Фан клуб - РК Вардар

Дали имат некој инфо колку се трошковите на Вардар за една сезона?
Мислам дека според акционерското друштво, 7-8 милиони евра за двата, машкиот и женскиот. Едната година мислам дека беше 7, другата скоро 8 или 8. Ова 2017/2018.

Мислам дека спортскиот клуб му беше наметнат од претходната власт и парите што кружеа во непрофитабилниве бизниси како овој, црквата и тн. не се воопшто негови. Она што ме плаши е дека можно е да беа наши:icon_lol:

tvoj i moj sigurno ne se... stom drzavata ti zela racunaj toa veke ne e tvoe

neznam zosto e tolku tesko da se kaze kako sto si e. da, mu se davale zdelki koj gi rabotel kako sto gi rabotel a del od tie pari zavrsuval u vardar kako sponzorstvo ili negovo vlozuvanje, seedno. dali mu bilo nametnato ili ne toa ne pravi razlika, fakt e deka daval i deka imalo uspeh.

sega mu se stavaat prepreki primer moretoriumot za gradba koj prakticno mu go unisti biznisot so gradeznata firma, mu gi zedoa teniskite igalista, ne mu odobrija da gradi stadion itn, plus imase cel kup zakani kon nego. se na se fakt e deka mu e oteznato da funkcionira.

deka i posle sams ke zivee klubot ne se somnevam ama deka pak ke imame vakvi uspesi malku potesko. daj boze ama tesko, ovaa bagra sega ni zapocnatite proekti nemoze da gi zavrsi, za biznis dobija 0 od germanskata komora u mkd, rusite gi brkaat e edino so turcive cat pat nesto se raboti a oni tesko deka ke vlozat vo vardar... na ovie parite pobitno im e da gi podelat za "inovacii" a za sport se vide, seedno dali e fudbal, rakomet ili kosarka.

Кај кој идат парите што се донираат за Вардар?
Кој ќе управува со нив?
Гаранција дека нема никој да ги украде и дека ќе одат на право место?

Кај кој идат парите што се донираат за Вардар?
Кој ќе управува со нив?
Гаранција дека нема никој да ги украде и дека ќе одат на право место?
Со оглед дека сметката е на клубот, парите одат директно во клубот.

Со оглед дека сметката е на клубот, парите одат директно во клубот.

А на клубот кој е газда, бидејќи нели Самсоненко си оди?

Колку пари ќе се соберат?
20.000 евра се само дресовите...

Колку пари ќе се соберат?
20.000 евра се само дресовите...
Дресовите се од спонзорот, Hummel.

Абе, колку ќе се соберат? За ова ниво, нема шанси ништо.

Технички ако има 6500 седишта во салата, за кои се сомневам дека ги има. Да играат 9 натпревари во ЛШ, по 400 ден карта, тоа се некаде 410.000 евра од карти само. Плус ете, 1200 ден од човек да дадат 20.000 лица, тоа се уште 400.000 евра. И што имаш, 800.000 евра, плата за 4 врвни ракометари.

Технички ако има 6500 седишта во салата, за кои се сомневам дека ги има. Да играат 9 натпревари во ЛШ, по 400 ден карта, тоа се некаде 410.000 евра од карти само. Плус ете, 1200 ден од човек да дадат 20.000 лица, тоа се уште 400.000 евра. И што имаш, 800.000 евра, плата за 4 врвни ракометари.

Дај боже да се соберат парите. И да одат на вистинското место без некој да краде.
Но мислам дека со 4-ца врвни не можеме ни до фајнлфор во ЛШ.

Дај боже да се соберат парите. И да одат на вистинското место без некој да краде.
Но мислам дека со 4-ца врвни не можеме ни до фајнлфор во ЛШ.
Ни до фајнлфор не можеме :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Како си го кажа лабаво НИ ДО ФАЈНЛФОР, мислиш малце е фајнлфор.
ПСЖ со над 20 милиони буџет не може на фајнлфор, не пишувај вакви небулози, нормално дека не можеме.

Во најмала рака се ова, заедно со се друго што кружи, човек мора да биде сомнителен од кај се финансирал клубот. Да ме праша мене некој, иако не знам, водечка теорија би ми било дека клубот е креација на ВМРО, финансирана со државни пари. А, Сергеј само фаца, а ла Аврамович. Да види народот дека ете тие трендови од странци богаташи што инвестираат спортски клубови не ја заобиколил Македонија. А неверувам дека идејата им била за перење пари, туку повеќе за популизам, иако најверојатно се испрало нешто.

До некаде си во право. Секако дека не го купил од љубов, имало перење на пари но ВМРО нема ни 5% удел од тоа што направил самиот он (зборам за успехот и влогот). Човекот тежи многу. Додека беше Вардар под капа на град Скопје(ВМРО) немаше никаков прогрес. Тоа што се пишува сега, се и свашта по нет за него, е друга работа.

Али македонче, никад ништо не цени. Нова сала по високи стандарди, еден ракометен клуб со кој се освои лигата на шампиони (ПСЖ уште нема освоено), еден ракометен клуб каде 3 пати финале и еднаш бронза, еден фудбалски клуб каде гледавме елиминација на Фенербачхе.. Ова знаеш кога ќе се повтори?

Мислам дека треба да му се каже едно огромно фала и да завршиме со сите предпоставки што и како било.

пс. Не е дека идам по таа старата „што ако крадел бар направил нешто“ ама у случајов....јбг.

До некаде си во право. Секако дека не го купил од љубов, имало перење на пари но ВМРО нема ни 5% удел од тоа што направил самиот он (зборам за успехот и влогот). Човекот тежи многу. Додека беше Вардар под капа на град Скопје(ВМРО) немаше никаков прогрес. Тоа што се пишува сега, се и свашта по нет за него, е друга работа.

Али македонче, никад ништо не цени. Нова сала по високи стандарди, еден ракометен клуб со кој се освои лигата на шампиони (ПСЖ уште нема освоено), еден ракометен клуб каде 3 пати финале и еднаш бронза, еден фудбалски клуб каде гледавме елиминација на Фенербачхе.. Ова знаеш кога ќе се повтори?

Мислам дека треба да му се каже едно огромно фала и да завршиме со сите предпоставки што и како било.

пс. Не е дека идам по таа старата „што ако крадел бар направил нешто“ ама у случајов....јбг.
Абе, мора да имам сомнеж, што-како. Има премногу работи што не се поклопуваат. Пример, Ина Суслина во една интервју кажа дека кога Самсоненко го земал женскиот клуб, на почетокот, не разбирал ни Р од ракомет. Што купил ракометни клубови кога не знаел ни р од ракомет?

Потпиша договор со ЦСКА Москва во летото 2017, а вика тука дека плати во Вардар доцнат од 2016. Како тоа немаш тука за плати, се жалиш дека земаш кредити, продаваш имот да можеш да врзеш крај со крај, а потпишуваш договор со ЦСКА Москва за милиони. Betcity стои и на нивниот дрес.
bibras-natcho-of-cska-moscow-celebrate-after-scoring-a-goal-during-picture-id825678454

И мене ми е убаво се ова што се случи и се случува со ракометниот клуб. Но не може да мижиме како се дошоло до оваа точка.

Се виде дека нема пари уште од времето коај се назначи за тренер. Еве се одвртува клопчето, сакал да штеди со време.

Пример, Ина Суслина во една интервју кажа дека кога Самсоненко го земал женскиот клуб, на почетокот, не разбирал ни Р од ракомет. Што купил ракометни клубови кога не знаел ни р од ракомет?
И оној што беше тренер на ЖРК едно 2 недели истово го кажа, Расмусен ли беше, не ми текнува.

Мислам дека според акционерското друштво, 7-8 милиони евра за двата, машкиот и женскиот. Едната година мислам дека беше 7, другата скоро 8 или 8. Ова 2017/2018.

За да функционират нормално како и досега ЛШ и Сеха треба картите да се по 20-25 евра шо не е голема сума за тие 6500 .
Кристианстад имат во прсоек 5000 публика и картите се 20-25 евра,ЛШ, Шведската лига и Плејофот над 25 утакмици, лотарии се продаваат ,сите киосци ги користит клубот кафе ,пиво...Љубо ги коштат околу 170 илјадарки годишно така да само од една утакмица е исплатен.Само 5-6 играчи се добро платени другите земаат од 1200 евра до 2000.

ne objasni kako perel pari i zasto mu bile potrebni vardar i hotel rusija koga veke poseduval mnogu popogdni biznisi za toa...

bar sega zname naredniot sopstvenik/sponzor treba u zdrava hrana da vlozuva i da nema firmi na drugo mesto vo svetot... bog da cuva sto se nema da procitas lol
Да речам едно 90% сум сигурен дека си надвор од државава и тоа подолг период па незнаеш како функционираат работите тука.Пари може да се исперат и со отворање обичен маркет.
Ликот ги затвори кладилниците поради новите закони шо се воведоа во тој период и сам има кажано околу тоа и има бог знае колку фирми бидејки и тој незнајт точно колку.
Сам има кажано дека го финансираше градењето на салата и хотелот од пари од сметка на Кипар или кај беше не се секавам кај го најдов пред години тој податок.
Барем направи нешто го подигна ракометот на топ ниво, ни донесе титула европски првак и уживавме во овие години со врвен ракомет,све остало знаеме како оди тука

Да речам едно 90% сум сигурен дека си надвор од државава и тоа подолг период па незнаеш како функционираат работите тука.Пари може да се исперат и со отворање обичен маркет.
Ликот ги затвори кладилниците поради новите закони шо се воведоа во тој период и сам има кажано околу тоа и има бог знае колку фирми бидејки и тој незнајт точно колку.
Сам има кажано дека го финансираше градењето на салата и хотелот од пари од сметка на Кипар или кај беше не се секавам кај го најдов пред години тој податок.
Барем направи нешто го подигна ракометот на топ ниво, ни донесе титула европски првак и уживавме во овие години со врвен ракомет,све остало знаеме како оди тука

ne se sekiraj dobro znam kako funkcioniraat rabotite ali ti ocigledno ne znaes sto znaci perenje pari.

kakva vrska ima toa kako i od kade go finansiral gradenjeto na salata? bas ako veke aludiras na kipar vidi kade i kako e registrirana betcity ili potocno kade im e registiranata kancelarija...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom