Фан клуб - РК Вардар

Тешка ќе биде таа во Охрид, се изнамачивме минатиов пат. Ама ваљда ќе ја договорат со Пецакот, ако дојде до нешто такво :D
зависит кој ке ја судат,ако судат битолчани партиски ке си ја дотерате,ако судат бутелчани си ја знаат работата така 80 посто ја имате победата

За вчера посебни пофалби треба да добијат Гилермо Милано и Столе за подготовката на натпреварот, се гледаше од авион дека противникот е добро анализиран и дека се работело доста на тренинзи, уште од самиот старт на натпреварот знаевме што бараме.
Мислам дека тактичко - технички во напад од време на Парондо не сме изгледале вака.

Скоро и да немавме глупи грешки во додавање, пробивања, чекори и слично, што е баш не типично за профил на бекови како нашите, во голем дел од натпреварот игравме со двајца бекови шутери(Борозан и Горига) и Томи како десен бек.

Главен проблем беше одбраната, тука дуваше голема промаја цел натпревар, ги пуштивме нивните бекови да се шетаат низ нашата зона како на модна писта, често уште во прв бран на нападот се пробиваа до шест метри, затоа и имаше толку пенали, нема тука што да се жалиме, сите седмерци што ги добија беа заслужени.
Се проба еден период од натпреварот и со 5-1 одбрана со Хансер како преден, никаков ефект немаше ни од тоа, пак бевме бушени како швајцарско сирење.

И мора да кажам дека на крај клучен потег се испостави враќањето на Крсманчиќ во состав, да не беше неговата сигурна реализација на седмерците ќе отидеше одамна натпреварот.
Генерално одлично изигра, многу паметно, искусно и без брзање.
За мене тој е и најголемото изненадување сезонава, секоја му чест!

И од тоа малку што го имаме, многу вадиме!

За вчера посебни пофалби треба да добијат Гилермо Милано и Столе за подготовката на натпреварот, се гледаше од авион дека противникот е добро анализиран и дека се работело доста на тренинзи, уште од самиот старт на натпреварот знаевме што бараме.
Мислам дека тактичко - технички во напад од време на Парондо не сме изгледале вака.

Скоро и да немавме глупи грешки во додавање, пробивања, чекори и слично, што е баш не типично за профил на бекови како нашите, во голем дел од натпреварот игравме со двајца бекови шутери(Борозан и Горига) и Томи како десен бек.

Главен проблем беше одбраната, тука дуваше голема промаја цел натпревар, ги пуштивме нивните бекови да се шетаат низ нашата зона како на модна писта, често уште во прв бран на нападот се пробиваа до шест метри, затоа и имаше толку пенали, нема тука што да се жалиме, сите седмерци што ги добија беа заслужени.
Се проба еден период од натпреварот и со 5-1 одбрана со Хансер како преден, никаков ефект немаше ни од тоа, пак бевме бушени како швајцарско сирење.

И мора да кажам дека на крај клучен потег се испостави враќањето на Крсманчиќ во состав, да не беше неговата сигурна реализација на седмерците ќе отидеше одамна натпреварот.
Генерално одлично изигра, многу паметно, искусно и без брзање.
За мене тој е и најголемото изненадување сезонава, секоја му чест!

pa ne bi rekol deka strucniot stab izigra mnogu pametno. falese kooij so nego ke imavme znacitelno podobra odbrana. mora da porasnat i sfatat deka ako nekoj potpose za drug klub ne e nisto strasno i deka treba da go pustis da igra i iscedes se od nego bar na vakvi mecovi kade ke pravi razlika. iskreno se nadevam ke se vrati vo rotacija do kraj pa makar i samo za da im se dade malku poveke odmor na mecka i alarov.

tajmautot vo prvo poluvreme bese vo los moment a i ne se napravi akcija vo 2 navrata posle tajm aut, vo vtoro duri i smesno bese 3 pati koga probaa so ist vlez na hanser.

dobar trener za da gi spremi i sredi ama ne bi rekol deka znae da vodi utakmica, nesto slicno kako davis...

pa ne bi rekol deka strucniot stab izigra mnogu pametno. falese kooij so nego ke imavme znacitelno podobra odbrana. mora da porasnat i sfatat deka ako nekoj potpose za drug klub ne e nisto strasno i deka treba da go pustis da igra i iscedes se od nego bar na vakvi mecovi kade ke pravi razlika. iskreno se nadevam ke se vrati vo rotacija do kraj pa makar i samo za da im se dade malku poveke odmor na mecka i alarov.

tajmautot vo prvo poluvreme bese vo los moment a i ne se napravi akcija vo 2 navrata posle tajm aut, vo vtoro duri i smesno bese 3 pati koga probaa so ist vlez na hanser.

dobar trener za da gi spremi i sredi ama ne bi rekol deka znae da vodi utakmica, nesto slicno kako davis...
Стварно не логична одлука, да го имаш во тимот, да го плаќаш, а да не игра затоа што ќе си идел на крај на сезона. Баш напротив треба секоја утакмица секоја минута да ја игра затоа што и да се повреди ти е гајле, секако нема да биде повеќе твој играч. Вака само услуга му прават, пари на рака, одржува форма на тренинг, здрав прав ќе им отиде во новиот клуб. Јако му го накршија, како го заебаа алал да им е.

А, чекај као не е повреден дечкото стварно ради инает не добива минутажа?

Па нели е повреден? Некој спомна дека не игра и за холандска репрезентација.

neznam dali e povreden, sepak dolgo vreme go nema i toa bas odkako bese objaven transferot ako e radi inat ne e vo red, ako e povreden togas ok

Одлично за нас е што дербито со Алкалоид доаѓа во време кога уште се загреани со европскиве утакмици. Плус утакмицата е пред репрезентативната пауза која често знае да ги исфрли играчите од колосек и носи непланирани повреди. До душа нашиве главни играчи не се репрезентативци, освен Лазаревски (и до некаде Томи).

Тешка ќе биде таа во Охрид, се изнамачивме минатиов пат. Ама ваљда ќе ја договорат со Пецакот, ако дојде до нешто такво :D
Нас домашните утакмици ни поминаа, останаа сите гостински и единствената дома со Пелистер. Бутел треба да го тепаме, а Тиквеш е доста послаб од минативе сезони и со сериозен пристап сигурно ги добиваме. Сепак, секој меч треба да се одработи пред решавачкиот.

Како што кажав, можеме да си дозволиме еден кикс до крај, секако во Скопје ќе решава утакмицата и со победа ќе сме шампиони. Вака би ни одговарало и нерешено, ама пак психолошкиот товар е ист.
Не очекувам да изгубат некаде, едино во Автокоманда, ама таа утакмица е далечна, зависи во каков период ќе ги фатат.

Ако се решава титулата во Скопје, теоретска шанса нема да поднесат толкав притисок шиптарчено Фитиљ и компанија, со две провокации ќе ги извадат од патики плус и 6.000 публика над глава. Ќе доживеат излив сличен на оној што го доживеа педерчето со текстовите вчера, подобро ден-два пред таа утакмица да се насочат кон пишување текстови за ВМРО, Влада, кивата и дека во Бт се игра ракомет од 70ти. Оние нивни играчи без муда не ти го издржуваат притисокот! Како што пишавме, многу поголем проблем ќе бидат Автокоманда и Охрид.
Автоматски споено мислење:

Лудаците битолски уште пред натпреварот имаа смислени теории на заговор. Тоа е тешка болест која е неизлечива. Се гледа и на админов кој ја води страната "И моето дете ќе навива за Пелистер''. Ни набиле комплекси во деведесеттите:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:. Тоа е типичен пример дека типчињава живеат во минатото, во далечното минато. Само замислете си паралелна ситуација, еве не мора да одиме до некои толку нереални очекувања за нив као да ја освојат Лигата на шампионите, еве да речеме да стигнат до четвртфинале на истата или Ф4. Па тоа би било качување на глава секојдневно, ама ние пази двократни европски шампиони, најтрофеен македонски клуб, итн.. не бе ја немаме страста ракометна. Точно, ја немаме страста за јадење гомна, трачање пред коперација и измислување теории на заговор.:tapp:. Они 30 години ни го потат за ебаниот паркет што се кренал во Битола, а ќе негира двократен европски првак, ебате пациентот.Се гордее со тие 90-ти години, а не напоменува дека најголем државен проект во тоа време беше баш неговиот тим. Колкави само три букви имаа на дресовите во тоа време-TAT!Постарите знаат за што зборам. Најиритантно е тоа што не знаат мушки да прифатат пораз.Па коа ќе почнат со постови типа, ејј изгубивме од инвалидот Борозан, па ги набројува Џомба , Лазаревски, као да се некои молери, а на спротивната страна се боговите на ракометот Николчо Митревски, Пешевскога и најдобрата фризура у свет, лепотанот Филип Кузмановски. Не е болест се што боли, најголемиот дел од тамо се за дијагноза.Дали има двајца тројца кои се реални и на ниво.

Админот е @Deksi

Одлично за нас е што дербито со Алкалоид доаѓа во време кога уште се загреани со европскиве утакмици. Плус утакмицата е пред репрезентативната пауза која често знае да ги исфрли играчите од колосек и носи непланирани повреди. До душа нашиве главни играчи не се репрезентативци, освен Лазаревски (и до некаде Томи).

Нас домашните утакмици ни поминаа, останаа сите гостински и единствената дома со Пелистер. Бутел треба да го тепаме, а Тиквеш е доста послаб од минативе сезони и со сериозен пристап сигурно ги добиваме. Сепак, секој меч треба да се одработи пред решавачкиот.

Како што кажав, можеме да си дозволиме еден кикс до крај, секако во Скопје ќе решава утакмицата и со победа ќе сме шампиони. Вака би ни одговарало и нерешено, ама пак психолошкиот товар е ист.
Не очекувам да изгубат некаде, едино во Автокоманда, ама таа утакмица е далечна, зависи во каков период ќе ги фатат.

Ама ти предвреме им ги даваш теориите на заговор,сега кога ќе почнат Гоки и Декси,па тоа Орце од Кисела Вода ја договорил со Пецакот блиски биле кафе пиеле,па ќе почнат Михајло сите тендери во Рекот му се купо за нив лигата за Вардар,па државни проекти,паркети .....

Нека им кисни

Који беше повреден и не беше доволно спремен, плус правилото за 8 странци дополнително влијае, веројатно доколку има простор ќе биде во ростер за со Алкалоид, пошто веќе е спремен, чим добил повик за репрезентација, може да помогне и кај нас доколку има таква можност, мада и нема потреба, Мечка и Аларов ги уништија… @Deksi за да му биде полесно, цел ден се мислел што да направи, па станал, избришал солзите и правел исечоци од Гогов, кај што не кажува ништо страшно… Ако ти е полесно Декси, не се љутиме, терај :D

Идеална кореографија ќе беше ова за последната утакмица што ќе се игра во Скопје,ама веќе Делије ја имаат направено.Вчера во сала сите вакви беа на крај
Screenshot_20250425_164709_Chrome.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom