Фан клуб - РК Вардар

Абеее сеа и за Алекс ли почнавме да дискутираме дали да доаѓал или не? Камо да е вистина. А за тоа дека барал пари и во жар на борба за новиот клуб се скошкал со Шишкарев, тоа е нормално. Секој се бори за своја егзистенција и нема што да му се замери, едноставно таква беше ситуацијата кај нас и тоа е легитимно. Ако успееме да го скоцкаме тимов кој се најавува, посебно со Алекс на десен бек (не ми е верно дур не видам) ќе биде одлично. Мислам дека за доаѓањево на хрватов Леон, голема улога има и Малус, кој минатата година играше во Слован. Мислам дека го има попалено да дојде кај нас. Алекс знае се, така да ако кешот е добар не е чудно да дојде. Ајде полека ќе видиме како ќе испадне. Во секој случај одиме две скалила погоре.

"Се е на продажба, се, се продава. Тоа што не може да се купи со пари се купува со повеќе пари" - стара руска поговорка.
Е сеа колку ни се големи "повеќето пари", времето ќе покаже
Дај боже со доаѓање на еден Германец ќе се отвори простор и за други така иде тоа

Дали вие мислите дека да имавме голем буџет, за наредна сезона ќе купувавме играчи ко двајцава од финансиски распаднатата Војводина, србинот голман и хрватов на лев бек?
Не летајте за џабе.
Сите тие се играчи кои малку ќе донесат на квалитет, но ништо специјално. Какви германци, каков Душебаев со ваков буџет.

Ако постои и теоретска шанса да се врати Алекс, мислам дека тој трансфер би бил неспоредлив со било кој трансфер сезонава. Ќе добиеме вистински лидер, кој има барем уште 2-3 одлични сезони пред себе. Плус, не верувам дека инцидентот со Шишкарев некој му го зема за зло. Јасно е дека тоа се случи во жар на борбата. После Ф4 2019 во Келн, Алекс излезе од хотелот, помина низ паркингот полн со наши навивачи. Еден куп луѓе го поздравија и се сликаа со него.

Дали вие мислите дека да имавме голем буџет, за наредна сезона ќе купувавме играчи ко двајцава од финансиски распаднатата Војводина, србинот голман и хрватов на лев бек?
Не летајте за џабе.
Сите тие се играчи кои малку ќе донесат на квалитет, но ништо специјално. Какви германци, каков Душебаев со ваков буџет.
Alex na krqj u Kil ke otide :))

Не летајте за џабе.
Да бидеме оптимисти, ако се има љубов и желба се може да се направи, Вардар е македонски и европски шампион и бренд, магнет за доста играчи ние може да си шпекулираме до јуни, ноо тоа што ќе биде официјално во меѓувреме соопштено од РК Вардар тоа ќе биде, не заборавајте дека ќе имаме финансиска поддршка и од Град Скопје а исто така и од Алта Банка, среќно мои Вардарци и да се радуваме на уште многу нови победи успеси и титули ⚫⚫

Alex na krqj u Kil ke otide :))
Фала богу :D
Класа десен бек, топ 5 во светот во секое време, што има бар уште 2 сезони за играње на врвно ниво, ќе ти дојде во македонска лига да игра. Нема грешка :D
Премногу пари треба да извадиме, да играме ЛШ загарантирано и да се реоформи СЕХА која ќе понуди добри натпревари.

Не летајте за џабе.
Се прави баланс очигледно. Секако се нема буџет секој од ракометарите да биде класа као во времето на Самс, ама и тие што се носат се квалитетни ракометари. Верувам дека поголема сума на пари е одвоена бар за на две позиции да има појака класа на ракометари. Ќе видиме, јас лично не верувам дека е измислен контактот со Алекс, е сега дали ќе успееме да го наговориме да се врати не знам.

Гледав сега некој видеа од овој Лјевар и стилот на игра му е многу сличен на Халил Јагањац.Ако дојде ќе биде топ засилување.Хориха и Лјевар, Вуко ми е веќе испукана пушка.

Се прави баланс очигледно. Секако се нема буџет секој од ракометарите да биде класа као во времето на Самс, ама и тие што се носат се квалитетни ракометари. Верувам дека поголема сума на пари е одвоена бар за на две позиции да има појака класа на ракометари. Ќе видиме, јас лично не верувам дека е измислен контактот со Алекс, е сега дали ќе успееме да го наговориме да се врати не знам.
Од контакт до договор разликата е небо земја.
Ние може и Гидсел да го контактираме, никој не ни брани, ама шансата да дојде е 0.

Трупање играчи со сличен квалитет, не знам дали е корисно. Пример, бразилецот бекот, ќе ни заврши работа сезонава, бидејќи Тале си отиде, Борозан е стаклен, а десните бекови се мрша.
Ама што ќе ни е таков бек ако бркаме резултати во ЛШ и ако доаѓа наредна сезона?
Сто бека имаме, он сигурно не е подобар од Малус, Хориха и Вуко во форма.
Нас ни треба некој што од овие ќе биде појак. Да се избркаат Марчињак, Танкосен и јапонецот, да се донесат класа десен бек и уште еден среден/лев бек со подобар квалитет. Боно може да остане во ротација.

На внатрешна линија треба целосен ремонт. Ајде на пикер со Мечка ќе сме солидни. Крилата сите би ги сменил, можеби Тузо би останал.
Мене поголем ќеиф ќе ми биде да загриземе за Митеви. Замисли го бараме Душебаев, а не би можеле да ги донесеме Митеви од факинг Алкалоид?

Од контакт до договор разликата е небо земја.
Ние може и Гидсел да го контактираме, никој не ни брани, ама шансата да дојде е 0.

Трупање играчи со сличен квалитет, не знам дали е корисно. Пример, бразилецот бекот, ќе ни заврши работа сезонава, бидејќи Тале си отиде, Борозан е стаклен, а десните бекови се мрша.
Ама што ќе ни е таков бек ако бркаме резултати во ЛШ и ако доаѓа наредна сезона?
Сто бека имаме, он сигурно не е подобар од Малус, Хориха и Вуко во форма.
Нас ни треба некој што од овие ќе биде појак. Да се избркаат Марчињак, Танкосен и јапонецот, да се донесат класа десен бек и уште еден среден/лев бек со подобар квалитет. Боно може да остане во ротација.

На внатрешна линија треба целосен ремонт. Ајде на пикер со Мечка ќе сме солидни. Крилата сите би ги сменил, можеби Тузо би останал.
Мене поголем ќеиф ќе ми биде да загриземе за Митеви. Замисли го бараме Душебаев, а не би можеле да ги донесеме Митеви од факинг Алкалоид?
E за бразилецот не знам, веројатно се мисли за актуелнава сезона да помогне. А за Леон талент е детето, и се оди веројатно на варијанта како голем талент да се земе на време, нешо као кого Циндра и Борозан беа донесени од Балтазар. Во тоа дете се гледа дека има ракомет и може да експлодира кај нас, и во тандем со Хориха мислам дека ќе газат. Епа за Душебаев мислев на контакт и понуда, верувам дека имаме дадено и понуда. Дали ќе одбере, тоа е негово. За Алекс вреди и да се искешира повеќе, пошо се знае што добиваме. Во однос на тоа дека ќе се лета за Германија, не сум сигурен ако се знае дека има 33, а играњето во таа лига е доста пеколно, така да останува да се види во овие години што му е приоритет. Затоа викам, ако имаме ставено јака понуда не би ме изненадило да прифати. За заминувањето на Марчинијак, Танкосен и Јапан не сакам воопшто да дискутирам, тоа секако би требало да е решено, ја чак не сум сигурен ни за Боно дали треба да остане. Во однос на Митеви, не знам сеа , ако се кешира Душебаев , не знам колку ќе може за нив да се кешира, пошо оној Кирца сигурно ќе наплати као Хансен да го носиме. Не знам, ќе видиме како ќе биде. Најважно е што ќе имаме драстично посилен тим.

Замисли го бараме Душебаев, а не би можеле да ги донесеме Митеви од факинг Алкалоид?
Па поголеми се шансите Алекс да дојде одколку Митеви, според мене.
Не би ги пуштиле за жива глава
Автоматски споено мислење:

Крилата сите би ги сменил, можеби Тузо би останал.
Тој со суканиците не знаеме уште што мустра е. Може и и тој да е добар.
Најбитно е да се шутнат лебарите, Пинто и Еспиња

Nikolov od butel e soliden bek, loso e sto vo nasevo prvenstvo imas limit za koristenje na stranski igraci. Nikolov i nekoj od desnite krila od alkaloid ( petkovski ) bi bile idealni za vardar vo momentov kako vtori opcii, sepak ako sakame LS da igrame mora svetski kvalitet. Aleks ne znam u kakva forma e i uste kolku kje bide vo forma. Da go zememe Vuko kako primer, odlicen bese koga se vrati lani ama posle povredite i poslednive utakmici ( vo evropa i pelister) nie igrame so eden lev bek. E sega treba da se zaprasame za sto atakuvame za LS ili za prvenstvovo, kako i da e Eurofarm nema tuku taka da se dade i so ovoj roster 50 50 e dali kje osvoime domasna titula.

Па поголеми се шансите Алекс да дојде одколку Митеви, според мене.
Не би ги пуштиле за жива глава

Тој со суканиците не знаеме уште што мустра е. Може и и тој да е добар.
Најбитно е да се шутнат лебарите, Пинто и Еспиња
Не знам зошто мислите дека во Алкалоид земаат големи пари. Играчите играат во Алкалоид дека тренер им е Кире, знаат дека ќе добијат минитажа, ќе играат за репрезентација и ќе напредуваат кариерно. Не седат за пари најдобрите, туку гледаат шанса за напредок во кариерата, односно можност да направат трансфер во јак клуб. Ако не им е напредок играње во еден понапреден Вардар кој ете покажува амбиции за повисоки дострели (засега само најави) и ако борба за место во прв состав во таков тим и иден можен уште подобар трансфер (во Бундеслига), тогаш не знам што да кажам.
Не се проблем парите за нив, а најмал проблем па ќе биде Мукаетов (може ли да е појак од државата де? :D), проблем е што ние сме без компас, имаме 10 странци на позиции, пола со сомнителен квалитет, не нудиме сигурност финансиска на долг рок, ниту пак може да гарантираме играње во ЛШ.
Друг проблем е што ние сакаме веднаш резултати, немаме време да ги чекаме да се развиваат. Тоа се играчи на кои им треба голема минутажа за да напреднат. Имаат квалитет и ќе се докажат. Прашање е и колку они се спремни да ризикуваат на таа возраст да делат минутажа со по 2-3 конкуренти и на јаки утакмици да играат многу помалку.

Nikolov od butel e soliden bek, loso e sto vo nasevo prvenstvo imas limit za koristenje na stranski igraci. Nikolov i nekoj od desnite krila od alkaloid ( petkovski ) bi bile idealni za vardar vo momentov kako vtori opcii, sepak ako sakame LS da igrame mora svetski kvalitet. Aleks ne znam u kakva forma e i uste kolku kje bide vo forma. Da go zememe Vuko kako primer, odlicen bese koga se vrati lani ama posle povredite i poslednive utakmici ( vo evropa i pelister) nie igrame so eden lev bek. E sega treba da se zaprasame za sto atakuvame za LS ili za prvenstvovo, kako i da e Eurofarm nema tuku taka da se dade i so ovoj roster 50 50 e dali kje osvoime domasna titula.
Нема споредба меѓу Вуко и Алекс. Вуко освен со повредите, има проблем и со главата. Сите го знаеме неговото минато и какви се' хирови имаше низ кариерата. Алекс е Алекс, неспоредливо поголем професионалец. Плус, Алекс игра на најдефицитарната позиција во ракометот и е играч за во два правци во овој брз ракомет (не е габаритен дефанзивец ко Вуко, ама брка работа во одбрана на страничните позиции). Леви бекови има со лопата да ги ринеш.

Последно уредено:
И по порталите пишува дека се прават напори за да го донесат Душебаев.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom