Публика иди,дури и појќе од ЛШ ПРОСЕК ама ќе употребам битолски сленг
ШО
ДЕКА ИДИ?
Со Работник ко игравме имаше еден куп
СКРИЕНИ АГЕНТИ,од пусти страв шо речиси цела сала беше за Пелистер си ги кладоја рачињата во џепчињата.
За та посета од 5 илјади со Работник,ќе кажам дека се должи пред се на
РАДОЗНАЛОСТ,најпојќе напумпана работа од новите објективни фаној.
Багевци напраја кампања ,гратиси матиси во тие аптеките на свинскио,и си дојдоа шминкерите в сала(со секоја чест на исклочоците).
Какви само фаци дојдоа тогаш ејј,не ми се верва ко гледав кој се не чекаше карта да купи,луѓе шо дотогаш не знаеја дека во Битола има некоја си спортска сала,сега на ракомет ми идат.
И на секое само прашваја
КОЈ Е ОВАЈ,КОЈ Е ОНАЈ?
Гарант само Козла Ушлинчето го знаеја,зато и дојдоа појќето,да не беше толку наелектризирана атмосферата со Клубчето гарант ќе станеа и ќе навиваја против Пелистер.
Е таква денес стана за жал,
ГРОТО БИТОЛСКА ПУБЛИКА,ОД НОВА ЕРА,ЕРАТА НА СМАРТФОНИ,КЛАДИЛНИЦИ И ЈАКИ СКОПСКИ КЛУБОЈ,од некогаш најобразонава,најдобро навивачки поткована публика можи и во Европа,
ТО ШО НИ ГО ПРИЗНАВАЛЕ ЕДЕН КУП ПРИЗНАТИ РАКОМЕТНИ ВЕЛИЧИНИ ОД ИГРАЧИ,ТРЕНЕРИ,ДЕЛЕГАТИденес Битолската публика дојде до то дереџе да не знај појќе ни кај оди ни зошто оди,гледаш некој изгубени шо дошле в сала да отепат 2 сати,а да ги прашаш зошто идиш сами не знамт..
Гледајте шо тактика имат,со Прилеп иди 2500 народ,после губиме со Мајмуните на другата ни 1000 немаше,ама зато на Работник се префрлија,и сеа истите тие фаци оти Работник си изигра во петоко ете ги со Охрид на трибина,појќето дојдени од
РАДОЗНАЛОСТ,да споределе кој е појјак?

Ни игра гледат ни ништо,појќе муабет си праеја,ај разбирам некој чупиња со телефоните,шо си прат селфи и дојдени се за то ок е,то тренд стана,ама некој суртуци по 40 години седнале онде бистрат политики како требало,зошто,Пискачо не требало да биди,овај требало,Циле го краделе ко бил,
АБЕ ПАПАГАЛИ,ЦЕЛ ГРАД ИСТА ПРИКАЗНА РАСКАЖВА
Па тие околу мене шо седеја и ги слушав шо муабети прат и си викам
ШО ПРАЈТЕ БЕ ВИЕ МИЗЕРКОВЦИ ЕДНИ В САЛА БЕ?Салата треба да е последно место за вакви амеби.
Толку бе нема овај народо затупен шо да прај попаметно во сабота,недела?Шо

бараш на ракомет ко
НИТУ ТЕ ИНТЕРЕСИРА,НИТУ ЗНАЈШ НЕШТО ОД ИГРАТА,НИТУ ГО САКАШ ПЕЛИСТЕР?
Идат само и мрчат
АБЕ СЛАБИ НАШИТЕ,ШО Е ОВА БЕ?ШО ИГРА Е ОВА БЕ?И КАКО ДА ИДАМ ПОЈЌЕ ЈАС?па не иди бе пичка ти женина,не иди,не те тера некој да идиш,седи дома Вардар гледај го тиквар еден,тие
игра имат.
До лани се закренваја Скопје,да дркат на Линчолург,па на Вардар,ејјј со дресој шетат бе Вардар низ Битола некој шупелки(појќето земени од Т-Мобиле како подарок)

Ејјј кој парадокс,одат луѓе на Вардар и слушат некој муабети на трибина
АБЕ БРАААТ ТРЕБАШЕ ГОЛ ДА КЛАЈ ГОРБОК,МОЖИ ОВИЕ СЕ ПОЈЈАКИ АМА НАШИТЕ СО СРЦЕ ИГРАЈА БЕ БРААТ.
Исто ко сеа некој Скопјанец да дојди ко ќе играме со некој и да почни,
АБЕ ЧУВУЧЕ,ОВИЕ ПЕЛИСТЕР ПОИМ НЕМААТ ОД РУКОМЕТ БЕ ПЕЕР,ШТО ИГРА Е ОВАА ?КОЈ ГО СТАИЛ ОНАЈ ВЕШО У ЕКИПА БЕ ПЕЕР?
Е то е,КАША ПОПАРА,после навивачка сцена бараме,ова она,овде 80% од групите се збратимени

,и тие шо останаја да мрдат ги сотре
РЕЖИМОТ
Ова само во некој затупени земји ко нашата го има,не ми се верва на друго место,во цел свет има луѓе шо од други градој навиват за други клубој,ете Јуве има појќе навивачи надвор од Торино,пола Италија е за Јуве,ама се знај бе таму,ти си навиваш само за еден клуб и то е,овде до вчера некој од Струмица,Охрид,ете Прилеп,нормално БИТОЛА итн, му карал на Вардар,сеа глуми најголем Вардарец
ДА ГЛЕДАЛ ЛШ САКАЛ
Ми се јавуваја некој другари овие години од ко стана Скопје ЦЕНТАР РУКУМЕТА У УНИВЕРЗУМУ, и по утакмица на Металург,Вардар и ако изгубеа или победеа ми викат
АБЕ ВИДЕ НАШИТЕ,НАШИТЕ БЕ ГИ ВИКАЈА ЕЈЈЈ
Кој НАШИ море несреќо една..

Абе ваквите да земиш во еден топ да ги клајш и да ги распуцаш негде шо подалеку од овај град,зато пропадна градо,од тој ебан лузерско,лицемерен шминкерски менталитет,клет народ до даска(со секоја чест на исклочоците,ги има и тие многу,ама за жал мнозинтво се погореспомнатите)
Пред 3 години селфи ред се чекаше да се сликале со Лино,да се сликале со Карачиќ,мрш бе пичка ви матер ваша бе,за кој идите вие в сала бе?
Е од ваквите пропадна се,исто и на фудбал ,а тепаме
АБЕ ЈА НАМЕСТИЈА,ОВИЕ ДРУГИТЕ НЕ ИГРАЈА,СЕ ВИДЕ,ако изгубиме
АБЕ ПАК ЈА НАМЕСТИЈА,ЦЕЛЕ ЈА СВЕТНА,сите стручњаци на стадион,а до лани втора лига на прсти се броеја тие шо одеа на фудбал,и јас не одев многу на фудбал си признавам,ама не мрчам за Пелистер,не одев оти не можев да го гледам онај Брачедо,исто и на ракомет ланската сезона,по утакмицата со Тутунски шо ја изгубивме во ноември цела сезона не стапнав на ракомет,нејќам бе да ме прат будала некој играчи шо ми губат онде од кој стигнат,ако не го сфаќат сериозно дресот на Пелистер нема да ја добијат мојата подршка,ова сезона неам замерка за борбеноста,за разлика од лани ко му беше сеедно дали изгубиле или тепале.
Нејќам бе некој будала да ме прај онде,јас нерви да кинам тие да се шетат ко пауни онде.
Се би дал макар и 50% од таа атмосфера да се врати,од тој МЕНТАЛИТЕТ,до 2005 шо беше.
И 100 луѓе да сме такви сала доволно е,тогаш се знаеше бе в сала кој одеше на Пелистер,хард кор навивачи,од 1-60 мин шо ќе кара врни и по судии,и по противничка екипа,па противнички играч не смееше ниту кон трибината око да фрли,камоли да го моли некој селфи да прај.
Иди лани онај Орката лигушо ни се сили бе,па да беше старата Битолска Публика,луѓе ко ДРТО и компанија немаше од сала да излези тој сурато.
Излегваја на загревање противничките екипи и се чудеа кај се,1 сат пред утакмици топ салата,урлат сите,не можеа да се загреат,посебно тие крила шо играја.
Е то беше атмосфера,не онде во Скопје на 5 минути до почеток на меч празна салата,оти шминкерите колите ги паркират.

Истото и денес во Битола.
Е ОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ВРАТИ И ЌЕ КАЖАМ ДЕКА СМЕ НА НЕКОЈ ПРАВ ПАТ,НЕМА ВРСКА ДАЛИ ЌЕ ИМАМЕ ЈАКА ЕКИПА ИЛИ НЕ,МЕНТАЛИТЕТОТ ГО ИЗГУБИВМЕ,АМА ЗА ЖАЛ ТЕШКО,ДРУГИ ЛУЃЕ,ДРУГИ ВРЕМИЊА,тогаш друга филозофија на живото беше во Битола,се ценеше она шо го имаме,луѓето знаеја за шо да се борат,сеа појќе се замарат за Грујо Боксеро и Заев пиперкаро шо кажал пред некоја кооперација отколку за то дека во Битола нема ништо,на митинзи онде по 50 автобуси од Битола одат,за по еден сендвич,а ко ќе треба за Пелистер,за Битола
АБЕ НЕМАМЕ ВРЕМЕ,КОЈ ГИ ЕБА,СЛАБИ СЕ,е такво е мнозинството во
ОВАЈ ЧУДЕН ЕБАН ГРАД.
НОСТАЛГИЈА ЈЕБИГА,

тој шо не го доживеал ова не можи да знај шо е атмсофера,и ќе си мислат уште во тие затупените мозочиња дека ракомето почнал од ерата на Металург.