Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Citam i ne mi se veruva ! Koja debata covece?
15 godini debatirame! Ovde ima samo 1000 strani debata .... koj posirok konsenzus?
Abe mene ne mi se veruva kolku nesposobni luge ima vo bitolata... sramota rezil...
Imame nacionalen park koj mozi da bidi borovec x 3, nie ne mozime edna kukjarka obicna da naprajme caj da se napieme, sajla ne mozime na zicarata da smenime....
Ama ne se site naivni, ko ke stani zbor za kradenje nema pointelegentni luge...
Ama kradenje bas ona bedno kradenje provincijalski sitno pogolem sram od kjar...
E takov olos i shajm e ostanat bt i nikogas pojke nema da bidime to so bevme...
Za tie 5 posto da mu bidi ubo site stradame...
Se dumame dali da go prodajme klubot ili salata? Racunajte za dve godini ke nema so da se prodava... ke zjae kako detskoto letovaliste na pelister...
Strasno...

30 juli sednica...Neka ne se brzat tolku ccc
Namesto se odma da se zavrsi I da se praj salata tie ke cekale redovna sednica :tapp:

Читам не примиле во ЕХФ да стартуваме од 2ро коло во квалификации.
Оравилата на ЕХФ гласат, доколку се откажиме по било кој основ од натпреварувањето следат големи парични казни . :cool:
Тука се поставува прашањето :
- Зошто побогу кога преговарате месеци уназад со Циле, ги успуштивте сите играчи, аплицирате за место во Европа кога и самите знаете дека Работник има веќе обезбедено место во лш и сеха ?
Како ќе прајме сеа на есен ?
Ќе му истрчаме со младинците во квалификации или ќе се откажваме панќе плаќаме глоби ?

По ова се глеа дека незнат кај терат и работат од денес за утре, шалабајзерски, наместо да седнат да престанат со глупостите.

ЦАРОЈ !!!:cuc:

Не сум многу запознаен со ситуацијата и како планираат ова да го изведат, ама да не му напраат дубара на овој од Еурофарм да му го тупнат Пелистер да го спонзорира, а салата демек општината ќе ја реновира и да му ја издаваат за огромна сума. Ќе начекаат пари штабските и ќе сакаат да сркнат од кајмакот. Не зборам само за во Битола ама секаде во Македонија на локалните власти не им ни до спорт ни до желби на народот. Ако немаат некаков интерес од тоа Пелистер да стане јак не верувам нешто да направат.

Не сум многу запознаен со ситуацијата и како планираат ова да го изведат, ама да не му напраат дубара на овој од Еурофарм да му го тупнат Пелистер да го спонзорира, а салата демек општината ќе ја реновира и да му ја издаваат за огромна сума. Ќе начекаат пари штабските и ќе сакаат да сркнат од кајмакот. Не зборам само за во Битола ама секаде во Македонија на локалните власти не им ни до спорт ни до желби на народот. Ако немаат некаков интерес од тоа Пелистер да стане јак не верувам нешто да направат.
Чист популизам, ништо друго. Знат дека спортот е болна тема во градот и ќе се перчат као напрајвме нешто за Пелистер. А дека ќе ги поднаполнат џепојте тие суратите во управата, то не се сомневам.

Чист популизам, ништо друго. Знат дека спортот е болна тема во градот и ќе се перчат као напрајвме нешто за Пелистер. А дека ќе ги поднаполнат џепојте тие суратите во управата, то не се сомневам.
Тоа ми беше муабетот, сеа имаат плус еден трошок од буџетот на општината на кој парите магично може да исчезнат да се пренаменат и слично. Кога ќе се тргне Пелистер од општинскиот буџет имаат минус еден начин за правење дубари, а не верувам така лесно да се откажат од тие пари. Све мислам дека ќе го цицаат тој на Еурофарм додека не му скурчи на него.

Загуба од тоа имаат само Пелистер, Работник и жителите на Битола кои би останале повторно без силен клуб и спорт во градот...

Во среда е закажана нова средба на релација Општина - Еурофарм.
Од последните информации шо кружат низ градот, работата е заглавена во делот околу концесијата на салата и деталите околу амблемот и боите на новата творба 'Пелистер Еурофарм'.
Зетот сакал амблемот и дресот да останат постоечките на Работник а само името Пелистер да се додај на местото на Работник.
Проблеми имало и околу концесијата, пошо Цилевци сакат да ја добијат под концесија само доколку општината го сноси поголемиот дел од трошоците за нејзиното реновирање , шо е според мене класична уцена и губитнички дил за општината и Пелистер.
Во кратки црти, дебелиот и зет му прат се, само да не го земат Пелистер и салата или да ги земат а Пелистер да остани ебаната странка во случајот.
Постојано на маса потенцирале дека доколку општината не ја реновира салата ќе го преместеле клубот во Скопје. Зет му на Циле сакал уште лани да го префрли клубот таму, пошо цела фам. и бизнисот му се во Скопје.

Една порака од нас искрените навивачи на Пелистер :

Ваков договор во штета на Пелистер и градот не смеј да се прифати, макар по цена Пелистер да испадни од лигата.
Ако Цилевци не се за ракометно сплотување под амблемот, боите и успесите на Пелистер, комотно нека си го носат тој клубот посран во Скопје, пошо под тие педерски услови никогаш нема да бидат прифатени во Битола.

Нормално во вакви ситуации дека ќе си имаат барања и они. Не може се да иде во корист како едните што си сакаат. Гледај од негова перспектива, зошто он да плаќа толку? Ете плаќа за ростер, подготовки, опрема и сл. Он потрошил пари да биде во оваа ситуација. Ако може да префрли трошок на другата страна, зошто да не? Ете он носи ЛШ и СЕХА во Битола, гради добар тим, ако сакаат фузија, нормално дека ќе сака другиот да плати за салата. Логото на аптеките и бојата на таа компанија е сина. Нормално дека ќе сака и дресовите да му се сини. Он тој тим и бренд си го гради и користи како и реклама за аптеките, сеа он треба да си го фрли тоа инвестирано време и пари за да ги задоволи ракометните навивачи во Битола?

A, стварно не сте ми јасни. -"тој клубот посран". Ги вреѓате последниве години, неќете да чуете за Еурофарм, а сега индиректно тука плачете и се молите да се фузираат клубовите за да гледате ЛШ во Битола и да се преправате дека тоа е Пелистер. Лицемерие до даска.

Чим тој сопственик предложил да ви ги менува боите на клубот и да прави работи на штета на клубот, станете од преговарачка маса, кажете му да се гони у ПМ и играјте си супер лига. Тоа треба да биде крај, а не тука потајно да се надевате дека ќе се спојат клубовите и ќе се дојде до некаков дил.

KostelM ti so si upravata vo eurofarm nivni potparol so e rabotata nikogas ne si pisel tuka od ko dojde muabeto za fuzijata se prijavi i pocna da delis soveti sumliv si vkraj nebitno ubo kazaa amblemot mora da bide na Rk Pelister i boite da ostanat zeleno beli a za drugo so sakaat neka pravat sala budzet i se drugo taka da mu prenesis!

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Ne e od eurofarm sega proveriv 90 % od mislenjata mu se za vardar :) i deckoto e kulturen samo ja razdvizuva temata...
Jas tipuvam deka e nekoj koj e involviran vo rakometot, a ne e od bt, takvite po definicija nemaat simpatii za pelister...
I jas gi slusnav inforamciite so gi kaza pljampac charshijata zborva za pregovorite ...
Opstinata pregovorite ne gi vodi naivno, ima luge sto go sakat pelister tamu...
Vo nejzina sopstvenost se rk pelister i salata...
Ja imame i drugata strana koja e klub so mnogu pari no bez sala i navivaci...
Ako cilevci sakat da propadnat pregovorite dosta e da cepnat vo imeto i amblemot na pelister... amblemot na pelister pola ckembari si go imat istetovirano na niv, to ne se brisi...
Pelister e ime ne e pridavka...
E sega tuka e i javnosta koja koga ke doznae za sto propadnale pregovorite definitivno ke im turi krst...
Za da ne bidi taka niv ke im treba drug izgovor da propadnat pregovorite a to e salata...
Ili renovirajte ja salata da igrame tuka ili ke si odime skopje...
Taka da nisto ne e reseno site opcii se vo igra...

Во среда е закажана нова средба на релација Општина - Еурофарм.
Од последните информации шо кружат низ градот, работата е заглавена во делот околу концесијата на салата и деталите околу амблемот и боите на новата творба 'Пелистер Еурофарм'.
Зетот сакал амблемот и дресот да останат постоечките на Работник а само името Пелистер да се додај на местото на Работник.
Проблеми имало и околу концесијата, пошо Цилевци сакат да ја добијат под концесија само доколку општината го сноси поголемиот дел од трошоците за нејзиното реновирање , шо е според мене класична уцена и губитнички дил за општината и Пелистер.
Во кратки црти, дебелиот и зет му прат се, само да не го земат Пелистер и салата или да ги земат а Пелистер да остани ебаната странка во случајот.
Постојано на маса потенцирале дека доколку општината не ја реновира салата ќе го преместеле клубот во Скопје. Зет му на Циле сакал уште лани да го префрли клубот таму, пошо цела фам. и бизнисот му се во Скопје.

Една порака од нас искрените навивачи на Пелистер :

Ваков договор во штета на Пелистер и градот не смеј да се прифати, макар по цена Пелистер да испадни од лигата.
Ако Цилевци не се за ракометно сплотување под амблемот, боите и успесите на Пелистер, комотно нека си го носат тој клубот посран во Скопје, пошо под тие педерски услови никогаш нема да бидат прифатени во Битола.
cista dezinformacija za bojata i amblemo

cista dezinformacija za bojata i amblemo

Суштината како и секогаш е во парите. Во случајот, да се биде попрецизен, во тоа кој ќе вложи во салата, а можеби и дополнително во буџетот.

Се друго е споредно...

Инаку како се написите кај нас како да не се знае како се преговара, како се се создава leverage во преговорите итн... Фала богу дека се тргнува од екстремни страни за да се стигне некаде на средина.

KostelM ti so si upravata vo eurofarm nivni potparol so e rabotata nikogas ne si pisel tuka od ko dojde muabeto za fuzijata se prijavi i pocna da delis soveti sumliv si vkraj nebitno ubo kazaa amblemot mora da bide na Rk Pelister i boite da ostanat zeleno beli a za drugo so sakaat neka pravat sala budzet i se drugo taka da mu prenesis!

Јас ја следам темава долго време, само немав нешто да придонесам, зошто 90% е жалење од Пелистер, како клубот не иде никаде, засилувањата се лоши, управата катастрофа, пари се крадат и слично. И, ОК, ги разбирам фрустрациите.

Јас сум навивач на македонскиот ракомет. Кога играат наши клубови, јас ги следам и навивам за сите. И Пелистер, Еурофарм, Бутел и Металург сакам добро да играат во Европа. Зошто не би сакал такво нешто? Од Македонија се, сум бил во Битола, имам битолчани пријатели, сум имал и двајца другари што играле за Пелистер, сум бил и на утакмици во Битола. Јас сакам сите да просперираат. За мене е глупаво да се делиме и да имаме омраза еден против друг, толку мал народ, во толку мала држава.

Мене не ми се допаѓа тоа што се плукаше по Еурофарм, а сега се посакува фузија и тоа уште да биде во корист на Пелистер. Убаво се тоа, ама тоа не е реалност. Не може да се очекува да свиткаат кичма они за се за чкембари да бидат задоволни. Да беше Еурофарм петти во лигата, а Пелистер втор со добар тим, ЛШ и СЕХА во џеб, некој ќе посакуваше фузија? Нормално тој што е во предност да проба да си го издејства своето. Тоа е бизнис, тоа е живот. Он дава пари, тим, тренер, ЛШ, СЕХА, нормално е дека ќе сака да земе нешто. За некои работи или ќе се помириш или ќе си бидеш тврдоглав и ќе си патиш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom