Прво,
Ја после Борис си се помирив со поразот и се гледаше што се спрема така да разочарувањето беше далеку помало од тоа со Фленсбург. Прочитани бевме и во нивна сала знаев дека ќе бидеме решени.
Преслабо издание и памет за друг пат и се разбира корегирање на грешките.
Мене искрено и премногу ми делува дека после Фленсбург на никој веќе не му се игра ракомет од нив. Страшен психички пад за кој и предупредив.
Се враќаме посилни идната сезона!
Второ,
Отвори нивни фан клуб и види коментари "пуши Вардаре" "еби ги вештачките" и така натака.
Момци, нив треба да им се створи чувство дека кога се оди во Борис, Кале, новата во Аеродром против нас е исто како да одат На Слога - Вардар. Ни на крај памет да им падне да носат жени или деца и само ако им држат мудата да дојдат. Без толеранција или овој бил фин или за Вардар иде или Македонец бил. Сум бил на по неутрална со повеќе нивни фанови и тие се првите што аплаудираат кога Комити јадат ќотек или да вреѓаат, како сеа.
Незнам ја што толку омекнавме под медиумската кампања на "и двете се македонски екипи". Се знае како поминувал тој што го исвиркувал Вардар во Скопје.
Не треба нешто финоќа или глумење тука, ова е НАШ град и треба да се брани бескомпромисно, па после нека си ќењаат по фејсбук и на интернет од дома

баталете вие некој недоносен ко цитронон од Куманово што нит го гледал нит ќе го гледа својот клуб, работава да ја решиме во нашиов двор и тоа сериозно и директно
Оваа ќе им биде последна, и од идната сезона со пеколен Вардар ќе ги запалиме за навек и ќе го пратиме тој тим на вечните ловишта