па добро јасно е дека нема да имаме 13 топ странциШтом сме на дереџе да купуваме играчи како Јагуриновски, значи максимумот ќе ни биде она што бевме во време на Михо.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
па добро јасно е дека нема да имаме 13 топ странциШтом сме на дереџе да купуваме играчи како Јагуриновски, значи максимумот ќе ни биде она што бевме во време на Михо.
Ни за бекап не би го земал.Викаш дека нема да има значително подобри засилувања до крај?
Јагуриновски може да е само бекап.

Штом сме на дереџе да купуваме играчи како Јагуриновски, значи максимумот ќе ни биде она што бевме во време на Михо.
Сигурно е за бек-ап земен, ќе видиме кој ќе биде прв избор. Реално во ситуација кога сме без ни еден среден и десен бек, не може да очекуваме 4 топ засилувања, некаде ќе шкрипи сигурно, а баш десната бековска е најтешка за пополнување, така да ко за старт не е лошо да се покрива вака со некои неафирмирани, помлади играчи. Уосталом, низ сите овие години уназад се трубеше за тие македонски играчи, еве прилика да видиме дали би било исправна стратегија тоа
Мене лично највеќе ме плаши тренерската позиција искрено, не сум најубеден во СтевчеЈагуриновски мање више, за ротација не е лош. Знае да ја стегне, да влезе, мада ја поише би го играл на крило што му е и права позиција. Него, највише ме израдува веста дека вардаровиот талисман Иван Чупиќ останува у клубот. Чоеков заслужува и некое место во клубот по пензионирањето. Чекаме сеа потврда и на Тимур, Столе и Калараш па да видиме како ќе попуниме и на дефицитарните позиции.
Па ваљда они ќе останат, ја нив ги сметам за сигурни.
Чупиќ е втора хрватска вардарова легенда, капа доле за него.
Мене ова потпишуваше со Јагуриновски ми е више да се замачка очи. Ко, еве, има и македонци во екипата. Не ми се верува дека ќе добие некоја посериозна минутажа во ЛШ. Нешто минимално. Ќе игра СЕХА и ќе држи место на клупа.
Па две години игра Вардар така. Неверувам дека ќе остават играчи од ваков калибар да бидат во конкуренција за повеќе од 5-6 мин игра.Во ЛШ ништо чудно да пробате со 7-8 играчи по 60 минути да играте.
![]()
ОФИЦИЈАЛНО: Чупиќ останува верен на Вардар - Sportmedia.mk
Иван Чупиќ и следната сезона ќе го гледаме во дресот на Вардар. Хрватскиот интернационалец и новиот газда на македонскиот првак, Михајло Михајловски денеска си пружија рака. Искусниот ракометар во Вардар дојде во 2016 година, и во оние турбулентини денови секогаш беше покрај „црвено-црните“, не...sportmedia.mk
„Денеска го продолживме договорот со Чупиќ, тој останува во Вардар“, кратко ни потврдија од таборот на македонскиот првак.