Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Овие Алингсас, двајца играчи имаат пуштено во Рио.
Ама пак се силни, сигурно први фаворити за 1 место на турнирот, брз ракомет, брз прокот на топка, скандинавци си се скандинавци :D

Инаку одлично си работи Касим за сега, прво тренинг во сала, па теретана, само и јас се чудам со опремата шо прајме :D Или пак со истата долу АДИБАС, горе Јако :pos:

Се сеќавам и јас за во Струга какво навивање имало, цела трибина беше со Чкембари, обична публика од надвор гледаше обесени на оградата :pos:
Лудории беше Струга, ептен јако, последната година кога го освоивме трофејот, цела трибина влезе внатре :D од МТВ неможеа интервју да направат :pos:
После тоа заедно со ракометарите во вода на Женска плажа :D Жива вода направени и на бегање смрзнавме до Битола, тие автобусите од Транскоп од сегде дуваат :D :pos:
Од секогаш било забавно на овај турнир, штета шо е сегашната управа па Чкембари нема да бидат на трибина...

Мислам дека ова беше последното гостување на Чкембари на турнирот во Струга 2011 год. Ако добро се сеќавам 1 автобус и неколку коли.
И со слаб Пелистер, на слаб турнир секогаш во Битола има жар за ракомет. Штета шо политиката и партиските пиуни толку навлегоја во спортот, па на многумина им е одмилено.
Да веруваме дека ќе дојдат подобри денови.

Струга 2 автобуси бевме внатре настегани по 70-80 души не се дишеше ... Послем имаше капење на женска и се продолжи на белата ноќ му ја направме забавата пред Вип шутки на сите страни

Струга 2 автобуси бевме внатре настегани по 70-80 души не се дишеше ... Послем имаше капење на женска и се продолжи на белата ноќ му ја направме забавата пред Вип шутки на сите страни
Така беше,уште заборајвте да кажите дека и "трибината" во Струга беше напраена од кадрони и ко се изнакачивме цела си еба мајката:D па ојде за горење негде :icon_lol:

Ej ludila bese edno od najkrvavite gostuvanja so sekakvi sredstva vo rejzot i nadvor od nokno kapenje bela nok haos UPM ubaj vreminja se sekogas vo struga a sega nw vikaat kako rezerva oti mu gi dadovme zeleno belite golovi [emoji14]
Inaku denes bev malku na trening a pred nas bea farmacevcite pa nasite i se gleda tenzija i ke ima rivalitet vkraj so niv sezonava iako site znaat deka vo Bitola se saka i naviva samo za Pelister steta za Bitolcanite so se kaj tie fmp rpm kako li se vikaat na ive i zare pulenite so ke imaat losi momenti na domasen teren...
Kaj nas ako do toj natprevar se smeni upravata odnosno dojdi nov gazda kako so we zbora ke bidi ludila na tribini ako ne pak neka si gi baraat dvojce i sekretarot da gi bodrat ej ko ke mi tekni to crevoto so gluposti napraj lani za trieset godini Ckembari i potoa a so vetuvase prethodno pa sega treba cel klub da strada odnosno igracite i za kraj se znaj mora nekoj partiski potrckovci da si zaminat od klubot za da se vrati publikata oti vaka e greota rakometniot brend da se kreva i paga za smetka na mali poeni i drugi sk a sega i bt klub/ovi !

Кој ривалитет бе со тие мизерковците,кој ги еба таму.
Никогаш Пелистер нема да е ривал со такви инстант екипи,без разлика шо сакат сосила да наметнат некоја тензија,демек центар пажња да бидат.
Си мислат дека се некој фактор,преку :kuracc:шо му е онај цинцарот спонзор,нека се гонат и со него.
НИЕ ПОБЕДУВАМЕ ВИЕ НАВИВАТЕ ЗА НАС:tapp:,да ви се плукнам во слоганот да ви се плукнам,кој е тој шо навива за вас бе?.
Нека си ги земат сите тие шминкери и фенси ракометни љубители и нека се гонат.
Криво ми е само шо ќе играт во салата Младост,шо ќе ја валкат салата за џабе,да беа паметни оние од Општина да ги спашкат па да му речат НЕМА МЕСТО ЗА ВАС ВО САЛАТА НА РК ПЕЛИСТЕР,па да си играт во Медицинско кај шо му е "местото",ама то е,ко не се знај ни кој пие таму,а кој плаќа се знај?НИЕ,па ќе користат и овие демек градски клуб се и тие имат право да ја користат и да ја изнајмат.
Да беа паметни да ја земат салата и да се користи само за екипи со име Пелистер друго ќе беше,ама вака.
Кој ќе плати тој ќе игра,а шо е најјако со нашите пари пари прат тие од Комуналец,а ништо немат вложено:cool:,над заднио влез кај покриво цело парче има паднато од та облогата,ко со топ да го има некој откостено цел тој дел:pos:.
Да се вратам на темата.
За ривалство треба многу појќе,се собрале таму,излепиле некој спонзор на тие дресојте и одма и медиумите му ја кренаја цената.
Па уште и второ место ќе бркале,хаха,каде бе?Со кој,со Мите?:pos:
Ќе го исчисти Чевларо паркето со нив.
Која мизерија од ситуација ќе биди в сала бе,до пред некоја година сите навиваја за Пелистер,па после го тинкаја на Металург и Вардар,се закренваја да одат на утакмици за Скопски клубој,и сега ќе се подмочнуват оти се напрајл втор клуб во градот,ќе се радват на голој против Пелистер,ех бе море мизерковци едни:boksix:.
Мрш бе таму,абе вакви луѓе треба да се запишват на едно тефтерче и на клоци да се бркат од салата.:boksix:
Да беше ова на времето,пред 20 години имаше да се фрлат главечки од тие џамчињата од најгорниот ред на салата.
Ама се се испедерчи во овај градо наш никаков,се си еба мајката,ко почнаја деца да шетат со дресој од ФК,РК Вардар,да се влажнат на победи на Металург да ти ебам и град и се да ти ебам.
То е ко се дозволи се да пропадни.
За ништо не се водеше грижа.
Туку кој ги еба тие од квази клубчето.
Кај нас е проблемот,во цела организација,за жал тие подобро функционират на маркетиншки план од нас.
Еден помочан фан шоп да се немало,ех бе море.
Во неделата пред утакмицата со Брегалница еден стрејнџер(од нашите):icon_mrgr:ми иди и ми вика АБЕ МЕЈТ,ДА ТЕ ПРАШАМ,КАЈ ДА КУПАМ ДРЕС ОД ПЕЛИСТЕР?
Му викам нигде другарче кај ќе купиш,ако сакаш некој фушарски од тие квази дуќанчињата на пазар купи си.
Ме гледа батето се чуди и се смеј,ејјј 21 век фан шоп да нема море Јееејјјј,резили сме бе.
Ко шо врие стејнџери,туристи било шо пари има да изналупат.
Потпиши со некоја компанија,ете ко фудбало со Гивова,РК уште немат тие греојте,нека ти пуштат една пратка од да речиме 1000 дреса,па види како ќе оди се.
А ќе оди,оти да не оди,сите барат дресој,шалој било шо.
Ама овие нашите ем сакат пари,ем нејќат ни да се потрудат.
Пари сакат луѓето да ти остат,ти не знајш како да му ги земиш,е па шо да прајме муабет.
Клубојте можи голем дел од буџето да го вадат само од реквизити,да речиме еден дрес 1500 денари,шал 500,напрај таму стила,чакмаци,пепељари,шољи глупости.
1000 дреса да шитнат то ти се 25 кркачи ејјј,а ова не е ништо,сигурно далеку поголема бројка ќе биди,само си трипам од памет.
Земи едно дуќанче негде на прометно место,и само калапи пари.
Ама треба да те бива бе,да ти текни.

А на овие легендите најлесно му е УПАТУВАМЕ АПЕЛ ДО СИТЕ ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ДА ВЛОЖАТ,КЛУБОТ Е ОТВОРЕН.
Ко стихотворба научена оваа реченица,20 години истото се повторва.
Е па нормално е шо никој ниту дојде ни ќе дојди.
Спонзорите треба да ги привлечиш,да ги излажиш да влезат,публиката треба да ја дојсиш со кампања на трибини,да ги натераш да дат100ка за карта,да си купат реквизит,да не прајме муабет за нешто поголемо.
Ама и овде како и во цела држава важи девизата АКО НЕ Е ПАРТИЈАТА И ЛИДЕРО ПОТОП,ете и потоп дојде и видовме шо "држава сме",ние кутрите стадион,сала чекаме:ROFLMAO:е па чорба бате битолчанче,чорба..:kuracc:

Malce :oftopik:

Mustakot ova leto polagal za master coach. Se educira be pred penzija starkata...:LOL:

http://www.klix.ba/sport/rukomet/ru...kamenica-stekao-zvanje-master-coach/160625041

Popularni Kameni na seminaru je odbranio diplomski rad na temu "Saradnja bekova sa pivotmenom u napadu na plitke odbrambene formacije"

Ke treba da ja proba sea diplomskata so Papata v sala.:ROFLMAO:
Ima da mu gi skinat nervite ko ke vidi so tim ima na raspolaganje.:coffee:

Пелистер си има верна навивачка база, којашто во секој момент (пред сѐ откако ќе се тргни партијата со пиунчињата) е спремна да даде поддршка.
Тие т.н. „навивам за тој кој победува“, утре и за браќата ќе навиваат. Такви навивачи не ни се потребни и треба да се бркаат од сала на натпреварите на Пелистер. Ете комшиве со паролата баш таквите си ги викаат.
За маркетингот и спонзорство наместо да искористат тоа, што во фудбалот влезе спонзор и да побараат и помош, тие биле отворени за спонзори. Абе треба да трчаш, да молиш, да се нудиш со поткрепени стратешки планови и проекти, а не отворени сме и толку. Е тука е онаа битолската со 100-те евра, кои не ги крева од на улица од кабадајлук, а дома нема леб да јади. Ама па од друга страна ако влези спонзор нема да им одговара то шо 100% ќе си донеси свои луѓе, некои си ракометни блашковци и за партијциве ќе нема место во управата.
За опремата и за фаншоп има 1000 начини да се среди и да биде на ниво, ама работата е кој да потегни конец.
Прво еден официјален сајт не сакаат и не можат да направат, а сите по цел ден на интернет дремат. Колку треба за да напишиш еден текст да клајш некоја слика од тренинг или сл. пола сат во денот, ете толку. Порано ако се сеќавам ЗМ водеше официјална страна од фудбалот, ама секнаа пари и сите бегаат како ѓаол од темјан. Така дојде времето ни баба на дедо не му дава гратис.
Личното профитерство од чистач до градоначалник го уништи спортот во Битола и сѐ поврзано околу него.

Бојанчо Маџоски го зедоФме:icon_mrgr:
@Waoo
Ти ни го искоби Бојанчо,шо ќе беше уста на тебе бе:pos:

Бојанчо Маџоски го зедоФме:icon_mrgr:
@Waoo
Ти ни го искоби Бојанчо,шо ќе беше уста на тебе бе:pos:
Знаев ејј :D
Толку плукаше по детево, сега ќе си го гледаш во твојот омилен тим.. :pos::pos:
Се зезам, ама очигледно беше дека ќе иде да си игра со бате.. :D

http://www.zelenobeli.com/bojan-madhoski-vo-pelister/

Томас овие порталите само шпекулираат. :P
Иначе овај со Петко Џуниор ко ќе се опорави, ќе бидат добар тандем. Би требало да биди поарен од Коко и Никучо.
koj dobar tandem ziti se ... ako vredese ke ostanese vo metalurg ne pred nego paleski da igra go izbrkaja i nie gjubreto ke mu go sobirame a i nisto nema da me cudi ova dae nekoj vid na trampa za drogata (n)koga veke se zema krilo treba da zemi so ke bidi klasa nad ovie nasite tie so zedoja nisto cel mesec e bez trening deckoto (ne go racunam juli vreme za odmor) i duri da vlezi vo trenazen proces dur da vlezi vo forma zavrsi sezona ...se na se katastrofa transfer (n)(n)(n)

koj dobar tandem ziti se ... ako vredese ke ostanese vo metalurg ne pred nego paleski da igra go izbrkaja i nie gjubreto ke mu go sobirame a i nisto nema da me cudi ova dae nekoj vid na trampa za drogata (n)koga veke se zema krilo treba da zemi so ke bidi klasa nad ovie nasite tie so zedoja nisto cel mesec e bez trening deckoto (ne go racunam juli vreme za odmor) i duri da vlezi vo trenazen proces dur da vlezi vo forma zavrsi sezona ...se na se katastrofa transfer (n)(n)(n)
На проба ќе бил тука, не го имат потпишано уште:eek:.
Ако се покажи ќе го земи мустако, ако не ќе барат некој друг.
Не е толку страшно за на крило, ОК е дечкото игра и одбрана добро и напад и на свадби убо играл вика Тодор. :LOL: Ваљда не е полош од Коко и Никучо...
Ние планиравме со нив да ја играме сезоната, ама ете сите се повредиле па ова е приморан потег.
Побитно е сеа дали ќе се земи уште еден лев бек, таму кубуриме ептен. Ако останиме со Павле и Боки свршивме работа.
Мора да се земи уште еден лев бек!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom