Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
napredok e sto ovoj pat ne ni se fatija racete i ne izgubivme 8 razlika...
derbito pocnuva da zalicuva na derbi!
prv pat posle 15 godini vidov pelister da igra odbrana, kukoski i markoski topea se sto fatat vo vtoroto...
presudija veteranite na vardar od tie evropski tituli so svoeto iskustvo... dobro e sto se poveke se retcat ke ostanat samo djibirov i stole, ovaa godina bese cupic nositel, bez nego nema da bidi isto.
tankovski izigra maestralno bese nas najdobar igrac, sega mi e jasno zosto se maci cela sezona... treba da igra ne da bidi rezerva...
velkovski ja resi rabotata so nekolkute izgubeni topki... no i maras se izgubi uste poveke...
me raduva sto bevme ramnopravni na makedonski pogon.
za utakmicata bitola najbitno e da pobedime, da se skrsi malerot, da trgni rabotata...
i sega citam filipce kaza mozi na site manifestaci od utre 30% kapacitet...
ako mozi gledaci ke bidi interesno :D

Napisav pred nekolku meseci - koga go prodolzija dogovorot so Babic i go promoviraja nivniot koncept za kostur od MKD igraci + nekoj dobar stranski rakometar. Moeto mislenje bese - Kategoricno NE za vakov koncept..pak ke povtoram moe mislenje...
ZOSTO ? - Ako sakame da bidime nekoja baza na reprezentacijata i vecno vtori ili treti, togas OK..ako toa e vizijata na nasiot presednik
MOJATA ZEBA I VIZIJA - Sampioni
Nie vo stavrnost i gi imame sobrano najdobrite MKD (mladi) igraci vo momentot - toa e toa sto mozi da go ponudi Makedonija - kvalitetot e toj - plafon..rezultati - vidovme vcera i minatata utakmica, tolku e nivnata sila...
Protiv sum i za bitolski igraci po sekoja cena (treba igraci koi se spremni vo momentot, bez razlika dali se od Pribilci ili Bitola ili Spanija) - ZNACI kupi cetiri pet magarinja bekoj, stranski kvalitetni, dopolni so nekoj nas ako tolku ste zapnale i atakuvaj na titula....Realno nas mnogu ne kosta i vtoriot tim (Eliminiraj go ( neka se natrpevaruvaat vo vtora liga ili mladinci) i so tie pari i manekenite nasi ( koi za nasi uslovi zemaat solidni primanje) donesi barem pet sest kvalitetni stranski zasiluvanja...
BABIC - posebna prikazna..izguben vo vremeto na ucitelot Cervar...Jovic e daleku posovremen trener, nametma skandinavski tip na igra..toa nas ni treba...brz,moderen rakomet..
- Se izgubi dva pati na odnapred na poznata formacija na protivnikot - tajm autot (monogu gi respektirate, ne se plasite tolku - me potseti na legendarniot Cane - igrajte ako vi se igra i daj Boro izvaj edna od onie tvojte)
- So Metalurg go slusav tajm - autot (insistirase da dajme uste 2 gola do poluvreme - vodevme 8, da bile 10) - ZOSTO?????? Ne znaese deka so Vardar ima revans i resava gol razlikata - isto ke bese poraz od 8 ili 4 gola? Togas mrtov laden.....Se poveke imam vpectok deka taa utakmica sakaja da ja izgubat so sto poveke razlika - od X pricini koi mu gi nametna upravata (znaat deka ako bidime sampioni ke treba nova sala)
- VARDAR - toa sto tie uspeaja da go napravat, niedna Mkd ekipa vo narednite 100 godini nema da go napravi,,dvokraten evropski sampion...RESPECT....ama nivnoto vreme pomina, brodot odi nadolu, ke sostavat ekipa da pariraat na Pelister vo nasata liga, nekoj EU natprevar i tolku...ke se vratime na starte vreminja na Spiro i Mihajlo koga glavna cel bese Mkd prvenstvoto i kupot, a sekoe turkanje sto podaleku vo EU ke bidi premija...

Ne znaese deka so Vardar ima revans i resava gol razlikata - isto ke bese poraz od 8 ili 4 gola? Togas mrtov laden.....Se poveke imam vpectok deka taa utakmica sakaja da ja izgubat so sto poveke razlika - od X pricini koi mu gi nametna upravata (znaat deka ako bidime sampioni ke treba nova sala)
Не држи малку оваа теза зошто Пелистер губеше над 10 разлика на неколку минути до крај, па намалија на -8.

BABIC - posebna prikazna..izguben vo vremeto na ucitelot Cervar...Jovic e daleku posovremen trener, nametma skandinavski tip na igra..toa nas ni treba...brz,moderen rakomet..
На Јович ментор му беше Лино Червар исто и на Бабич, неможиш скандинавски систем да наметниш со играчи како Стипе Мандалинич, Перич и Велковски кој не играат одбрана.
Напад одбрана цело време 2 до 3 измени имате.
Јович има млад тим и нормално е да играат побрз ракомет.

Ko zapocna utakmicata bese 0:0
Да, но ти во твојот пост алудираше дека индикативно за тоа дека била пуштена утакмицата било однесувањето на тајмаути. Дека во една уткамица кога водел Пелистер, Бабиќ барал уште голови да се даваат, а против Вардар бил мртов ладен и задоволен од тоа што се губело со многу. Јас потенцирав дека не беше така. Дека Пелистер пробуваше да ја намали разликата. Едноставно не можеш толку лесно да се вратиш психички после таква доминација како што доживеа Пелистер во тој натпревар.

За првата утакмица во првенство играа без желба , без мотив , како изгубени .
Сега за купот реално без лев бек , мада Танковски изигра еден од најдобрите натпревари од кога е дојден , ако имаше технички грешки неколку позитивни изненади.
Десно Велковски не е тип на играч за големи дострели , Мараш кај слабо му одеше и се повреди .
Граџан многу зицери промаши , баш кога требаше.
Како и да има напредок и желба.Е сега екипа не се прај преку ноќ. Треба работа уигрување, посебно со не топ елита играчи.
Грешка се наорај шо го пуштат Радовиќ страшен мотиватор , како и Чанески.
До вчера се боревме со Радовиш и Прилеп, сега се боревме за куп и титула, и реално сите други ги сомлевме.
Така да нема потреба од хејтање и плукање по управата.За наредна сезона солидно го појачуват составот и мислам нема тука да се застани. Приоритет лево крило и десен бек. Велковски и Степјновиќ реално не се ниво за посериозен дострел.
Така да трпеливо за 1-2 сезони ако се продолжи вака ќе си дојдат работи на место.

На Јович ментор му беше Лино Червар исто и на Бабич, неможиш скандинавски систем да наметниш со играчи како Стипе Мандалинич, Перич и Велковски кој не играат одбрана.
Напад одбрана цело време 2 до 3 измени имате.
Јович има млад тим и нормално е да играат побрз ракомет.
Ima i mnogu mladi koi igraat, duri i za klasa podobro od nekoi proseci vo prviot tim.

ako nesto treba da napravi babic pred natrevarot so vardar vo bitola treba da mu ja pusti na igracite svojata najdobra utakmica kako trener hrvatska polska 37 : 23

togas poljacite domakini so svojata najslavna generacija trebase samo da ne izubat nad 11 gola razlika, hrvatska prv pat bez cervar ili goluza, so babic i mandalinic....

Добро бе како е можно пред секој клучен натпревар се некој да фали. Играчи ли се овие или кукли со стаклени нозе.....Па мал контакт и одма аут. Порано Николиќ, Ќани и со чалми на глава играле и ни компјутери ни ништо. Ужас...Даму се одмили на човек сезонава....Само изговори и боледувања. Срамота!

Добро бе како е можно пред секој клучен натпревар се некој да фали. Играчи ли се овие или кукли со стаклени нозе.....Па мал контакт и одма аут. Порано Николиќ, Ќани и со чалми на глава играле и ни компјутери ни ништо. Ужас...Даму се одмили на човек сезонава....Само изговори и боледувања. Срамота!

Шо дека не игра Мараш, ко не ни го клава Бабич.... сега на претходната го кладе после 15та минута и овај една љуфна и толку беше... пак го извај па пак го кладе.... и се повреди нашио, хаос..
Бабич цело време го форсира Велковски :place:
Мене многу поќе ме изнервира Мандалинич, ај баш да видиме дали ќе собери храброст да игра во четврток.
Ама да, во право си,генерално гледано тие се наши ПРИНЦЕЗИ :pipi:
Се надевам од наредна сезона ќе има публика, па ќе видат колкави дивјаци сме ние, можи ке попримат малце :icon_mrgr::pos:

Не се надевајте многу и утре....
Летната е сезоната, после тој пораз кај нив, а овој тим на Пелистер уште 10 утакмици со ред нема да го победи Вардар за жал...
Квалитетот е на нивна страна, со 3 играчи на искуство ни ги земаат утакмиците, ние уште со чупиња играме Стипица и Велковски, шта речи....
Во годината се спремаме за три утакмици битни и тоа против нив и на сите делуваме изгубено, ама не спуштија на земја оти многу летнавме во облаци. Дибиров, Чупич и Дисингер, за во оваа лига си играат куро со сите, Диско не му мрда во лш, ама зато овде мангуп ни глуми и можи од центар голој да дава...
За Бабиќ не коментирам повеќе, кажав тоа што мислев....
Периќ ни е најдобриот во тимот, штета голема е шо бега Радовиќ и не успеавме да го задржиме, опасен беше во двата правци, ама и овај хрватот треба да се погоди, има барем кариера добра....
Чаневски ни е најдобар играч на двете утакмици со Вардар, а и тој го пуштаат, да ти ебам тој фараонот на 5000+ евра плата, да изиграваш петел овде со Струга, Бутел и Тинекс, па и Игор Тосински од Германија сега да дојди на преку 40 години ќе фаќа по 6-7 топки со нив, џабе го тинкаме на вакви играчи, на најбитните утакмици најпосрани се, ајде гитла таму....
Мора да си напрај визија и план Стерјев шо со екипата, не бараме уште одма првата година шампиони, се крои тимот, според мене ете следната сезона треба да сме уште подобри, ама некои од овие балерини во тимот моментално уште некни во Скопје требаше да му резервираат авио билети, не го заслужуваат дресот....
Или ќе играат шампионски и ќе се борат за титула.... или
ВЕЧНО ВТОРИ !
(а за тоа второто ако е, тогаш овие играчи се прескапи и џабе само си бркаат шема и се сликаат како модели низ кафичи по широк сокак)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom