Фан клуб - РК Вардар

Смешно е кога шарен протестирач иакористен за една употреба држи лекции и кажува кој бил заблуден а кој не.ш[DOUBLEPOST=1556723019][/DOUBLEPOST]
Шарен протестирач бе :pos: Пали му свеќи на Хари Костов што ја изгура сезонава со донација и не ги гледаше Гедбан на гол и Поповски на пивот против Сегед. Наместо да си веруваш во некои филмови дека Самсоненко свои пари давал во Вардар ама ај.

Шарен протестирач бе :pos: Пали му свеќи на Хари Костов што ја изгура сезонава со донација и не ги гледаше Гедбан на гол и Поповски на пивот против Сегед. Наместо да си веруваш во некои филмови дека Самсоненко свои пари давал во Вардар ама ај.

za bilo kakov kredit potrebno e pokritie. neznam sto se palite na toa sto banka mu dala kredit, toa e normalna rabota. samiot fakt deka bila edina banka sto mu dala kredit aludira na toa deka "soleno" e naplaten toj kredit i deka drugi se plasat da pravat biznis so samsonenko posto znaat deka ke bidat reketirani.

za bilo kakov kredit potrebno e pokritie. neznam sto se palite na toa sto banka mu dala kredit, toa e normalna rabota. samiot fakt deka bila edina banka sto mu dala kredit aludira na toa deka "soleno" e naplaten toj kredit i deka drugi se plasat da pravat biznis so samsonenko posto znaat deka ke bidat reketirani.
Викаш НЛБ се плаши? Тогаш оти "спонзорира"?

Ви кажувам нешто од "прва рака", вие се правите како ова да е самит на Г8 земји и се е чист бизнис.
За ракомет правиме муабет, не за Ф1 тимови.

Викаш НЛБ се плаши? Тогаш оти "спонзорира"?

jas ne vikam nisto, vie ovde vikate deka taka bilo, deka nikoj ne mu dal pa hari na kraj dal... jas samo kazuvam deka za nekoj da dobie 1 mil kredit vo najmala raka treba nekretnina od 1,5 mil da ostavi pod hipoteka. ako toa ne bilo problem togas problemot ne e komercijalen nego politicki...

ni toa ne e tolku bitno, bitno e deka sepak ima i se sredilo. dali on gi dal u kes ili ostavile hipoteka ne go menuva faktot deka ima i deka problemot e resen.

Кредит дал а не донација па уште и свеќа да му палам на транзициониот хохштаплер.Свашта.

Кредит дал а не донација па уште и свеќа да му палам на транзициониот хохштаплер.Свашта.
нема сврха, Што и да дал битно ќе ги гледаш ракометарите до крај на мај, лингурите што ги воспеваш испраа што имаа и им чуе за Вардар. Уствари ај и јас со кого се објаснувам.

Спортски клуб и угостителски објект се совршени за перење пари а овој ги поседува/ше и двете па размислете сеа дали перел или не.

Спортски клуб и угостителски објект се совршени за перење пари а овој ги поседува/ше и двете па размислете сеа дали перел или не.

a pred se toa da ima poseduvase kladilnica i kazino i red drugi raboti... aj sega kazi mi sto ke mu e klub kade moze eve 10 mil godisno preku sila i ugostitelski objekt vo mkd eve uste 3-4 mil da "ispere" koga ima biznisi kade moze tolku dnevno da pere

Според една статија од Русија, пишуваше дека хотел Русија (со ресторанот) имал приход од 2 мил евра првата година, а втората 3.5 мил евра, но сепак бил 1 милион во загуба. Со оглед дека целиот комплекс чинел 15 милиони. Плус ете неколку милиони изгубил од првите години на работа на комплексот, плус сам вика дека ефективно губи милиони годишно со ракометот. Се на се овој човек минимум изгубил 20 и кусур милиони. Сака некој да ми каже дека милионер, бизнисмен, не ги направил овие математики пред да инвестира? Или нешто друго е во игра тука. И не се негови парите.

a pred se toa da ima poseduvase kladilnica i kazino i red drugi raboti... aj sega kazi mi sto ke mu e klub kade moze eve 10 mil godisno preku sila i ugostitelski objekt vo mkd eve uste 3-4 mil da "ispere" koga ima biznisi kade moze tolku dnevno da pere
добро шо ме потсети за кладилнициве али не го видов да вложи во здрава храна на пример
Кладилниците ги поседува уште само ги затвори овде причина сигурно има али не сум упознат многу знам дека околу нив имаше некој матни фаци и лопови вклучено и во нивното работење
Шо ке му се фирми по Белизе,Кипар,Гибралтар итн сигурно не од шо летуват таму па да му се најдет
пари таму
Бизнис интереси се тоа све и знаеме по што станаа познати овие држави кај нас
Според една статија од Русија, пишуваше дека хотел Русија (со ресторанот) имал приход од 2 мил евра првата година, а втората 3.5 мил евра, но сепак бил 1 милион во загуба. Со оглед дека целиот комплекс чинел 15 милиони. Плус ете неколку милиони изгубил од првите години на работа на комплексот, плус сам вика дека ефективно губи милиони годишно со ракометот. Се на се овој човек минимум изгубил 20 и кусур милиони. Сака некој да ми каже дека милионер, бизнисмен, не ги направил овие математики пред да инвестира? Или нешто друго е во игра тука. И не се негови парите.
Нема бизнисмен шо фрла пари безврска тоа ти е како да појш пред џамија и прасиња да продаваш ,особено во ваква држава све е испланирано како ке врви возот со кој луге само беше во комбинација не ни може да е чист, само добро си го пеглаа криминалот веројатно како шо ми стои на профил во локација Македонија,мала земја совршена за голем криминал
само шо сеа им дојдоа други коњи на власт па изгледа им ја матат водата и гледаат да се повлечат со време и тивко да нема плачки после

добро шо ме потсети за кладилнициве али не го видов да вложи во здрава храна на пример
Кладилниците ги поседува уште само ги затвори овде причина сигурно има али не сум упознат многу знам дека околу нив имаше некој матни фаци и лопови вклучено и во нивното работење
Шо ке му се фирми по Белизе,Кипар,Гибралтар итн сигурно не од шо летуват таму па да му се најдет
пари таму
Бизнис интереси се тоа све и знаеме по што станаа познати овие држави кај нас

Нема бизнисмен шо фрла пари безврска тоа ти е како да појш пред џамија и прасиња да продаваш ,особено во ваква држава све е испланирано како ке врви возот со кој луге само беше во комбинација не ни може да е чист, само добро си го пеглаа криминалот веројатно како шо ми стои на профил во локација Македонија,мала земја совршена за голем криминал
само шо сеа им дојдоа други коњи на власт па изгледа им ја матат водата и гледаат да се повлечат со време и тивко да нема плачки после

ne objasni kako perel pari i zasto mu bile potrebni vardar i hotel rusija koga veke poseduval mnogu popogdni biznisi za toa...

bar sega zname naredniot sopstvenik/sponzor treba u zdrava hrana da vlozuva i da nema firmi na drugo mesto vo svetot... bog da cuva sto se nema da procitas lol

Мислам дека дечкиве иако имаат искрени намери немаат некоја идеја како ќе се движи иницијативата.
Дали можда би сакале ние од форумов ако ништо друго да седнеме на пиво и да направиме муабет дали уопште има шанси за фан базата да го помага клубот. Неколку луѓе се знаеме преку форумов, у најлош случај собиранка ќе си направиме :D
Потполно те подржувам

Мислам дека спортскиот клуб му беше наметнат од претходната власт и парите што кружеа во непрофитабилниве бизниси како овој, црквата и тн. не се воопшто негови. Она што ме плаши е дека можно е да беа наши:icon_lol:

Директор на Бетсити во Македонија беше оној Александар Пандов, хардкор ВМРО-ец, што иде на сите телевизии да ги брани интересите на ВМРО. Се шпеклуираше дека проневерил пари од Бетсити, па се тужел со Сергеј и дека тоа што се активираше во политика за ВМРО беше за да го обработи долгот. Значи директор на фирма со приход од 13 милиони годишно (последната година на Бетсити) во Македонија на Сергеј, бил некој од ВМРО.

Орце Камчев, според Сергеј, прв негов другар, ко-инвеститор во Здравје и други бизниси, близок со поранешната власт, беше на подиумот во Келн и си зема медал. https://reporter.mk/nashi-faci/video-i-kamchev-dobi-zlaten-medal/
Зошто зема он медал? Он не е во раководството на Вардар, он со Систина е спонзор на клубот. Ама клубот има и други спонзори, t-home, swisslion, neptun и др. Овој човек е врзан со поранешната власт и го гонат за финансиски малверзации.

Може некој заборавил, но во 2017, кружеа слики од Груевски во дрес на Вардар во Келн како навива, и после како се поздравува со Сергеј. Тоа ти е класичен foto-op за пропагандни цели.
gr-samsonenko-640x480.jpg

Мене еден играч на Вардар пред неколку години ми кажа - остај го ти Сергеј, другите "спонзори" да не даваат пари, ништо не правиме.

Плус во 2012, кога Сергеј го превзема женскиот клуб, во средното фискултурно во Скопје се воведоа спортски паралелки, машки и женски ракометни. При што се одеше низ цела Македонија и се селектираа деца да бидат членови, односно да добијат стипендии да учат средно-ракометно. И овие деца што беа стипендирани од државата во договорите им пишуваше дека неколку години по средното не смеат да потпишат со Металург. Дека прв избор им е Вардар. Не е чудно што ова се деси истата година како кога Сергеј почна да ги превзема клубовите?

Во најмала рака се ова, заедно со се друго што кружи, човек мора да биде сомнителен од кај се финансирал клубот. Да ме праша мене некој, иако не знам, водечка теорија би ми било дека клубот е креација на ВМРО, финансирана со државни пари. А, Сергеј само фаца, а ла Аврамович. Да види народот дека ете тие трендови од странци богаташи што инвестираат спортски клубови не ја заобиколил Македонија. А неверувам дека идејата им била за перење пари, туку повеќе за популизам, иако најверојатно се испрало нешто.

Последно уредено:
Дали имат некој инфо колку се трошковите на Вардар за една сезона?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom