П
Пљампач
Гостин
Требсше двете екипи да си заминат.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема врска времето.Ебати ушлинот глуп, кој кур бараа на отворено на ова време.
Од утре треба да ги пуштат каррите во продажба... Требаше да има некоја промена за оваа сезона со системот за онлајн продажба, поради негодувањата од минатата сезона, па можи за овој меч да нема опција за онлајн купување.Се знај бе кога ќе пуштат карти за со Мешков, како ќе оди продажба едно др?
Павле* братПетар изигра мн малку на 4 утакмици едвај 20 мин дали напредокот на Марио има удел во тоа но Петар влегува во дуели со доза на несигурност. Ја нема таа експлозивност ко лани. Дали системот не му одговара или нема кој да му прави притисок незнам очекувам мн од него.
Можеби Суси ќе можи на среден да игра и да биди плус опција шо ќе надополнува, нели се води и како лев/среден?Првиот впечаток е би рекол повеќе позитивен од негативен.
Да одиме со ред.
На голман мислам е добро екипирана екипата со Лесјак и Кизиќ. Лесјак е топ избор за екипа од ваков ранг. Кизиќ е уште млад, се развива постепено, нема константност, но знае да има блесоци во клучни моменти. На медитеранските беше одличен. Непотребно се крева фама за трет голман. За трет голман може некој ептен млад да се регистрира чисто за секој случај, во нормална ситуација нема никогаш третиот да заигра, дури и да се повреди еден секако вториот ќе брани 60мин. Мислам бланапредок во од ос на лани.
На лево крило нема ниту еден одличен избор, но мислам конкуренцијата ќе си го направи своето и би требало еден да се издвои од триото како најдобар. Мотивација за да се борат секако сите тројца ќе имаат. Јас типувам дека Кузманоски и Ојлески ќе се изборат, а Маџовски ќе направи трансфер, но ништо чудно и да испадне поинаку. Благ напредок во однос на лани.
На десно крило Костески/Радовиќ е добро дуо. Се надополнуваат, има комбинација на младост и искуство, напад и одбрана. Таман за моменталните потреби на екипата, нелогично беше да се трошат плус средства тука. Слично како лани.
На пикер очекувам да бидат подобри сезонава. Василев е најмалку на ранг на Н.Маркоски а можеби и малку подобар како пикер за два правци кој огра главно одбрана, а Пешевски е дефинитивно класа над Граџан, ќе отвара доста простор за бековите бидејќи неизбежно ќе мора еден до двајца ви директен дуел да го чуваат. Подобри од лани.
На десен бек Хосни и Валковски е добра комбинација. Добар микс, еден е повеќе финишер/шутер, другиот е подобар додавач/креатор. Голем прашалник е формата на Велковски после повредата (мислам треба да се врати есенва). Ако е Велковски ок, ќе бидат подобри од лани, ако не слични. Хосни иако знае да влегува во грешки и историски знае да биде малку неинтелигентен играч, сепак е доста добра комбинација од шутер и атлет. Со оглед дека нема класичен офанзивен лидер сезонава има шанси тој да е најдобриот стрелец на екипата (без пенали). Подобар играч на десен бек тешко можеа да регрутираат реално со оглед на буџетот.
На лев бек Суси и Сери vs Мандалиниќ и Обрадовиќ. Мислам дека слично ќе биде како лани. Малку послабо во напад, но подобро во одбрана. Со оглед на промената на тренер и систем подобро би требало да се вклопи новото дуо (Мандалиниќ и Пешевски ќе беше невозможно да играат истовремено кај Валтер). Има ротација тука за 60 минути јако темпо во два правци да се игра. Кукуловски и Павле Атанасијевиќ исто се плус ротација тука. Ѓорговски е многу попаметно да биде во двојката.
Е на среден бек е клучот за дали клубот ќе биде појак, послаб или сличен како лани. Од сите засилувања најмногу страв имав за Дејвис јас (не знам зошто имаше најголем оптимизам за него на форумот). Кариерата очигледно му е во надолна линија. Физички сеуште се држи иако е 30 и неколку, ама некако невклоплив е во тимот моментално. Делува како недефиниран играч, што не знае кои му се можностите ниту што треба да игра. Се надевам ќе се подобри со уигрување оти ова е полошо и од тоа што очекував (а јас не бев фан уште од старт). Танкоски делува многу подобро од лани. Имаше грешки, но се на се со ваква игра заслужува најмалку 20тина минути во ротација. Проблемот е што моментално нема асолен стартер и Танкоски сакал или не е клучен играч во екипата. Голема шанса за него се следните месеци. Малку сум загрижен Павле да не заглави на клупа. Ако Дејвис не го бива јас би го исфорсирал Павле макар и грешел. Ако не планираат да го играат поарно во двојката да го пуштат. Во оваа фаза од развојот мора да игра барем 20 мин по натпревар и тоа против тешките противници.
Се на се има шанси да биде подобра од лани иако бев скептик искрено. Сепак загубата на Периќ пред се ќе биде тешко надоместлива, на сите други позиции се слични или подобри но без главен мотор на среден бек не знам кои се лимитите. Сепак само трошење на пари безвезно нема логика, не треба плус играч туку замена за Дејвис. Ќе видиме дали е тоа можно... Во секој случај екипата мислам развива идентитет на динамична игра во два правци, микс на скандинавски и француски ракомет што мислам дека е многу позитивен старт.
Mizerija