Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
И една многу важна работа шо заборајв да ја спомнам преѓе,околу ПУБЛИКАТА И МЕНТАЛИТЕТО НАШ БИТОЛСКИ.
Значи толку заостанат народ сме то чудо нешто:facepalm:,еден куп луѓе шо ги знам,шо сме оделе години на утакмици на Пелистер,кај Чкембарите,гостувања еден куп,а сеа се во тие тн"ОБЈЕКТИВНИ"фанови и шо одат паралелно и на Работник и кај нас.
Ова само кај нас во Македонија го има,не ми се верва на друго место да има ваков парадокс,ни во Африка кај тие племињата.
Абе ЌЕФОЈ БЕА дека Пелистер КИКСНАЛ,не можев да повервам шо гледам,му се гледаше во фаците,дојдени за сеир и ситење,:boksix:срамота е да се карам оти живеам години со луѓето, иначе заслужват на клоци да ги бркаш од салата,забегана работа,му викам ДОБРО БЕ,ШО НАВИВАЧ СЕ ПРАЈШ ТИ НА ПЕЛИСТЕР А ОДИШ ДА ГИ ГЛЕДАШ РАБОТНИК?и ми вика АБЕ И ТИЕ СЕ ОД БИТОЛА ОТО ДА НЕ ОДАМ?и ај шо ќе прајш после муабет,и то овај чоек со години идел на утакмици,не е некој од вчера ко оние шо дркаја на Линчолург,Вардар,ЖРК Вардар и слично.
Ист пример и со некои ракометни луѓе шо имам контакт,пет пати појќе го плукат Пелистер а го величат Работник,ај сеа.Шо добро имат видено тие од Работник жити се?
Сигурно не е само мојот пример,сигурно секој има барем по неколку другари шо му мрчат ЕЈЈ АБЕ ЦИЛЕ ГИ ЗЕДЕ ОВИЕ,ПОЈЈАКИ СЕ ОД ПЕЛИСТЕР,АЛАЛ НЕКА МУ Е,СЕКОЈА ЧЕСТ.
ДА ДРКАШ ДЕКА ПЕЛИСТЕР НЕ ТЕПАЛ ЕЈЈЈ:facepalm:
Е то е онај менталитет наш,лузерски,шо секогаш си го ништиме нашето,шо секогаш нешто не ни чини,а кај другите чини.
И после ко ќе ги фрлат чевлите овие ако по некоја случајност ги земат пак на некоја функција во Пелистер ќе имат општа амнезија и ќе се прат дека живееле за Пелистер,дека Пелистер е нивниот живот,бла,бла.
Шо секогаш тие луѓе шо СИТЕ ОВИЕ 15 И КУСУР ГОДИНИ КО СМЕ ЧОРБА наместо да поможеа нешто за Пелистер тие си седеја настрана ,грицкаја семки и сеа се главни мрчатори.ЕЕЕ ЧОРБА Е ПЕЛИСТЕР,ВАКА ТРЕБАШЕ,ТАКА ТРЕБАШЕ.,
Класичен пример со Цревото лани,колку е различно МРЧЕЊЕТО И РЕАЛНОСТА,едно е да кажваш сосема друго е да спроведиш и да напрајш нешто,треба да се свесни дека овде не одат така работите,заостанати сме.
И нормално е сега ко сите тие ракометни луѓе немат врски со партијата и се тргнати настрана,таво време дојде,без партија нема спонзори,а ко ќе има спонзори и партијата кажва вака така ќе биди,и нормално е шо секакви луѓе се клават.
Ама не можи бе и то да е некој изговор да се откажат луѓето од Пелистер,демек ЕЕЕ АБЕ ПИСКАЧО Е ДИРЕКТОР,НЕ ОДАМ ЈАС,тој муабет од еден куп луѓе го слушам,абе за кој одите вие на утакмици?За Пелистер или не одите оти некој бил директор,или Панделески бил прецедник,ами поарно Панделески отколку Брачедо,или Циле или цела сурија Битолски тајкуни шо болеста не си ја дават и со прст не мрднаја за ништо во градо,исти курац е,дури и бетер се нашите,овие барем пробват нешто,овие нашите 50илјади луѓе остаја без работа па ништо не вратија на народо,е па самите ко не мрдаме за ништо не можи Грујо,Бранко да дават пет пари за Битола,ги боли нив за нас овде,шо нема ништо во градо.
Е шо демек порано ко беше Баге цветаја рози во Пелистер?Земавме титули да,ама труло беше одамна во Пелистер се,и на крај пукна тиквата,мораше да пукни,пукна ТАТ,си еба матер Жито Битола во то време,главните пари од таму ги носеа, прашање на време беше кога ќе пукни и Пелистер и дојде Спиро.
Точно,чоеко го сакаше Пелистер вистински,навивач цел живот,за то нема збор,лично го имам милион пати гледано на тренинзи на Пелистер,на утакмици во сите спортој,пред да стани претседател,цел живот по утакмици и тој ко нас,ама реално го еба партијата него,посебно во 2005 ко реши да остани со Љубчо,а имаше најпојќе гласој на првиот круг на изборите,после му ги даде на Газето и се друго е историја,ако тепаше Спиро и станеше градоначалник ќе беше друга приказната за Пелистер.
Втор нокдаун по тој во 2000 со суспензијата шо ни ја сервира Кометал Ѓорче ко го патосираја Гунар Прокоп и ни го ебаја цел залет,се спремаше јака екипа за ЛШ,наместо то суспензија и завршивме со узунчев место Лазаров:boksix:
То е,сеа ова година трет шамар,наместо да се фати залет,да се обедини се околу Пелистер во градо овие шо прат,2 клуба и уште поголеми поделби,во најпош можен момент.
СЕ ОД ИНАЕТ,ама то е,сосила убајна нема,не ќе го молат некој ко Циле за милостина,и тој инает,и оние од Општина бетер,нормално е,два петли не пеат заедно..
Ко се прај се од инает,ко се дозволи партијата да се меша кај шо не треба ќе биди вака,ќе биди Пелистер инструмент за нечии интереси,и шо е најтрагично се ќе биди тргни-застани,никогаш нема да се напрај еден салам проект.
Ко ќе почнат да ја реновират салата,да се спремат за нешто појќе од помочан плеј оф е тогаш треба да се надеваме дека можи(по некоја случајност)да е нешто подобро,.а сега џабе се нервираме само оти Прилеп со 2 играчи не тепал,оти не мојме Охрид да го тепаме,дали ќе го тепаме Велес сеа?
Ќе се замараме со неважни работи,то е то.
И другата сезона пак одново цел тим ќе сменат,и така ќе се тера,уште една сезона,дежа ву.:pijani:
neznam oti tolku te cudi istoto bese so muabeto "makedonski klub e brat" so kombina organizirano od bitola odeja metalurg da go gledat po 3000 den troseja a ovde nekat karta da platat 50 denari istio muabet aman koj ke go gledam i so fk peleiter e isto sekoja utakmica mestena taka da nema spas za ovaj grad poke kako e trgnato....

Да не го лапнат Камени во ЖРК Вардар?:pos:

Не ме чуди утре да излези со изјава дека си поднел оставка. И од вторник да излези со нова изјава - "да ја освојам ЛШ со ЖРК и одам во пензија".:ROFLMAO:

И една многу важна работа шо заборајв да ја спомнам преѓе,околу ПУБЛИКАТА И МЕНТАЛИТЕТО НАШ БИТОЛСКИ.
Значи толку заостанат народ сме то чудо нешто:facepalm:,еден куп луѓе шо ги знам,шо сме оделе години на утакмици на Пелистер,кај Чкембарите,гостувања еден куп,а сеа се во тие тн"ОБЈЕКТИВНИ"фанови и шо одат паралелно и на Работник и кај нас.
Ова само кај нас во Македонија го има,не ми се верва на друго место да има ваков парадокс,ни во Африка кај тие племињата.
Абе ЌЕФОЈ БЕА дека Пелистер КИКСНАЛ,не можев да повервам шо гледам,му се гледаше во фаците,дојдени за сеир и ситење,:boksix:срамота е да се карам оти живеам години со луѓето, иначе заслужват на клоци да ги бркаш од салата,забегана работа,му викам ДОБРО БЕ,ШО НАВИВАЧ СЕ ПРАЈШ ТИ НА ПЕЛИСТЕР А ОДИШ ДА ГИ ГЛЕДАШ РАБОТНИК?и ми вика АБЕ И ТИЕ СЕ ОД БИТОЛА ОТО ДА НЕ ОДАМ?и ај шо ќе прајш после муабет,и то овај чоек со години идел на утакмици,не е некој од вчера ко оние шо дркаја на Линчолург,Вардар,ЖРК Вардар и слично.
Ист пример и со некои ракометни луѓе шо имам контакт,пет пати појќе го плукат Пелистер а го величат Работник,ај сеа.Шо добро имат видено тие од Работник жити се?
Сигурно не е само мојот пример,сигурно секој има барем по неколку другари шо му мрчат ЕЈЈ АБЕ ЦИЛЕ ГИ ЗЕДЕ ОВИЕ,ПОЈЈАКИ СЕ ОД ПЕЛИСТЕР,АЛАЛ НЕКА МУ Е,СЕКОЈА ЧЕСТ.
ДА ДРКАШ ДЕКА ПЕЛИСТЕР НЕ ТЕПАЛ ЕЈЈЈ:facepalm:
Е то е онај менталитет наш,лузерски,шо секогаш си го ништиме нашето,шо секогаш нешто не ни чини,а кај другите чини.
И после ко ќе ги фрлат чевлите овие ако по некоја случајност ги земат пак на некоја функција во Пелистер ќе имат општа амнезија и ќе се прат дека живееле за Пелистер,дека Пелистер е нивниот живот,бла,бла.
Шо секогаш тие луѓе шо СИТЕ ОВИЕ 15 И КУСУР ГОДИНИ КО СМЕ ЧОРБА наместо да поможеа нешто за Пелистер тие си седеја настрана ,грицкаја семки и сеа се главни мрчатори.ЕЕЕ ЧОРБА Е ПЕЛИСТЕР,ВАКА ТРЕБАШЕ,ТАКА ТРЕБАШЕ.,
Класичен пример со Цревото лани,колку е различно МРЧЕЊЕТО И РЕАЛНОСТА,едно е да кажваш сосема друго е да спроведиш и да напрајш нешто,треба да се свесни дека овде не одат така работите,заостанати сме.
И нормално е сега ко сите тие ракометни луѓе немат врски со партијата и се тргнати настрана,таво време дојде,без партија нема спонзори,а ко ќе има спонзори и партијата кажва вака така ќе биди,и нормално е шо секакви луѓе се клават.
Ама не можи бе и то да е некој изговор да се откажат луѓето од Пелистер,демек ЕЕЕ АБЕ ПИСКАЧО Е ДИРЕКТОР,НЕ ОДАМ ЈАС,тој муабет од еден куп луѓе го слушам,абе за кој одите вие на утакмици?За Пелистер или не одите оти некој бил директор,или Панделески бил прецедник,ами поарно Панделески отколку Брачедо,или Циле или цела сурија Битолски тајкуни шо болеста не си ја дават и со прст не мрднаја за ништо во градо,исти курац е,дури и бетер се нашите,овие барем пробват нешто,овие нашите 50илјади луѓе остаја без работа па ништо не вратија на народо,е па самите ко не мрдаме за ништо не можи Грујо,Бранко да дават пет пари за Битола,ги боли нив за нас овде,шо нема ништо во градо.
Е шо демек порано ко беше Баге цветаја рози во Пелистер?Земавме титули да,ама труло беше одамна во Пелистер се,и на крај пукна тиквата,мораше да пукни,пукна ТАТ,си еба матер Жито Битола во то време,главните пари од таму ги носеа, прашање на време беше кога ќе пукни и Пелистер и дојде Спиро.
Точно,чоеко го сакаше Пелистер вистински,навивач цел живот,за то нема збор,лично го имам милион пати гледано на тренинзи на Пелистер,на утакмици во сите спортој,пред да стани претседател,цел живот по утакмици и тој ко нас,ама реално го еба партијата него,посебно во 2005 ко реши да остани со Љубчо,а имаше најпојќе гласој на првиот круг на изборите,после му ги даде на Газето и се друго е историја,ако тепаше Спиро и станеше градоначалник ќе беше друга приказната за Пелистер.
Втор нокдаун по тој во 2000 со суспензијата шо ни ја сервира Кометал Ѓорче ко го патосираја Гунар Прокоп и ни го ебаја цел залет,се спремаше јака екипа за ЛШ,наместо то суспензија и завршивме со узунчев место Лазаров:boksix:
То е,сеа ова година трет шамар,наместо да се фати залет,да се обедини се околу Пелистер во градо овие шо прат,2 клуба и уште поголеми поделби,во најпош можен момент.
СЕ ОД ИНАЕТ,ама то е,сосила убајна нема,не ќе го молат некој ко Циле за милостина,и тој инает,и оние од Општина бетер,нормално е,два петли не пеат заедно..
Ко се прај се од инает,ко се дозволи партијата да се меша кај шо не треба ќе биди вака,ќе биди Пелистер инструмент за нечии интереси,и шо е најтрагично се ќе биди тргни-застани,никогаш нема да се напрај еден салам проект.
Ко ќе почнат да ја реновират салата,да се спремат за нешто појќе од помочан плеј оф е тогаш треба да се надеваме дека можи(по некоја случајност)да е нешто подобро,.а сега џабе се нервираме само оти Прилеп со 2 играчи не тепал,оти не мојме Охрид да го тепаме,дали ќе го тепаме Велес сеа?
Ќе се замараме со неважни работи,то е то.
И другата сезона пак одново цел тим ќе сменат,и така ќе се тера,уште една сезона,дежа ву.:pijani:

Се шо имаш напишано тие на место брат (y)
Еве овај викенд бев на се шо го носи името Пелистер и на РК КК и ФК.
Дали јас сум ненормален или неможам да преќутам на некој луѓе околу мене шо ќе се погодат незнам ама одсега најарно со слушалки да одам да не ги слушам шо ќе коментират :нинџ::(

Стално слушам како демек не идам поќе бе да ги гледам овие ќорите умрените фатените во рацете и слично. Па тие шо велат така ако не се фатени оти не станале спортисти ко веќе се толку надарени :rolleyes: или не плаќам поќе карта да ги гледам овие бе не идам поќе. Не идете бе луѓе никој сосила не ве тера гледајте на тв некој скопски или странски екипи ете тие не се фатени во рацете на овие нашите толку му се можностите не ги гледајте :D
Вчера слушнав како Каменица немал појма од ракомет денес Шенсои уште 15 минута не беше од утакмицата и тој теле бил бетер од Љамче ке бидел ама шонеслушнав чоекот уште недојден тие го осудија тое то o_O

Ко сме веќе кај навивањето кај другите клубој то неможиш на никој да му го забраниш кој шо сака нека оди нека гледа и Работник негов избор ама неможам да рзберам иди на утакмица и на РК Пелистер и се сити дека папата љуфнал пеналот ќефој е бее трагедија ми се таквите луѓе а во неомври ке го видиш со Вогошча дојден загреан со дрес со шал со се :place::tapp: неможам да не вратам и да не се искарам на такви некој...
Трагично е шо и да се напрај кај нас во градот однапред од луѓето е осудено на неуспех штета е шо се има неубај размислувања и после ќе плачиме немаме спорт во Битола кај да имаме бе брат не заслужваме со такви болни умој да имаме спорт тие се експери за се нив за се ги бива другите никој ништо не знат.
Еве ова година ги имаме сите 3 екипи во прва лига и кошарка и фудбал и ракомет дали е само пред избори да се замачкат очи незнам и кој клуб колку ќе има успех ама независно кој е претседател тренер директор или играч ако го сакаш клубот треба да го бодриш а ако одиш на утакмица да се изнакараш по играчите поарно не оди!!! Ги знајме ситуаците во клубојте какви се сите и нетреба да се осудва и да се има преголеми очекувања то шо го имаме тое ќе речам пак никој сосила не е натеран да оди на утакмица а акооди да лечи комплекси поарно нека не оди дома нека седи крај :)

Последно уредено:
Абе тој е муабетот во онај наш ЧУДЕН ГРАД, исто некни со Охрид седи до мене еден чоек и цело време ми труби за нив а Пелистер игра во моментот, а не Работник.
Абе, ми вика вчера бев Работник ги гледав ама кај нив поуба е играта во напад, знајш поснаодливи се напред ми вели, побрз ракомет играт, го имат Чурлето добар е, знај финта има влез, Пелистер нема таков играч ми вели o_O Исто го имат Пецаковски на бек ми вели, ама му се повреди и сега не игра...
Абе шо мислеа тие незнам со тој Пецаковски, значи играчот е склонет со 12361362 повреди и 600 операции на коленото и шо мислеа тие алфа и омега ќе му биди во тимот !?!?
Па кој и да го земеше се знаеше дека за брзо пак ќе му се повреди Пецак....

Тие КВАЗИМОДОВЦИ се за мене...
Одат на Работник, ако губи Работник - Абе знајш Пелистер да играше со овие во моментот, Пелистер ќе ги изгазеше, сега незнат формација да наместат Зарков и Марковски.
Другиот ден одат на Пелистер, абе вчера да видиш шубо изигра Работник, немаме ние таква игра, незнам како Пелистер тепал со Работник дрн дрн Милојко, да те фатат ушите од стручњаци на сите страни....

Абе луѓе никој не ве брани да одите и на двата клуба...
Ама кога одите на двата, не тресете зелени...
Во моментот само го величат проектот на ТАЈКУНОТ, а серат за Пелистер или пак обратно (ако го има некој такви шо не вервам, сега има дркаџии на новиот клуб).
Ако ги следиш двата клуба, тогаш не плукај по светото име...
Ми трубат преговарале со Наумче и Вугринец фармацевтите, И ШО ДЕКА ПРЕГОВАРАЈА ? Донесоја некој од нив ? Џабе само се срамеја кога му нудеа смешна плата и на Наумче и на Вугринец по 2000-2500 евра плата, па не се будали бе, барем и двајцата си остаја богата кариера зад себе, каде изваја тешки пари и сега тие ќе се ебават со Циле за смешна понуда !?!? - Ма немој молим те, па и двајцата во секој момент можат да заминат Катар, Тунис или во друга арапска држава каде ќе ги плаќаат и по 6-7 пати повеќе отколку шо понудија овие смешна сума....

Јас си имам кажано кај тие гревовите битолски (уништувачи), аптекарите Еурофарм НЕ СТАПНУВАМ в сала па макар играле и со РК Барселона.
Си одам на Пелистер и фала пријатно.
Секој си има свое мислење и свое право на која утакмица да оди, ама барем нека не бидат АНАЛИТИЧАРИ !

А тој фамозен проект ќе се распадни за брзо, ќе види тајкунот со каква мафијаши си фатил работа и ќе му мани корпа.
Ако Работнички траеше 1 сезона, а Струмица 2 сезони, ХЈС Еурофарм Работник ќе тера максимум 3 сезони како шо кажав претходно :D После распад систем ќе има, е тогаш кај ќе одат тие дркаџиите на тајкунот ? Дали ќе имаат образ пак да се креваат во облаци со победи на РК Пелистер ? Е тогаш треба бркање од сала....

А тој муабетот: Абе Циле беше во Пелистер, ама си замина оти многу го крадеја, и сега инвестира во Работник....
ТОЈ МУАБЕТ ОД СИТЕ ГО ИМАМ СЛУШНАТО :D АБЕ КАКО РАСИПАН ТЕЛЕФОН ДА ИГРАЛЕ, СИТЕ ИСТОТО ГО НАУЧИЛЕ :pos::pos::pos:

А тоа дека Еурофарм Работник бил од Битола и требало и за нив да навиваме...
Е исто како некој да ти речи, абе жена ти се дупи со комшијата, а ти му викаш абе шо има врска важно уба мусака прај :facepalm:

То е реалноста во Битола моментално а со тек на време незнам шо ќе биди и како ќе биди ама ич нема да ме чуди ако се свртат работите поголемиот дел од публиката да навива за Работник оти во овај наш чудеесен град се е можно само зависи колку ќе трај Работник и какви амбици има Циле ама дека некој ќе ја достигни славата и успесите на Пелистер то никогаш!!!

А за со Борец се знај одсекогаш дека е тешко гостување во Велес ама овај пат имат 2-3 казнети играчи ако изиграме како шо треба можиме до победа :D

Последно шо имам разбрано е дека ќе се турка со оваа екипа и понатаму, т.е нема ни да се кастри составот ни да се носат нови...
Шо се според мене страшно :oops:. Со овие антииграчи, ќе се мачиме до плеј офот и таму ќе не суредат и ќе бидиме последни/претпоследни.
Па ко ќе ми текни пред 13-4 години втората екипа на Пелистер т.е младинците делуваја милион пати посериозно од овие сега. Никогаш сме немале толку лоши играчи, едино пред некоја сезона кога играја Печенко, Љупче Игнов и друштвото :masa: е на речиси исто ниво сме со тогашниот состав.

Јас уште утре ќе ги сиктеросам и Ивица и Вешо, па дури и да не се носат нови играчи, ќе туркам со Борјан на десен или Пеце ќе го клавам... Ни 100 евра не вредат двајцата, па дури и Лазаров да го имаш не треба Вешо (кој е за нијанса поарен од Ивица) да биди во истиот тим.
Па уште ко кажа тој пријателот погоре дека Ивица не играл оти за упола плата потпишал... :несвест: уште појќе ми се меша во стомакот од помислата на него.
Еве во Борец го гледам тој Давитковски од Металург лани шо се тегневме цело лето за него... Не можеа него да го приберат место овие двајцата?
Не можеше Пискачо да го качи старио в кола и да го однеси низ Србија и Босна да си одбери два-три бека за да не си ги киниме живците овде?

Прочитав погоре дека не чинел и србинот... До негде ќе се сложам, му треба залет за да шутни, не можи од место да се крени, не делува сигурно воопшто, одбрана е слаб... Али нема ни кој да го разигра, нема кој да му отвори простор да му додај во право време. Па на крај краева е и потенцијал, ако работи како шо треба ќе биди добар бек за некоја сезона.
Жалосно е шо се крстиме во Богдан, кога тој е само нијанса подобар од овие шо се закуцват во одбраната ко телиња во шарена врата. Или подобро речено, помалце му паѓа топката од раце и има некоја финта и шут шо поминва во оваа лига. Ако босанците ни играат 5-1 одбрана многу ќе се види од Богдан :neetaka:, а тек па од Везенио... Овој реков таман ослабел се донесол на некој ред, :несвест: мизерија жива, ни 5% не е од она шо беше.
На крај идиме до двајцата кои благодарени на Вешо и Ивица не се најслаби... Тасески и Кире. Првиот фален, фален, фален... Камен. Нити знај да си напрај позиција, нити да шутни, назад не е од некоја си корист, нема да згрешам ако речам дека Маркудов е подобар од него :toe:.
Кире, и тој е опериран од ракомет, као демек игра одбрана ау бау... ништо. :nesumjas:

Ако сумираме, единствено утакмиците ги добиваме досега заради тоа шо конечно нешто се работи на тренинг, односно има старио сериозен пристап. Затоа сме и за нијанса физички поспремни од другите и тие еден двајца играчи повеќе шо ги имаме добро ги ротира овој, и секоја екипа ја кршиме негде средина на второ.
Босанците ако се малце од малце професионална екипа, очекувам без некоја мака да не поминат. Дома можи и по некоја случајност ќе тепаме, ама стандардно таму има да не осуетат.

Околу менталитетот на публиката...
Не знам шо ве чуди :toe: Сум гледал луѓе кои навиваја за Пелагонија на Калешо, за Битола на Петко, за ...*‚%сасрза976... (како и да се викаја) тие на Николче златаро...
Едноставно има некои луѓе во градот кои патолошки го мразат Пелистер, и за жал такви се на власт подолго време. Какви се циркузи се праеа кога Пелистер играше против погоре набројаните партал клубчиња... И по една сезона од ко ќе им секнеа парите, после пак назад сите се за Пелистер. Па и онаа карикатура од играч Томе Георгиевски (брат на Ивица и Вешо) ко ќе ми текни дека јавно кажваше за неговиот омразен клуб (Пелистер) :popce: А ние шо :pov: после секоја утакмица од неговите партии тоа ако.
Сигурно милион пати сум кажал, ама мене најубаво ми беше оној период после Кометал кога не се знаеше кој е управа, Звонко тренер, 4 пикери, 2 бека... 200-300 луѓе в сала:pistoldz: Далеку подобра атмосфера отколку сега, каков само притисок се праеше и врз судии и врз противникот... Сега и со навивачи и со многу појќе публика... ко за греота е атмосферата :oops:.

Жалосно е шо публиката не иди да ја бодри екипата, небитно кој е во управа или не знам шо. Крај краева се навива за клубот, не за то кој е на чело на истиот. Ама сепак who am i to say. Небитно дали ќе има в сала 50 или 5 илјади, битно е тој шо иди да знај зошто е таму и на било каков начин да го бодри тимот. Последните 2 утакмици, поќе публика собира Работник, и до негде ми е мило за то. Сепак, редно е да се врати ракометот во Битола и се прат напори то да се случи ама пак, who am i to say...

Публика иди,дури и појќе од ЛШ ПРОСЕК ама ќе употребам битолски сленг ШО :kuracc:ДЕКА ИДИ?
Со Работник ко игравме имаше еден куп СКРИЕНИ АГЕНТИ,од пусти страв шо речиси цела сала беше за Пелистер си ги кладоја рачињата во џепчињата.
За та посета од 5 илјади со Работник,ќе кажам дека се должи пред се на РАДОЗНАЛОСТ,најпојќе напумпана работа од новите објективни фаној.
Багевци напраја кампања ,гратиси матиси во тие аптеките на свинскио,и си дојдоа шминкерите в сала(со секоја чест на исклочоците).
Какви само фаци дојдоа тогаш ејј,не ми се верва ко гледав кој се не чекаше карта да купи,луѓе шо дотогаш не знаеја дека во Битола има некоја си спортска сала,сега на ракомет ми идат.
И на секое само прашваја КОЈ Е ОВАЈ,КОЈ Е ОНАЈ?:tapp:Гарант само Козла Ушлинчето го знаеја,зато и дојдоа појќето,да не беше толку наелектризирана атмосферата со Клубчето гарант ќе станеа и ќе навиваја против Пелистер.
Е таква денес стана за жал,ГРОТО БИТОЛСКА ПУБЛИКА,ОД НОВА ЕРА,ЕРАТА НА СМАРТФОНИ,КЛАДИЛНИЦИ И ЈАКИ СКОПСКИ КЛУБОЈ,од некогаш најобразонава,најдобро навивачки поткована публика можи и во Европа,ТО ШО НИ ГО ПРИЗНАВАЛЕ ЕДЕН КУП ПРИЗНАТИ РАКОМЕТНИ ВЕЛИЧИНИ ОД ИГРАЧИ,ТРЕНЕРИ,ДЕЛЕГАТИденес Битолската публика дојде до то дереџе да не знај појќе ни кај оди ни зошто оди,гледаш некој изгубени шо дошле в сала да отепат 2 сати,а да ги прашаш зошто идиш сами не знамт..
Гледајте шо тактика имат,со Прилеп иди 2500 народ,после губиме со Мајмуните на другата ни 1000 немаше,ама зато на Работник се префрлија,и сеа истите тие фаци оти Работник си изигра во петоко ете ги со Охрид на трибина,појќето дојдени од РАДОЗНАЛОСТ,да споределе кој е појјак?:masa:
Ни игра гледат ни ништо,појќе муабет си праеја,ај разбирам некој чупиња со телефоните,шо си прат селфи и дојдени се за то ок е,то тренд стана,ама некој суртуци по 40 години седнале онде бистрат политики како требало,зошто,Пискачо не требало да биди,овај требало,Циле го краделе ко бил,АБЕ ПАПАГАЛИ,ЦЕЛ ГРАД ИСТА ПРИКАЗНА РАСКАЖВА
Па тие околу мене шо седеја и ги слушав шо муабети прат и си викам ШО ПРАЈТЕ БЕ ВИЕ МИЗЕРКОВЦИ ЕДНИ В САЛА БЕ?Салата треба да е последно место за вакви амеби.
Толку бе нема овај народо затупен шо да прај попаметно во сабота,недела?Шо :kuracc:бараш на ракомет ко НИТУ ТЕ ИНТЕРЕСИРА,НИТУ ЗНАЈШ НЕШТО ОД ИГРАТА,НИТУ ГО САКАШ ПЕЛИСТЕР?
Идат само и мрчат АБЕ СЛАБИ НАШИТЕ,ШО Е ОВА БЕ?ШО ИГРА Е ОВА БЕ?И КАКО ДА ИДАМ ПОЈЌЕ ЈАС?па не иди бе пичка ти женина,не иди,не те тера некој да идиш,седи дома Вардар гледај го тиквар еден,тие игра имат.
До лани се закренваја Скопје,да дркат на Линчолург,па на Вардар,ејјј со дресој шетат бе Вардар низ Битола некој шупелки(појќето земени од Т-Мобиле како подарок):pos:
Ејјј кој парадокс,одат луѓе на Вардар и слушат некој муабети на трибина АБЕ БРАААТ ТРЕБАШЕ ГОЛ ДА КЛАЈ ГОРБОК,МОЖИ ОВИЕ СЕ ПОЈЈАКИ АМА НАШИТЕ СО СРЦЕ ИГРАЈА БЕ БРААТ.
Исто ко сеа некој Скопјанец да дојди ко ќе играме со некој и да почни,АБЕ ЧУВУЧЕ,ОВИЕ ПЕЛИСТЕР ПОИМ НЕМААТ ОД РУКОМЕТ БЕ ПЕЕР,ШТО ИГРА Е ОВАА ?КОЈ ГО СТАИЛ ОНАЈ ВЕШО У ЕКИПА БЕ ПЕЕР?
Е то е,КАША ПОПАРА,после навивачка сцена бараме,ова она,овде 80% од групите се збратимени:pos:,и тие шо останаја да мрдат ги сотре РЕЖИМОТ:pistoldz:

Ова само во некој затупени земји ко нашата го има,не ми се верва на друго место,во цел свет има луѓе шо од други градој навиват за други клубој,ете Јуве има појќе навивачи надвор од Торино,пола Италија е за Јуве,ама се знај бе таму,ти си навиваш само за еден клуб и то е,овде до вчера некој од Струмица,Охрид,ете Прилеп,нормално БИТОЛА итн, му карал на Вардар,сеа глуми најголем Вардарец:pos:ДА ГЛЕДАЛ ЛШ САКАЛ:pos:
Ми се јавуваја некој другари овие години од ко стана Скопје ЦЕНТАР РУКУМЕТА У УНИВЕРЗУМУ, и по утакмица на Металург,Вардар и ако изгубеа или победеа ми викат АБЕ ВИДЕ НАШИТЕ,НАШИТЕ БЕ ГИ ВИКАЈА ЕЈЈЈ:facepalm:Кој НАШИ море несреќо една..:icon_mrgr:
Абе ваквите да земиш во еден топ да ги клајш и да ги распуцаш негде шо подалеку од овај град,зато пропадна градо,од тој ебан лузерско,лицемерен шминкерски менталитет,клет народ до даска(со секоја чест на исклочоците,ги има и тие многу,ама за жал мнозинтво се погореспомнатите)
Пред 3 години селфи ред се чекаше да се сликале со Лино,да се сликале со Карачиќ,мрш бе пичка ви матер ваша бе,за кој идите вие в сала бе?
Е од ваквите пропадна се,исто и на фудбал ,а тепаме АБЕ ЈА НАМЕСТИЈА,ОВИЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЈА,СЕ ВИДЕ,ако изгубиме АБЕ ПАК ЈА НАМЕСТИЈА,ЦЕЛЕ ЈА СВЕТНА,сите стручњаци на стадион,а до лани втора лига на прсти се броеја тие шо одеа на фудбал,и јас не одев многу на фудбал си признавам,ама не мрчам за Пелистер,не одев оти не можев да го гледам онај Брачедо,исто и на ракомет ланската сезона,по утакмицата со Тутунски шо ја изгубивме во ноември цела сезона не стапнав на ракомет,нејќам бе да ме прат будала некој играчи шо ми губат онде од кој стигнат,ако не го сфаќат сериозно дресот на Пелистер нема да ја добијат мојата подршка,ова сезона неам замерка за борбеноста,за разлика од лани ко му беше сеедно дали изгубиле или тепале.
Нејќам бе некој будала да ме прај онде,јас нерви да кинам тие да се шетат ко пауни онде.
Се би дал макар и 50% од таа атмосфера да се врати,од тој МЕНТАЛИТЕТ,до 2005 шо беше.
И 100 луѓе да сме такви сала доволно е,тогаш се знаеше бе в сала кој одеше на Пелистер,хард кор навивачи,од 1-60 мин шо ќе кара врни и по судии,и по противничка екипа,па противнички играч не смееше ниту кон трибината око да фрли,камоли да го моли некој селфи да прај.
Иди лани онај Орката лигушо ни се сили бе,па да беше старата Битолска Публика,луѓе ко ДРТО и компанија немаше од сала да излези тој сурато.
Излегваја на загревање противничките екипи и се чудеа кај се,1 сат пред утакмици топ салата,урлат сите,не можеа да се загреат,посебно тие крила шо играја.
Е то беше атмосфера,не онде во Скопје на 5 минути до почеток на меч празна салата,оти шминкерите колите ги паркират.:pos:Истото и денес во Битола.
Е ОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ВРАТИ И ЌЕ КАЖАМ ДЕКА СМЕ НА НЕКОЈ ПРАВ ПАТ,НЕМА ВРСКА ДАЛИ ЌЕ ИМАМЕ ЈАКА ЕКИПА ИЛИ НЕ,МЕНТАЛИТЕТОТ ГО ИЗГУБИВМЕ,АМА ЗА ЖАЛ ТЕШКО,ДРУГИ ЛУЃЕ,ДРУГИ ВРЕМИЊА,тогаш друга филозофија на живото беше во Битола,се ценеше она шо го имаме,луѓето знаеја за шо да се борат,сеа појќе се замарат за Грујо Боксеро и Заев пиперкаро шо кажал пред некоја кооперација отколку за то дека во Битола нема ништо,на митинзи онде по 50 автобуси од Битола одат,за по еден сендвич,а ко ќе треба за Пелистер,за Битола АБЕ НЕМАМЕ ВРЕМЕ,КОЈ ГИ ЕБА,СЛАБИ СЕ,е такво е мнозинството во ОВАЈ ЧУДЕН ЕБАН ГРАД.
НОСТАЛГИЈА ЈЕБИГА,:place:тој шо не го доживеал ова не можи да знај шо е атмсофера,и ќе си мислат уште во тие затупените мозочиња дека ракомето почнал од ерата на Металург.

Публика иди,дури и појќе од ЛШ ПРОСЕК ама ќе употребам битолски сленг ШО :kuracc:ДЕКА ИДИ?
Со Работник ко игравме имаше еден куп СКРИЕНИ АГЕНТИ,од пусти страв шо речиси цела сала беше за Пелистер си ги кладоја рачињата во џепчињата.
За та посета од 5 илјади со Работник,ќе кажам дека се должи пред се на РАДОЗНАЛОСТ,најпојќе напумпана работа од новите објективни фаној.
Багевци напраја кампања ,гратиси матиси во тие аптеките на свинскио,и си дојдоа шминкерите в сала(со секоја чест на исклочоците).
Какви само фаци дојдоа тогаш ејј,не ми се верва ко гледав кој се не чекаше карта да купи,луѓе шо дотогаш не знаеја дека во Битола има некоја си спортска сала,сега на ракомет ми идат.
И на секое само прашваја КОЈ Е ОВАЈ,КОЈ Е ОНАЈ?:tapp:Гарант само Козла Ушлинчето го знаеја,зато и дојдоа појќето,да не беше толку наелектризирана атмосферата со Клубчето гарант ќе станеа и ќе навиваја против Пелистер.
Е таква денес стана за жал,ГРОТО БИТОЛСКА ПУБЛИКА,ОД НОВА ЕРА,ЕРАТА НА СМАРТФОНИ,КЛАДИЛНИЦИ И ЈАКИ СКОПСКИ КЛУБОЈ,од некогаш најобразонава,најдобро навивачки поткована публика можи и во Европа,ТО ШО НИ ГО ПРИЗНАВАЛЕ ЕДЕН КУП ПРИЗНАТИ РАКОМЕТНИ ВЕЛИЧИНИ ОД ИГРАЧИ,ТРЕНЕРИ,ДЕЛЕГАТИденес Битолската публика дојде до то дереџе да не знај појќе ни кај оди ни зошто оди,гледаш некој изгубени шо дошле в сала да отепат 2 сати,а да ги прашаш зошто идиш сами не знамт..
Гледајте шо тактика имат,со Прилеп иди 2500 народ,после губиме со Мајмуните на другата ни 1000 немаше,ама зато на Работник се префрлија,и сеа истите тие фаци оти Работник си изигра во петоко ете ги со Охрид на трибина,појќето дојдени од РАДОЗНАЛОСТ,да споределе кој е појјак?:masa:
Ни игра гледат ни ништо,појќе муабет си праеја,ај разбирам некој чупиња со телефоните,шо си прат селфи и дојдени се за то ок е,то тренд стана,ама некој суртуци по 40 години седнале онде бистрат политики како требало,зошто,Пискачо не требало да биди,овај требало,Циле го краделе ко бил,АБЕ ПАПАГАЛИ,ЦЕЛ ГРАД ИСТА ПРИКАЗНА РАСКАЖВА
Па тие околу мене шо седеја и ги слушав шо муабети прат и си викам ШО ПРАЈТЕ БЕ ВИЕ МИЗЕРКОВЦИ ЕДНИ В САЛА БЕ?Салата треба да е последно место за вакви амеби.
Толку бе нема овај народо затупен шо да прај попаметно во сабота,недела?Шо :kuracc:бараш на ракомет ко НИТУ ТЕ ИНТЕРЕСИРА,НИТУ ЗНАЈШ НЕШТО ОД ИГРАТА,НИТУ ГО САКАШ ПЕЛИСТЕР?
Идат само и мрчат АБЕ СЛАБИ НАШИТЕ,ШО Е ОВА БЕ?ШО ИГРА Е ОВА БЕ?И КАКО ДА ИДАМ ПОЈЌЕ ЈАС?па не иди бе пичка ти женина,не иди,не те тера некој да идиш,седи дома Вардар гледај го тиквар еден,тие игра имат.
До лани се закренваја Скопје,да дркат на Линчолург,па на Вардар,ејјј со дресој шетат бе Вардар низ Битола некој шупелки(појќето земени од Т-Мобиле како подарок):pos:
Ејјј кој парадокс,одат луѓе на Вардар и слушат некој муабети на трибина АБЕ БРАААТ ТРЕБАШЕ ГОЛ ДА КЛАЈ ГОРБОК,МОЖИ ОВИЕ СЕ ПОЈЈАКИ АМА НАШИТЕ СО СРЦЕ ИГРАЈА БЕ БРААТ.
Исто ко сеа некој Скопјанец да дојди ко ќе играме со некој и да почни,АБЕ ЧУВУЧЕ,ОВИЕ ПЕЛИСТЕР ПОИМ НЕМААТ ОД РУКОМЕТ БЕ ПЕЕР,ШТО ИГРА Е ОВАА ?КОЈ ГО СТАИЛ ОНАЈ ВЕШО У ЕКИПА БЕ ПЕЕР?
Е то е,КАША ПОПАРА,после навивачка сцена бараме,ова она,овде 80% од групите се збратимени:pos:,и тие шо останаја да мрдат ги сотре РЕЖИМОТ:pistoldz:

Ова само во некој затупени земји ко нашата го има,не ми се верва на друго место,во цел свет има луѓе шо од други градој навиват за други клубој,ете Јуве има појќе навивачи надвор од Торино,пола Италија е за Јуве,ама се знај бе таму,ти си навиваш само за еден клуб и то е,овде до вчера некој од Струмица,Охрид,ете Прилеп,нормално БИТОЛА итн, му карал на Вардар,сеа глуми најголем Вардарец:pos:ДА ГЛЕДАЛ ЛШ САКАЛ:pos:
Ми се јавуваја некој другари овие години од ко стана Скопје ЦЕНТАР РУКУМЕТА У УНИВЕРЗУМУ, и по утакмица на Металург,Вардар и ако изгубеа или победеа ми викат АБЕ ВИДЕ НАШИТЕ,НАШИТЕ БЕ ГИ ВИКАЈА ЕЈЈЈ:facepalm:Кој НАШИ море несреќо една..:icon_mrgr:
Абе ваквите да земиш во еден топ да ги клајш и да ги распуцаш негде шо подалеку од овај град,зато пропадна градо,од тој ебан лузерско,лицемерен шминкерски менталитет,клет народ до даска(со секоја чест на исклочоците,ги има и тие многу,ама за жал мнозинтво се погореспомнатите)
Пред 3 години селфи ред се чекаше да се сликале со Лино,да се сликале со Карачиќ,мрш бе пичка ви матер ваша бе,за кој идите вие в сала бе?
Е од ваквите пропадна се,исто и на фудбал ,а тепаме АБЕ ЈА НАМЕСТИЈА,ОВИЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЈА,СЕ ВИДЕ,ако изгубиме АБЕ ПАК ЈА НАМЕСТИЈА,ЦЕЛЕ ЈА СВЕТНА,сите стручњаци на стадион,а до лани втора лига на прсти се броеја тие шо одеа на фудбал,и јас не одев многу на фудбал си признавам,ама не мрчам за Пелистер,не одев оти не можев да го гледам онај Брачедо,исто и на ракомет ланската сезона,по утакмицата со Тутунски шо ја изгубивме во ноември цела сезона не стапнав на ракомет,нејќам бе да ме прат будала некој играчи шо ми губат онде од кој стигнат,ако не го сфаќат сериозно дресот на Пелистер нема да ја добијат мојата подршка,ова сезона неам замерка за борбеноста,за разлика од лани ко му беше сеедно дали изгубиле или тепале.
Нејќам бе некој будала да ме прај онде,јас нерви да кинам тие да се шетат ко пауни онде.
Се би дал макар и 50% од таа атмосфера да се врати,од тој МЕНТАЛИТЕТ,до 2005 шо беше.
И 100 луѓе да сме такви сала доволно е,тогаш се знаеше бе в сала кој одеше на Пелистер,хард кор навивачи,од 1-60 мин шо ќе кара врни и по судии,и по противничка екипа,па противнички играч не смееше ниту кон трибината око да фрли,камоли да го моли некој селфи да прај.
Иди лани онај Орката лигушо ни се сили бе,па да беше старата Битолска Публика,луѓе ко ДРТО и компанија немаше од сала да излези тој сурато.
Излегваја на загревање противничките екипи и се чудеа кај се,1 сат пред утакмици топ салата,урлат сите,не можеа да се загреат,посебно тие крила шо играја.
Е то беше атмосфера,не онде во Скопје на 5 минути до почеток на меч празна салата,оти шминкерите колите ги паркират.:pos:Истото и денес во Битола.
Е ОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ВРАТИ И ЌЕ КАЖАМ ДЕКА СМЕ НА НЕКОЈ ПРАВ ПАТ,НЕМА ВРСКА ДАЛИ ЌЕ ИМАМЕ ЈАКА ЕКИПА ИЛИ НЕ,МЕНТАЛИТЕТОТ ГО ИЗГУБИВМЕ,АМА ЗА ЖАЛ ТЕШКО,ДРУГИ ЛУЃЕ,ДРУГИ ВРЕМИЊА,тогаш друга филозофија на живото беше во Битола,се ценеше она шо го имаме,луѓето знаеја за шо да се борат,сеа појќе се замарат за Грујо Боксеро и Заев пиперкаро шо кажал пред некоја кооперација отколку за то дека во Битола нема ништо,на митинзи онде по 50 автобуси од Битола одат,за по еден сендвич,а ко ќе треба за Пелистер,за Битола АБЕ НЕМАМЕ ВРЕМЕ,КОЈ ГИ ЕБА,СЛАБИ СЕ,е такво е мнозинството во ОВАЈ ЧУДЕН ЕБАН ГРАД.
НОСТАЛГИЈА ЈЕБИГА,:place:тој шо не го доживеал ова не можи да знај шо е атмсофера,и ќе си мислат уште во тие затупените мозочиња дека ракомето почнал од ерата на Металург.
Со Металопластика и Атлетико Мадрид 2 сати пред почеток затка беше,невидена атмосфера,отогаш ги замразив Вујович и Вукович.

:cuc:

Носталгија голема....посебно за нас кои ги цениме вистинските вредности на градот.Не е само проблемот во РК и ФК со шминкерите и публиката,туку проблемот е генерално во градот.Порано владееше хиерархија се знаеше кој и шо е во градот,менталитетот денес можат да го сватат само од нас постарите кој сме поминале и ракомети и фудбали и и кои имаше живот низ битолските улици и чаршија.Сега времето е сосем сменето,во градот се поќе има шмнкери со педерски фризури ко сарми растурени шо ги носат,облечени со зелени пантолончиња и ќе дојдат на фусбал/ракомет и со ајфонот пола натпревар ќе го поминат...Глобално е сменето времето сегаде,посебно во градот.Какви ликој се движат то чудооо...добро бе од кај ги вадат - од нафталин?!?!Се шо беше локал патриот,се шо беше кадарно образовано и слично фати штрафта преку барата.Ако читаат некој од помладите членови тука на форумот нема баш јасно да му биди со каков жар се одеше на натпреварите,каков беше духот на градот.Сега е тешка мизерија,не ми се ни излегва низ град гледајќи шо се дешава!Од стално имало дежурни критичари на натпреварите,ама ова сега шо се дешава по ова шо читам и гледам е катастрфофа!:facepalm:Ко си доволија да свршават на скопските клубој,па одеа Ск организирано да гледат па по фб брчеа за нив споделваја статуси и сл...Да е некој друг помал град ќе сватам,ама проблемот е локален:tapp:.Немојте да барате надеж под ова поднебје,не само во спортот тука баш во менталитетот,се оди надолу...прашање кога ќе го допри дното

@Шоути
Како новинар и навивач на Пелистер, би требало кога одиш на тренинг или после натпревар да земаш изјави, да го прашаш претседателот на клубот или некој од управата неколку прашања. Излезете од та шема на коректност и поставете му неколку конкретни и критички прашања на одговорните луѓе на клубот. Доста само со статистики за натпреварите. Навивачите ги интересират конкретни одговори на конкретни прашања, кои очигледно Зоки и другите спорстки платеници во градот не ги поставуваат со години.

На пример :

1. Дали Пелистер планира промена во играчкиот кадар пред мечот со Вогошча во Челинџ Куп и дали дополнително ќе се засили за пролетниот дел од првенството ?
2. Дали има интерес или воопшто контакт со некој бизнисмен за евентуално купување на дел од акциите на РК Пелистер од Општина Битола, по принципот на продажба на ФК Пелистер ?
3. До каде се најавуваните корекции и реновирање на спортската сала Младост и дали уште се на линија со СЦ Јане Сандански како шо изјавија летово:cool: ?
4. Дали во случај да не се изнајди спонзор или сопственик за РК Пелистер, општината ќе го зголеми буџетот на клубот за наредната година ? пошо очигледно со овај буџет единствен успех е влез во плеј-оф
5. Дали е вистина дека парите наменети за ФК Пелистер, со новиот буџет ќе се пренаменат за потребите на РК Пелистер пошо ЗК Пелагонија и Пелистерка го превземат целосно финансирањето на фудбалот ?
6. Дали ќе има промена во управниот одбор доколку и ова сезона не се реализират зацртаните цели ?
7. Кој чекори се превземени во младинските школи на клубот за кој секојдневно изјавуват дека ќе ги подобреле и ќе бидат темел на клубот ?

Значи има еден мал милион на прашања нејасни и неодговорени... Ова е само еден мал дел од нив како пример шо можите да му ги поставите во едно интервју со некој од одговорните лица во клубот.

Засега имате супер покриеност на спорстките клубој во градот, прегледи од секој викенд како телевизија и то е за поздрав, ама немојте да бидите во ист кош како оние платениците од ТЕРА и Орбис.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom