Фан клуб - РК Вардар

Веројатно целта е да се опстане некое време во супер лига, со цел да има колку-толку поквалитетни натрпевари, на кои полека се повеќе и повеќе млади ќе добиваат шанса. Не заборавајте дека генерацијата што сега би играла во овој тим (младинците) само ги превзема оваа управа кога дојде, а младинските категории знаеме како функционираа пред тоа. Тек за 5 години полека може да почнеме да очекуваме да вадиме се повеќе и повеќе талентирани деца

Сезонскава карта можи друг да ја искористи, ако не одам јас?
Да :) Во Англија по стадионине нема идентификација кој влага со сезонската, не па во Јане.

Колку гомна изедов за Жаре вчера, Жаре, Левче, Лино, Костески, и Пиратите од Карибите :pos:
Плус, Радовиш е мало место, личе на Лондон, во чест на Петров од Металург :pos::pos::pos:
@Vardarec 47 си ги има фамилија Манаскови, се мислевме дали и Мартинчо да го свириме, ама изгласавме дека не заслужил :icon_mrgr:
Димче си го испоштува Јовчевски, а пцовки си изеде и Начевски :icon_mrgr:
На секое викање на Лино, следеше реплика :pos::pos::pos:
Од нашиве Градимир го јадеше реметот, каква нула од голман човече :kuracc:

п.с. Ви реков дека Чурлето не е толку млад? :icon_lol:

сумливо ми беше, дека бараа лични карти при подигање :D
така е наредено иначе пола испоземаа сезонски со ЛК од мајка, вујна, стрина... :D

Веројатно целта е да се опстане некое време во супер лига, со цел да има колку-толку поквалитетни натрпевари, на кои полека се повеќе и повеќе млади ќе добиваат шанса. Не заборавајте дека генерацијата што сега би играла во овој тим (младинците) само ги превзема оваа управа кога дојде, а младинските категории знаеме како функционираа пред тоа. Тек за 5 години полека може да почнеме да очекуваме да вадиме се повеќе и повеќе талентирани деца
Greska si brat ovaa celosno izmeneta ekipa e, eden kup igraci se doneseni lani i godinava. Trencevski, Curlevski, Vaailevski, ivanovski, Andovski, Vujcic, Simic, M.Manaskov, Davitkovski, Jovcevski, Canevski, Nedanovski ovie se site doneseni vo ovaa godina dena, plus sigurno ima use nekoj od tie krilata zbaci cela ekipa e nova koa ke vidis.
Od ovie od vcera Curlevski, Davitkovski, Trencevski i toa kriloto Popovski mene najveke mi fakaat oko.

Јуниорите служат само да Манасков го учи тренерскиот занает. Срамота е на толку курчење, ни едно дете да не промовираш, и да јадеш ќутек ко Магаре од мртвион Металург.

Ма ретко кое и од децава има менталитет :гомце: не е само телесната конституција (Тоскиќ?), талентот... само уште ние во МКД се вадиме на овие фактори :D

Абе искрено добри беа вчера на почетокот, штета што Недановски како најискусен промаши 4 зицери и се одлепија овие и тоолку беше паднаа, да имаа поасален тренер, сигурно ќе беше погусто, јас дури и полошо очекував да играат, посебно во нападот, ама добри беа, цело прво полувреме правеа вишок, ама коа нема да искористиш зицери, 4 Недановски, 2-3 од линија од 6м промашија и плус пенал, и се одлепија овие “талентите“ на Лино.

Кајгана Бојс,паднаа маските,платеници на Самсоненко,где су паре?! :D
Ме загрижува Чевларот,шизофренијата му се ујачува правопропорцијално со тонењето на Минчолург.Каков гад од човек,не престанува да изненадува.Ама така и треба за овие со руските рубљи,пак нека ги канат на турнири,пак нека ги штедат резултатски а кога можат да ги уништат ко они вчера што не ја пропуштија шансата.
А во врска со Вардар "јуниор" кај што играт млади и перспективни 27 годишњаци,кај што очигледно е дека никад нема да добијат шанса во првиот тим,е безпотребно фрлање рубљи.Мерење на кој му е поголем,без никаков концепт.А од друга страна пак и толку ни е капацитетот,ако се земе во предвид дека сме една од нај антиталентирана спортска нација во Европа.Единствена светла точка во спортот ни е надалеку прочуената академија од аутокоманда,чии што таленти ги бараат дури од Веспрем :D

Greska si brat ovaa celosno izmeneta ekipa e, eden kup igraci se doneseni lani i godinava. Trencevski, Curlevski, Vaailevski, ivanovski, Andovski, Vujcic, Simic, M.Manaskov, Davitkovski, Jovcevski, Canevski, Nedanovski ovie se site doneseni vo ovaa godina dena, plus sigurno ima use nekoj od tie krilata zbaci cela ekipa e nova koa ke vidis.
Od ovie od vcera Curlevski, Davitkovski, Trencevski i toa kriloto Popovski mene najveke mi fakaat oko.

Знам дека еден куп играчи донесоа, поентата ми беше дека кога дојдоа, наследија тоа што имаше. За да почнат да вадат играчи од младинска школа, треба да се работи со нив правилно од мали нозе, не можеш да очекуваш од генерацијата што ја наследија да искочи класа играч. Затоа и донесоа по некој искусен играч (за нашава лига) и по некој млад од другиве клубови, колку да направат клуб кој ќе игра во Супер-лига, па сега со школите што ги развиваат низ цела земја да почнат да селектираат таленти и со правилна работа со нив за некоја година да видиме некој од нив и во прв тим. Сега за сега, рано е да очекуваме некој од младинска школа да се приклучи во прв тим. Прашање е само дали и колку се работи правилно и каков стручен кадар имаме..

Знам дека еден куп играчи донесоа, поентата ми беше дека кога дојдоа, наследија тоа што имаше. За да почнат да вадат играчи од младинска школа, треба да се работи со нив правилно од мали нозе, не можеш да очекуваш од генерацијата што ја наследија да искочи класа играч. Затоа и донесоа по некој искусен играч (за нашава лига) и по некој млад од другиве клубови, колку да направат клуб кој ќе игра во Супер-лига, па сега со школите што ги развиваат низ цела земја да почнат да селектираат таленти и со правилна работа со нив за некоја година да видиме некој од нив и во прв тим. Сега за сега, рано е да очекуваме некој од младинска школа да се приклучи во прв тим. Прашање е само дали и колку се работи правилно и каков стручен кадар имаме..
Епа таква гернација е Вардар 2, што ќе играат дечките во втора лига, и мислам дека ако не почнат да стангираат ќе се покажат некој од нив, таму се Кизиќ, Ончев, Јаги...(којзнае како беше) не знам пикерчето Арсеновски дали е таму, лани последанта со Радовиш растурија он и Кизиќ, ама он е 98 помал е малце, сеа не знам дали ќе го играат со овие вардар 2 или ќе игра со неговата генерација.

Скоро 8 години го печи занаетот Пепсата,слабо некако...:giggle:
Според мене,никогаш нема да биди тренер од Пепи,прво и прво нема интелегенција за тренер,второ нема трпение,трето нема имагинација за нови тактики,игра во одбрана-игра во напад со човек помалку(со маркер)со два пикери,со менување позиции и слично-со еден збор за акции,четврто не е педагог како Вујо на пример,па да го почитува цела екипа,петто нема харизма за тренер и за него да гинат играчите,шесто нема однесување на терен,има кратка жичка и исклучува кај играчите,кај судиите,не е смирен воопшто,седмо тој е тренер за некоја екипа со готови играчи во послабо првенство,каде не би се забележело шо тренер е,а вака кога треба да извади играчи или да води екипа од која се очекува многу се губи,затоа и го шутнаа од Металург речиси по еден месец и нешто,осмо абе не го бива:pos:...
Беше голем играч,ама за тренер треба многу повеќе од тоа да си најдобар стрелец и шутер во екипа,треба УМ...:icon_mrgr:

Браво, значи ќе се навива :aplauz:

https://www.facebook.com/KomitiZapad87/posts/890041391050147

Ќе го издвојам делот за Рк Вардар

РК Вардар...Нашата гордост...Нашиот сон за освојување на Европа...
Нема да дозволиме името Комити никој да го понижи или омаловажи, бесплатните влезни билети за натпреварите на Вардар кои јавно ни се нудат не се причина за нашето присуство покрај нашата љубов, во тој контекст децидно ги одбиваме! Бараме истите да си ги купиме, од билетара. ‘Великодушноста’ нека се покаже на друг начин, не газејќи врз нашата чест, предлагаме средствата клубот да ги намени за развојот на младите категории, за едукација што значи името Вардар во Македонија, да им се вреже на новите генерации духот на вистинските вредности на националната свест, безкомпромисност, некорумпираност...можеби некој од нив некој ден ќе биде на челото на ФФМ.
Повикуваме сите оние кои ќе бидат на отварањето на сезоната во ЛШ во Јане Сандански, да грмат од сите страни, да ја продолжиме традицијата на суверено владеење на домашниот терен, тлото под нозете да се им се тресе на сите оние кои ќе стапнат во нашиот храм.
РК Вардар – РК Пик Сегед почеток 17:30ч. Веднаш по фудбалскиот меч!

Незнам што е ова што ми се случува, но кога игра Вардар тотално полудувам!!!

:bravobe:

Која е поентата на вардар ЈУНИОР ако повеќето од играчите се 22+?
Подобро да ги играме децата од рк вардар 2 плус двајца тројца поискусни (ил капитано, јовчевски, бутинот) него испуканиве пушки.
Да ови тројца што ги наброја се веке дедовци Чане 27 ,Бутин и Јовчевски 28-29 останатите се сите околу 21 до 23 г. Во припремниот период беа многу подоври додека дедовците беа одсстни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom