Фан клуб - РК Вардар

Можеше да биде натпреварот и на едните и на другите ама нерешено најзаслужено беше.А на крај додека ние се каравме Загреб доби најмногу од сето ова.:D

Се виде дека Вујо добро ја анализирал играта на Металург, која се базира на цврста одбрана, и одма се забележа дека немаат противодговор (тотално го задржа сељакот Наумче). Бековската линија позитивно ме демантираше, имаше голем придонес во нападот денес и секако тоа си дава резултат. Ми курчи многу само што одличната игра не ја крунисавме со победа. Тоа не се случи исклучиво по наша вина. Во 4-5 наврати пребрзо се настојуваше да се оди во контра, при што се правеа грешки, откако претходно успеваа да се одбранат од нападите. Борко одличен, а и Николиќ потврди зашто некогаш бил висока класа во светски рамки. За Металург што да се каже. Повторно каубојско понашање и на клупа и на терен, а и судиите од Црна Гора потпаднаа под таквото влијание. Далеку се тие од европска класа...

Steta sto ne pobedi Vardar, ednostavno mi e krivo, nemomze 5 penala da se proamsat , 4 kontri da ne frlata kako sto treba, i uste 3-4 ziceri da se promasat, toa ne e mozno!!! Prekrasna odigrana odbrana, vaka Vardar go nemam gledano do sea, sekoja cest!!! Vo sala pola tribina za Vardar , samite svtatete sto znaci imeto VARDAR. Sudiite se gubea na momenti svirea bez vrska odluki ali posle gi kompeziraa. edno vreme imase skandiranje Vardar Vardar sto t.n. navivaci na metalurg gledaa zbuneto i ne im bese jasno dali se na svoj ili tugj teren :D Ke zala za propustenata pobda imavme i napad na 15 sekundi no toa e toa, i ova e odlicen rezultat

Najbolji momenat koga pri kraj na natprevarot pola tribina pocnuva da skandira VARDAR, i kompletno cela klupa na Metalurg podzinati gledaat u tribina a isto taka i piratcinjata:))..... Use ednas Vujo pokaza deka e golem takticar... Odlicna odbrana, fenomenalno zatvaranje na Mojsovski ( na momenti ke puknese kolku bese nemoken coekot) a i napadot ne bese los za razlika od pocetokot na sezonata koga bese amaterski. Steta sto Vujo ne raspolaga so pojaki bekovi od tipot na Pribak i Aleksandar Stojanovic, e togas pricata bi bila itekako razlicna. Use ednas bravo na momcite, neka produzat u ovakov stil, so jaka odbrana moze da se igra protiv sekogo.

Значи не сум халуцинирал дека сите викаат Вардар :) Мора да се вратиме да навиваме :D

Значи не сум халуцинирал дека сите викаат Вардар :) Мора да се вратиме да навиваме :D

Se skandirase i te kako, t.n navivaci na metalurg se zbunija pa posle neso se palea nadvor ke ve tepame, ali mali se ke porasnat nekoj den ke sakaat da bidat Komiti :)
--- надополнето: Nov 28, 2011 7:53 PM ---

Se skandirase i te kako, t.n navivaci na metalurg se zbunija pa posle neso se palea nadvor ke ve tepame, ali mali se ke porasnat nekoj den ke sakaat da bidat Komiti :)

Металург еби сеееееее.....:D
Ауууу не ми се верува. Браво, браво.
Голема штета што не победивме денеска. Едноставно ги запревме, само на индивидуални акции даваа голови на тоа педерчето Миркуловски. Мојсо неможеше да мрдне, па цел меч само сакаше да се тепа. Ете им странски судии, доста не дупе овие кретениве што секој ден се на кафе со Минчо по околниве кафичи(y)
Фасцинирам сум од играта во одбрана. Ни на сон не очекував дека ќе дојдеме до бод во салата селокоманда.
Штета голема што два од пеналите на Марковиќ завршија во пречката, и среќа што Станиќ им е ѕвер иначе ќе ги повбедевме. Сеуште се прават аматерски грешки со губење на топката во неосновани контри.
Борко ги здиве :D Тоа мајсторе. Како брзо се менуваат работите :D
Некогаш мајмуне, сега МАЈСТОРЕ :D
Петриќ изигра маестрално денес. Со една иста акција ги дупевме цело време.
Што ли ќе беше Филип Лазаров да го имавме во составот :icon_mrgr:
Фасцинантна полусезона на РК Вардар.
Одлично го претставуваат Македонскиот ракомет во СЕХА лигата, и само им ги затворија устите на оние кои постојано крекаа дека Вардар ќе ја посрамотел Македонија во СЕХА лигата (ќе се препознаат на форумов :D).
Пирати.... резили....
До кога атмосфера во селокоамнда ќе им прави типот што збори на разгласот?:pos:

Металург еби сеееееее.....:D
Ауууу не ми се верува. Браво, браво.
Голема штета што не победивме денеска. Едноставно ги запревме, само на индивидуални акции даваа голови на тоа педерчето Миркуловски. Мојсо неможеше да мрдне, па цел меч само сакаше да се тепа. Ете им странски судии, доста не дупе овие кретениве што секој ден се на кафе со Минчо по околниве кафичи(y)
Фасцинирам сум од играта во одбрана. Ни на сон не очекував дека ќе дојдеме до бод во салата селокоманда.
Штета голема што два од пеналите на Марковиќ завршија во пречката, и среќа што Станиќ им е ѕвер иначе ќе ги повбедевме. Сеуште се прават аматерски грешки со губење на топката во неосновани контри.
Борко ги здиве :D Тоа мајсторе. Како брзо се менуваат работите :D
Некогаш мајмуне, сега МАЈСТОРЕ :D
Петриќ изигра маестрално денес. Со една иста акција ги дупевме цело време.
Што ли ќе беше Филип Лазаров да го имавме во составот :icon_mrgr:
Одлично го претставуваат Македонскиот ракомет во СЕХА лигата, и само им ги затворија устите на оние кои постојано крекаа дека Вардар ќе ја посрамотел Македонија во СЕХА лигата (ќе се препознаат на форумов :D).
Пирати.... резили....

T.N. navivaci na Metalurg peeja anti-vardar pesni i protv Vujo nego sto si go bodrea timot.Tapanot poglasen nisto ne se razbiraa. Formirani za FK Skopje, navivaat za RK Metalurg :D

Честито, одличен резултат извадивте. :)
Само малку смалете тензија и не ги навредувајте до толку ракометариве на Металург, ипак у јануари сите ние нив ќе ги бодриме.:)
Ојлески и Јовчески колку гола дадоја? Не го гледав првото полувреме...

Честито, одличен резултат извадивте. :)
Само малку смалете тензија и не ги навредувајте до толку ракометариве на Металург, ипак у јануари сите ние нив ќе ги бодриме.:)
Ојлески и Јовчески колку гола дадоја? Не го гледав првото полувреме...
Не многу...
Мислам дека Ојлески погоди само еден пенал и немаше гол од игра, а Јовчевски исто мислам дека даде само еден гол...

Odlicna utakmica ,me iznenadi vardar ,go nemav gledano ovaa sezona.
Mislev deka e oslaben dosta i deka ke mozime da go pobedime vo playoff -ot ama Pelister so ovaj sostav tesko .

Пирати.... резили....
Бев на утакмицата и тоа на 10 метри од Пирати и околу со навивачи на Металург (им седев таму со шалче на Вардар кое го добив денес :D) и можам да кажам дека беа ок.Деца се,али навиваат.Бар даваа се од себе.Сеа то што се курчеа и што немаат глас зашто се сеуште мали и не можат многу да грмат е друга работа.Но даваа се од себе дечките,за тоа морам да ги пофалам.
Само трагично е што од група од 50-60 души едно 10 души најмалку се на возраст од 8-11 години.Немаа ни 5-6 полнолетни таму.

Не очекував овакво нешто.... Мило ми е што ме демантираа играчиве. :) Одлична игра во одбрана, со некои мали пропусти. Добро ги средил Вујо во тој дел. Нападот главно ни идеше со акции за пикер, што е многу нормално кога имаме 3ца доста квалитетни играчи на таа позиција, и кога немаме асален бек шутер....
Препуна беше шупата у автокоманда, морав да стојам горе скроз за да ја гледам утакмицата. Имаше дури некои што стоеа и до камерманите. :pos:
Ме изненади тоа што Металург имаше доста свои обични фанови, ма да имаше и такви што рипаа на голови и на двете екипи. :pos: И Вардар не остана без подршка. Каква таква. Убаво сте слушнале дека викавме ВАРДАР пред крајот на утакмицата. У тој момент Пиратчињата се налутија па полета една ручка од тапан. Погоди едни двајца типци шо мислам дека беа нивни фанови :icon_mrgr:

Сакам да го потенцирам овој дел уште еднаш. Вардар немало што да бара во СЕХА,резили биле.
Не само што не ја срамиме Македонија,туку и рамноправно ќе влеземе во евентуален фајнл фор,па во фер борба да си ја кроиме судбината. Паднаа во вода муабетите дека Металург бил за 2-3 класи подобар од Вардар.

Сакам Вујо и Михо да поработат и да најдат еден топ бек шутер зимоска.

Ептен се разочарувам кога ги гледам Наум и Миркулоски како играат нефер,подло и нечисто,и забораваат дека Вардаровите навивачи се исто и навивачи на Македонија. Се фрустрираат што не можат лесно против денеска одличната одбрана на ВАРДАР,па посегаат по тепање,викање по судии и општ хаос на терен и на клупа.

Играјте мушки,а не плачете по судии.

Сакам да го потенцирам овој дел уште еднаш. Вардар немало што да бара во СЕХА,резили биле.
Не само што не ја срамиме Македонија,туку и рамноправно ќе влеземе во евентуален фајнл фор,па во фер борба да си ја кроиме судбината. Паднаа во вода муабетите дека Металург бил за 2-3 класи подобар од Вардар.

Сакам Вујо и Михо да поработат и да најдат еден топ бек шутер зимоска.

Ептен се разочарувам кога ги гледам Наум и Миркулоски како играат нефер,подло и нечисто,и забораваат дека Вардаровите навивачи се исто и навивачи на Македонија. Се фрустрираат што не можат лесно против денеска одличната одбрана на ВАРДАР,па посегаат по тепање,викање по судии и општ хаос на терен и на клупа.

Играјте мушки,а не плачете по судии.
Тоа е својствено за нив, друже. Класични пички, научени на судиските привилегии што ги имаат кај нас. Кога ќе изостане тоа во голема мера како што беше случај вчера, си го покажуваат правото лице.
Јас би рекол Михо треба да го снабди Вардар со два бекови шутери, еден на лев и еден на десен бек. Не смее Вардар да се ослонува на инвалидите Ф. Лазаров и Симовиќ. Штетата што ја прават тие двајца во офанзива, останатите не можат да ја исправат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom