Фан клуб - РК Вардар

Веќе кога го договорија за идната година, би можел да го одврзе руското кесе уште малку за обесштетување и да го донесе уште за оваа сезона овој фин момак.

Jorge+Maqueda+Peno+Olympics+Day+2+Handball+zEnrJ3Gq27Fl.jpg

По мене поквалитетен, побрз и појак од Марковиќ. И очекувам да стане еден од најдобрите бекови во светот многу брзо, и веќе е на патот натака. Феноменален тандем со Дујшебаев би биле.

Инаку за Столе нема шанси во теорија дека некогаш би отишол во металург бидејќи таму за малку и прерано ќе му ја завршеа кариерата.

Меѓутоа, треба да се среди оти на добар пат е да си ја заврши кариерата на 28 години имајќи во предвид каков живот тера.

Абе не ја знаете вие приказната за Столе и Металург. Попрво ќе отиде у РК Шљога да игра ако постои него ли таму. Башка потпиша договор.

Ова нешто слично како Kevin Großkreutz кога изјави дека ако син му некогаш стане навивач на Шалке јавно ќе го отсинил.
Столе дете на Вардар ли е или е „посвоен„?

Ова нешто слично како Kevin Großkreutz кога изјави дека ако син му некогаш стане навивач на Шалке јавно ќе го отсинил.
Столе дете на Вардар ли е или е „посвоен„?

Ракометната кариера ја има почнато во металург од каде што на чело со Лино Червар е избркан.

Значи не избркан како што беа "избркани" Наумче, Велко и другите за три пати поголеми пари туку беше шутнат на страна и избркан.

Мислам дека кратко изигра една сезона во Романија, и после Вујо го прибра во Вардар, останатото е историја :)

Абе он што сака нека има во рака, коа е пичица, нежен таков играч не ни треба ќе го удрат малце одма се жали на пвореди. И плус викаш ако му оставиш простор па ти и на Терзиќ ако му оставиш простор 90% е гол, ама работат е кога не ти оставаат простор што играч си. Ама реков кгоа нема кој друг да дојде нека го довлечкаат колку да имаме за повеќе ротација и поразновидна игра.
Марковиќ е подобар избор од сите десни бекови кои ги имаме, затоа што игра во два правци.
Душебаев нема врска од играње одбрана, Терзиќ освен што има јак шут, другото е просек играч за во напад и слаб во одбрана. Петриќ е добар во одбрана и убедливо најдобар одбранбен играч од сите десни бекови кои ги имаме во моментов, но само во споредба со нив, инаку он би влегол во категорија просечен одбранбен играч, а со годините просечен ќе биде и во нападот, иако пак подобро би знаел да си направи позиција од Терзиќ (само што Терзиќ па од место има подобар шут).

Марковиќ е играчот кој на нас ни треба, бидејќи игра цврсто во одбрана, а во напад има одлична шутерска завршница.
Има подобар шут од Терзиќ и би го надополнил она што ни фали со Душаебаев. Душаебаев е брз и пробивен, знае да изненади и со шут од далеку, но во мечеви кога нема да имаме идеја, го нема она што го има Марковиќ, да распали од секаде. Плус што Марковиќ ќе игра одбрана, за разлика од Душаебаев.

Ако дојде Марковиќ тогаш Петриќ е оној кој треба да лета од тимот, и не знам зошто му го продолжија договорот искрено, освен ако не рачунаат да не носат ниеден десен бек. Доволно ќе беше да се задржат Душаебаев и Терзиќ кај кого има простор за напредок и да се донесе десен бек кој ќе игра во два правци и ќе има карактеристики да е бек шутер и да е добар во одбрана. Тука спаѓаат Марковиќ, Кристофанс итн :)

Го држеа заложник Столе, ем не му даваа шанса, ем не го пуштаа да си оди, го шетаа по Романии, тренираше само, не играше, мораше сам да се одржува во фитнес, на кеј... Многу стресен период беше тоа за него. Се поради тоа што Лино олмајти виде дека Димовски е боље подолгорочно решение од него и така, како што вика Не Сум Ја, останатото е историја :)

Ако дојде Марковиќ тогаш Петриќ е оној кој треба да лета од тимот, и не знам зошто му го продолжија договорот искрено, освен ако не рачунаат да не носат ниеден десен бек. Доволно ќе беше да се задржат Душаебаев и Терзиќ кај кого има простор за напредок и да се донесе десен бек кој ќе игра во два правци и ќе има карактеристики да е бек шутер и да е добар во одбрана. Тука спаѓаат Марковиќ, Кристофанс итн :)

Ако потпише Марковиќ тогаш според мене Терзиќ е оној кој што треба да лета од тимот.Реално гледано нема потенцијал во него за да биде играч на тим кој што атакува на титула во ЛШ.Од друга страна Петриќ е доста важен играч за Вардар и тоа најдобро се виде кога се повреди при крајот на оваа сезона.Кај него можеби проблем се годините,но ако се држи како што се држеше оваа сезона тогаш би бил и повеќе од супер замена за Марковиќ ако дојде и Душебаев.Да играше Душебаев во два правци тогаш можеби ќе немаше потреба од Петриќ,но ако дојде до повреда кај Марковиќ тогаш многу подобро е да го замени Петриќ на важна утакмица и да игра во два правци отколку да влезе во игра Терзиќ и да се исплаши од името на противничкиот играч.

На тимов му фали само уште десен бек што ќе игра во два правци (се надевам дека ќе биде Марковиќ) и трансфер пазарот може да биде затворен.Оние вести кои што го поврзуваат Вардар со играчи како Палмарсон и останатите ѕвези мене искрено ич не ми се свиѓаат затоа што не сакам Вардар да наликува на ПСЖ т.е да има еден куп ѕвезди во тимот и никакви резултати.Со доаѓањето на господин господин Арпад Штребик голманската позиција одлично се покри и сега уште ако дојде Марковиќ нека стават крај на пазарењето и нека се фати Раул за работа и нека го воигра тимот до максимум.

п.с Секако е потребен и играч што ќе го замени Раковиќ на крило и тоа е тоа. :)

Абе остајте тоа, му го осудиле другарчето на Столе :D

А леви бекови догодина ни се Растворцев и Гorбок ?

И Ненадич од Висла воопшто не би бил лош избор за десен бек,јас и би го земал него пред Марковиќ зошто не се плаши да земе се во свои раце.

Штета само што нема да има место за Куковски.

А леви бекови догодина ни се Растворцев и Гorбок ?
Фичо и Блаженко. Со тоа што според мене Растворцев ќе игра стрикно одбрана. Горбок ќе биде прв избор заедно со Фичо и Блаженко кој сезонава во ХСВ играше повеќе во одбрана.

И Ненадич од Висла воопшто не би бил лош избор за десен бек,јас и би го земал него пред Марковиќ зошто не се плаши да земе се во свои раце.

Штета само што нема да има место за Куковски.
Чекај нели имаше маубате нешо дека Ненадич веќе е договорен? ова уште кога беше потврдено за Горбок ?

Ако потпише Марковиќ тоа би било одлично и веќе на секоја позиција би биле одлично покриени и нема да ни требаат други трансфери... е сега ако дојде Марковиќ на таа позиција ќе ги имаме Душебаев кој е одличен играч и уште многу ќе напредува.. но од друга страна во одбрана е катастрофа,за разлика од Марковиќ кој и одбрана и напад игра добро,тука е и Петриќ кој е одличен за одбрана, исто така и Терзиќ кој освен добриот шут не гледам ништо повеќе во него... така да ако потпише Марковиќ, јас на Терзиќ би му давал шанса само во сеха лига и тоа со некој полесен противник и во домашното првенство... додека за ЕХФ/ЛШ би играле со Марковиќ,Петриќ и Душебаев.. од кој последниот би играл само во напад.. а во одбрана би можеле да ротираме со Петриќ и Марковиќ.

Ако има ставено потпис на договор со Вардар тогаш замената за Лука е најдена,но мислам дека не е уште официјално со него и затоа пишав.Ако грешам нека ме поправи некој. :)

Ако има ставено потпис на договор со Вардар тогаш замената за Лука е најдена,но мислам дека не е уште официјално со него и затоа пишав.Ако грешам нека ме поправи некој. :)

100% ќе потпише целава сезона воопшто не ни имал тим не верувам да е нешто многу пребирлив,Раковиќ не требаше да биде избркан за него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom