Џабе прајме муабет,се еба работата в крај шо се еба.
Од една страна прајме некој проект(демек)на долги патеки ,потпишваме 60и кусур годишен тренер на 4 години,шо до негде е ОК,сепак чоеко е име и презиме на Балканот,или барем беше,ама за наши услови овде е тренериште.
Е сеа,кузнеј колку пати се иам прашано и уште ќе се прашвам дури не ми дај некој 100% точен одговор
ДАЛИ СЕ ПРАШВАШЕ СТАРИОТ ЗА ТРАНСФЕРИТЕ?
Не ми е јасно како овај не се буни,а очигледно е дека не е чоек шо ќе преќути.
Јас не можам да сфатам стварно,или јас сум будала или некој друг е?
Ги гледаше Камени играчите пред да се потпишат?Или само на тие измиксаните клипчиња на Јутјуб,така е денешната шема за купвање,ќе си скоцка играчо една комплилација,најчесто од една,две утакмици кај шо му се погодил денот и ќе се најди некој клуб ко нашиот да се НАСАДИ.
Не ми е јасно,ај Везенио има некое педигре,остајл и некоја трага овде на два пати,и лани во плејофот беше ОК,е сеа требаше да мислат овие нашите дека чоеко 3 години не ни тренираше ко шо треба,по кафани таму Струмица со Мац,Струмица беше се само не професионален клуб,и нормално е шо падна и ќе му треба време да се врати,ама овие другите бе?
Вешо,Ивица,па на Ивица му дадоја две години договор,барем со Вешо на една потпишаја,.па уште не бил задововолен Ивица бе ејјјј,ааааа

Демек сеа ако зема 800(колку шо се збора)значи другарот 1500 бараше?

хаха.
И сеа НЕ ИГРА НАМЕРНО ОТИ ГО ЕБАЈА:?ама пак си потпиша на две години.

Македонче бе,се мисли кузнеј кој,ќе се посери в гаќи на прв предизвик ама не признава,ОД ИНАЕТ,друг е крив.

Онај Тасевски,јас не знам стварно оти дечкото толку го кренаја во облаци,ОХРИДСКИОТ БИСЕР итн,демек кузнеј шо играч,ОК е дечкото не е бескорисен ко Вешо и Ивица ама далеку е(засега)од нешто конкретно.
Колев е веќе докажан голман,за него нема збор трансферот,иако паѓа и тој со годините.
На крај ќе излези Бојанчо најдобар трансфер,сериозно,барем детето борбен е,игра со срце,двата со брат му како да се родени Битолчани,мават,тепат,грешат некогаш,ама со борбеноста се вадат.
Шо не можи да се кажи за другите,посебно не за Павле,ама ај кај него ќе дајме еден грејс период,сепак детето дојде од слаб клуб,немал некој тренинзи,нова средина,нова држава,му треба време,барем скок шут има,за разлика од оние тутурутките.
Не е до парите,има пари,ете сега се збора дека со новиот ребаланс сите пари шо одеа за ФК ќе се префрлат во РК,то ти се преку 18 милиони денари,или 300К + од некое спонзорче,не е курташак сума.
Ете Европа се пријајавивме,значи сами си наметнавме притисок,ко веќе мислеа да терат со овие не се пријавувај бе,не се бламирај.шо ќар иаме ние ако изиграме една текма со некое си клубче од Босна со стаж од 2 години,само за да изиграме една утакмица?
Ако веќе мислиш да играш Европа НАПРАЈ ЕКИПА.
Стварно се разочарав,не очекував брда и долини,ама барем за наша лига мислев дека нема да има проблем,а најмалку пак во Битола.
Пред 2и кусур илјади публика на два пати не победваме,во само 4 кола,ова ни се нема случено ни ко бевме далеку послаби.
Ами во втор дел шо ќе прајме,на тие гостувања во Прилеп,Радовиш,за Охрид да не прајме муабет,а ни заводат и толку ќе биди.
Му се сечат рацете,ако не е Богдан во напад се губиме тоталка,пак ја држи играта некако,иако очајно му треба да врати килажа,ама изгледа таков е чоеко,и е склон на

