Фан клуб - РК Вардар

За џабе тепаа пат, си направија курташак самите на себе, ебате тоа мулињта.

Мала е веројтноста оваа сезона да се направи во ЛШ нешто повеќе од учество на фајнл фор. Со Сеха се изглупираа, и на крај на сезона ќе се фалат со домашното првенство и купот во конкуренција на Зомимак. Успех шо да ти кажувам

Сакаш да кажеш дека не направија успех сезонава?

Шо ве гледам чудни, абе 5 коефициент беше да победи Мешков. Можда и више. Мора некако вложените пари да се вратат :icon_lol:
Кога ќе прочитам ваков муабет инстантно пролив ме фаќа, немој и ти да почнуваш со заговори, жити се :D

Овој натпревар беше вистински испит за второтимците во Вардар, затоа што во моментов СЕХА лигата не ни е приоритет. Во најлош момент имаме фајнл фор во СЕХА и клучни натпревари против Киелце во ЛШ. Тоа што го натера Раул да излезе со ваков тим, сепак мислам дека е фактот што дури и да го миневме Брест Мешков, во финалето Веспрем ќе не демолираше на нивен терен. Мислам дека ни со прв состав немаше шанси во моментов да им се спротиставиме, со оглед на тоа што повеќето од ракометарите се со мислите во ЛШ.
Не сакам да вадам муабет како Червар дека лигата е небитна, сепак премногу им се имаме израдувано на двете титули во минатото, ама во моментов е факт дека не мораше да играме со прв тим за да не ризикуваме повреди на поважните играчи за дуелите со Киелце. И пак ќе кажам, да не се играше фајнл форов во Унгарија, можеби можевме да запнеме, ама вака, дали втор,трет или четврт, најмалку е важно.

Тоа што е поука од утакмицава е дека вториот состав на Вардар во моментов е нешто послаб од просечен учесник во ЛШ. Со оглед на тоа што Брест не демолираше и на нивен терен, а со комбиниран состав освен против Металург, не брилијиравме никаде , заклучокот е дека да ја имавме истата екипа од времето кога Вујо ни ја врати титулата, ќе бевме само статисти во Европа, ќе му гледавме во грб на Металург и ќе се молевме дерби мечевите да бидат во период кога они имаат густ распоред и со сите сили ќе атакувавме на СЕХА лига. Ова беше можност за сите останати да покажат дека треба да бидат задржани во клубот, и реално потфрлија...
Ова особено важи за голманите кои премногу ноншалантно го сфатија мечов, практично не отпишаа од секаква борба за финалето.
Прибак почна убаво, ама потоа се загуби. Столе топло-ладно со уште еден глуп црвен картон, Марковиќ цело прво полувреме не доби употреблива топка, Терзиќ очаен денес, а одбраната без Абутовиќ беше Швајцарско сирење. Растворцев е ужас кога треба да е лидер на одбраната, така да не знам што би правел он уште сезони во нашиот дрес... Треба да биде прв за добивање на шут карта.
Премногу ни зависи од играта од ракометари како Штербик, Душебаев, Карачиќ, Дибиров, и секако Иле во одбраната...
Паметен потег беше на Раул што почна со ваков состав, што им даде шанса да заиграат во важен натпревар, и играчите мораа да ја искористат шансата. Некогаш многу помотивирано знаат да одиграат резервите на вакви наптревари, отколку првотимците кои со мислите веќе се во многу поважно натпреварување...

Здравје, да се одигра уште еден меч против Загреб, убаво би било да тепаме и да освоиме трето место, па после нека се насочат целосно на Киелце...

Па ако не се пласираат на фајнл фор, според мене ќе е неуспешна. За мене после лани четвртфинале не е успех. Бев за отказ на Раул случајно ако испаднеа. И Банално оправување е се чуваат за ЛШ. До лш има уште две недели, за тој период ќе испушат по десетина кутии цигари и еднаш два пати сигурно ќе се начукаат, зошто нели се чуваат.

Не само тоа,туку дури и да влеземе на Ф4 во ЛШ,и да завршиме четврти би било брука невидена :) Све е више џабе,кога ја испуштивме Сехата,катанец да се стави одма :(

Па ако не се пласираат на фајнл фор, според мене ќе е неуспешна. За мене после лани четвртфинале не е успех. Бев за отказ на Раул случајно ако испаднеа. И Банално оправување е се чуваат за ЛШ. До лш има уште две недели, за тој период ќе испушат по десетина кутии цигари и еднаш два пати сигурно ќе се начукаат, зошто нели се чуваат.

Вардар е во најдобрите 8 клуба во Европа и тоа за тебе не е успех? Цела сезона ја играме со една бековска постава, Душебаев игра цели 60 минути и играме без класичен одбранбен играч, Прибак 10% го дополнува Игор сезонава, а на лев бек го имаме само Горбок, среќа барем во одбрана што го имаме Иле, а и за Горбок свесни сме дека беше на ниво на Фичо до утакмицава со Висла кога распали. Брумен е надвор од форма, а Шишкарев се труди колку што му се можностите во моментов...Со 2, ајде да речеме и 3 асални бека ги плеснавме и Французите и Швабите во група, ја демолиравме Висла и повеќе шанси имаме во моментов и од ПСЖ за на Ф4, а ти викаш не ни е успешна сезонава...Зошто не сме земале Сеха лига, која се знаеше уште на почетокот дека е печена за Веспрем сезонава...И досадни се веќе муабетиве дека пушеле и пиеле, тоа го прават и светски фудбалски ѕвезди па пак се меѓу најдобрите...

Вардар е во најдобрите 8 клуба во Европа и тоа за тебе не е успех? Цела сезона ја играме со една бековска постава, Душебаев игра цели 60 минути и играме без класичен одбранбен играч, Прибак 10% го дополнува Игор сезонава, а на лев бек го имаме само Горбок, среќа барем во одбрана што го имаме Иле, а и за Горбок свесни сме дека беше на ниво на Фичо до утакмицава со Висла кога распали. Брумен е надвор од форма, а Шишкарев се труди колку што му се можностите во моментов...Со 2, ајде да речеме и 3 асални бека ги плеснавме и Французите и Швабите во група, ја демолиравме Висла и повеќе шанси имаме во моментов и од ПСЖ за на Ф4, а ти викаш не ни е успешна сезонава...Зошто не сме земале Сеха лига, која се знаеше уште на почетокот дека е печена за Веспрем сезонава...И досадни се веќе муабетиве дека пушеле и пиеле, тоа го прават и светски фудбалски ѕвезди па пак се меѓу најдобрите...
Свесен си колку се вложува во нив? Глава во вреќа ставам дека рк Вардар е во топ 5 екипи со најмногу вложени финансиски средства
Лани се пласираа во четвртфинале и со оглед на противниците кои се помина беше огромен успех. Ама за оваа сезона да го тврдиш истото е смешно. Очекувано беше четвртфиналето.
Ај ако не нека испозимаат светски играчи на сите позиции и да станеме проект како Псж

Во Германија се вложува х100 па имаат само 1 тим во најдобрите 8. Спрема нивните вложувања сега требаше барем уште Рајн Некар и Фленсбург да се борат за Ф4.. :) Не можеш така да гледаш и во ФК се вложува па на дерби губат бодови во Скопје од играчи што земаат плата на просечен работник во државава, а не фудбалер...Да испаднеа немаше да биде успешна, вака и те како е успешна сезонава, се повеќе би било изненадување за мене, зошто сепак ќе биде најголем успех за македонскиот ракомет. Не треба да се носат светски играчи на сите позиции, ама реалноста е таа дека ние сезонава ја гураме со 2 офанзивни и 1 одбранбен бек. Ете следна сезона со Македа и Деревен друго ќе биде :)

Зафркаваш брат сеа и ти. Со една бековска постава играме цело време и пак завршивме пред Рајн Некар Ловен.
За фајнл фор ти требаат барем по двајца врвни играчи на секоја позиција и среќата да те посака. Види ги составите на ПСЖ, Кил, Барселона, Веспрем па и на Киелце. Ние за сега според состав припаѓаме во најдобрите осум. Ако успееме да ги плеснеме Киелце(за ова не посака среќата) тоа ќе биде огромен успех.

Од идната сезона е друго бидејќи цела нова бековска постава ќе добиеме. Иако Македа или Деревен не се играчи кои се да речеш класа над Душебаев и Деревен, пак добиваме на ширина. Единствено незнам што ќе биде со средниот бек.
Покрај тоа, ја би им дал шут карта на двајцава резервни голмани и би донел некој од тие млади шпански голмани. Има огромни потенцијали меѓу нив.

Џамбо, Диви, Растворцев, Лац, Петриќ па и Чипурин за мене се вишок во екипава, на нивно место младите Ивановски и Чаневски (друг нека најдат се заебавам :icon_mrgr:) Деревен и Македа си се таман, Марсениќ не знам дали има шанси да се донесе веќе + обавезно среден бек, Циндриќ ќе беше кец на десетка, ама појма немам дали и игра ракомет воопшто дечкото... :unsure: И на овој состав пак би требало да има место за Прибак, не можам да ги разберам, веројатно веќе имаат договорено некој играч за овде, а Немања не сака да биде трета опција, ма да нашава управа знае да изненади секогаш...

Aма фина колумна, право по нос.

Мене лично желба ми е СЕХА до крајот на деценијава да стане Бундеслига а Ф4 баш како што вели "мини-Келн". Не ми се свиѓа ваков однос кон лигата со огромен потенцијал. Па на крај краева доаѓаме како шампиони мајку му стара.

Не е фер спрема фановите кои гледаа на телевизија, не е фер кон другите тимови и на крај не е фер кон Веспрем и тие што платиле карта. Ги гледав сликите и како го спремаат Ф6, Дечките стварно се потрудиле се тоа да изгледа светски и да го организираат на највисоко ниво.

Абе нека јадат бубрези колку сакаат, си имаме тернер тој одлучува што како, како што и он одговара после за тоа што ќе се случи.
Овие четнициве, ќе кажуваат ли кој да ни игра. Па не е прв пат да не брани Штербик во лигава, на колку утакмици не беше ни во состав. Си имаме три голмани, нормално дека секој треба да добие шанса да игра, тоа што овие не фатија ништо е сосема друга работа.
И јас се нервирав што не победивме, ама тоа е спортот, малце несериозно да влезеш во утакмциата и ја губиш. Па како пишуваат како Вардар да изгубил со 15 разлика и демек намерно пуштил, а Вардар цело време беше блиску до Мешков, им се доближивме и на -2 со таква игра. Па гледам тука пишувате замените ни биле подпросечни, па дури и ги направивте послаби од анти талентитне на сељацине.
И кога ќе ја видиш таа екипа, на некоја посериозна утакмица како гази, тогаш се многу јаки.
А да пиашт дека тие четничктие екипи се вистински шамар за Сеха лгиата, ил итоа не знаат, тоа не им одоговара, што такви боси екипи учествувааат во ваква лига, па јас како што им забрнаија на црногорциве така и на нив би им забранил екипи да им учестуваат, кога ќе средат некоја екипа, барем културна што нема да служи за гол разлика тогаш да може да играат.

Заради реномето на клубот требаше да се игра и иде на победа. Аман веќе од калкулации ќе научиме ли дека за да бидеме најдобри треба сите да ги победиме. ОК што не донесоа неколку играчи кој беа поштедени ама тоа не значи дека другите што беа на паркетот требаше да се однесуваат ко туристи. Голманите се тиња, и требаше да се земе Станиќ очигледно ни треба асален втор голман. Го имавме во Скопје на тањир го изигнориравме изиграваме изиграваме а пак на крај зедовме/ќе земеме неколку екс играчи од металург. Крајно време е да се среди екипата, да се направи компактна екипа со по две солидни опции на секоја позиција.

Абе океј си е нивниот текст, се трудат да ја направат лигата поексклузивна, да стане на рамниште на Бундеслигата, и на крајот шампионот од минатата година, во фајнлфорот ти доаѓа со комбиниран состав :icon_mrgr:
Од друга страна нема што да ни замеруваат, и воопшто не е точно дека ние НАМЕРНО сме загубиле. Едноставно си имаме приоритетна листа, а таа во моментов вика дека ЛШ>Сеха лига, и не ни е потребен ризик со повреди пред најважните дуели во сезоната.
Од друга страна овој состав на Вардар секако играше во поголемиот дел од натпреварите во оваа сезона и заслужиле да изиграат и во полуфиналето. Тоа што не успеаа да го совладаат противникот е друга работа. Мечот во голема мерка беше решен со тоа што ние имавме катастрофални голмани. Да беше Штербик на голот, сосема друга приказна ќе видевме. Не бевме до толку очајни на теренот, колку што голманите не фатија топка.
Зошто не влезе Штербик е тактичка замисла на тренерот. Ако тој ги земал Диви и Милиќ за овој меч, тогаш фер е да им даде целосна шанса и на двајцата. Пак тука доаѓа до израз приоритетната листа. Штербик ни треба за ЛШ, а на Диви и Милиќ им требаат компетитивни натпревари од овој тип, за во случај да Штербик ако нема ден во ЛШ, некој од нив двајца да го замени, а тоа да не му биде прв меч од таков карактер во сезоната...
Пак ќе повторам, голема улога тука имаше и фактот што Веспрем се подобри од нас на нивен терен, во каков и состав да играме. Подобро да изгубиш во полуфинале, отколку во финале со Веспрем да не направат сарма :icon_mrgr: Да се играше фајнл форот вон Веспрем, сигурно посериозно ќе атакувавме...

Кога ваквите експерти ќе успеат со 10 играчи да извадат резултати како што вади Раул ќе имаат право на збор, а до тогаш може само да лаат.
Инаку како и да ја вртиме пак на крајот за ваквите Раул ќе излезеше крив.Ако Вардар победеше, а загубевме еден од клучните играчи Карачиќ,Душебаев,Штербик и Горбок до негде заради повреда тогаш Раул ќе беше крив затоа што не ги одмарал и ги форсирал пред најважниот меч од ЛШ.Ако се реши да ги одмара како што направи вчера тогаш пак е крив затоа што пазете....намерно изгубил. :pos: Не знам што треба да се случи за некој да сфати дека втората постава на Вардар не е ништо подобра од првата на екипи како што се Мешков или Загреб.На крајот на краиштата не знам што толку се замараат со тоа што Вардар испаднал и од каде им е заклучокот дека ние сме МОРАЛЕ да победиме и да играме во финале.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom