Добро е што завршија натпреварите во ЛШ за оваа година, тешко е да се гледа ваков Вардар. Во Февруари кога ќе се вратат повредените ќе биде друга приказна.Битно е да се избегне 6то место со тоа и дуел против PSG/Szeged.
Добро е што завршија натпреварите во ЛШ за оваа година, тешко е да се гледа ваков Вардар. Во Февруари кога ќе се вратат повредените ќе биде друга приказна.Битно е да се избегне 6то место со тоа и дуел против PSG/Szeged.
А што ќе се игра Европско за еден месец и Кристопанс и уште некои 7-8 наши играчи ќе играат. Се повреди некој таму, па да не биде бетер од сега? Така што, не е и најмудро да се спие на тоа уво дека ќе дојде февруари и се ќе биде ОК.
Дисингер нема да се врати до таму Април, а и кога ќе се врати, каков ќе се врати е прашање со оглед дека сега не е сјаен. Горбок, ќе си биде Горбок. Така што, ти на лев бек, пак ќе си со Атман, кој прашање е дали здрав може да игра темпо како европско првенство. Тој ти е климав таков, дали ќе се повреди, дали не. И кога е здрав не е најсјаен.
И други ствари, што сме ги дебатирале, да не се повторуваме. Не знам колку е тоа приказна, од февруари ќе биде боље. Мислам дека проблемите се подлабоки.
Секој случај, во овие СЕХА натпревари што треба да ги изиграме следниве 2 недели, ја сум да се избаци Гедбан. Кизиќ и Гогов нека бранат, 3 цели натпревари, нека се менуваат, па да ги видиме нив убаво.
Автоматски споено мислење:
Иако, ова ич не ни треба. Ова е срамота и овие навивачи треба да се засрамат. Не е крив човекот ако толку му е капациетот, а со критики вака на натпревар, сигурно нема да го натераат да брани подобро. Само понервозен ќе биде и повеќе грешки ќе прави и ние како клуб ќе го јадеме.
Ракометарите на европскиот шампион Вардар загубија по шести пат во седумте последни натпревари, откако во Скопје беа поразени од Веспрем со 29-38. Вардар имаше тројца голмани на овој дуел, во првиот дел бранеа Гедбан и Кизиќ, додека во вториот шанса доби младиот Васил Гогов. Гедбан го почна...
Уште 4 утакмици има следна година и тоа 2 тешки. Една со Кил во гости и со Монпеље дома. Ќе не отворат ко паштети. Битно е третата да не ја изгубиме, бидејќи го губиме и 6-тото место од Мешков или Мотор.
Значи кога примаш по 40 гола редовно, не може само голманите да се криви. Одбраната е катастрофа, посебно сега без Крис.
Па само 1 двометраш имаме у екипа, како да им се спротистават на магарињава од Веспрем. Мачковчек на крај со двајца играчи на грб влезе од 10 метра до 6. Нема кој да го задржи. Пикерите исто, само Калараш може да им парира. Говеда ко Мораеш и Нилсон ко против дечиња да играа. Нема кој да ги задржи. Ја сум сигурен и Милосављев да го имавме годинава немаше да смени многу. Онаа гранитна одбрана што ја имавме се растури комплетно.
То је то што би рекол Катанец.
Со камата ни наплаќаат сезонава за претходните години
Јбг, сето ова беше очекувано, и само нереален навивач можеше да очекува победи ( со осакатен ростер) против топ 5 тимови. Јас пак ќе повторам, и да бидеме комплетни ( коа ќе се врати Толедо и Крис) пак не е некоја гаранција ( као што мислат најголем дел) дека ќе идеме директно на Ф4. Македонскиов народ као да се навикна и очекува само Ф4 и титула, а тоа е скроз нереално. Муабетот ми е, се праат причи дека коа ќе се врати Толедо, по дифолт има да газиме се, ова она.. не би рекол дека е така. Ќе бидеме далеку поконкурентни и ќе играме потесни натпревари тоа да, ама дека ќе биде као прошлата година мало сутра. Има тука уште доста да се менува, да се надградува ако се сака нешто повеќе. Едноставно мора да се биде реален во ваква ситуација. Е сеа би било идеално доколку е можно да се закрпи тимов со двајца-тројца солидни ракометари на дефицитарните позиции па доколку се поклопат коцките да се бара прво осминафинале, па здравје понатака. Само тоа би било изводливо со некое засилување, вака не сум оптимист. Добро е што повторно (ама сега скроз со потсмев)сме ОТПИШАНИ со оглед на дебакливе кои ги доживуваме.Би било најјако ако иде по сценариото кое го спомнав погоре да се вратиме јачи него икад, па да почнеме да ги шамараме еден по еден кога е најпотребно. Управа разбуди се, у уста ве.. . Напред Вардар!!
^ Mene pa epten me plashi poslednoto intervju na Samsonenko kade veli deka povtorno nikoj ne mu pomaga plus Manaskov vo intervju posle utakmicava kaza deka Vardar se soocuva so mnogu povredi i "drugi" problemi pa ne bi me iznenadilo na kraj od sezona da se desi i totalen raspad.
Zatoa i iskreno ne bi sakal da pravime planovi za naredna sezona, zasiluvanja na pozicii koi realno ni skripat i slicno, treba stvarno prvo da vidime kako ke se odvivaat finansiski rabotive vo klubot, ako na toa pole sme pak pristojni jas imam verba vo lugjevo shto dosega nosea igrachi i treneri.
Samo po sekoja cena mora da se drzime do onoj spanski model so koj pocna nasava uspesna prikazna.
za narednava sezona za zal se ke zavisi od izborite. na momentalnite kurtoni vo nikoj slucaj ne im odgovara silen vardar koj ne se sovpaga so nivnata sema za edno opstestvo itn... smena na vlast ke znaci jak vardar za narednata sezona.
za segasnata ako ne zavrisime prvi ili vtori sto realno veke i nemame nekoj sansi togas seedno e kade ke zavrsime. fakt e deka za f4 vo takva situacija ke treba preku psg ili barsa sto na dvomec tesko bi gi dobile. moze i podobro da sme podole pa da imame poteski natprevari pred cetvrt finalevo nego nekoj boza dvomec pa barsa da ne islaka ko sega vesprem. do togas ke bideme i drug tim ali neminovno e deka so vakvi golmani tesko... ili ke mora da se povampirat vo narednive 6 meseci ili ni treba nova krv. drugite pozicii iako sme tenki moze da se popolnat i vo dvomec se bi bilo mozno...
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.