Фан клуб - РК Вардар

Мислам дека од Пелистер или Преспа дојде во Вардар, па после се направи трампа Недановски за Макалоски...
После тоа се врати во Пелистер...
Недановски дојде од Преспа(неговиот матичен клуб) во Вардар....
После во Металург,па дојде во Пелистер ланската сезона....
Во Вардар растураше пред некоја сезона,со Мојсо,со Коваленко,Додер....многу спремна има екипа имавте тогаш....

Недановски дојде од Преспа(неговиот матичен клуб) во Вардар....
После во Металург,па дојде во Пелистер ланската сезона....
Во Вардар растураше пред некоја сезона,со Мојсо,со Коваленко,Додер....многу спремна има екипа имавте тогаш....
Добро е сум запамтил значи нешто :D
Знам дека многув се изнервирав кога ја направивме трампата Недановски за Макалоски пошто Недановски беше млад и перспективен, а Макалоски на залез на кариера. Ама па таа година лапнавме титула и тоа на голема заслуга на Макалоски кој израмни во Автокоманда со гол во последната секунда :D
Немаше Недановски некоја повреда, која го оддалечи од теренот поголдо време?

Добро е сум запамтил значи нешто :D
Знам дека многув се изнервирав кога ја направивме трампата Недановски за Макалоски пошто Недановски беше млад и перспективен, а Макалоски на залез на кариера. Ама па таа година лапнавме титула и тоа на голема заслуга на Макалоски кој израмни во Автокоманда со гол во последната секунда :D
Немаше Недановски некоја повреда, која го оддалечи од теренот поголдо време?

Лани го имаше скршено прсто, па не играше едно 3-4 месеци, некој кажваја дека и многу забушавал, бил опоравен, ама намерно не идел на тренинзи ( и логички за 1 прст скршен да не играш 3 месеци, остај то пак и на тренинзи не идеше, ама јас мислам не идеше оти лани не бевме добри финансиски, не исплаќаа плати во екипата беа старите волци Битолчаните кој играа со срце за клубот)

После дојде Циле ги донесе србите, донесе тренер фрли некој динар и ОП ете го Недановски одма игра, ама без тренинзи не си тој шо си бил, после на тренинг се имаше пак повредено (грбот нешто го повреди) па пак не играше одредено време, па се врати, па полека полека фаќа сега залет...

Екипа,нели е топ што Вардарците беа најдобри вчера!?

Седев над Вујо два реда,лудуваше човекот,особено за головите на Столе и бранењето на Борко!

Екипа,нели е топ што Вардарците беа најдобри вчера!?

Седев над Вујо два реда,лудуваше човекот,особено за головите на Столе и бранењето на Борко!
Чекај да го видиме Филип Лазаров на следниве утакмици. Осеќам ќе распали јако :D
Штета што не го земаа Кукоски да ја зацврстеше одбранава :D

Чекај да го видиме Филип Лазаров на следниве утакмици. Осеќам ќе распали јако :D
Штета што не го земаа Кукоски да ја зацврстеше одбранава :D

И јас мислам дека филип ќе зареди 7-8 гола ! и да,Кукоски требаше да го земат да го растресеше вчера Ким малку:)

покрај тоа што е добар во одбрана, мики куковски е многу подобар шутер од филип, можам да кажам дека според јачината на шутот може слободно да се мери со еден белицки, еден од најјаките шутери (изразено во Км/час) што сум го видел во живот, е токму мики.

еднаш што се подлажав, у сред шутерска серија, топката ми се заглави во гол, и ја со цел памет влегувам зад голманот да си ја извадам, ко за беља куковски му дошол редот за шут, само што се наведнав да ја земам, една топка, абе ме изгоре, мислам 3 дена црвено ми стоеше на грбот :) надвор од муабетов, олга бујанова у кометал шо играше, па тоа не беа шутеви, топ вадеше жената, со тие малите женски топчиња : ) ко ќе мавне пречка, топкава до другиот гол се враќа директно хех

И јас мислам дека филип ќе зареди 7-8 гола ! и да,Кукоски требаше да го земат да го растресеше вчера Ким малку:)
Море нен удира гром во коприва :pos:
Колку слабо изигра :facepalm:
Немаше муда ниту еднаш да влезе и да путне. Само еднаш направи акција и асистираше до Столе.
Столе матер ебава. Убедливо најголемо изненадување во составот.
Само мислам дека брзо ќе ни отиде...

Море нен удира гром во коприва :pos:
Колку слабо изигра :facepalm:
Немаше муда ниту еднаш да влезе и да путне. Само еднаш направи акција и асистираше до Столе.
Столе матер ебава. Убедливо најголемо изненадување во составот.
Само мислам дека брзо ќе ни отиде...

Столе е звер, и мислам дека најпаметно ќе биде Вујо да му даде шут карта на Ратко, и да си тераме натаму со Столе и со Никола. Топ пикерски тандем. И не верувам дека ќе си оди. оваа полусезона и другата цела очекувам да го гледаме на Кале.
Седев позади Вујо на првата со Швеѓаните,се гледаше дека на човекот му е ептен мило што игра Столе топ. И навистина игра дечкото, несакам да пишувам во темите за ЕП,за да не стварам тензија но само Лазаров и Столе се со муда да шутираат. Од Наум сум најразочаран,каде му е тој жар кога сака да се тепа на секоја утакмица против Вардар,каде е да шутне против германците? Го нема нигде,само додава до лазаров.
За филип, го знаеме брат што играч е. во Вардар му се дава доверба,го игра секој напад,тој влече, и пак му требаат добри 10 минути за да влезе во мечот и да се опушти. На ЕП мислам дека публиката му ствара негативен притисок,таков тип е он изгледа, се плаши од големи моменти. јебига

Ај нек заврши ЕП,ќе дебатираме за ВАРДАР. Добро јадро имаме со Столе,Борко,Ојлески. Бековите ни шкрипат.

396037_3094249683634_1485814813_3135866_1147078160_n.jpg

Еве ги нашите пулени во Белград :D

ојлески е лево крило така?
кукоски лев бек?
а шо се случи со еден ангелоски, александар ли беше??? кај вас е? и тој не беше бек со одличен шут?

ојлески е лево крило така?
кукоски лев бек?
а шо се случи со еден ангелоски, александар ли беше??? кај вас е? и тој не беше бек со одличен шут?
Кукоски да лев бек,но кај Вујо игра само во одбрана.Ојлески лево крило,по мене и подобар од Манасков (али и 3 години постар додуше).
Анѓеловски е среден бек.Дечкото е 89 годиште ако не се лажам,сум го гледал многу малце но не ми делува претерано добар.
Како и да е на бековските позиции со пензионирањето на Кире и Мојсо црно ни се пишува.За крила,пикер и голман немаме гајле,али најбитното, бековите, ги немаме.

Кукоски да лев бек,но кај Вујо игра само во одбрана.Ојлески лево крило,по мене и подобар од Манасков (али и 3 години постар додуше).
Анѓеловски е среден бек.Дечкото е 89 годиште ако не се лажам,сум го гледал многу малце но не ми делува претерано добар.
Како и да е на бековските позиции со пензионирањето на Кире и Мојсо црно ни се пишува.За крила,пикер и голман немаме гајле,али најбитното, бековите, ги немаме.

има време да се најдат добри замени за наумче и кире. кире и мојсо имаат по 31 година, значи по 3-4 добри години зад нив. плус, со политиката на разигрување на млади играчи на металург, вардар заостанува во тој поглед, реално, можиме да очекуваме за тие 3-4 години да се најдат соодветни замени. ако дојди червар за селектор, тој проблем можи многу лесно да се реши.

има време да се најдат добри замени за наумче и кире. кире и мојсо имаат по 31 година, значи по 3-4 добри години зад нив. плус, со политиката на разигрување на млади играчи на металург, вардар заостанува во тој поглед, реално, можиме да очекуваме за тие 3-4 години да се најдат соодветни замени. ако дојди червар за селектор, тој проблем можи многу лесно да се реши.
Тоа е работата ние немаме ни близу играчи за да ги заменат.Можеби неколку деца што сега имаат по 16-18 години,но за нив ќе треба многу време додека стигнат на тоа ниво и ќе треба доста време да се внесат во репрезентацијата како што треба.Ние во догледно време ќе останеме без Диви,Наумче,Кире,Димовски, Алушевски, Ангеловски,Темелков (сите тие се тие се 80то годиште или постари)........ ќе треба наеднаш цела смена на генерација да направиме.Кире на ова ниво има да тера уште година-две максимум.........после тоа нема да може сигурно да ја носи цела екипа на свој грб како сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom