Пелистер во моментот е како искористен кондом од страна на тртлото и фрлен на ливада....
Јасно е дека за целиот нивни успех шо му е до сега му треба едно нешто, а тоа е публика !
Видовме низ преносите, кога играја тука ЕХФ групи во каква атмосфера ги играја утакмиците, тотален дебакл, непознато за Битола, штама !
Ова е злоупотребвање на амблемот на РК Пелистер и играње курташак со достоинството и традицијата на овој бренд !
Кажете ми две работи, кои претходно беа најавени од нивна страна !?!?
-Имаа соопштено дека претстојните турнири кои поминаја изминативе 2 недели во Струга и Добој, ЌЕ ГИ ИГРААТ СО АМБЛЕМОТ НА ПЕЛИСТЕР (поминаа турнирите, ништо од тоа) кај е амблемот на Пелистер ? И на двата турнири беа најавени како Еурофарм Работник и играа со нивниот амблем, шо според мене е правилно од нивна страна, не ни сакав јас да играат со амблемот на Пелистер, само цитирам од тоа шо го имав прочитано.
-Друго, ги следам неколку од нивните играчи на социјалните мрежи и до сега на припремите и на двата турнири, сегде се сликаат и пишат ЕУРОФАРМ РАБОТНИК и си го величат клубот шо е сосема ок, играат таму, земаат плата, во ред е. Зошто ако се запознаени со случајот, одат контра тие....
Точно е дека договорот не е официјално потпишан и пред време не смејат ништо да пишат, ама глупа е постапката сега на 7-8 дена пред почетокот на СЕХА и на 2 недели од ЛШ, да лепат амблем, односно да го менват амблемот, а тоа за дресот не важи, ЦИРКУС за без пари е ова !
Нека си тераат тие како шо се и така од вгодина ЛШ, нема да се игра повеќе тука, ЕХФ бара 4 трибини и зад гол да има, а тоа само го исполнува Јане.
И аман со тој Циле, како го величите незнам, НАЈГОЛЕМОТО ЗЛО Е ЦИЛЕ шо му се десило на Битола, шојма напраено за Битола како град ? Шо срка тендери во РЕК, сега шо ги гради зградите во касарната, каде со тие цени шо ги продава можи да ги купи само албанско население од Швајцарија, џабе милиони, џабе еден од најбогатите во државата, кога поголем удел има напраено во Скопје, спонзорства во МЗТ, лична карта скопска, се декларира како скопјанец на крајот дојде ние да се крстиме во него