен бек не им е природна позиција на никој од нив).

Ја сум повеќе фан на некој бомбардер, летач да кине мрежи од 10-11 метра.:)

Како и да е ова брзо ќе се реши со оглед дека ќе тргнат клубови по Балиќ, претпоставувам до понеделник ќе се знае за Балиќ, и раководството мора брзо да реагира.

На сладоледџии не даваме такви маици :LOL:

Инаку дефинитивно, толку од Атлетико Мадрид, еве шанса за нас, само не ми се верува баш дека ќе го шутнат туку така Кастратовиќ сега, или дека ќе одиме на Агинагалде, кога веќе имаме 3 пикери :unsure:

Sepak se chini deka nema da bide tolku. Za srekja. Za nekoj saat treba da izleze oficijalno soopshtenie dali kje prodolzhi klubot ili ne. Imaat sostanok so ministerot za sport na koe im prelozhil Madrid da ostane so rakometna ekipa... najverojatno BM Nacional ili slichno... kje vidime za nekoj saat dva. E sea so dolgovite neznam shto kje napravat bidejkji se po razlichni stavki... teshko deka mozhe ednostavno da im gi otpishat
--- надополнето: 10 јули 2013 во 20:49 ---
inaku MIjatovic e dobar golman. Mislam deka e dobro reshenie.

Абе момци ај тие што не сте во подгрупи пишете ми во пп кој сте заинтересирани за Романија да знаеме одприлика.

http://www.youtube.com/watch?v=OTw8cEruzPQ Добар голман бил Мијатовиќ

Да бе да , му пошло на една -две утакмици се искинал од бранење и што ? тоа го прави добар голман ? колку само тогаш добри голмани има... за да е е добар треба да ја одржува константно формата како некои други а не 2 утакмици добро 10 тапа ... такви има со лопата да ги ринеш .

Добар си е Мијатовиќ бе дечки, да не сакавте наркоманот да ни дојде, да не сељачи таму, колку и да е добар голман, не го сакав во клубот. Цела среќа што Русинов не испадна будала и не даде 200 000 евра за него, башка што Мијатовиќ ќе дојде без оштета колку што разбрав, а не го заборавајте и Милиќ, и те каков квалитет прикажа на последните (клучните) утакмици, искина човекот, еден од најзаслужните (секако сите беа) што ја вративме титулата. Така да за мене Мијатовиќ и Милиќ се супер тандем за на голот, веројатно ќе остане и еден од Даскаловски и Чаневски, сега за сега јас сум задоволен, единствено што не ми е баш по ќеф, што не најдовме добар лев бек, се надевам дека ќе најдат подобар од овој и да, обавезно десен бек некое шутериште, да не биде како во многу решавачки утакмици, да нема кој да превземе и да шутне, да се чека се на среден бек или да се изрезилиме на крило, мада сега какви крила имаме... :sneaky: Очекувам уште некое засилување, тимот полека се склопува, Европа чека, ние спремни за губење нерви :D

Добар си е Мијатовиќ бе дечки, да не сакавте наркоманот да ни дојде, да не сељачи таму, колку и да е добар голман, не го сакав во клубот. Цела среќа што Русинов не испадна будала и не даде 200 000 евра за него, башка што Мијатовиќ ќе дојде без оштета колку што разбрав, а не го заборавајте и Милиќ, и те каков квалитет прикажа на последните (клучните) утакмици, искина човекот, еден од најзаслужните (секако сите беа) што ја вративме титулата. Така да за мене Мијатовиќ и Милиќ се супер тандем за на голот, веројатно ќе остане и еден од Даскаловски и Чаневски, сега за сега јас сум задоволен, единствено што не ми е баш по ќеф, што не најдовме добар лев бек, се надевам дека ќе најдат подобар од овој и да, обавезно десен бек некое шутериште, да не биде како во многу решавачки утакмици, да нема кој да превземе и да шутне, да се чека се на среден бек или да се изрезилиме на крило, мада сега какви крила имаме... :sneaky: Очекувам уште некое засилување, тимот полека се склопува, Европа чека, ние спремни за губење нерви :D

Брат кажаа дека ќе има уште 3-4 засилувања ама приоритет им било голман ова уште пред една недела или две во интервју на Кастратовиќ за Дневник, така да сигруно дека ќе има уште еден десен бек, а имале испратено понуда и до Балиќ па ќе видиме што ќе испадне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom