Фан клуб - РК Вардар

Глеам лико на фб пишал кои играчи ни се во состав па да си пишам мое мислење :) .

Голмани: Страхиња Милиќ, Златко Даскалоски и Чаневски

Не би било лошо да се донесе уште еден голман што ќе ротира со Страхиња. Формата на Милиќ ептен варира. Некогаш може комплетно да здиви и да ја добие утакмицата, а некогаш може и да има 2 одбрани цел меч. Ко што гледам минчовци ќе си носат некој млад хрват за втор голман, па мислам дека Диви ќе биде солидна замена за дебелиот.

Пивоти: Стојанче Стоилов, Алем Токиќ и Михаил Чуприн
Тука сме одлично покриени. Столе нормално ќе биде прв избор во напад ама ќе мора да се бори дополнително за тоа место со што очекувам уште повеќе да напредне. Алем и Михаил одлично ќе го дополнуваат Столе.

Леви крила: Тимур Дибиров, Добривое Марковиќ, Гоце Ојлевски и Влатко Недановски.Па има ли потреба од коментар ?? Дибиров и Марковиќ се можеби во топ 5 тандеми во свет на оваа позиција. Еден од Гоце и Влатко е вишок и се надевам ќе си оди со цел да не уназадува во кариерата.

Леви бекови: Драгаш, Абутовиќ, Лазаров, Растворцев и Куковски.
Драгаш, Абутовиќ и Куковски се одбранбени. Ама еден од нив е вишок. Според прикажаната игра тоа е Куковски ( цела сезона повреди :confused: ). Ама бидејќи е македонец се надевам ќе остане. За во напад Растворцев нормално прва опција и Фичо втора, освен ако не планираат Драгаш да го научат да ги користи тие 200 сантима што ги има што ќе биде одлично пошто ќе добиеме коплетен играч ( напад-одбрана )

Средни бекови: Kaрачиќ и Прибак
Овие двајца многу ми се допаѓаат како тандем на среден бек. Тука нема прв избор и двајцата ќе ротираат и одлично ќе се надополнуваат.

Десни бекови: Терзиќ и Петриќ
Тука сме најтенки. Се надевам ќе донесат уште еден играч и ќе се збогуваат со Бели. Терзиќ како втора опција би бил одличен и само може да напредува.

Десно крило: Раковиќ, Јовчевски, Брумен и Шишкарев
се надевав дека нема да потпишат со Шишкарев и дека Јовчевски ќе остане втора опција бидејќи ми е еден од поомилените ама тоа е. Сега претпоставувам Раковиќ ќе лета, а Брумен и Шишкарев ќе се борат за прв состав, додека Јовчевски својата шанса ќе ја чека во СЕХА.

Се на се имаме одличен состав и Кире тука ако улеташе ќе имавме тим кој со среќата на минчо ќе можеше да отиде и на фајнал фор. Вака мислам дека 1/8 финале првата сезона ќе биде одличен резултат, па за понатаму ќе видиме. Утре од 8.15 ќе биде ждрпката па се надевам ќе ги избегнеме ПСЖ и Киелце од втор шешир, рајн некар од четврт и германците од шести :)
Лико пишал дека утре ќе има интервју со Кастратовиќ. Ќе кажел и дали ќе има нови засилувања.

Ајде со среќа нека ни е утре, ајде и ние еднаш да имаме среќа, ако не биде најлесната, барем некоја просечна група да добиеме. :D Инаку сигурен сум дека русинов чека да види како ќе пројде утре ждребот, па потоа да донесе уште некој играч, според мене одлично сме покриени на сите позиции, а сигурен сум дека ќе донесеме уште еден десен бек, а веројатно при таков случај Петриќ би го напуштил тимот, еден голман мора да се донесе и верувам дека ќе донесат, можеби некој и подобар од Милиќ. :D Ако има некој слободен, што ќе ни е Диви сега, а ако се засилиме и со голман, тогаш сигурно и еден голман ќе мора да си иде, Чаневски не е лош на Медитеранскиве игри, а Даскаловски па баш ништо не покажа од кога дојде кај нас,добро би било да земеме голман, а приоритет да биде десен бек, бидејќи не смееме да останеме на еден млад играч и еден веќе повеќе од искусен, :D ни треба некој разбивач. :icon_mrgr: Не знам како ќе се покаже Растворцев, а на лев бек според мене ако веќе некој си иде, тоа нека биде Куковски, Македонец е, но сепак Драгаш и Абутович се проверени во одбрана, не би сакал некој од нив да не напушти, како ѕид се во одбраната.

Само да ве порпавам дека Петриќ нема да си оди, пошо он би бил 2 избор, а овој младиот Терзиќ 3 избор сеа се чека на стартниот десен бек. А веројатно ќе има и голман уше како засилување а може и уше еден лев бек.

Абе пак некако не ми е доволно јак тимов.
Врти сучи Атман е за класа подобро засилување од нашиве. Мада не можеш да споредиш крила со бек, ама сепак вредноста на бекот е уште поголема.
Ништо не сменивме ние во бековските линии. Не знам зошто го донесоа Растворцев, само натрупаа сто играчи на таа позиција. Треба еден од таа позиција да лета.
И едно лево крило ќе си оди, а изгледа Металург биле заинтересирани за Недановски:confused:
Што ќе правиме без Битолчанец во составот :confused:
Да не зборам што немаме асален голман. Да се разбереме, Милиќ можеби е добар голман, ама тоа е само периодично. Млад е и може да напредува, но сепак посигурно би се осеќал со некој поискусен меѓу стативите.
Само некој силен десен бек би ја спасил ситуацијава според мене.

Za da napravime dominanten i celosno podgotven tim za LS ni trebaat use golman lev i desen bek ( a klasa), ja bi zemal i use edno kvalitetno desno krilo..mislam deka Sams ceka da gi objavi slednive bombi;)

Интервју на Дибиров
7méteres: You have signed a deal with Vardar Skopje. It will be the first time, when you will play in a foreign club. Why did you choose the Macedonian champions?
Secondly, the club has amazing fans. Everybody knows the feeling, when we are supported by amazing fans and because of them we play very well. This is very important for an athlete.
:D

Целосниот распоред со првичните датуми:
1 коло Металург-Вардар 07/08.09.2013
2 коло Вардар-Партизан 14/15.09.2013
3 коло Брест Мешков-Вардар 21/22.09.2013
4 коло Вардар-Татран Прешов 28/29.09.2013
5 коло Војводина-Вардар 05/06.10.2013
6 коло Нексе-Вардар 12/13.10.2013
7 коло Вардар-Ловќен 19/20.10.2013
8 коло Загреб-Вардар 26/27.10.2013
9 коло Вардар-Борац 09/10.11.2013
10 коло Вардар-Металург 16/17.11.2013
11 коло Партизан-Вардар 23/24.11.2013
12 коло Вардар-Брест Мешков 07/08.12.2013
13 коло Татран Прешов-Вардар 08/09.02.2014
14 коло Вардар-Војводина 15/16.02.3014
15 коло Вардар-Нексе 01/02.03.2014
16 коло Ловќен-Вардар 08/09.03.2014
17 коло Вардар-Загреб 15/16.03.2014
18 коло Борац-Вардар 22/23.03.2014

Larvik, Bera bera, Podravka i ZRK Vardar
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 20:40 ---
a da se nadevame na grupava na VazoLjin

Хех, веќе се намести Д групата како лесна, а Б и Ц како тешки...
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 20:52 ---
Хех, веќе се намести Д групата како лесна, а Б и Ц како тешки...

Аууу не смеело две од иста држава... Наеба Вардар...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom