Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Договорот му е 1+1 година. Треба да се будали да не му го продолжат и за наредната.На Борозан нека му дадат одма нов договор. Бар за уште една година плус. Еден дечко прееска спомна дека договорот му бил со времетраење од 1 година. Ако е точно тоа нека не чекаат од управата на Вардар, нека му спремат продолжување на договорот, да не им го лапне некој од големциве па од идната сезона да фати фитиљ момакот.
Ако продолжи во ваков ритам да се развива, ќе биде тепачка за него за година две.
Ако реши/ла Барса да преговара со Гландорф како шо почна да се шушка и да му ги акни клоците на Кире јасно е дека Кирче ќе се враќа во татковината,освен ако не се решат од Барса уште да го држат,мене не ми се верува Барса да се реши да го пушта,барем не додека нема некоја повреда,цела игра ја темелат врз него,ништо чудно и тренер да го задржат..@Tomasino шо опции има Вардар за десен бек од следна сезона? Твој тип/мислење?
Ми го зема прашањето, подобро он отколку Циндриќ што го земавме.@Tomasino кај ти е Липовина бе дечко?![]()
Ако реши/ла Барса да преговара со Гландорф како шо почна да се шушка и да му ги акни клоците на Кире јасно е дека Кирче ќе се враќа во татковината,освен ако не се решат од Барса уште да го држат,мене не ми се верува Барса да се реши да го пушта,барем не додека нема некоја повреда,цела игра ја темелат врз него,ништо чудно и тренер да го задржат..
Иако и Веспрем би можел да се вмеша за него,ама покрај Ласло друг петел не пее таму,се додека е Ласло таму тешко дека некој друг ќе припари таму,освен ако не сака ЛаслоЗагреб нема шанси,барем не со оваа трансфер политика.
Ако би се враќал овде единствен кој би го плаќал е Вардар,и можеби на некој би му делувало смешно,ама тука е и Еурофарм Работник,газда Циле,таму е Благој Стефановски луѓето кои го открија Кире и нема да ме чуди да го кандисаат,имаат пари на претек,пребогат спонзор,ќе видиме,има време,мое мислење е дека додека го сака Барса не мрда отаму.
Од Балканските бекови,леваци тешко на лагер,ако сакаат пак да ризикуваат со понизок бек екстра играч е Блаж Јанц,можеби ја нема техниката на Алекс ама е доста силен физички,добар удар,плус и игра како класично десно крило,два правци за разлика од Алекс,ол-раунд играч,20 години,блескава кариера му претстои,дечкото е страшен.
Тука е Вранковиќ од Динамо,многу опасен левак,висок,со добар преглед на игра,е сеа дали е материјал за Вардар е друга работа,ама е играч кој сигурно заслужува големо внимание.
Од останата БОРАНИЈА ШебетиќИ,Бунтиќи,Копљари се виде,не се тие сериозни играчи според мене кои би правале разлика,барем не за прва опција во напад.
Вуглач беше солиден десен пред 2 сезони,ама го прелажаа Арапите и одма се истрча по парите,не не остави да видиме шо потенцијал има,доста ме бендиса тој во стилот на игра.
Исто добар според мене е Немања Зеленовиќ од Магдебург,опасен играч,вреди да игра во голема екипа,сличен стил како него има Де Толедо од Висла,и тој е многу солиден играч,и добро би се вклопил во стилот на игра на Раул.
Габор Анчин беше топ избор,ама го лапна Веспрем.не знам со кој ум замина таму тој лудакот,пред Ласло и новиот миленик на Сабате Копљар ќе зема некој минута само со Извиѓаќ Љубишки и слични екипи,за разлика од Сегед каде беше цар,ама јебига.
Русите освен Шелменко години немаат ништо на лагер извадено,суша кога се работи за десни бекови.
Шпанците исто.
А кога ќе се види дека тие се пазарите на Вардар според мене мал е изборот дефинитивно,десен бек е најтешката позиција за пополнување,за сите екипи.
Од останатите ЦИВИЛИЗИРАНИ ЗЕМЈИ,нема некој којзнае каков избор и таму,повеќе квантитет отколку квалитет,а таквите играчи Скандинавци и компанија тешко се решаваат да дојдат овде.
Можеби Рајкнинд од РНЛ е добар избор,со оглед дека нема некоја голема минутажа покрај Петерсон.
Виеде и Тонесен од Фуше,Јакобсон од Фленсбург, се солидни десни бекови,во останатите бундеслигаши нема некои екстра класа леваци,а и тие шо играат веќе долго време не мрдаат од Бундеслига,многу тешко е да кандисаш вакви играчи да ти дојдат во Македонија.
Швеѓаните веќе години кубурат,суша е и кај нив со екстра таленти,еве само Лукас Нилосн пркна малку,се други просек,кога стигна еден Цедерхолм да игра во репка јасно е до кај е дојдена работата,исто и за Данците,уште се шлепаат со Сондегард кој е постар од чинарот во Охрид.
Во Франција,не знам кај замина Валентин Порте,гледав пред некој ден ростер на Тулуз,не е таму,знам дека таму беше до лани,треба да прогуглам за него,овај е опасен играч,страшна техника,многу силен,ителегентен пред се,страшно искусен играч за неговите години.
Од другите леваци ПСЖ собра се таму,остана единствено Ди Панда од СТ Рафаел,како некое име кое вреди внимание.
Десен бек да погодиш е голема работа,ова ако го решиш си комплетирал речиси 50% од тимот,клучна позиција во тимот според мене,покрај голманот.
Него за Пелистер го спреам,идол ми е.MITKOF ZA MAKEDONSKY WARDAR!