.
Два правци игра,со Папата,имат придонес,е сеа шо нема замени то е.
Засега од та изјава на Камени дека
СЕ ПРАЈ ЕКИПА ОД ПОДЕДНАКВИ ИГРАЧИ НЕМА НИШТО да сме реални.
Дали 10 играчи иаме кои би можеле да се вклопат во некоја ротација и да не падни играта.
Не можи ти да очекуваш со толку технички грешки да нема пад во игра,посебно не против екипа која игра до граница на пасивен како шо ни играја Охрид,од ко видоја дека немат шанса на позиционен напад од надвор чекаја само да пукни негде зоната и користеа простор или за пикер да се напрај пенал или да се дај топката до Пискало,не е ни чудо шо 8 пенали ни свирнаја.
Е од нив нешто треба да научиме,гледаш не оди,смири ај топката,не брзај,не можи на секое брз центар,а очигледно е дека немаш играчи.
Ко сме кај ИГРАЧИТЕ,ги спомна некој тие Македонски играчи-ете како Илиев,Блажевски голмано,,Ласко од Пролет,Соколов.
Значи
СИТЕ БЕА ПОБАРАНИ ,ама доби корпа Тодор,на Илиев му нудеа салам пари ама батето локал патриот,ја вработиле жена му во Велес си се врати дома,Соколов ги дупеше ЌЕ ВИ КАЖАМ ЗА БРЗО,ПОЧЕКАЈТЕ,не му кажа

,Блажевски уште лани зимата ко си ојде од Струмица му пушти рака дека ќе дојди ,па после пишман аџија ги издупи и си замина во Охрид,тој Ласко имал договор со Пролетарците,а тие од искуство порана нејќат ни под разно нас играчи да ни пуштат,тешка сељачана од клуб се,малски клуб.
МАКЕДОНСКИ ИГРАЧИ НЕ НИ ТРЕБАТ,ПОСЕБНО НЕ НЕКОЈ НА ИСТО НИВО КО НАШИТЕ,МЕНТАЛИТЕТОТ НЕ ЧИНИ,НЕ ТРЕНИРАТ КО ШО ТРЕБА,ОДМА СЕ ЖАЛАТ,ТРЕНЕРОТ ЈАКИ ТРЕНИНЗИ НИ ПРАЈ,НЕ УМРЕ БЛА,БЛА.
Е зато ги нејќам нашите,со секоја чест на исклучоците,абе ти си платен да играш,не да ми се жалиш онде,за тие пари шо ти ги дават луѓето 4 месеци рмбат 6 дена во неделата на смени.

Странец,ако е професионалец,шо има тренинзи поминато,шо знај како се ПЕЧАЛАТ ПАРИ нема да се жали,ако го плаќаш ќе игра,ако треба и ОРО ЌЕ ИГРА,е зато ни треба нас МЕНТАЛИТЕТ,мора од корен да се смени лузерскиот менталитет,навиката СО СЕДЕЊЕ ПАРИ ДА СЕ ЗЕМАТ,е не можи така.
Е сеа ко сме кај
договорите,заебано е шо и да ги бркат овие балваните

,прашање е дали нашата ПРАВНА СЛУЖБА(ако ја има,а претпоставувам дека ја има со оглед дека преку 10 души се во тој бордо)

дали имат клаено
КЛАУЗУЛИ ЗА РАСКИН НА ДОГОВОР,да се знај под кои услови можи да се раскини играчот,или пак да се оди на спогодбен раскин,ама познавајќи го Македончето тешко дека разбират тие дека и во нивни најдобар интерес ќе му е да си одат.
Ако не можат да се отарасат од нив,нека ги чуват то е сеа,ако појќе се исплаќа да седат,ама ПОД ИТНО ДА СЕ ДОЈСИ ТРЕТ ДЕСЕН БЕК,АМА ПОД ИТНО,ко можиме да плаќаме 4 леви крила,можиме и 4 десни бека.
ПАРИ ИМА,нека не дупат таму,можат и да влезат во наредниот буџет за фискалната 2017 ако треба,ко се сигурни парите.
Вака не можи,да се врати Борјан на лев,и ако е сериозна повредата на Колев да се носи голман,то е приоритет.
Ако не можи да најдат играчи,БАРАЈТЕ МЕНАЏЕРСКА АГЕНЦИЈА,има колку сакаш,денес да се јават веќе утре в сала ќе имаш 10 играчи на проба,
ама кој да се јави?
Демек ќе бараја и летото,ама на крај излезе поевтино дека на GOOGLE YOU TUBE SEARCH е поисплатливо,е зато на ова дереџе дојдовме.

Работата е за плачење не е за смеење,ама не мојш да не се смејш со појави ко Вешо и Ивица,секакви играчи имам видено в сала на тренинзи,од Слободан Николиќ(чичкото на Богдан),од УЗУНЧЕВ,Саздовиќ,Кире Митревски бек ко беше

,Ќани долги години решеташе

,Кире Атанасовски со стомако до земја,се имам видено овие 20 и кусур години,ама вервајте вакви ИГРАЧИ КО ВЕШО И ИВИЦА НЕ,НА ПЛЕЈСТЕЈШН НЕМА ВАКВИ,посебно Вешо,ко влезе вчера ко од спиење да имаше станато

,со гурелки

,одвај чекаше ДА ЗГРЕШИ НЕКОЈА

,хаха,која легенда ејј.
Јас не знам Камени како се воздржва со онај,да беше Цане Цауро досега ќе го одлежеше,не е хумано ова шо му го прат на мустако стварно.