Фан клуб - РК Вардар

Иако се наоѓа кај мене во населба, немам влезено во салата многу години, не се ни сеќавам што последно гледав во таа сала. Само знам дека влезот беше горе по скалите. Минатата недела и оваа одам за да гледам дечиња што играат ракомет од мини лигата на Металург. Ми се гади од салата, одвратна е и стварно не е за едно вакво дерби, но секој бира каде ќе игра. И да се играше во СЦБТ мислите ќе дојдевте до карти? Па тоа ќе се раздадеше на цела Автокоманда, на цела Железара. Минчо, Левче ќе средеа таа работа :D

^
Прееска сакав да напраам принт скрин од ова ама си викам ај седи си мирен треба утре пак да поминеш со 45ка низ Темната Страна на Градот Скопје :icon_lol:

А така ли се делат карти? 10% од група или 10% од капацитет на салата? И кога Металург имал цела трибина на Кале? Повеќе од 150 карти не сте дале никогаш. Таквите како Цитро и останати можда ќе ти поверуваат.
А што е поразлична Кале од Автокамоанда толку освен што има две трибини? Вецињата ити ко у Автокоманда беа (сеа оваа сезона не сум видел). И таму над играчите ти виси публика. Металург титулите ги освојувал во Автокоманда и тоа им е матична сала. Во Борис не може да се направи никаков притисок од публика врз играчите и нормално е од тие причини да се игра во Автокоманда. И да не се лажеме па Вардар и Металург на обична утакмица заедно да ја соберат публиката нема да ја наполнат Автокоманда. Заеби фанови што се појавуваат само кога има успех и што доаѓаат за да бидат видени. И ти сигурно повеќе сакаш да го гледаш Вардар на Кале одколку во Борис кај што ќе имаш многу индијанци што не знаат воопшто зошто дошле во сала.
а ако ви дадат 300 карти ке се соберете ? :pos::pos::pos::pos: на прсти ве броевме во борис, ај кутете си

Тоа матична сала, или традиција е најсмешното нешто. Цел свет иде напред, на некој му е убаво во штала. Ама убава традиција, селска околина, за селски клуб.

Прегледај го приврзокот 91762

tumblr_ml9rtvBmG71rxotrro1_250.gif

Ako mu pisuvam na fb na rakometarite za dres nivni da mi dadat dali ke mi daet? fala mnogu pozz "
Одговор:
Нема да ви дадат.

05/01/2014 - fan - cento прашува: .
"1 maj kako go pominavte . dali vi bese raboten , klubot trenirase ili go proslavivte praznikot . pozdrav "
Одговор:
Да, имавме утрински тренинг.

04/08/2014 - Fan прашува: .
"Dali trenerot na golmani Danilo Brestovac e ozenet? "
Одговор:
Да.

04/29/2014 - xxx прашува: .
"voopsto vo prodazba ne se pusteni kartite za blokovite kade bi trebalo da ima navivaci na metalurg , ocigledno nekoj se plasi od fanovite na METALURG"
Одговор:
Интересна констатација.

Ова е еликсирот за вечен живот :pos:

Ako mu pisuvam na fb na rakometarite za dres nivni da mi dadat dali ke mi daet? fala mnogu pozz "
Одговор:
Нема да ви дадат.

05/01/2014 - fan - cento прашува: .
"1 maj kako go pominavte . dali vi bese raboten , klubot trenirase ili go proslavivte praznikot . pozdrav "
Одговор:
Да, имавме утрински тренинг.

04/08/2014 - Fan прашува: .
"Dali trenerot na golmani Danilo Brestovac e ozenet? "
Одговор:
Да.

04/29/2014 - xxx прашува: .
"voopsto vo prodazba ne se pusteni kartite za blokovite kade bi trebalo da ima navivaci na metalurg , ocigledno nekoj se plasi od fanovite na METALURG"
Одговор:
Интересна констатација.

Ова е еликсирот за вечен живот :pos:
Немоом поќе. Интересно е што пола одговори на дијалект ги даваат, кузнај од кој темен град е тој шо одговара.

Тоа матична сала, или традиција е најсмешното нешто. Цел свет иде напред, на некој му е убаво во штала. Ама убава традиција, селска околина, за селски клуб.
Па ако Автокоманда како една од најстарите населби е селска околина, тогаш Ченто, Маџари, Драчево и многу други што се? Или мислеше на нив(освен Драчево) зошто они е во околината на Автокоманда. Толки си ги почитувате навивачите на Вардар од Автокоманда, а некои од нив ви биле и воџи. Браво. (y)

Последно уредено:
Па ако Автокоманда како една од најстарите населби е селска околина, тогаш Ченто, Маџари, Драчево и многу други што се? Или мислеше на нив(освен Драчево) зошто они е во околината на Автокоманда. Толки си ги почитувате навивачите на Вардар од Автокоманда, а некои од нив ви биле и воџи. Браво. (y)

Повеќе мислеше селски како стил на однесување отколку како именка за одбележување на луѓе поради место на живеење.

Автокоманда си е стара Вардарова населба, впрочем имам братучед вардарец кој живее таму. Сеа само последниве години некои битанги пробуваат да ги прелажат децата таму. Да ги слушне татко им дека викаат "пуши Вардаре " може со тетоважа од жежок шамар на лицето следен ден во школо да одат :)

Повеќе мислеше селски како стил на однесување отколку како именка за одбележување на луѓе поради место на живеење.

Автокоманда си е стара Вардарова населба, впрочем имам братучед вардарец кој живее таму. Сеа само последниве години некои битанги пробуваат да ги прелажат децата таму. Да ги слушне татко им дека викаат "пуши Вардаре " може со тетоважа од жежок шамар на лицето следен ден во школо да одат :)
Па и тоа не иде. Однесувањето е исто како на сите кои живеат во Автокоманда. Сите сме заедно растени тука, секој со секого се знае. Никогаш не се гледало дали си Комита или Пират. Секогаш ќе најдеш некој што ќе се двои ама па не можеш ради тој да ги ставаш сите у ист кош.

Е ова е веќе нов левел:pos::pos::pos:

Cetvrtok e nas den,cetvrtok e den za pobeda za TITULA,site zaedno kako i sekogash dojdete da im ja dademe nasata podrska na nasite lavovi,titulata pripagja vo avtokomanda i mora da si ja vratime !!! Imame negativa od 1 gol razlika toa za nas vo nasa sala vo Bagdad ne e nisto,da odrzime uste edna lekcija na partiskite piuni kako se naviva i kako se saka klub,da ja osetat temnata strana na gradot...........Pocetok 17:45 site na kocka vo 15.00 !!! Salovi,maici,dukseri se so vas i ne zaboravajte KONDOMI :)

Нашата сала во Багдад....

Остајте го цитро очигледно нема изгледано ниту една утакмица во живо...
Инаку иако ве пцуеме и ривали ни сте ова работа морам да ја кажам...треба да сте благодарни шо талент играч како Душебаев дошол да игра кај вас, едноставно е совршенство, елеганција во движење, не штедам зборови да речам дека е досега најдобриот ракометар што сум го видел во живо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom