Фан клуб - РК Вардар

Скопје никогаш немало спортска публика.Кога Вардар беше страв и трепет во СФРЈ фудбал повеќе од половината беа од другите градови.Ракомет играат ЛШ неможат да наполнат сала.Само Битола,Охрид и Прилеп можат нон стоп во европски купови да наполнат сала.
Штета главен град ,феноменални услови за работа ,добар спонзор,но....

:facepalm:

Вардар за време на сфрј си имаше 10К+ на секоја утакмица. На дербињата имаше повеќе за со партизан и ѕвезда се бараше карта повеќе ама и тогаш 90% беа скопјани. Имаше и од други делови ама да кажеш дека половина биле е смешно. Тие од провинција во голем дел беа и против Вардар, делије битола, гробари куманово и и остала багра.

Покрај Вардар и градски парк секогаш беше распродадена. Јас не се сеќавам за работнички бар еднаш да се продавале карти на денот, речиси секогаш беа разграбани тие 1500-2000 карти уште пред викендот да дојде посебно пред гостувањата на партизан и поп 84.

Штета е што моменталната ситуација со навивачите е таква каква што е и што сеуште се замараме со клубови кој неможат да си дозволат да платат сметки за да греење и топла вода.

Затоа и реков погоре стадиони и сали не се полнат со поделби на вакви и такви, со етикетирања и навреди. Навивачите треба да се обединуваат околу Вардар а не да се делат. Со 50 луѓе кои мислат дека имаат ексклузивно право да навиваат за Вардар не се полнат сали. Реков и погоре ВАРДАР е бренд нешто како што е на пример Bayern München за Германците. Затоа Вардар не може да се ограничи на мала група луѓе кои се однесуваат како татко им да им го оставил клубот. Јасно е и се согласувам дека клубот треба да има јадро на навивачка група која ќе биде тука и во добро и во лошо, и кога се горе и кога се доле, но како што гледам и тоа јадро е уништено токму поради тие поделби по разни основи.
Инаку оние што исчезнуваат и се појавуваат се нормална работа и за многу поголеми клубови од Вардар. Мене повеќе ме мачи прашањето околу она што го спомнав погоре. Зошто дел од КОМИТИ се однесуваат толку затворени кон оние кои сакат да го подржат клубот?
Јас на пример пишав и на форумот да ме информираат за контингентот карти кои се добиваат преку клубот, никаква информација не добив, како да се работи за државна тајна. И после како сакаат да се шири членството и да се полнат сали и стадиони.
Вчера на пример најголем проблем беше тоа што Македонците беа доста неправилно распоредени по цела сала, па така иако бевме доста бројни делумно се изгуби ефектот. Да беше тоа подобро организирано и да има некој човек од Македонија кој ќе ги организира тие работи по друго би било.

Imas Pravo totalno neorganizirano bese vo Frankfurt, makedonci imase nasekade rascickano po salata, da znaes i jas kade ke sedat komiti ijas ke rezervirav karta tamu, ali nazalost nemav nikakva Informacija.

Ima mnogu sto sakaat da navivaat za vardar i da bidat so komiti ali so koga ne se razbira so se pee i navivackite pesni, treba da se regrutiraat novi clenovi, kolku poveke tolku podobro a ne exkluzivcite zatvoreni za novi clenovi

Топло Македонско "добредојде"за Пена Македа..:angel:
И после не сме биле "културен-про-европски народ":oeoeoe:[DOUBLEPOST=1455635498][/DOUBLEPOST]Салата Јане Сандански ќе се преименува во ВИП Арена,вистина е,или оние на радио забегале со тревите и пијачките?:pijanco:

Последно уредено:
Топло Македонско "добредојде"за Пена Македа..:angel:
И после не сме биле "културен-про-европски народ":oeoeoe:[DOUBLEPOST=1455635498][/DOUBLEPOST]Салата Јане Сандански ќе се преименува во ВИП Арена,вистина е,или оние на радио забегале со тревите и пијачките?:pijanco:
Ја ко што чув за Борис Трајковски се збори,дека ќе се вика вип арена.

Е од κај ВИП а целата излепена со ·T··· :D

Боρис тоа :)

Не се збори, туку официјално е потпишана соработка со Оне.Вип така и ќе се вика.

Кале ќе биде Шиме, а Градски во духот на ракмовниот договор ќе се вика, ,,Мултиетничка Арена Јасир Асани" а кампот ќе добие име спрема вардаровата легенда Љамче со свое мото "Љамче Фанс, тренирајте кај нас" :drk:

А да, ќе заборавев, автоматски ќе има и нов ресторан Под Шиме :popce:

http://ekipa.mk/lajones-makedonija-i-rk-vardar-so-dogovor-za-partnerstvo/
:icon_mrgr:
Она шо го пишува на левото рамо на Вилипче е НЕГОВАТА ЖИВОТНА ПРИКАЗНА:cool:,кој му ја има среќата на овај бе...:angel:
filip-lazarov.jpg

http://ekipa.mk/lajones-makedonija-i-rk-vardar-so-dogovor-za-partnerstvo/
:icon_mrgr:
Она шо го пишува на левото рамо на Вилипче е НЕГОВАТА ЖИВОТНА ПРИКАЗНА:cool:,кој му ја има среќата на овај бе...:angel:
filip-lazarov.jpg
Човекот е вечен репрезентативец, си зема платичка која му служи само за курчење.. ех да е жив и здрав братму, да не е тој .. бог знае што ќе бидело од ВИЛИПЧЕ :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom