Фан клуб - РК Вардар

Ako Vardar i Kielce tepaat se do kraj ke imaat isto poeni.. togash gol razlika odlucuva ili megjuseben duel?

Најверојатно во Франција продолжува Киро,Ст Рафаел,Нант и слично,големи буџети имаат,јаки лиги,амбициозни проекти.
Мене ми е чудно шо Барса не му нудат продолжување на договор?:shok2:,со оглед дека по Томас,Ривера кои се деца на Барса ,и Раул, тој е звездата која има "најголем"рејтинг во екипата,огромна слобода има од Пасквал,бог и батина.
Или менуваат стратегија и мора да подмладуваат па ќе одат на создавање нова генерација,ете Палмарсон доаѓа,и Доленец ,ова се играчи под 30 години,Раул,Јиха ќе се истиснат кај и да е од тим,сите други се млади ,или пак Пасквал ќе го менуваат,или пак Киро има побарано поголема плата?:smirce:
Не ми е јасно,навистина,посебно затоа шо и тој е изгорен да игра во Шпанија,нелогичен потег,Киро версус Доленец,ехеее разлика небо и земја.
Ќе видиме како ќе оди,со вакво темпо Киро би играл уште најмалку 2,3 сезони без никаков проблем.
Најверојатно ќе изигра 1,2 сезони во Франција па потоа овде додека има сила,и потоа јасно е,ИЛИ ВО РФМ ДИРЕКТОР,ПРЕТСЕДАТЕЛ или (не дај боже)политичар(роден е за политичар:sneaky:,ќе се тепаат двете партии да го регрутираат):zloo:

Најверојатно во Франција продолжува Киро,Ст Рафаел,Нант и слично,големи буџети имаат,јаки лиги,амбициозни проекти.
Мене ми е чудно шо Барса не му нудат продолжување на договор?:shok2:,со оглед дека по Томас,Ривера кои се деца на Барса ,и Раул, тој е звездата која има "најголем"рејтинг во екипата,огромна слобода има од Пасквал,бог и батина.
Или менуваат стратегија и мора да подмладуваат па ќе одат на создавање нова генерација,ете Палмарсон доаѓа,и Доленец ,ова се играчи под 30 години,Раул,Јиха ќе се истиснат кај и да е од тим,сите други се млади ,или пак Пасквал ќе го менуваат,или пак Киро има побарано поголема плата?:smirce:
Не ми е јасно,навистина,посебно затоа шо и тој е изгорен да игра во Шпанија,нелогичен потег,Киро версус Доленец,ехеее разлика небо и земја.
Ќе видиме како ќе оди,со вакво темпо Киро би играл уште најмалку 2,3 сезони без никаков проблем.
Најверојатно ќе изигра 1,2 сезони во Франција па потоа овде додека има сила,и потоа јасно е,ИЛИ ВО РФМ ДИРЕКТОР,ПРЕТСЕДАТЕЛ или (не дај боже)политичар(роден е за политичар:sneaky:,ќе се тепаат двете партии да го регрутираат):zloo:
Да не го стават само цреп на државата па да го замрази пола држава по брза постапка.

Iskreno koj go ebat ako ojt vo Francija vo ekipi ko St,Raphael i Nant.. pa eve koga vekje ako ne go saka tolku Vardar neka odi vo Metalurg i tie imaat dobar proekt, rabota so mladi ke bidi i te kako od korist.. Inache Tomasino od kade informacijava ? Se iznervirav pm.. (n)

Кој и да е следен клуб на Кире, јасно е дека тоа ќе биде последниот клуб во кој ќе игра на сериозно ниво. Ако му е план да доаѓа во Вардар, тоа ќе го направи веднаш после Барселона. Ако потпишува за некоја од француските екипи, евентуалното негово враќање потоа во Македонија би било само симболично, нешто како играњето на Владо Илиевски во Работнички, колку да се заокружи кариерата дома, натпревари без вложување на многу напор, најверојатно во Пелистер или може дури и Овче Поле. Годините веќе не му оставаат многу избор.

Значи најголем тренд кај македонците во светот е печалбарството па така и овој , 36 години има и печалбар до крај. Отиде во Нант.
Абе дојди во Вардар да ти ебам , легенда си на нацијата па и ако избоксуваш последни 4 најдобри во Европа уште толку ќе те сакат сите. Али не бе , иљадарките еври се побитни изгледа. :facepalm:

Значи најголем тренд кај македонците во светот е печалбарството па така и овој , 36 години има и печалбар до крај. Отиде во Нант.
Абе дојди во Вардар да ти ебам , легенда си на нацијата па и ако избоксуваш последни 4 најдобри во Европа уште толку ќе те сакат сите. Али не бе , иљадарките еври се побитни изгледа. :facepalm:

Нема логика реално ова. Парите сигурно не се причината зошто Кире ќе оди во Нант а не во Вардар. Вардар е и побогат клуб од Нант, а да не зборувам што трошоците Нант/Скопје се неспоредливи.

Мислам дека главната причина е што веќе си е заживеан во Шпанија, децата таму му учат... едноставно ми делува дека е од фамилијарни причини. Нант е блиску до Шпанија, ништо чудно и фамилијата да ја остави во Барселона.

Да не зборувам што прашање е и колку бил сериозен Вардар околу негово носење со оглед дека веќе ги има Македа и Криштопанс за идната сезона.

Огромна победа ! Ситуацијава мора да се искористи, останува уште Мешков да се добие во гости, дома не смее ни да помислат на кикс. Ваква шанса за 1во место не смее да се испушти

Кој би рекол дека Фереира ќе биде клучниот џокер на ЛШ утакмица :icon_lol:

Откако влезе одбраната стана непробоита и Скубе и Балог ги снема, се вадеа на шутевите на Бодо.

Ги избушија од бековски Сегет, 15 од 21 гол им беа од бек, а рачунајте и Штербик колку одбрани имаше, страшно им функционираше бековската постава. :cuc:

Добија утакмица у која беа никакви, нападов беше катастрофален.

Колку ќе беше добро Горбок да останеше и сезонава, вака пак уште една сезона минува без константност на левата бековска. Борозан многу повреден, Канељас добар ама само добар, Деревен не го ни сметам. Пикериве исто денеска не постоеја. :eek:

Иначе од увек Вардар имал проблеми со вакви играчи ко Скубе, уште од времето кога Циндриќ беше во противнички табор и правеше вакви проблеми, после Шема првата сезона у Веспрем сам доби утакмица, Бобмач со Киелце итн...

Штербик, Дибиров и Роџерио Сени Фереира ја добија утакмицава која вреди прво место у група. (y)

Мене играта ни најмалку не ме радува. Против посериозна екипа онакво спиење на терен од 5-10-15мин ќе биде доволно за целосно да не размонтираат и пак да има плачење дека за малку ни избегал Ф4, а реално со онакви пикери и леви бекови завршниот турнир е предалеку за нас. Друг проблем е во тоа што и покрај активното вложување на тешки пари веќе 3-4 години тимот е целосно зависен од индивидуалните квалитети пред се на Штербик и Дибиров, а потоа и од тоа дали ќе му се погоди денот на Алекс или Игор/Лука. За пикерите нема што многу да се каже освен дека се веројатно најслабата тројка на пикери во историјата на ЛШ и за ова ако Сергеј е стварно заинтересиран за тоа дали РКВ ќе направи некаков успех треба цела управа на клоци да ја избрка од тимот затоа што летоска не донесоа адекватна замена за Тоскиќ, а за тројката леви бекови само ќе кажам дека моментално не му се ни до колена на Горбок кој што знаеше многу често да распали па да заврши утакмица со 7-9 голови. Од друга страна после денешнава победа ни се отвара огромна шанса за 1во место во групава и се надевам дека тоа ќе го искористиме. Правото на грешка го потрошија на многу глупав начин против Загреб и РНЛ дома и сега веќе нема никакво оправдување за евентуален кикс иако реално е да се очекува дека дома ќе немаме никаков проблем да победиме, а со Мешков во гости ќе мора да покажат заби за да се завери тоа 1во место во групата и директниот пласман во 1/4финалето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom