Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Што да ти одговарам кога и онака овде си на форумот само за ширење на негатива енергија. Ти или само си овде дај ја истресиш негативнтата енргија и сопствениот комплекс или па стварно ништо не разбираш од ракомет. вардар со Алушевски за тренер, со Јууриновски на десен бек, без во мометов среден и Талевски, секогаш повредениот Дисингер пензионерите Чупич и Дибиров (за кој годините си го кажаја своето во ланската сезона) е изразит фаворит за титулата. Ти нема на кој да му даваш предност (Стоилов спрем Радович) твое е ако имаш желба да одиш на ракомет и да гледаш или да седиш дома на компиутер и во мислите да изиграваш стручњак.
Samo se blamiras bez potreba.

Abe samo da se karate megusebe strasno! Sekoj si ima svoe mislenje i sekoj na nekoj nacin mislam deka saka Pelister da uspej, ako ne e taka ic poarno ne pisete za da se iskarate samo megusebe...

Do godina ako bidi se kako so terat 3 ekipi ke se borat za titula vo rakometot Pelister, Vardar i Metalurg, e do togas ima vreme i uste igraci da dojdat i da zaminat vo site timoj taka da ke vidime...

p.s. gledajte si vo dvorot, a ne kaj skopjanite so naprajle koj gi eba niv!

Pozdrav

Костевски во Пелистер.
Во моментот не знам колку беше потребно десно крило ко веќе ги имаме Ѓукич и Радович. Ова пред се мислам засилување за во иднина е, добар долгорочен потег.
Некни 21 год Стоилевски исто десно крило потпиша за 2-рио тим, денес овај 19 год за првиот тим. Ќе видиме дали е до толку подобар од супер солиднио Стоилевски

Уште еден бек и голман да донесат ќе биди доволно з првиот дел од сезоната.
На зима да се донеси уште еден пикер на местото на Никола Марковски и едно лево крило на местото на Олјевски.
И за крај, за да се комплетира мозаикот, во декември завршва договорот на Лазаров со Нант. Со сите сили да се тргни во прегпвори и за плејоф да го вратат Кире во Битола. То ќе биди поќе потег за подигање на реномето и потег за престиж. Велковски прекоманда во вториот тим а Лазаров со Стјепановиќ, Мандалиниќ и Вегар да бидат водечката четворка во надворешнта линија.

Морам да кажам дека немаат лош трансфер направено особено Кушан и малиов Мараш.Бабиќ само да му се даде време и ке има резултати али без саглам голман многу тешко . Me интересира само шо напраја со Јосип Периќ потпиша овој или не?

Морам да кажам дека немаат лош трансфер направено особено Кушан и малиов Мараш.Бабиќ само да му се даде време и ке има резултати али без саглам голман многу тешко . Me интересира само шо напраја со Јосип Периќ потпиша овој или не?
82B36A0B-69DA-42FF-A1EB-62C813B43D38.jpeg82B36A0B-69DA-42FF-A1EB-62C813B43D38.jpeg
uste pred 2 meseci e potpisan

Ај со среќа нека е Костески!

Од една страна, малку ме плаши дека ќе го закопаат на клупа, за него беше според мене многу битно да има солидна минутажа оваа сезона. Клучни години од развојот му се овие, мора да избере средина каде најдобро ќе напредува. Покрај Ѓукиќ и Радовиќ, не знам колку ќе биде тоа изводливо.

Од друга страна, реално е добар талент и ова теоретски е одличен трансфер за Пелистер. 3 години договор покажува долгорочна здрава стратегија.

Што да ти одговарам... твое е ако имаш желба да одиш на ракомет и да гледаш или да седиш дома на компиутер и во мислите да изиграваш стручњак.
господ знае КОГА ќе има ракомет со публика кај нас....2020 не верувам...

:LOL::LOL::LOL::LOL:
Дечкото шо замина во потрага по подобри услови.
Ако е ова вистина, баш сакам да се врати во Македонија и да потпиши во Металург. Во автокоманда сигурно ќе добие подобри услови за тренинг.

Citam veke na site portali deka Benfica go krati budzetot i najverovatno nema da gi ostvari transferite koi gi imase dogovoreno za naredna sezona.
Ako ima vistina vo taa informacija, togas i transferot na Lazar Kukic ,sredniot bek, koj go dogovorija od La Rioja ke ima proapdne.
Da mozat da go dogovorat nego ke bidi ekstra zasiluvanje.
Nekolku klubovi najavija kratenje na budzetot i osloboduvanje od strancite. Ako se izigra pametno kako vo slucajot so Mandalinic, ke se sklopi mnogu interesna ekipa.

Citam veke na site portali deka Benfica go krati budzetot i najverovatno nema da gi ostvari transferite koi gi imase dogovoreno za naredna sezona.
Ako ima vistina vo taa informacija, togas i transferot na Lazar Kukic ,sredniot bek, koj go dogovorija od La Rioja ke ima proapdne.
Da mozat da go dogovorat nego ke bidi ekstra zasiluvanje.
Nekolku klubovi najavija kratenje na budzetot i osloboduvanje od strancite. Ako se izigra pametno kako vo slucajot so Mandalinic, ke se sklopi mnogu interesna ekipa.

Мислам дека нема потреба од расфрлање на пари безвезе. Кукич не е подобар играч од средните бекови кои веќе ги има екипата.

Реално скоцкан е тимот, освен голман. Е за голман е пожелно и тоа како да го одврзат ќесето.

Главен ризик за сезоната е што двата главни бека шутери се под голем здравствен прашалник. Стјепановиќ треба да се врати од тешка повреда - којзнае во каква форма ќе биде. А резервите се ок како резерви за Стјепановиќ од минатата сезона, но не се за први опции, ако Стјепановиќ не е истиот. Мандалиниќ од друга страна, не се враќа од конкретна повреда, но е многу склон на повреди општо земено. И со него не можеш да бидеш на чисто. А на лев бек, резервите се ок за резерви, ама ако треба да бидат стартери...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom