Фан клуб - РК Вардар

Честитки за храбрата игра,можевме да загубиме и со помала разлика,ама Вардар од Барселона загуби 7 разлика а Металург 18 разлика ;)

добра игра ме изненади играта во прво полувреме поготово во одбрана, Милич одличен ги отепа секоја чест.
Душебаев исто одличен, топовски удар има се гледа дека е голема иднина пред него. Е сега да имаше тренер сезонава Вардар се прашуваме што ќе беше :)
еве ехф кој мисли дека е Доне :)
dthl8w0.png

Доне има одлична визија и идеја за екипава. Применува потези кои ретко (речиси ич) кој македонски стратег досеа ги форсирал. Уште имињата на играчите да ги научи и ќе биде топ.

Самсоненко мора да му даде поголема слобода, така ќе профитираат сите. Не сфаќам у што филм е влезен искрено. Нека му ја остави работата на Доне и нека он му биде бекап, па ако некој не го слуша Доне (т.е. има недисциплина), нека стапина сцена он со воспитна.

И жими фризурчето на Малумбрес дека со Металург не беа договорени втората да заврши обратно од првата... Апла!

Баш од оваа утакмица може да се види дека квалитетот на Вардар е каде каде подобар од Металург, и мислам дека лесно би можел во домашното првенство 2 пати да го победи Металург.. Иначе го туркаат Металург за да и наредна година добиеме 2 учесника.. Тоа е моето мислење...

После денешниов меч и за мене веќе е доста веројатно дека втората со комшиките од икс причини ја наместиле контра првиот меч (последниот бев што не веруваше :icon_mrgr:, мада нормално дури нема докази ништо не е сигурно за мене) . Според некои извори блиски на Металург (муабети што стигнаа до мене, не мора да се вистина ) мечот требало да заврши под 5 разлика, ама овие победија со повеќе, па Самс бил премногу лут и уште се изнајадоа гомна во медиумите, па уште толку се решил да го одврзе ќесето.

Али океј, допрва ќе дојде нашето време, значи не сум бил поубеден дека ќе направиме многу јак состав :)
После денешниов меч можеме да бидеме горди на нашите играчи, и нормално во што е можно поголем број да ги поддржиме во многу важните мечеви со Брест Мешков и Метталург во СЕХА лига.

Ај прекини жити се да ме цитираш , ем ништо не кажуваш ем две точки , три точки. :гик:

Баш тоа што требаше и држи вода го кажав.. А ти што си се запнал ко вол за слама (да ми извиниш на изразов) за ПСЖ тоа е друга работа.. И тоа трите точки што ги пишувам, таков ми е стилот да си знаеш .. :icon_mrgr:

Според некои извори блиски на Металург (муабети што стигнаа до мене, не мора да се вистина ) мечот требало да заврши под 5 разлика, ама овие победија со повеќе, па Самс бил премногу лут и уште се изнајадоа гомна во медиумите, па уште толку се решил да го одврзе ќесето.

Јас не верувам во тоа , Вардар имаше шанса да изгуби помалку од 5 разлика но едноставно тотално се изгубија играчите , не знам дали некој воопшто им кажал дека треба да внимаваат на тоа . Во секој случај , Вардар ќе беше во далеку подобра позиција од Металург доколку изгубеше под 5 разлика.

Bravo za momcite! Razlikata na krajot i ne go odrazuva najdobro ona shto se sluchuvashe no realno poslednite 15 minuti izigravme mnogu mnogu losho. Ako prodolzhi Milich vaka da brani ne se somnevam deka vo Paris kje vidime strashna borba za podobar plasman.

Јас секогаш сум голем оптимист, но сега реално е Барселона лесно да не победи, али ајде ќе видиме.. :) Не очекувам да не отвори како што ги отворија комшиките, барем не со толку лесни голови и не верувам дека ќе правиме до толку грешки како нив..Мислам дека ќе изиграме солидна одбрана за наши услови, очекувам да примиме околу 30 голови..Мене ме загрижува кој ќе дава голови кај нас.. :cautious: Не можат секогаш крилата да растураат, поготово Дибиров, плус што и немаме некој креативец на лев бек, Фичо и Абутовиќ не биле баш фит, а Растворцев нема да игра..на десен бек Дујшебаев последниве утакмици некако многу тивок, но мислам дека сега со Барселона ќе распали, Петриќ некако не ми е веќе за во ЛШ, човеков е измислен за СЕХА лига, ама неговите финти слабо успеваат и во ЛШ, на пикер имаме одличен избор, но слабо го користиме ова..Ако Милиќ има добар ден, ако на Дујшебав конечно му тргне, а останативе одиграат солидно и Дибиров барем како што игра до сега, можеби само вака и ќе можеме да го однесеме натпреварот во тесна завршница, мислам дека можеме да играме и како лани што игравме неколку пати на лев бек Прибак а на среден Карачиќ..:) што знам..Сепак јас мислам, дека на крајот ќе биде негдеее.. 30:22 :) али Вардар си е Вардар и овие момци се пример како можеме и најсилниот да го изненадиме, па помалку и се надевам на такво нешто.. :D Ајде,Ајде,Ајде Вардаре!

Скоро да го опишав мечот и пред да започне :icon_mrgr: и резултатот ќе го погодев да не дадовме уште еден гол на крајот.. :D Цепелинот! :cool: Ако ништо друго, денес Барслеона и не изгледаше толку голема, како што е! ;)
Не ми е криво толку што изгубивме и што останавме без бодови, горе доле бев помирен, но криво ми е што не успеавме да ја искористиме оваа предобра партија на Милиќ, секоја чест мајсторе! :cuc: Од меч во меч се подобар, па до сега и немаше лоша партија на некоја од важниве утакмици, уште еднаш браво! Сега верувам дека и ќе биде повикан за српската репрезентација. Криво ми е и што скоро цело второ полувреме го изигравме со играч помалку, па нели беше претерано ова бе.. :eek: Спорт е бе да му се невиди, толкава трагедија ли е ако не не победеа, ретко мрчам за судии, ама оваа утакмица не уништија, што е право, право е и ние имавме многу глупави прекршоци, лошо изигравме на неколку наврати, ама лесно ни е нас од овде да збориме, :) треба и момците да ги разбереме, возбуда е се се одвива во една секунда, Дибиров каква топка во глава прими, како не уништија судиине, сигурно им доаѓа и од земја да ги акнат.. :D Важно машки изигравме, покажавме карактер на голема екипа, покажавме дека оваа сезона не сме во ЛШ само да изиграме 10 утакмици, јас веќе сум задоволен за оваа сезона, (со Минск и Тун ќе победиме 100%, мислам дека и ПСЖ може да падне, ако не се воиграат до тогаш, бидејќи има време..) за следна сезона и јас сум сигурен дека ќе му пукне филм на Самсоненко и дека ќе донесе 2-3 квалитетни засилувања и барем една сигурна бомба.. :D Кажав и порано, ќе кажам и сега, нашето допрва доаѓа, нема да останеме на ова, уште посилни ќе бидеме.. ;) За следните утакмици до крајот на оваа година, не бидете дерби навивачи, нашите момци заслужуваат максимална подршка, да бидеме со нив, па од пролет уште појаки! Ајде Ајде Ајде Вардаре! (y)

Судиите децата цел живот у количка хендикипирани децата да си ги возат .:свиркам:

Na Vardar ne mu fali mnogu za da stigne na vrvot, mislam deka denesniot natprevar toa ubavo go pokaza. So 2-3 kvalitetni zasiluvanja i dobar strateg ke moze da se pobedi sekogo :)

Милиќ ѕвер, да немаа толку грешки у напад и да не ги направеа грешките судиите можно беше и победа, а тоа доволно кажува на кое ниво сме.. Браво за момците, вака се игра, со срце!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom