Фан клуб - РК Вардар

Со 15 тина технички грешки, со неколку зицери промашени до 45 минута се девме дур и на моменти водевме, за да во следните 6-7 минути, судиитте ни дадат 4 исклучувања и во тие моменти Бардас ни рпави серија 7-0. Секоја чест за моцмите, па со ваква игра не ни бега пласман во наредна фаза,

Одличен меч на Алекс на централен бек, но и како десен бек кога изнуди пенал како ги исфрли дефанзивците, секоја чест. Милиќ каков натпревар, неверојатен беше.

Се виде сега кој навистина го водеше тимот и кој збореше на тајмаутот, Доне го имаше последниот збор :icon_mrgr: За разлика од еден друг натпревар кога Доне не се мрдна од столче, ниту направи некој потег.

Морам ова уште еднаш...
„Значи се мењате ти со ... оној како се викаше, и после на ротација му идеш на...оној како се викаше“. :pos: уште се смеам заради ова да си ибеш векот бе Доне. Запиши си на лист бе пред тајмаутот или викни чирак да ти памти ги памти имињата :icon_mrgr:

И капак Самсоненко вика „ајде момци тоа е, ја вакво судење нјезнам“ или така нешто.:icon_mrgr: мука му падна на човекот како не сјебаа судиите во клучен момент од натпреварот.

a da , mnogu mi se dopadna igrata so alex na centar, mnogu dobar poteg na Boshkovski (najverojatno)...vo sluchaj koga sme bez lev bek ja izigravme najdobrata mozhna opcija.

Како не, Доне, ја пишав негде на темиве дека Алекс може да биде супер џокер :icon_lol: на среден коа би заиграл и тој Терзиќ од кого трага нема. :cautious:

Сериозно, Душебаев има многу карактеристики кои се потребни и за десен бек, плус недостатокот на висината тука може да го надомести со асистенции. Е сеа нормално, он „учи“ да биде десен а не среден па затоа не треба да се очекува многу, но еве, за изненадување е океј.

Не се прајте филмој, Милиќ имаше натпревар на кариерата, тоа никогаш нема да се повтори.

Така и многумина (и фанови на Вардар) викаа после првиот меч со Металург кај шо имаше 12-13 одбрани па глеаме колку тоа не се повтори. ;) Милиќ е одличен голман за негова возраст, он има уште цела кариера пред себе и има место за многу напредок. Шпанците го споредуваат со Штербик на помлади години а овде некои викаа не чинел пошто не се радувал на одбраните ко Станиќ или Диви...

Со 6 на 6 играчи во поле игравме на рамноправно, е сега, со 4 на 6 не е едноставно да и се спротиставиш на Барселона. Речиси никогаш не сум сакал да го коментирам судењето, ама ова денеска беше криминално судење. И без судиите веројатно Барселона ќе тепаше, ама Исланѓаниве не сакаа ништо да остават на случајност.

Како не, Доне, ја пишав негде на темиве дека Алекс може да биде супер џокер :icon_lol: на среден коа би заиграл и тој Терзиќ од кого трага нема. :cautious:
Сериозно, Душебаев има многу карактеристики кои се потребни и за десен бек, плус недостатокот на висината тука може да го надомести со асистенции. Е сеа нормално, он „учи“ да биде десен а не среден па затоа не треба да се очекува многу, но еве, за изненадување е океј.

hehehe Terzich tehsko deka kje zaigra sezonava, a slednata ne veruvam ni deka kje ostane.Kako shto ni rasnat ambiciite ako ne chinel za Haburg ne veruvam deka nas kje ni bide dobar. Taka da ochekuvam da leta sledata godina. A Dujshebaev na centar mene mnogu me bendisa... treba pochesto da igra bidejkji ima povekje preispozicii za cenatar otkolku za desen bek, t.e. kako centar nema nedostatok koj mora da go nadomestuva. Taman si e. Ushte da izvezhba shut pod lakt kje potsekja na tatko mu : )...

Факт е дека судиите беа на страната на Барса ама па и со толку почетнички грешки не може да и се спротиставиш на најверојатно најсилната ракометна екипа.Уште на стартот Вардар тргна лошо и во првите 10мин имаше 3-4 аматерски грешки и мислам дека сите ги направи Дибиров.Несвојствено за него е да прави такви грешки и да промашува нешто што може и со затворени очи да го погоди,но дозволено му е и на него да има слаб меч.Оној првиот пенал многу лежерно го изведе,а таква топка кај Штербик нема теорија да пројде.Потоа се поправи и колку-толку го крена нивото на игра иако беше очигледно дека вечерва не му иде...со престапите беше бетер од Златко Козла.Изненадувачи беше тоа што Вардар покрај 10ина технички грешки успеа да се издигне и да го сврти меч во своја корист,но веднаш на сцена стапија судиите кој пред време му ставија точка на мечот.Премногу лесно даваа 2 минути за ракометарите на Вардар,а на спротивната страна на касап одбраната на Барса и дозволија да земе огромен замав.Се на се мислам дека Вардар од гостувањево можеше многу лесно да земе барем 1 бод и со тоа да направи сензација и на еден начин да си го олесни патот кој води до наредната фаза во ЛШ.

Школски пример за попуштање од страна на судиите беа 2те минути за Тоскиќ.Пред тоа кога на Душебаев у скок му ја однесоа рака не свирнаа ништо.....уште и оставија да истераат брз напад овие,а кога не успеаа тек тогаш свирнаа.На другата страна Карабатиќ пиздата се подлизна кога слета откако Тоскиќ во скок едвај го чепна и оп одма 2 минути и тоа со 10 секунди закаснување.
Исклучувањето на Петриќ кое само они двајца го видоа....

Ебете си матер......такви имаше еден куп ситуации кога се кршеше утакмицата.Јеста да веројатно ќе стегеа на крај и ќе не тепаа,ама немаше да биде ова вака 7-8 разлика. Само прават нервози и убиваат желба за ракомет.

Е баш заради вакви причини избегавам да ги гледам Барса,кил,....Судиите им ја бркаат 80-90% од работата се да им ебам .
Лани Барса-Покојни атлетико м. ја гледав и судииве ги скапаа помагање каталонциве.Да си не утрален ќе се изнервираш а не па твој тим да ти оштетуваат.Исто и кил со кој играше во нокаут фазите се искинаа грешки судиите.Да ти се одмили и ракомет и се.
исто и денешнава утакмица, фаул-2мин стандард.Не дека направија некои тешки грабежи судииве и без тоа барса ќе победеше али мораше крастата да се исчеша и да се помогнат домашните.
Браво за вардар на утакмицава покажа дека може да се носи со мн појаки клубови и дека 1/8финале нема да е така лесно да се помине преку вардар.
На овај тим да се донесе некој врвен тренер и филип лазаров на клупа да седне а на негово место некоја зверка и тимов ќе си нема маана мислам.

Јас мислам дека Вардар ќе им биде најнепосакуван противник за во 1/8 финале на оние кои што ќе завршат како први/втори во групата :)
Кој и да ни падне, гол разлика ќе одлучува, не верувам дека некој ќе успее со 2 победи да не помине, и покрај тоа што убедливо изгубивме јас после мечов сум голем оптимист, многу поголем после оној меч со Металург..:)

za slednata sezona ovaa postava mi izgleda kako idealna: krila brumen i dibirov, bekovi rutenka/ gorbok, dusebaev i lazarov, piker cipurin, i eden golman od svetska klasa kako na primer niklas landin ili johanes biter.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom