Фан клуб - РК Вардар

Toa sto vlegovme na teren i malce ne go opravduvam, za presmetka so pirati ima kade da se napravi takvo nesto, ali vis ekoa se vleze se ide do kraj a ne da se povlekuvame, inace zasluzena pobeda na Metalurg, vo prviot del i sudiite ne ostetija na nekolku navrati, pa posle koa Vardar padna u igrata se bese ok so niv, se na se zalam st ne osvoivme barem kupot ali KOLKU PARI TOLKU MUZIKA

Интересна утакмица, по која се виде дека полека треба да се навикнуваме на поразите кои допрва ќе следуваат во следните 10 години (т.е. додека е Минчо во Металург :icon_mrgr). Слаба игра од нашите, ама и толку им се можностите. Имаше неколку спорни судиски одлуки кога се кршеше резултаот (спорни исклучувања, оставње на нападот на Металург да тече долго време), и толку беше од нас :) На крај се приближивме до 3, ама немаа сили за нешто повеќе. За инцидентите, тоа е нормално во навивачкиот свет. Најпрвин страстите се разгореа кога нашиот омразен Наумче, направи педерски фаул над Ангелов а не доби исклучување. Почнаа навреди, а Пирати на тоа возвратија со тоа што го извадија знамето УКБ, кое го имаат земено откако киднапираа неколку деца во Карпош. И на тоа беше возвратено со влегување на терен. Пичкиците се упрпаа, и иако бараа дуел никој не го прифати. Од кај нас успеаа да влезат само првите редови и тие што беа доле, бидејќи потоа дојдоа желките и брзо растераа се. Имаше прекин од десетина минути, а претходно имаше и летање на најразлични предмети по фаулот на Наумче над Ангелов, по што се закануваше празнење на трибината. И некој паметен џитна и баклја :icon_mrgr:icon_mrgr
Второ полувреме без инциденти на трибините, но затоа имаше еден на теренот. Ѓоргоновски мајсторски одглуми удар во лицето, Раде заработи црвен, а судијата не го виде ударот на Борко врз еден наш играч кога имаше мешаници. Вчера чиста десетка за навивањето. Бевме околу 450 души, и навивањето беше на топ ниво, иако немавме некои кореографии. Татко ми ја гледал дома и вика Пирати не се слушнале, па дури успеал и да ја научи Скопје е градот кој го сакам...:icon_mrgr

Toa sto vlegovme na teren i malce ne go opravduvam, za presmetka so pirati ima kade da se napravi takvo nesto, ali vis ekoa se vleze se ide do kraj a ne da se povlekuvame, inace zasluzena pobeda na Metalurg, vo prviot del i sudiite ne ostetija na nekolku navrati, pa posle koa Vardar padna u igrata se bese ok so niv, se na se zalam st ne osvoivme barem kupot ali KOLKU PARI TOLKU MUZIKA

Со пирати барана е пресметка повеќе пати и секогаш одбиваат, и не збори влегување до крај ако си бил во горните редови и не си јадел пендрек.

П.С. Ти за работнички си, за вардар си или за кому иде?

П.П.С. Наумче тешко србоманче бил, под дресот носеше маица партизан и за тоа вреди да биде пцуен, навредуван до крај на живот. Да ти се мочам во таков македонец

Значи инцидент беше очекуван после педерскиот потег против војводи само сметам дека тоа требаше да се случи на полувреме или порано да се искочи, само не сите него 100тина души и да ги пречекаат, на полувреме немаше толку да бидат спремни џандарите и ќе можеше да се пробие до кај нив на трибина, само што многу лошо испровоцираа со знамето и скандиаа "го киднапиравме" или така нешто со што се докажаа дека не се навивачи туку мафијаши и после кога се излезе на терен одма влегоа кучињата и неможеше да се пробие до кај нив само еден член успеа да се пробие до кај нив и да го земе шалот што се обидуваа да го запалат и овие не се ни обидоа да го нападнат туку гледаа избезумено, само 3-4 од пирати беа спремни да се тепаат.

Со пирати барана е пресметка повеќе пати и секогаш одбиваат, и не збори влегување до крај ако си бил во горните редови и не си јадел пендрек.

П.С. Ти за работнички си, за вардар си или за кому иде?

П.П.С. Наумче тешко србоманче бил, под дресот носеше маица партизан и за тоа вреди да биде пцуен, навредуван до крај на живот. Да ти се мочам во таков македонец

Членот што си го цитирал влезе мешу првите во терен, и не е дел од ЦПБ :)

П.П.С. До кога ќе ти растат ушитееее, ушитеее:pos:

Значи инцидент беше очекуван после педерскиот потег против војводи само сметам дека тоа требаше да се случи на полувреме или порано да се искочи, само не сите него 100тина души и да ги пречекаат, на полувреме немаше толку да бидат спремни џандарите и ќе можеше да се пробие до кај нив на трибина, само што многу лошо испровоцираа со знамето и скандиаа "го киднапиравме" или така нешто со што се докажаа дека не се навивачи туку мафијаши и после кога се излезе на терен одма влегоа кучињата и неможеше да се пробие до кај нив само еден член успеа да се пробие до кај нив и да го земе шалот што се обидуваа да го запалат и овие не се ни обидоа да го нападнат туку гледаа избезумено, само 3-4 од пирати беа спремни да се тепаат.
Истотака си имаа купено шалови Вардар, кои се продаваат низ продавници во Македонија, али им го земавме :) Иначе имаат само 3-4 спремни да се пуштат. Истите што се пуштија во Автокоманда...

@Saber

шаловите беа купени од продавница од трговски на втори кат мислам, ги имам видено таму и истите и кај пирати ги видов вчера

Па тоа ми е муабетот, не се украдени туку си ги купиле, и јас имам таков шал :)

Bravo Komiti, sekoja cest pred se za navivanjeto(jas gledav na TV i ne se slusnaja pirati) a i za obidot da se presmetate so pirati koga vlegovte vo teren.
A tie pirati lele sto ce bide tuka vo Tetovo, samo da vlezat vo prva liga, ce gi zapalime zivi so se` igracite, a bogami i Skendija nema da im oprosti, posto znaat mnogu dobro zasto.

Pozzz Vojvodi Tetovo

Имате некое клипче од влегувањето на терен вчера? :smir:

off topic
а следна година Пирати за кога ќе навиваат во фудбал: за Металург или за Скопје:pos2:

Bravo Komiti, sekoja cest pred se za navivanjeto(jas gledav na TV i ne se slusnaja pirati) a i za obidot da se presmetate so pirati koga vlegovte vo teren.
A tie pirati lele sto ce bide tuka vo Tetovo, samo da vlezat vo prva liga, ce gi zapalime zivi so se` igracite, a bogami i Skendija nema da im oprosti, posto znaat mnogu dobro zasto.

Pozzz Vojvodi Tetovo

И јас тоа си викам. Идна година ќе треба и во фудбал да се соочиме. Во сала може да киднат, ама таму на нивното теренче има живи да ги изедеме. Инаку вчера толку беа испрпани што немаа поставено ниту едно знаме. Инаку ние ги тргнавме неколкуте знамиња што беа поставени кај семафорот од спротивната страна бидејќи по инцидентот постојано се вртеа некои од сумлјививе редари од таму :nenene:

Не би требало да има освен ако не снимал некој од спротивната трибина. Некој од обичната публика, иако и тоа не ми се верува дека се се случи брзо.
такво клипче не би требало да се стави посебно ако е снимано од блиску зошто A.C.A.B. се гледа
АЦАБ си снимаат цела утакмица не се секирај ти :pos: А забележав кога идевме имаше и Шверцери од кај Кале сликаа :pos: Да знам следна утакмица да се дотерам малку :pos:

Вчера лудило на утакмица :)
Навивање одлично и солидна бројка им покажавме на Пиратчињата кој е кој :)
Иначе кога улетаа на терен не знам од кај толку брзо жандарине на терен се најдоа маме им е***.
Утакмицата нема да ја коментирам,резултатот говори се.Толкави ни се можностите,а од следната сезона ќе биде и полошо ако не се појачаме.

НАУМЧЕ ПЕДЕРЧЕ !!!! :)

Членот што си го цитирал влезе мешу првите во терен, и не е дел од ЦПБ :)

П.П.С. До кога ќе ти растат ушитееее, ушитеее:pos:

Истотака си имаа купено шалови Вардар, кои се продаваат низ продавници во Македонија, али им го земавме :) Иначе имаат само 3-4 спремни да се пуштат. Истите што се пуштија во Автокоманда...

Fala marce sto me postedi od objasnuvanje ne go komentiram negoviot post voopsto

Се во свое време :)

Eве ви некоја слика за загревање

picture006at.jpg

picture008xa.jpg

picture011ek.jpg

picture011ek.jpg

picture001nu.jpg

picture021p.jpg

picture022xg.jpg

picture033d.jpg

picture032b.jpg