А бе се е убаво што ќе имаме силна лига ама што пенетрираат на празно сега пелистерци кога ни на сон нема да го имаат успехот на Вардар.Башка Вардар никогаш не паднал на толку ниско ниво како нивното.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Парите се сомнителни бате, парите, колку пари беа фрлени и од каде се тие никад нема ни јас ни ти да дознаеме, сврти некои страни наназад и вие се крстите во то да паѓа оваа власт, другата повеќе помагала хххМомак зашто лупаш зелени?? Како начинот на кој стигна тука (читај две европски титули у задњи три сезони) е сомнителен?? Едно е да си искомплескиран, ќе разберам. Ама да тресеш зелени дека начинот на кој Вардар станал двократен европски шампион е сомнителен, очито не си нормален, нема друго објаснување.
ti rakomet pratis samo nekoja godinaА бе се е убаво што ќе имаме силна лига ама што пенетрираат на празно сега пелистерци кога ни на сон нема да го имаат успехот на Вардар.Башка Вардар никогаш не паднал на толку ниско ниво како нивното.
Парите се сомнителни бате, парите, колку пари беа фрлени и од каде се тие никад нема ни јас ни ти да дознаеме, сврти некои страни наназад и вие се крстите во то да паѓа оваа власт, другата повеќе помагала ххх
Мене лично не ми значи ниту ракометот ниту Вардар, ниту нивните титули, ниту титулата на било кој друг клуб освен мојот локален. Цела поента на муабетот ми е дека поголема беше сликата од Вардар или ракометот.
Прво само некој луд не би верувал дека немаше политички игри при финансирањето. Тоа сите го знаете ама се скока, нормално е ве разбирам, успеси, за година две стана најмоќен клуб во европа, ама сето тоа кошта, сами глеате колку траеше кратко.
Секој здраворазумен трезвено да гледа од страна да размисли и да не е тенденциозен ќе сфати дека тоа е така, државата се изедначуваше со клубот, тоа е затоа што сме мали и немаме ништо друго вредно па една искра ги пали сите.
Јас глава сечам освен ситен круг на комити, оние најредовни, што сега за жал се спаднати на мизерно ниво како и сите стари навивачи, и Металург да освоеше исто ќе се радуваа и славеа на плоштад, ќе пееја химна, секоја битолска пачавра топка што не видела имаше споделено дека имаме европски шампион во ракомет.
Се ми е јасно, разбирам дека после титулите излегоа новопечени навивачи па сеа колат овде и плукаат се што не е Вардар.
Прво, ако навлагаш у сомнителноста на парите на спонзори на спортски екипи ондак на 90% од навивачите на тие екипи ( не само во ракомет, туку во секој спорт) треба да им го поставуваш тоа прашање.Ако мислиш дека оној дебелиот,во 90-ти вложувал во твојот клуб од љубов и самоиницијативно без никакво комбинации со СДС ондак живеееш во тешка заблуда. И да, не сум чул дека до тие успеси на твојот клуб во 90-те години дошол по сомнителен пат, односно дека парите биле сомнителни. Истото се случува и денес, денешната власт го брка тој како што викаш ти нашиот газда, за да може да дојде вашиот кој веќе почна да го прави истото. Пази само да не заврши на ист начин па да не биде пу пу не важи. За тоа државата се изедначила со клубот си во право, бидејќи и сам знаеш дека Вардар е Македонија. Најголем и фудбалски и ракометен бренд, и ти сам си свесен за тоа колку и да негираш. И на крај гледам дека те боли прославата на титулата. Веруј ми не би било исто. Вардар од секогаш имал навивачи, не знам кое годиште си, ама Вардар го пратат ракометни спектакли уште кога играл во Расадник,па преку Кале, Борис па на крај и Јане затоа што Вардар е Скопје, Скопје е Вардар. Пуни сали со навивачи и слободно можам да кажам најдобра ракометна атмосфера во светот.Значи поентата со новокомпонираните ти нема логика, пошо новокомпонирани секогаш ќе има, ама базата е важна. Новокомпонирани ќе имате и вие сеа, истите тие што ги плукавте и вреѓавте прошлата сезона, сега ќе навивате заедно со нив, така да малце е смешно вие да држите демагогии за лојајност ова она. Биди поздравен, а потврда за тоа дали Вардар има навивачи или не, еве и во време кога Сергеј не е веќе во клубот ќе се увериш веќе оваа година
ПоздравNope, ми фали малку жар@Saber Rider може да ги угасиш овие ботови битолски?
глеаш цело време на провокација одат

Друже, зш вреѓања упатени кон братот Кано?Абе ти со драчевчани ќе се објаснуваш,не гледаш бело на очи имат.Едино со 2-3ца од форумот можиш да имаш објективен разговор.Не ги оспорувам титулите во лш презаслужено пример како треба играчите да гинат за клубот.Во најмала рака сумлив е патот на Самсоненко до жрк,рк,фк градење на сала.Се знај дека цел тој проект беше на минатата влада т.е Мијалков,Камчев и кога тогаш ќе се заврши.Во најдобрите денови на спортско друштво вардар,комити беа најнеорганизирани да не речам угаснати,заради тоа што не одговоараја на политиката на газадатa т.е владата.
Се извинувам ако сум бил непристоен,кенгуро е убо дете шо би рекле ние битолчани да го е**ш дома не кажва. ОфтопикДруже, зш вреѓања упатени кон братот Кано?
Таа некоја година, всушност се веќе добри над 20 години во кои сме Барселона за вас (со повремени блесоци од ваша страна). Тоа што живеете во 80тите е друга работа.ti rakomet pratis samo nekoja godina
Izgleda
Што има врска потеклото на парите? Вардар си имаше приватен спонзор во ракомет, не беше државен проект во ниту еден случај. Зошто баш го одбрал Вардар, одговорот е јасен, затоа што има најголема фан база и спонзорирање на клубот му носи голема промоција. Јасно е дека имаше придобивки пд претходната власт, но како тоа му помогнало на клубот во европски рамки за да бидат сомнителни успесите? Не е така лесно да освоиш титула во машкиот ракомет, особено ако си екипа од Македонија. Види ги Веспрем, типичен владин проект со даааалеку поголем буџет, па ништо од титулата. Вардар за некоја година, со балкански и руски играчи, два пати освојува ЛШ, од кои вториот пат во банкрот ситуација, со скоро ниту еден играч од топ 10 во светот. Она што го красеше тимот на патот кон успехот беше одличната хемија меѓу играчите, добрата атмосфера на натпреварите во Скопје, нешто што со пари не се купува. Со буџет сме биле далеку од најдобрите клубови, значи не е само да имаш пари, туку како ќе ги менаџираш.Парите се сомнителни бате, парите, колку пари беа фрлени и од каде се тие никад нема ни јас ни ти да дознаеме, сврти некои страни наназад и вие се крстите во то да паѓа оваа власт, другата повеќе помагала ххх
Мене лично не ми значи ниту ракометот ниту Вардар, ниту нивните титули, ниту титулата на било кој друг клуб освен мојот локален. Цела поента на муабетот ми е дека поголема беше сликата од Вардар или ракометот.
Прво само некој луд не би верувал дека немаше политички игри при финансирањето.
сеа ќе стани кано кај да е ќе ни еби матер овде на сите![]()
сеа ќе стани кано кај да е ќе ни еби матер овде на сите![]()
Цело драчево и една сељачина од Сиднеј на респиратори.Овај па коментира по природен пат курдар стигнал до успех,да живеј дпмне,сите знајме како стигна до успех и од кој пари.
лол да не нема причина некој битолчанец кано да го вреѓа ( уште тврдам дека некоја битолчанка му има ебано матер сто посто)
Претеран му е постот на сограѓанинот се сложвам Вардар и скопјани не треба да се вреѓаат исто како шо не треба да се вреѓаат битолчани и Пелистер.
Начинот на кој шо му се мочат некои на името Пелистер, меѓу кои и денешната управа и споственик на брендот не е виновен ниту еден од нас на форумот овде и џабе спориме овде.
Исто начинот на кој Вардар( кој ме чита знае дека имам почит кон сите стари брендови) стигна до тука кај што е сакале вие да признајте или не е сомнителен.
Друго што прилично ми пречи е начинот на развиток на кубовите, никој ништо да земи да сработи, се само да се донеси некој од странство, од каде тие пари и кој то колку долго ќе го финансира ?!
Ефтин спорт, од денес за утре, денес игра и живее играчот во Германија, утре иди Скопје или или Битола да живее, да сврти една полусезона па пак да се врати горе ако овде нешто загусти или почнат да се каснат плати...
Абе ти со драчевчани ќе се објаснуваш,не гледаш бело на очи имат.Едино со 2-3ца од форумот можиш да имаш објективен разговор.Не ги оспорувам титулите во лш презаслужено пример како треба играчите да гинат за клубот.Во најмала рака сумлив е патот на Самсоненко до жрк,рк,фк градење на сала.Се знај дека цел тој проект беше на минатата влада т.е Мијалков,Камчев и кога тогаш ќе се заврши.Во најдобрите денови на спортско друштво вардар,комити беа најнеорганизирани да не речам угаснати,заради тоа што не одговоараја на политиката на газадатa т.е владата.
Парите се сомнителни бате, парите, колку пари беа фрлени и од каде се тие никад нема ни јас ни ти да дознаеме, сврти некои страни наназад и вие се крстите во то да паѓа оваа власт, другата повеќе помагала ххх
Прво само некој луд не би верувал дека немаше политички игри при финансирањето. Тоа сите го знаете ама се скока, нормално е ве разбирам, успеси, за година две стана најмоќен клуб во европа, ама сето тоа кошта, сами глеате колку траеше кратко.
Секој здраворазумен трезвено да гледа од страна да размисли и да не е тенденциозен ќе сфати дека тоа е така, државата се изедначуваше со клубот, тоа е затоа што сме мали и немаме ништо друго вредно па една искра ги пали сите.
Јас глава сечам освен ситен круг на комити, оние најредовни, што сега за жал се спаднати на мизерно ниво како и сите стари навивачи, и Металург да освоеше исто ќе се радуваа и славеа на плоштад, ќе пееја химна, секоја битолска пачавра топка што не видела имаше споделено дека имаме европски шампион во ракомет.
Се ми е јасно, разбирам дека после титулите излегоа новопечени навивачи па сеа колат овде и плукаат се што не е Вардар.
. Вие со години успешно докажувате дека буквално за ништо не ве бива. Дури и кога за момент ќе заличите на град и ви се дава можност за ривалство, за градско дерби вие успешно тоа го згаснувате зашто побитно ви е да се газда у село. Сме имале градски дербиња во провинција Тетово, Куманово фудбал, Струмица фудбал и баскет и ред други градови на пример, ама вие сељаци бевте и сељаци останавте.ti rakomet pratis samo nekoja godina
Izgleda
Се извинувам ако сум бил непристоен,кенгуро е убо дете шо би рекле ние битолчани да го е**ш дома не кажва. Офтопик
Парите на Сиљан, Минчо, Трифун, Дестани и остали ич не се сомнителни [emoji3]
Мислам дека се исцрпени сите муабети на темава.
Чисти пари во спорт на Балкан малку потешко
Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk
Aбе каци ти,ручек време дојде тебе уште те нема ми зафали.Се на се не чека интересна сезона се надевам нема да не дупат од рфм и ќе се игра и со гостински навивачи,барем ск исполнува услови.
Секако ние си имаме фанови и од Битола, забораваш прошливе години бараа секакви фаци да се сликаат со нас а и карти за ЛШ се купуваа од БТ.Таа некоја година, всушност се веќе добри над 20 години во кои сме Барселона за вас (со повремени блесоци од ваша страна). Тоа што живеете во 80тите е друга работа.
Автоматски споено мислење:
Што има врска потеклото на парите? Вардар си имаше приватен спонзор во ракомет, не беше државен проект во ниту еден случај. Зошто баш го одбрал Вардар, одговорот е јасен, затоа што има најголема фан база и спонзорирање на клубот му носи голема промоција. Јасно е дека имаше придобивки пд претходната власт, но како тоа му помогнало на клубот во европски рамки за да бидат сомнителни успесите? Не е така лесно да освоиш титула во машкиот ракомет, особено ако си екипа од Македонија. Види ги Веспрем, типичен владин проект со даааалеку поголем буџет, па ништо од титулата. Вардар за некоја година, со балкански и руски играчи, два пати освојува ЛШ, од кои вториот пат во банкрот ситуација, со скоро ниту еден играч од топ 10 во светот. Она што го красеше тимот на патот кон успехот беше одличната хемија меѓу играчите, добрата атмосфера на натпреварите во Скопје, нешто што со пари не се купува. Со буџет сме биле далеку од најдобрите клубови, значи не е само да имаш пари, туку како ќе ги менаџираш.
Во ракометот често се менуваат работите, не сме ни прв ни последен клуб кој ја освоил Европа и се распаднал.
Успесите на Вардар по осамостојувањето на Македонија се светлосни годино пред оние на Пелистер. Два трофеја во ЛШ, три полуфиналиња во КПК, апсолутен рекордер по титули во Македонија.
Треба да им кажаме да си направат нов, овој не го даваме без борба.