Фан клуб - РК Вардар

Иначе не знам како некој не спомна кога му пееа на Вујо пирати да му ја ебат жената каков добар противодговор добија :icon_mrgr:
Вујо ви ги ебе сестритееее,сестритеееее :pos: Јако беше тоа......
И Столе доби скандирања и за него се пееше,Столе ви ги ебе сестрите......да го видевте каква му беше фацата кога се пееше тоа.Се изгази од смеење.....:)

Честито победа.
Вардар заслужено тепаше,иако реало требаше со поголема разлика,сепак вака беше поинтересно.Вистинска драма во завршницата од мечот.Вујо бил стварно цар човекот.

Навивањето беше страшно,само не ми се свиѓаше тепачката на почетокот и фрлањето предмети по терен.Голем пропуст на полицијата што дозволи да влезат навивачите на терен,кои иако од среќа потрчаа кон играчите на прв поглед заличе ситуација дека тргнале да ги маваат играчите на Металург.Па мораа после кретените да ја исправаат нивната грешка со пендреци по грб на Комитите.

Ретко се гледа ваков натпревар.Преголема желба за победа имаа Вардарци.Вака мотивирани би го тепале и Кил.Металург некако влегоа резервирани од самиот почеток,а црвениот на Станиќ тотални ги исфрли од рамнотежа.Червар не знаеше кого веќе да стане/седне на клупа.Незнам какви му беа тоа ротации ???Па едно време Марковски играше и напад.Како и да е ме радува што може да гледаме вакви дерби натпревари.

Се надевам дека Металург на 18-ти нема да одиграат вака слабо,па ќе биде интересно да го тепа Киелце.Гледам денес и они изгубиле од полскиот ривал Висла.Салата верувам ќе биде полна и ќе има убава атмосфера.

БТЊ кога игра Вардар со Магдебург?
Мислам дома.

Не знам дали некој праша назад, зашто Ојлески воопшто не играше на овој меч, бар мене не ми текнува дека го видов во игра.

Не знам дали некој праша назад, зашто Ојлески воопшто не играше на овој меч, бар мене не ми текнува дека го видов во игра.
Каков беше Марковиќ оваа утакмица,ако го извадеше да го тури Ојлески ќе му се пуштев на Вујо да го тепам :P

Шала на страна,ова беше убедливо,без конкуренција најдобрата партија на Марковиќ во Вардар.Последниве 2-3 години не памтам некое крило вака добро да изиграло цела утакмица.Ниту еден шут не промаши,седмерци реализираше,3-4 топки украде,од крило шутевите беа добри........
Реално при таков Марковиќ,Ојлески нема што да бара.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 01:12 ---
И Вук како изигра бе? :) И Марковски во напад? :)
Пикерите ништо......ги немаше.Марковски даде еден гол и тоа на среќа му влезе....
Вук изгледа прилично подвижно за таа висина.Доби еден зицер,скроз сам да шутира,ни мање ни више директно голманот во тело го плесна :tapp:
И тоа кога се кршеше резултатот.Да го дадеше тоа,не верувам дека ќе имаше потреба од ваков трилер.....

Се сложувам, сепак имаше некој период во кој подзаспа, баш сакам да го видам Ојлески на ваков меч. На пример кај Металург Митревски и Георгиевски целосно се изгубија, првиов дури во последните 15 минути си дојде на себе. Инаку и вториот голман на Вардар имаше добри потез.

Се сложувам, сепак имаше некој период во кој подзаспа, баш сакам да го видам Ојлески на ваков меч. На пример кај Металург Митревски и Георгиевски целосно се изгубија, првиов дури во последните 15 минути си дојде на себе. Инаку и вториот голман на Вардар имаше добри потез.
Третиот бил сигурно, вториот поим си нема, рефлекс како на мртов коњ...

Чаневски ќе биде добар, не знам кој натпревар беше, цел го бранеше, може имаше преку 15 одбрани, иако беа тапа противниците :)

TheTrooper
Реков и порано јас, рано му е на Марковски за важни и големи натпревари, али ај ваљда од следната сезона и таа по нејзе ќе си растура.

Каков беше Марковиќ оваа утакмица,ако го извадеше да го тури Ојлески ќе му се пуштев на Вујо да го тепам :P

Шала на страна,ова беше убедливо,без конкуренција најдобрата партија на Марковиќ во Вардар.Последниве 2-3 години не памтам некое крило вака добро да изиграло цела утакмица.Ниту еден шут не промаши,седмерци реализираше,3-4 топки украде,од крило шутевите беа добри........
Реално при таков Марковиќ,Ојлески нема што да бара.
--- надополнето: 11 ноември 2012 во 01:12 ---

Пикерите ништо......ги немаше.Марковски даде еден гол и тоа на среќа му влезе....
Вук изгледа прилично подвижно за таа висина.Доби еден зицер,скроз сам да шутира,ни мање ни више директно голманот во тело го плесна :tapp:
И тоа кога се кршеше резултатот.Да го дадеше тоа,не верувам дека ќе имаше потреба од ваков трилер.....
Даде и еден гол во прво полувреме а и добар беше во одбрана.

Ке се памти утакмицава :vozbud: ,како само им го збрца Прибак алал нека му е :cuc: .На трибина бевме одлични,по којзнае кој пат се покажува дека на ракомет на важен меч секогаш правиме луда атмосфера,а за Пирати што да се каже срамота,цело време провоцираат и покажуваат со прсти ајде да се тепаме а да им се стрчаш ке избегаат у веце (башка и на неколку пати наши членови им се утрчаа и овие паника ги фати :) ) На крај голем поздрав и за Вујо,спаси едно дете кое втрча на терен накај Пиративе и таман да го тепаат желкиве Вујо стапи на сцена,браво царе :cuc:

Марковски можеше ште вечерва да премине во селорург... ептен слабо изигра незнам кој му беше филмот.
Вук според мене добро изигра за она што му се овозможи даде еден гол и одма накај комити се радуваше... зне дечкото кај доаѓа, иначе после тоа одма доби 2 минути исклучување и при крај утна еден зицер ама во битни моменти...

Уште не сум при себе што се деси бе! Уште незнам дали да се радувам што ги посравме на ваков начин или да жалам за тие 6 гола разлика

Ракометарките на Вардар СЦБТ убедливо го совладаа грчкиот претставник Лукс Патрас од Грција (28-19) на првиот натпреварот од третото коло од ЕХФ Купот што се одигра во СЦ „Борис Трајковски“. Со тоа вардарки обезбедија сигурна предност пред реваншот што утре исто така ќе се одигра во Скопје.

Со комплетна доминација и комфорна предност во текот на целиот натпревар, вардарки остварија победа над Лукс Патрас. Одличната одбрана на домашните ракометарки и проблемите со пасивните напади кои што ги имаа гостинките од Грција, резултираа со предност од четири гола уште на стартот. На полувремето, Вардар СЦБТ замина со предност од седум гола (15-8), но во вториот дел следеше мал пад во играта и неколку исклучувања на две минути за избраничките на Индира Кастратовиќ, по што Лукс Патрас повторно се доближи на негатива од четири погодоци.

Но, тренерот Индира Кастратовиќ побара тајмаут, им подели совети на своите ракометарки, по што тие повторно ја стабилизираа играта и се одлепија на 24-17.

Најдобар стрелец за Вардар на овој натпревар беше Ивана Маневска со шест гола, додека кај гостинките беше Елени беше најефикасна со седум постигнати погодоци. Исто така мора да се напоменат и одличните голмански интервенции на двете страни. Кај вардарки, Саидова собра 12 успешни интервенции, додека кај во редовите на Лукс Патрас голманката Адријана Мишковиќ имаше девет интервенции.

„Им дадов можност да играат на сите ракометарки, задоволна сум од победата, но не смееме да си дозволуваме моменти на опуштање во текот на мечот. Обезбедивме добра предност и мислам дека на утрешниот меч ќе играат малку послободно, па ќе можеме да видиме и подопадлив ракомет“, изјави за ЕКИПА, Индира Кастратовиќ

Реванш натпреварот ќе се одигра утре со почеток во 16 часот во салата „Борис Трајковски“

Не заебавајте за Марковски, ТОП си изигра во одбрана.....
Заедно со Куковски матер му ебаја на Вугринец од таа страна...
Во напад не ни имаше некои проигрувања за него, 2 пати му дадоја топка
1 гол и 1 пенал изнуди....
Даааалеку од катарстрофа како што зборувате...
Ракчевич да не беше подобар? (мислам на натпреваров)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom