Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Коки, претставник на нг Чкембари во управен одбор на Рк Пелистер, мило ми е. Кој сака за шо и да е, критика предлог итн можи и овде и на фб да ми пиши. Директорот на клубот од свој џеб си плати се за Хрватска,и познавајки го него сигурен сум дека секратар не би се дрзнал да троши клупски пари за патување.

Коки, претставник на нг Чкембари во управен одбор на Рк Пелистер, мило ми е. Кој сака за шо и да е, критика предлог итн можи и овде и на фб да ми пиши. Директорот на клубот од свој џеб си плати се за Хрватска,и познавајки го него сигурен сум дека секратар би трошел клупски пари за патување.

@Bitola123. Во ред, ама не ми даде информација кој е задолжен за односи со јавност, портпарол или како и да сакаш наречи го. Ваљда е нормално еден клуб како РК Пелистер да има такво нешто.

Кажи дека си за лдп не глуми лудило а ти реков преѓе ќе ти повторам и сега кажете ги бе сумитите шо се во договрите да не бараме преку општина шо е должна како установа и информации од јавен карактер да се извадат договрите направени од пелистер 123 да ги кажи битола 12 или како ви се никојте тие се наши пари немој како другарчето да прајте подбро одете транспарентно и кажете луѓе за сеха по покана вгодина играчи сега нема на пазарот и не трошиме пари чекаме на лето а не да се пуптаату муви после да се правдате но шо и да биди ко најдовте опрема и се друго од спонзори без ваши пари најдете спознор односно салам платете некој за веб страна оти ова нашето на ништо не личи срматоа е 21-век без веб страна и кажи има шанси за тој котелот на двојче за палети да работи во ледената дворана или нема шанси муабетот ми е за услови во салатадали има и че има со затоплување осветлување итн..
P. S. Најчешит ќе биди да ви ја прифати сумата Аљушот која нели била 2500 а сега чинам дека е вашата 1000 евра.

Убо дете беше на времето, германите ти го лапнаја памето :) АД е клубот и договорите се водат како деловен интерес, шо ти менва тебе колку и како е, секако од прилика се знај??? Ме имаш на фб, ти личам по статусите ко за лдп? Не се прај и ти само лајнојадец. После резилот со струмица сеха учество се обезбедува со покана а не пласман. Нормално клипската политика се води и од условите, така да летото е мн побитно него ли сега. За салата се прат напори од амс да се добијат средства за досредвање, а котелот не е во функција. Веб страната е платена и доменот обезбеден и истата се досредва

Ај вака малку да пробам да ги разјаснам работите.
Не е моја струка да ги анализирам платите, ама боди оди една работа, уствари две, директно поврзана со трошење на буџетот, односно на народните пари.
  • Зошто во клубот има на некои позиции по 4 играчи,како на пример на лево крило, па и на десно а на најдефицитарните како лев и десен бек неаме играч/и ни за лек?
  • Зошто на платен список на клубот има 4,5 видови на директори, два секретари и шо уште не? :eek:Шо е ова ТЕЛЕКОМ АД Скопје или ракометен клуб?Гарант за ни Бундеслигашите немаат толку директори, секретари во управа, гарантирам.
Баш ме интересира некој да одговори, КОЈА Е ВИСТИНСКАТА ПОТРЕБА од толкава ""администрација?
Зошто ни се 4 леви крила, ај шо имаме наши крила за извоз па уште и позајмени играчи, па уште и нови играчи ќе се носеле?:tapp:
Во клубот дури и сега има над 20 играчи сигурно, ако се приземи уште некој ќе имаме сигурно 4 постави, толку Веспрем нема.
А се чипчиме онде со некои си ревидирања на плати, дека треба кратење треба, ама ако веќе се ЧЕШЛА треба да се прочепка подлабоко.
Башка не се крати од глата, ко веќе функционира еден систем, гледаш дека оди работата остај го тренерот, нека ја истурка сезоната, не овие сега во февруар на неколку недели до старт на шампионат тогаш најдоа да се договарат, се знај кога се договарат овие работи, можеа пред Нова Година да ги решат сите работи и да сме на чисто.
Вака поминаја припремите и сега шо прајме? Пак од ново.....
Дека клубот не треба/ше да се расфрла со ненормални плати апсолутно се сложвам, не можи некои Ш странци онде да земат по 3 К, а плеј оф ти да не можиш да фатиш.
Кузнеј која пара се има спичкано овие години за сертификати за странци, за смештаи, и за шо уште не, на крај епилогот е јасен, фрлени од 2013 досега сигурно над 500,600 К ние кутрите уште не знајме кај тераме..
И сеа идиме на правниот дел од проблемот.
Нормално е шо си ги барат парите Давидовиќ и компанија.
Законот им го дозволува ова, неисполнување на договор, е сега вистинското прашање е кој ги договараше играчите во иметот на РК Пелистер АД?
Не се улај странците, играле низ светот, знат како се работи професионално, нормално е дека ќе не тужат.
Уствари и ко ќе се види суштината, нема врска кој ги договараше, тие го тужат РК Пелистер АД, од него имаат побарување, ако се докажи на суд од нашата НАРОДНА СМЕТКА ќе се тргнат парите.
Е то е, исто како фудбало.
Значи ко веќе почнале демек нешто да работат, бујрум, прочешлајте кој шо како потпишвал,договарал, ветувал, земал во име и за сметка на РК Пелистер АД Битола.
Па после да се знај кај да се насочи прстот, па да се преземат некои чекори дури има време, си има правни механизми да се бара чаре и да се гонат луѓето кои му наштетиле на правното лице РК ПЕЛИСТЕР АД, дури не е доцна ко во фудбало, оти и таму заради тие нерешени правни спорови го пуштија клубот низ вода.

Ако не трпите критика седете си дома не на форумот не можи бе сите да велат дека е грешка дека не треба да се брка аљушот а ти приказни да ми кажуваш сум бил убо дете сега не сум од германија па л ти и било кој да речи така за мене од групата треба да крени да прсти прво па да кажи не си давај толку на значење оти полека одиш како писето а виде тој како заврши значи ова е меч со две оштрици во управата а за на фб не ти пишам поќе оти после се лутиш дека кажувам суми не знам шо е толку страшно то е болно за тоа треба да се страми претходната управа а не вие освен ако не мислите и вие така да играте не и битно јасно ми е од сега дека нема ништо од клубот да биди џабе приказни и сказни ништо нас не не исправа уште миљон години
P. S. Uplasen decko скаран ти сум не ми пиши поќе на фб ако има нешто пиши тука само чесно е да признајте дека лош вие е почетокот

Плата од “администрација” земат само 3ца. Минималец. Со играчи кој е како е шо е, спортскиот директор треба да си одлучи и тренерот. Нивна одговорност е тоа. А без реевиденција сега , до на лето поќе од пола буџет ке си заминеше.

@Pelisterec Како и шо пишав погоре, се прај комплетна ревизија и обнова на сите договори, имаше и нереални високи и нереални ниски плати. Ако се сакаше да се брка Аљушо немаше никаков договор да му е понуден, најмалку најголемиот кој некој го има во клубот! Друже ЈАС НЕМАМ ПАРТИЈА!!! Буџетот е веќе соопштениот 15милиони денари, досега за опрема и тековни трошоци ни еден денар не е потрошен од буџетот. Ако сакаме домакински и одговорно да се работи и цени секој народен денар, тогаш не очекувајте плати по неколку илјади евра. Се работи и на обезбедување на поголем буџет, но прво мораме да и понудиме друг имиџ од дисегашниот на јавноста. За сите промени во играчкиот кадар ке си има официјално соопштение од клубот, на форум тоа дефинитивно нема да биди. @Шоути На медиумите не можиш да им забраниш да шпекулираат, особено не инфо од “таен” извор. Во однос на фб постоеа две страни, кирилична и латиница Рк Пелистер. Истите ги работеа две струи од претходната управа. Се работи на бришење и на двете. Новата страна е сега актуелната. Се правеа повеќе објави се со цел за повеќе да се шири истата (претпоставувам). Замислата е на таа страна да се наоѓа се поврзано со Рк Пелистер.

Znaci so eden zbor sakas da ni kazis da ne se lazime da nemame pogolemi ocekuvanja tuku ke bidi isto kako I dosega...

Плата од “администрација” земат само 3ца. Минималец. Со играчи кој е како е шо е, спортскиот директор треба да си одлучи и тренерот. Нивна одговорност е тоа. А без реевиденција сега , до на лето поќе од пола буџет ке си заминеше.
A dali mozi da se kazi so staba so trenerot? Koja e definitivno odlukata za Alusevski?

Znaci so eden zbor sakas da ni kazis da ne se lazime da nemame pogolemi ocekuvanja tuku ke bidi isto kako I dosega...
Нема да биди исто ова е нова управа ете со нов тренер значи ништо нема да биди исто само се знај резулатите и буџетот плус имаме нова опрема надвор од буџетот од спознорот каде бе вака сеха меха ние само со охрид и тутунски ќе останиме да се ебаваме и да ете платен е домејн за страна ама за одржавање се чека спонзор господ да ни е на помош само криво ми е за коки шо го лажат овие од управата

Прашај ред по ред сите шо ги знајш од нашата екипа кој бил за мене а кој против. Не очекував од “другар” вака али ајде, секогаш има простор кај секој од изненадување. Ме знајш, и шо се сум напраил за групата шо ни еден претходно не напрај и јавно да ме деградираш и вреѓаш дека сум се движел по патот на пискачо. Алоо дали стварно мислиш дека имам јас личен интерес тука????????? Ако сум одговорил на некое мислење не значи дека не примам критика, или ајде па не одговарам поќе па пишете шо сакате.

Abe prijatel vie naopaku ste gi postavile rabotite, trenerot bara igraci a ne sportski direktor, na direktorot rabotata mu e da gi kordinira timovite vo klubot a ne da nosi i da pregovara so igraci za prv tim.

Би било штета ако се испушти Аљушот. Сега за сега има добри резултати и солидно работи со екипата. Имаше хемија во екипата, каква и да беше истата сезонава. Е сега какви договори имаат, дали се реални и се складни со буџетот на екипата не се знае.
И сега шо се деси со Аљушот? :)

Море кој лутач си бил јас убо реков дека си добро дете а ти почна со деградирање значи јас пола мајтап пола вистина ја терав работата ама стои фактот дека лошо почнавте со тој аљушот инаку ич го неќам ама бркаше работа друго се ветуваа играчи сеха приказни силен Пелистер за на крај курто мурто да дојди работата друга работа по чесно е да ти кажи човек ако не се слага со тебе од колку да те тапша за рамо и да ти кажи дека си најубав а не си во случајот шо значи то е доблест а за критика сакале или не мора да трпите штета шо ти изиграваш потпаролот а тоа е на друг работа значи изгоревме на млекото со двојче сега че дуваме и плукаме на маштејнцата и дури не напрајте нешто така ќе биди инаку да не ги мериме ќе ти повторам ти си убо дете ама ова е лош пат односно лош почеток а паралела дека се напрај то нема ништо лошо нормално и следствено едно пи друго оди...

Уште ова пишам и толку доста е. Нити сум портпарол ни земам плата ниту имам интерес, чест ми е шо ме побараја од управниот одбор и уште поголема чест ми е шо ме подржа мојата група.Сакав да пробам да видам нешто дали можам да помогнам. Вервам во шамбата, од чесен почесен нема. За Златко важи истото, двата имаат одврзани раце да раководат со клубот. Политичарите се поставени да се стават во функција на клубот и да гарантираат за буџетот. Го читам форумот, како претставник на нг и член на управниот одбор се осетив повикан да одговарам на прашањата и критиките. Нема трчање со ветувања оти клубот нема основа!! Ветувањето е дека ќе се прај најдобро шо се знај.Се реновираат канцелариите опрема веб страна, напори за салата, средвање на школите... ако за одреден период нема резултат си бегаме па нека дојдат нови. Поздрав

Само кажи дали Алушевски е тренер на Рк Пелистер или НЕ ? позз

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom